Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Čim Adventista kaže da nekom želi sve najbolje beži od takvog jer je licemer jedno misli drugo govori.
Mire Adventistički guru dobila viziju kao i Tito i saopštila je istu da je subota pečat Božji i ko ODMARA SUBOTOM taj prima pečat za večni život jako lepa poruka od gurua i sad čujmo ko sve prima pečat jer odmara subotom:
5:14 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; nemoj raditi nikakav posao ni ti ni sin tvoj ni kći tvoja ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni vo tvoj ni magarac tvoj, niti koje živinče tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.

SUBOTA JE PEČAT REČE VEŠTICA i ko odmara subotomtaj prima pečat na čelo i mi kroz Bibliju čujemo ko sve prima pečat zahvaljujući masonki koja izbaci tu glupost.
Lakiću,ti kažeš ispravnu stvar da na lažove a ja bih dodao i na lažne proroke dođe ukor a Bog zna ko je ko i meni je žao ali ako to Bog izvrši ni jedan Adv. nitiJs neće biti na forumu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, izvrnuo si smisao onoga sto je pisala Ellen White.

Pecat Bozji i zig zveri ce primiti verni i neverni u poslednje vreme kada odpocne pecacenje i zigosanje.

U bibliji pecat Bozji predstavlja zakon Bozji koji je Bog u starom zavetu zapovedio da se stavi na celo i ruku, ne bukvalno - vec prakticno ziveti po nacelima Bozje volje zapisane u njegovim zapovestima.

U otkrivenju pecat Bozji i zig zveri se takodje stavlja na celo i ruku, pecat na verne, i zig na neverne.

Dakle, kada Antihrist bude uveo svoje zakone koji ce predstavljati zig otpada onih sjedinjenih u Ekumenizmu i njihovo obelezje, tada ce Bog staviti svoj pecat na verne koji postuju Bozje zapovesti.

Konkretnije - kada Antihrist bude uveo zakon o obaveznom praznovanju nedelje pod pretnjom sankcijama, tada ce Hriscani odbiti poslusnost ovom ljudskom zakonu, i ostace verni Bozjem zakonu koji uzdize Subotu kao Bozji sveti dan, koji je obelezje vernih.

Tvoja prica o masonima je nelogicna, jer masoni su obozavaoci sunca, pa time i nedelje koja je bila posvecena Bogu sunca.

Nikada masoni nisu uzdizali Subotu, niti je slavili, ni ukazivali na nju kao Bozju ustanovu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, izvrnuo si smisao onoga sto je pisala Ellen White.
Ti reče da stigne neka nesreća one što lažu i vidiš koliko ti je Bog još uvek milostiv.

Pecat Bozji i zig zveri ce primiti verni i neverni u poslednje vreme kada odpocne pecacenje i zigosanje.

Komičar.
Neće pečaćenje biti u budućnosti jer tako reče veštica,ona reče da je pečaćenje počelo 1844 kužiš li ti jarane to što veca reče a ako još nisi naučio njeno gradivo onda u kontejner i hrani se vecinim otpatcima.
Nemoj me terati da ulazim u smeće i pokazujem ti da pojma nemaš šta je masonka učila.

U bibliji pecat Bozji predstavlja zakon Bozji koji je Bog u starom zavetu zapovedio da se stavi na celo i ruku, ne bukvalno - vec prakticno ziveti po nacelima Bozje volje zapisane u njegovim zapovestima.

Neznaš ti kume ni šta je pečat ni šta je žig.
Čuj malo Pravoslavce u video klipovima ,,Digitalni anđeo,, i uči se jer je čip žig a ne nedelja muko jedna.
Zakon je Bog rekao da ga ljudi imaju stalno PRED OČIMA jer su zaboravni i šteta Pavle nije znao da je zakon pečat pa reče da jeto SLOVO KOJE UBIJA.Ono što Božje osuđuje i ubija vas spasava a krv i telo Gospodje koje čisti vama je satana mesija koji će trajno ukloniti grehe i zakon vas opravdati...jadni i nesretni neverni rode.

