Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
I dobije istrorijske dokumente i kaže TO NIJE DOKAZ nego ZAKLJUČAK.

Totalna besmislica, po Miretu onda nije ništa bilo u istoriji jer su to zaključci.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana , pa ti sve vreme iznosis neistine a ne ja.
Ja ni jednu neistinu nisam do sada izneo, a ti u svakom komentaru iznosis iskljucivo samo neistine, i to si uradio i u ovom poslednjem, iznoseci gomilu neistina protiv Ellen White, i da je ona navodno nesto pisala i ako nije, jer si izvrnuo njene reci.
Evo ulazio sam u smrdljivi kontekner pun masonskih laži i za tebe izvadio malo duhovne hrane i čućemo ko laže Lakiću:

Čujmo prvo šta je žig.
,,Jovan je bio pozvan da vidi narod različit od onih koji se klanjaju zveri i njenoj ikoni tako što svetkuju prvi dan u sedmici.SVETKOVANJE TOGA DANA JE ŽIG ZVERI.,, (4T.str.251-1876 god.)
Evangelizam str.180-1899 god.),,Žig zveri je papski dan od odmora.,,
(7BC str.980-1900 god.) ,,Kada proba bude došla,jasno će se pokazati šta je žig zveri.TO JE SVETKOVANJE NEDELJE.,,

ČUJMO ŠTA VEŠTICA KAŽE O PEČATU:
,,Znak ili pečat Božji otkriva se SVETKOVANJEM SEDMOG DANA SUBOTE...,, (8T str.117-1904)

Ja citirah Bibliju ko sve odmara subotom a veštica tvrdi da je odmor pečat tako svi sa volom i živinom odmaraju i time primaju pečat jer kaže veca ko subotom odmara pečati se a ko nedeljom odmara prima žig jasno i jednostano za one sa razumom.
I konačno biser koji je VRH vecinog naprezanja da uhvati glas sa Oriona i onda izbacuje ovo smeće:
,,ŽIG ZVERI JE UPRAVO ONO ŠTO JE REČENO DA ĆE BITI. (ona sebe potvrđuje a onda...)SVE ŠTO JE POVEZANO S TOM TEMOM NIJE JOŠ DO SADA PRAVILNO SHVAĆENO NITI ĆE BITI (VIDOVITA veca ZNA da niko neće razumeti njen žig i onda dalje kaže...)SHVAĆENO NITI ĆE BITI SHVAĆENO SVE DOK SE KNJIGE NE BUDU OTVORILE,,
A onda će biti KASNO kad vide kako ih nepismena masonka žonglirala.

Lakiću,jel nedelja vama okultistima žig JESTE!
Jel subota vama nevernicima pečat JESTE!
Da li se deli žig od 1844 vama DA a drugima NE. Vi možete kupovati a nemate žig....ko pogreši Jovan ili masonka?
Kako to od postanja do 1844 nedelja je Božji prvi dan a od tad mutira u žig koji je razlog za to?
Znači mi praznujemo Božji praznik koji je i Pavle praznovao Pedesetnicu koja UVEK pada u nedelju i onda primamo žig jer nas Bog prevari pa nam podbaci nedelju da praznujemo i odmaramo ili tvoji okultisti lažu nevernike a oni nama verujućima pokušavaju prodati Orionsku magiju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Evo ulazio sam u smrdljivi kontekner pun masonskih laži i za tebe izvadio malo duhovne hrane i čućemo ko laže Lakiću:

Čujmo prvo šta je žig.
,,Jovan je bio pozvan da vidi narod različit od onih koji se klanjaju zveri i njenoj ikoni tako što svetkuju prvi dan u sedmici.SVETKOVANJE TOGA DANA JE ŽIG ZVERI.,, (4T.str.251-1876 god.)
Evangelizam str.180-1899 god.),,Žig zveri je papski dan od odmora.,,
(7BC str.980-1900 god.) ,,Kada proba bude došla,jasno će se pokazati šta je žig zveri.TO JE SVETKOVANJE NEDELJE.,,

ČUJMO ŠTA VEŠTICA KAŽE O PEČATU:
,,Znak ili pečat Božji otkriva se SVETKOVANJEM SEDMOG DANA SUBOTE...,, (8T str.117-1904)

Ja citirah Bibliju ko sve odmara subotom a veštica tvrdi da je odmor pečat tako svi sa volom i živinom odmaraju i time primaju pečat jer kaže veca ko subotom odmara pečati se a ko nedeljom odmara prima žig jasno i jednostano za one sa razumom.
I konačno biser koji je VRH vecinog naprezanja da uhvati glas sa Oriona i onda izbacuje ovo smeće:
,,ŽIG ZVERI JE UPRAVO ONO ŠTO JE REČENO DA ĆE BITI. (ona sebe potvrđuje a onda...)SVE ŠTO JE POVEZANO S TOM TEMOM NIJE JOŠ DO SADA PRAVILNO SHVAĆENO NITI ĆE BITI (VIDOVITA veca ZNA da niko neće razumeti njen žig i onda dalje kaže...)SHVAĆENO NITI ĆE BITI SHVAĆENO SVE DOK SE KNJIGE NE BUDU OTVORILE,,
A onda će biti KASNO kad vide kako ih nepismena masonka žonglirala.

