Da li slaviti subotu ili nedelju

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taj zakon o kome govori biblija, koji ocevi nisu mogli odrzati - nisu deset zapovesti, vec obredni zakon sa obrednim pravilima i propisima.

Stari zavet govori o mnogim starozavetnim licnostima za koje se kaze da su zivele potpuno po svakoj zapovesti dekaloga.

Neki nisu, i biblija o tome govori, i zato ih je Bog prepustao ropstvu.

Zakon odrzava svako ko svoje srce i sebe preda Bogu, i dopusti da ga on promeni i nanovo rodi.

Ko to ne ucini on tavori u grehu, osudjuje druge, bavi se napadima protiv drugih, izvrce, izgovara neistine, neozbiljan je, ironican, a karakter i licno posvecenje nista.

Svakome ce biti po slobodnoj volji.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Onda je biblija kontradiktorna.

Sve si pomesao, ali to je tvoja slobona volja.

Samo jedno pitanje.

Da li slobodni od zakona znaci da mi imamo slobodu da krsimo deset zapovesti?

Biblija ne poznaje termin Slobode od zakona, vec je Hristos oslobodio coveka od osude koju zakon donosi za onoga ko ga krsi, a nije oslobodio coveka od poslusnosti, jer da je tako - onda bi on legalizovao greh i priznao svoj poraz pred sotonom koji je navodio ljude da krse Bozje zapovesti u starom zavetu, pa i zapovest o Suboti.

Mire, neozbiljno je to sto vi govorite, i to je hula na Boga, da je Bog priznao sotoninu vlast i da je on u pravu kada je navodio ljude da krse Bozje zapovesti, a vi to isto cinite, kazete "Bog je ukinuo zapovesti i dozvolio da se krsi, ukljucujuci i Subotu"

Novi covek u Hristu drzi SVIH dest zapovesti, ne formalno, vec umom, srcem, karakterom, i zivotom u Duhu Svetome..

Amin!

Niko nije rekao da se krse zapovesti, i ti opet nista nisi odgovorio, i izbegavas priznati da termin "zakon i proroci"se uvek koristi iskljucivo za "bibliju".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne koristi se ISKLJUCIVO za bibliju, a dokaze sam dao, gde apostoli govore zakon citirajuci deset zapovesti, i ako istina postoji i taj termin gde se za stari zavet pet knjiga Mojsijevih nazivaju "zakon" ali i taj izraz je dat sa asocijacijom na dest zapovesti, ciji izvestaj o njegovom davanju od strane Boga je zapisan u 2 knjizi Mojsijevoj,, ali mora se uzeti original, jer izrazi za bibliju i deset zapovesti su razliciti, cak i izmedju deset zapovesti i obrednog zakona.

Te izraze mi je rekao jedan uceni Jevrejin, da ima razliciti nazivi za deset zapovesti, i obredni zakon, i da su za Jevreje deset zapovesti nesto najsvetije, i poseno po funkciji i nameni, sto je i biblijsko ucenje o Tipologiji.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taj zakon o kome govori biblija, koji ocevi nisu mogli odrzati - nisu deset zapovesti, vec obredni zakon sa obrednim pravilima i propisima.

Blago maji koja ga rodi.
Hajde Avrame obreži ukućane!
,,NE MOGU TO UČINITI NEMAM NAOČARE !,,
Jakove obreži svoje potomke!
,,JA TO NE MOGU IZVRŠITI I NIKO TO NE MOŽE IZVRŠITI SVI POGREŠIMO PA ODSEČEMO PEDALJ VIŠE!,,

Dobro,hajde bar zakoljite jagnje na žrtvu!
,,To pogotovo ne možemo izvršiti ko će izabrati jagnje među hiljadu..i znaš li ti Bože pošto je kilogram jagnjetine...ne možemo to izvršiti!,,

Da li održaste reči sa kamena?
,,Naravno,niko od nas tu nije pogrešio jer se obrezanje i žrtva ne mogaše ispuniti a ono sa kamena bez problema održasmo i izvršismo samozapečaćenje dok nas ne izvršeno obrezanje na kamenu osudi zajedno sa jagnjetinom koju pojedosmo,,

Đes ba Lakiću?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
a dokaze sam dao, gde apostoli govore zakon citirajuci deset zapovesti..

Ako ti mislis za ono sto si naveo gde kaze ''zakon'' pa onda spominje neke od 10 zapovesti , Laodikeja to je drugaciji izraz!

Ja sam trazio za izraz ''ZAKON I PROROCI'' - A TAJ IZRAZ UVEK U BIBLIJI ZNACI BIBLIJA> dokazi suprotno!?