U otkrivenju pecat Bozji i zig zveri se takodje stavlja na celo i ruku, pecat na verne, i zig na neverne.
Tačno,samo ne ono što vi učitejer je žig mikročip a broj platna kartica kojom plaćaš jer bez iste nećeš moći platiti kadgotovinu ukinu. Pečat je duhovni natpis na čelu svetih koje svi anđeli vide a to je IME Spasitelja onog koji se u telu objavi kao velika tajna pobožnosti.

Dakle, kada Antihrist bude uveo svoje zakone koji ce predstavljati zig otpada onih sjedinjenih u Ekumenizmu i njihovo obelezje, tada ce Bog staviti svoj pecat na verne koji postuju Bozje zapovesti.
Jel ti to rođače osudi apostole?
Apostoli kaži NI MI NI OČEVI NAŠI NE ODRŽAŠE i tako se ne spasiše jer ih krv utelovljenog Boga ne očisti sve dok vaš mesija neuzme trajno grehe....kukala vam majka nevernička.

Konkretnije - kada Antihrist bude uveo zakon o obaveznom praznovanju nedelje pod pretnjom sankcijama, tada ce Hriscani odbiti poslusnost ovom ljudskom zakonu, i ostace verni Bozjem zakonu koji uzdize Subotu kao Bozji sveti dan, koji je obelezje vernih.
NE!!!!
Hrišćani sa tim ništa neće imati već JEVREJI U SRED JERUSALIMA gde će sesti hulna glava.

Tvoja prica o masonima je nelogicna, jer masoni su obozavaoci sunca, pa time i nedelje koja je bila posvecena Bogu sunca.

Nikada masoni nisu uzdizali Subotu, niti je slavili, ni ukazivali na nju kao Bozju ustanovu.

ZMIJA je lukava mimo sve i potura slovo koje ubija umesto svete i prečiste krvi MOG SPASITELJA i laže da cena nije plaćena i da je Isus pogrešio kad je rekao SVRŠI SE otkup.Laže da se hranom opravdava ili osuđuje,laže da je nedelja dan Pedesetnice žig zveri,laže da su proroci Biblija,Laže da treba neprijatelj da spali proroke,laže svaki proročki lanac,laže SVAKU TEMU koju tamo učite baš svaku.

Taramana, zelim da se dobro provedes sa svojim masonima i vesticama. Sve najbolje

Ja tebi zaista želim Božji mir i blagoslov te da izađeš ispod duha pobune i spališ plagijate te samo Bibliju uzmeš i veruješ kako čitaš.Beži odveštice i masonskog pokroviteljstva koji vodi i vas i svedoke i mormone.Pobrni se za svoje spasenjeda ne zakasniš.Bolji je ukor od mene nego pohvala iz generalne jer činim koliko je u mojoj moći da se spase zavedenia sva slava i zahvalnost ide Bogu.

Da te pitam bracika poznaješ li Boga sigurno bi promašio a evo ti ukratko i dokaz:
Onaj koga VERUJEŠ toga PROPOVEDAŠ u Njega se KRSTIŠ i Njemu PREDAJEŠ SVOJ DUH na kraju kao što učini Stefan punDuha Svetoga jesi li ti kršten u Isusa i propovedaš li da je On uklonio trajno grehe sveta?
Razmisli malo i nemoj uobražavati jer si samo prah kao i svaki drugi.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana , pa ti sve vreme iznosis neistine a ne ja.
Ja ni jednu neistinu nisam do sada izneo, a ti u svakom komentaru iznosis iskljucivo samo neistine, i to si uradio i u ovom poslednjem, iznoseci gomilu neistina protiv Ellen White, i da je ona navodno nesto pisala i ako nije, jer si izvrnuo njene reci.

Evo pitam te - zasto to radis i kako te nije sramota da svesno javno iznosis neistine, a da se ne postidis?

Da sam na tvom messtu meni bi prvenstveno bilo zao samog sebe zbog takvog ponasanja, i savest bi me gonila.
Ali ocigledno da je sotona u tebi uzeo svoj danak nad savescu, da ti uopste nista ni ne osecas, jer je otupeo u tebi i najmanji otpor savesti prema bezbostvu i bezakonju.

