Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Čim Adventista kaže da nekom želi sve najbolje beži od takvog jer je licemer jedno misli drugo govori.
Mire Adventistički guru dobila viziju kao i Tito i saopštila je istu da je subota pečat Božji i ko ODMARA SUBOTOM taj prima pečat za večni život jako lepa poruka od gurua i sad čujmo ko sve prima pečat jer odmara subotom:
5:14 A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvom; nemoj raditi nikakav posao ni ti ni sin tvoj ni kći tvoja ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni vo tvoj ni magarac tvoj, niti koje živinče tvoje, ni došljak koji je kod tebe, da bi se odmorio sluga tvoj i sluškinja tvoja kao i ti.
Ti reče da stigne neka nesreća one što lažu i vidiš koliko ti je Bog još uvek milostiv.Taramana, izvrnuo si smisao onoga sto je pisala Ellen White.
Pecat Bozji i zig zveri ce primiti verni i neverni u poslednje vreme kada odpocne pecacenje i zigosanje.
U bibliji pecat Bozji predstavlja zakon Bozji koji je Bog u starom zavetu zapovedio da se stavi na celo i ruku, ne bukvalno - vec prakticno ziveti po nacelima Bozje volje zapisane u njegovim zapovestima.
Tačno,samo ne ono što vi učitejer je žig mikročip a broj platna kartica kojom plaćaš jer bez iste nećeš moći platiti kadgotovinu ukinu. Pečat je duhovni natpis na čelu svetih koje svi anđeli vide a to je IME Spasitelja onog koji se u telu objavi kao velika tajna pobožnosti.U otkrivenju pecat Bozji i zig zveri se takodje stavlja na celo i ruku, pecat na verne, i zig na neverne.
Jel ti to rođače osudi apostole?Dakle, kada Antihrist bude uveo svoje zakone koji ce predstavljati zig otpada onih sjedinjenih u Ekumenizmu i njihovo obelezje, tada ce Bog staviti svoj pecat na verne koji postuju Bozje zapovesti.
NE!!!!Konkretnije - kada Antihrist bude uveo zakon o obaveznom praznovanju nedelje pod pretnjom sankcijama, tada ce Hriscani odbiti poslusnost ovom ljudskom zakonu, i ostace verni Bozjem zakonu koji uzdize Subotu kao Bozji sveti dan, koji je obelezje vernih.
Tvoja prica o masonima je nelogicna, jer masoni su obozavaoci sunca, pa time i nedelje koja je bila posvecena Bogu sunca.
Nikada masoni nisu uzdizali Subotu, niti je slavili, ni ukazivali na nju kao Bozju ustanovu.
Taramana, zelim da se dobro provedes sa svojim masonima i vesticama. Sve najbolje
Mire, mi smo odpocetka lepo i logicno diskutovali. Ja ni ne ocekujem da neko uvek prihvati moje shvatanje i tumacenje, zato je diskusija.
Ti kazes: "Popovic nije tvrdio ''da su svi Hriscani svetkovali subotu''
Mire, zasto si ponovo dodao revc "SVI"? Ko je rerkao da su svi svetkovali?
Popovic ne kaze svi niti samo nerki, mnego vcitsaj dsta jer covek trekao:
"I PRBVI HRISCANI KOJI BEHU IZ JUDEJSTVA, PRAZNOVALI SU GA U TOLIKO, STO SU GA I ONI KAO I OSTALI JUDEJI SVETKOVALI BOGOSLUZENJEM," (Jjevsevije Popovic, Opca Crkvena istorija I. str,424)
Tekst je sam po sebi jasan i za ovu diskusiju dovoljan.
Drago mi je da smo se ipak na kraju sporazumeli, da je ovakva diskusija besmislena. Ako neko odbavcuje biblijske i istorijske dokaze, onda o cemu da diskutujemo. Neces valjda poverovati onome sto ti ja kazem?
Zato slazem se sa tobom, prekidamo diskusiju o istoriji i teologiji.
Zelim ti sve najbolje
Pa mora da odbaci jer bi morao inače da mijenja vjeru. A to mu se ne da. Šta god da mu daš on će to odbaciti.
Mire bi menjao veru odmah kad mu dokazes, nije Mire da tvrdoglavo istrajava u lazi..
Ja cekam video koji si obecao a ne dajes ga...
Sokrat Sozomen je ziveo u 4-5 veku, za mene taj istorijski tekst ne ide dovoljno daleko u proslost, da bi smo mi mogli na osnovu toga reci da su prvi Hriscani svetkovali subotu od pocetka.
Ima. Samo ne znaš. Sokrat Skolastik je pisao kasnije, a odnosi se na 2. vijek.
Već sam ti davao o tome emisiju koju nisi ni pogledao.
Jer prvo si rekao da nema izvora, pa sada kada ti je dan onda pomjeraš vremensku distancu. Tako da ti ne bi vjrovao šta god da ti se da Sada kada ti dam opt nešto, ti ćeš opet naći neki izgovor. I sve tako.
Euzebije "istorija crkve".
Euzebije Cezarejski (oko 265.-340.) bio je biskup u Cezareji Primorskoj, glavnom gradu tadašnje Palestine (danas u Izraelu). Autor je djela na grčkom jeziku.
Citiram "Onda je duhovno potomstvo Avrama (hrišćani) pobjeglo u Pelu (izlazak iz Jerusalima i bijeg) s druge strane Jordana, gdje su našli sigurno mjesto i mogli služiti Gospodaru i držati Njegovu subotu. Eusebius "Ecclesiastical History", b, 3, chap. 5.
Još je i arheologija potvrdila da se subota držala u Peli 4. vijeka nakon Hrista.
I sada ćeš opet naći neki izgovor. Mora još ranije. A Euzbija opisuje događaj iz 70. god. nakon opsade Jerusalima.
NARAVNO DA CE JEVREJI SVETKOVATI SUBOTU!
Njegov zakljucak je ispravan(da je vecina svetkovala), ali TO NIJE DOKAZ DA TREBA SVETKOVATI, to je SAMO ZAKLJUCAK, i mi NE MOZEMO BITI SIGURNI da su svi Hriscani UKLJUCUJUCI TU I JEVREJE I ONE IZ MNOGOBOSTVA svetkovali subotu,