Te izraze mi je rekao jedan uceni Jevrejin, da ima razliciti nazivi za deset zapovesti, i obredni zakon, i da su za Jevreje deset zapovesti nesto najsvetije, i poseno po funkciji i nameni, sto je i biblijsko ucenje o Tipologiji.

Svasta, taj ili nije Jevrej ili ne zna sta prica.
JEVREJI NEMAJU POSEBNE IZRAZE ZA ''DEKALOG'' I ZA ''OBRDENI ZAKON'' > JEL ONI NEMAJU PODELU ZAKONA!!!
> NJIMA JE ''JEDAN ZAKON - TORA''

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Hajde Avrame obreži ukućane!
,,NE MOGU TO UČINITI NEMAM NAOČARE !,,

U ono vrijeme su bile i naočale ?

Jakove obreži svoje potomke!
,,JA TO NE MOGU IZVRŠITI I NIKO TO NE MOŽE IZVRŠITI SVI POGREŠIMO PA ODSEČEMO PEDALJ VIŠE!,,

Problem

Dobro,hajde bar zakoljite jagnje na žrtvu!

Evo fešte , i blago onom koje pozvan

,,To pogotovo ne možemo izvršiti ko će izabrati jagnje među hiljadu..i znaš li ti Bože pošto je kilogram jagnjetine...ne možemo to izvršiti!,,

Dali je moguće da propade fešta, kraj toliki janjaca ,i daćemo ostat gladni , i nakraju nam ostaje samo slanina, žalosno , kraj tisući janjaca.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, u ovome se vidi tvoje nepostenje, jer vi ste tvrdili da obredni zakon ima 613 ili koliko vec pravila ili zapovesti, a ti si pomenuo samo neko obrezanje i prinosenje zrtava.

Dakle, razotkrio si sbe, a istinitost moje tvrdnje.

-------------------------------------------------------------------

Mire, jasno se vidi da istinu izbegavas..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, u ovome se vidi tvoje nepostenje, jer vi ste tvrdili da obredni zakon ima 613 ili koliko vec pravila ili zapovesti, a ti si pomenuo samo neko obrezanje i prinosenje zrtava.

Dakle, razotkrio si sbe, a istinitost moje tvrdnje.

-------------------------------------------------------------------

Mire, jasno se vidi da istinu izbegavas..

Laki čuj malo o zakonu i nemoj trčati za masonskom prevarom.
Zakon je dat PREKO MOJSIJA i onaj pisani prstom Božjim NA KAMENU i onaj rukom Mojsijevom u knjigu upamti prvo to.
Dalje,zakon se ne cepka već u celosti gleda kao što ti Mire napomenu stim što on u sebi obuhvata sve oblasti života i ja nemam ništa protiv sagledavanja unutar zakona da on reguliše građanska pitanja,Hramska pitanja,zdravstvena pitanja,moralna pitanja...to sve zajedno čini jedan zakon koji unutar sebe sve to obuhvata.

A sad vidi u kolikoj si zabludi kad pominješ 613 tačaka uredbi jer tamo nemaš osude za pređenih više od 400 koraka u jednom pravcu niti za ne pranje ruku od lakata...itd.ali zato po pitanju onih deset reči čitamo ko ih nebi izvršio ide osuda i PROKLETSTVO.
Paja reče kako ga zakon na smrt osudi...jel to zbog koraka ili pranja ruku?
Isti pominje deset reči kao ono slovo na kamenu urezano da ga ubija i u kontekstu izjave kako ne održaše zakon i kako se njime ne spasiše već im bi na OSUDU navode se reči na kamenu a ne reči iz knjige iako su obe jedan dat zakon jer je razlika u osudi.
Ko nebi prineo jagnje neka plati,ko bi napravio štetu neka namiri a ako ne namiri nigde ne piše da se pogubi kao za reči sa kamena.
Pusti sad poštenje,uzmi Bibliju i ozbiljnije izučavaj znajući da je Jelena lažni prorok i budi brz čuti a spor kritikovati istinu.

Evo čuj Paju šta kaže da ne održaše i šta ga ubija:
3:6 Koji i učini nas vrsne da budemo sluge novom zavetu, ne po slovu nego po duhu; jer slovo ubija, a duh oživljuje.

3:7 Ako li služba smrti koja je u kamenju izrezana slovima, bi u slavi da sinovi Izrailjevi ne mogoše pogledati na lice....

Koje slovo ga ubi i koje slovo ne održaše apostoli ti govore.
A ono što vi NIKAKO ne možete čuti je sledeće Koji i učini nas vrsne da budemo sluge novom zavetu,

Ono što apostole ubija i sudi vas pečati.

Poslednja izmena:
Natrag