To sto si sve izneo - to su tvoja licna gledista, i onih koji se ne rukovode biblijskim principom "TAKO KAZE GOSPOD" vec veruju i drugima naturaju svoja licna misljenja.

Pecacenje jeste pocelo 1844 godine - jer je tada odpocelo poslednje vreme, i nazalost Hristov dolazak se od tada odlaze.

Da bi neko primio pecat Bozji - nije dovoljno samo formalno drzanje Subote, jer nije sama sustina u Suboti, vec pecat primaju oni koji su sebe potpuno predali Bogu, i kroz posvecenje i poslusnoscu zapovestima kao sredstvu izgradnje karaktera - doziveli savrsenstvo, da u njima nema ni jednog greha, vec su njihovo srce i misli ciste i u potpunom skladu sa Bogom, i oni potpuno odrazavaju Hristov lik.
Oni su kroz posvecenje i stalnim gledanjem u Isusa - izvojevali potpunu pobedu nad grehom i slabostima, i zive svetim zivotom.

Takvo stanje dovodi do toga da oni prime pecat, i taj pecat ce im omoguciti da kada prodje vreme milosti oni ostanu cvrsti u veri do kraja.
Zapecacenje je stanje potpune resenosti da se ostane na putu Bozjem, koje cini da nema vise povratka na staro, vec oni samo cekaju cas da ugledaju Gospoda koji ce doci da ih uzme k sebi...Amin!

Zig zveri nema veze sa nicim materijalnim, jer da je tako - da su u pitanju licne karte, platne kartice..itd, to bi znacilo da bi i pecat Bozji u tom slucaju morale biti neke platne kartice, licne karte..itd, koje bi Gospod morao da da svom narodu po kojima bi se razlikovao.

Hvala Bogu sto nije tako, vec se radi o verskim zakonima novog svetskog poredka ( ljudski naspram Bozjeg ), koji ce biti nametnuti svim ljudima, i ko ih prihvati i pokloni se antihristru - primice zig, a ko sa njima ne pravi kompromis, vec ostane veran Bogu, drzeci njegove zapovesti, i ziveci zivotom potpune zajednice sa njim - primice pecat Bozji kao zalog uznesenja u vecno Bozje carstvo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, mi smo odpocetka lepo i logicno diskutovali. Ja ni ne ocekujem da neko uvek prihvati moje shvatanje i tumacenje, zato je diskusija.

Ti kazes: "Popovic nije tvrdio ''da su svi Hriscani svetkovali subotu''
Mire, zasto si ponovo dodao revc "SVI"? Ko je rerkao da su svi svetkovali?
Popovic ne kaze svi niti samo nerki, mnego vcitsaj dsta jer covek trekao:

"I PRBVI HRISCANI KOJI BEHU IZ JUDEJSTVA, PRAZNOVALI SU GA U TOLIKO, STO SU GA I ONI KAO I OSTALI JUDEJI SVETKOVALI BOGOSLUZENJEM," (Jjevsevije Popovic, Opca Crkvena istorija I. str,424)

Tekst je sam po sebi jasan i za ovu diskusiju dovoljan.

Drago mi je da smo se ipak na kraju sporazumeli, da je ovakva diskusija besmislena. Ako neko odbavcuje biblijske i istorijske dokaze, onda o cemu da diskutujemo. Neces valjda poverovati onome sto ti ja kazem?
Zato slazem se sa tobom, prekidamo diskusiju o istoriji i teologiji.

Zelim ti sve najbolje

Naravno da je besmislena svaka diskusija bez dokaza..
Ti nisi postavio kontekst njegovih reci, da dokazes da je on mislio na SVE Hriscane, a ja znam da nije, jel bi to protivrecilo pravoslavnoj dogmatici.. Cak i da jeste mislio na sve, rekao sam da njegovo tumacenje bez dokaza koji to potvrdjuju kao citati i navodi iz istorije nista ne vrede...

Da li mi mozemo ovde biti ozbiljni, ili cemo nastupati neozbiljno te siriti ''teorije'' radije nego ''dokaze'' i ''cinjenice''?
Molim vas da se uozbiljite, i ako zelite diskutovati ozbiljno onda se tako i ponasajte..

Pa mora da odbaci jer bi morao inače da mijenja vjeru. A to mu se ne da. Šta god da mu daš on će to odbaciti.

Mire bi menjao veru odmah kad mu dokazes, nije Mire da tvrdoglavo istrajava u lazi..
Ja cekam video koji si obecao a ne dajes ga...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Mire bi menjao veru odmah kad mu dokazes, nije Mire da tvrdoglavo istrajava u lazi..
Ja cekam video koji si obecao a ne dajes ga...

Već ti je dokazano, a i video sam davao. Vidiš koliko si obesmislio svaku rasp. prvo si tražio izvore, kada su ti dati izvori onda si našao izgovor u vremenu, kada ti je i to dato onda je kontekst. Kao da Biblija ne govori da je SUBOTA ZA ČOVJEKA.

I krajnje drsko i bezobrazno tvrdiš da ti nije dat dokaz. ti i ne želiš da saznaš istinu nego da ostaneš u svojoj laži jer ti je tamo ugodno.

Jer nemaš snage da kažeš da nisi upravu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Evo kako je bilo i dokaz da Mireta ne zanima istina.

Mire traži istorisjki dokument od suboti.

Dobije dokument.

Onda mu ne odg. vrijeme.

Dobije za period 70. i sve do 4. vijeka.

Onda se izvlači na kontejkst, kako su to bili Jevreji iako piše u NZ da je subota za čovjeka.

I to mu se obori i onda Mire kaže da nije dobio dokaz. Ma sramota.

I ovdje se praviš kako te zanima istina. Tebe zanima kako da ostaneš u laži.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Sokrat Sozomen je ziveo u 4-5 veku, za mene taj istorijski tekst ne ide dovoljno daleko u proslost, da bi smo mi mogli na osnovu toga reci da su prvi Hriscani svetkovali subotu od pocetka.

Evo dokaza da sam upravu hvala Bogu.

Ima. Samo ne znaš. Sokrat Skolastik je pisao kasnije, a odnosi se na 2. vijek.

Već sam ti davao o tome emisiju koju nisi ni pogledao.

Jer prvo si rekao da nema izvora, pa sada kada ti je dan onda pomjeraš vremensku distancu. Tako da ti ne bi vjrovao šta god da ti se da Sada kada ti dam opt nešto, ti ćeš opet naći neki izgovor. I sve tako.

Euzebije "istorija crkve".

Euzebije Cezarejski (oko 265.-340.) bio je biskup u Cezareji Primorskoj, glavnom gradu tadašnje Palestine (danas u Izraelu). Autor je djela na grčkom jeziku.

Citiram "Onda je duhovno potomstvo Avrama (hrišćani) pobjeglo u Pelu (izlazak iz Jerusalima i bijeg) s druge strane Jordana, gdje su našli sigurno mjesto i mogli služiti Gospodaru i držati Njegovu subotu. Eusebius "Ecclesiastical History", b, 3, chap. 5.

Još je i arheologija potvrdila da se subota držala u Peli 4. vijeka nakon Hrista.

I sada ćeš opet naći neki izgovor. Mora još ranije. A Euzbija opisuje događaj iz 70. god. nakon opsade Jerusalima.

Dobio dokaz za vrijeme.
NARAVNO DA CE JEVREJI SVETKOVATI SUBOTU!
Njegov zakljucak je ispravan(da je vecina svetkovala), ali TO NIJE DOKAZ DA TREBA SVETKOVATI, to je SAMO ZAKLJUCAK, i mi NE MOZEMO BITI SIGURNI da su svi Hriscani UKLJUCUJUCI TU I JEVREJE I ONE IZ MNOGOBOSTVA svetkovali subotu,

Iako piše u NZ da je subota za čovjeka i u SZ isto piše.

Natrag