Lakiću,jel nedelja vama okultistima žig JESTE!
Jel subota vama nevernicima pečat JESTE!
Da li se deli žig od 1844 vama DA a drugima NE. Vi možete kupovati a nemate žig....ko pogreši Jovan ili masonka?
Kako to od postanja do 1844 nedelja je Božji prvi dan a od tad mutira u žig koji je razlog za to?
Znači mi praznujemo Božji praznik koji je i Pavle praznovao Pedesetnicu koja UVEK pada u nedelju i onda primamo žig jer nas Bog prevari pa nam podbaci nedelju da praznujemo i odmaramo ili tvoji okultisti lažu nevernike a oni nama verujućima pokušavaju prodati Orionsku magiju.

Tebi je jedino ostalo da napadaš, pošto ništa ne možeš da dokažeš. Ako je to laž, šta je istina. Besmisleno je da nešto kritikuješ a da nisi dao dokaz šta je to istina i šta će biti žig. I šta će da bude. Ti nemaš nikakvu teologiju, nšto si lupao oko parenje ljudi i demona. Ko ima izopačenu sliku o seksualnosti obično dokazuje to na drugim primjerima koje sama ta osoba izmišlja i gdje nema takve izopačenosti.

Tako da obično osoba koja ima izokrenutu sliku o seksualnost tu svoju izopačenu sliku pripisuje drugima. U ovom slučaju ljudima i demonima.

to se posebno vidi i u vidu paradoksa kod nacista i ustaša, pa i četnika koji mrze homoseks. a u stvari imaju dosta takvih u svojim redovima. To se pokazalo sa transvestitom koji je bio istaknuti član Nacionalnog stroja. Ljudi koriste org. ili izmišljaju seks. izopačnosti tamo gdje ih nema da prikriju svoju pogrešnu sliku o tome ili da prikriju svoju ličnu izopačenost.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, budi ziv i zdrav i veruj u to sto verujes to je tvoja licna stvar, Adventisti ce i dalje da veruju u to sto veruju, i ti sa tim nemas nikakve veze.
Tebi niko ne uskracuje slobodu da verujes u sta god zelis, tako i ti kao Hriscanin treba da postujes tudju slobodnu volju.

Za to treba jak karakter, ali moze pomoci i molitva i potpuno obracenje, pa ako nadjes za shodno poradi malo na tome, jer je ocigledno da je tvoj osnovni problem u slabom karakteru, i nedostatku obracenog duha.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I dobije istrorijske dokumente i kaže TO NIJE DOKAZ nego ZAKLJUČAK.

Totalna besmislica, po Miretu onda nije ništa bilo u istoriji jer su to zaključci.

Zakljucak je kada neko nesto izvodi na osnovu dokaza, ovo nisu ni zakljucci jer Popovic ne daje dokaze za tvrdnje a ne dajete ih ni vi tamo gore..
Vas , kao i zakljucak Popovica je cisto teoloski a ne cinjenicni...

Zapeli ste za Popovica jer niko drugi vam ne moze posluziti, pa opet i njegove reci vadite van konteksta.
Gde je kontekst njegovih reci?
Nemojte da moram da trazim po netu pa da dokazujem kako izmisljate, stvarno necu to da radim.. Ajde jednom bar budite ozbiljni..

Za ostalo Tripo, pa zar stvarno? Zapeli ste za mene, za licnost, za iskrenost, pa stvarno bezveze.
Pa da sam ja neposten covek, ne bi priznao da si ti od mnostva "ne-dokaza" dao i jedan "dokaz", ono sto je izjavio Euzebije, ali to treba i proveriti...

Zamerate coveku koji razumno razmislja i proverava svaki "dokaz", zamerate mu sto vam ne veruje, pa suludo. Problem je u vama a ne u meni, jer vi "slepo verujete"...
I uvek se pokazalo da sam bio u pravu sto vam ne verujem.
Zato stvarno izvinite sto vam ne verujem, i sto vas proveravam!
Jer ni jednom mi do sada niste rekli istinu.

*Hvala ti za video, to cu pogledati...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zapeli ste za Popovica jer niko drugi vam ne moze posluziti, pa opet i njegove reci vadite van konteksta.

Izmišljaš, ne radi se samo o Popoviću nego o više izvora, ja Popovića nisam ni dao.

Zakljucak je kada neko nesto izvodi na osnovu dokaza, ovo nisu ni zakljucci jer Popovic ne daje dokaze za tvrdnje a ne dajete ih ni vi tamo gore..

Valjaš gluposti iznose se činjenice istorijske, ni ne znaš šta je to. Nije to ni zaključak nego činjenica, podatak, znači dokaz.

To si izmislio kao to je zaključak, samo da nije dokaz. Znači u svom mozgu iskrivljuješ činjenice.

Za ostalo Tripo, pa zar stvarno? Zapeli ste za mene, za licnost, za iskrenost, pa stvarno bezveze.

Nisi nimalo iskren i ne interesuje te istina.

Zamerate coveku koji razumno razmislja i proverava svaki "dokaz", zamerate mu sto vam ne veruje, pa suludo.

Tvoj motiv nije to, samo je izgovor. Tebe ne zanima istina.

Pa da sam ja neposten covek, ne bi priznao da si ti od mnostva "ne-dokaza" dao i jedan "dokaz", ono sto je izjavio Euzebije, ali to treba i proveriti...

Opet izgovor kao da sam ja iznio laž i kao da to nije rekao Euzebije.

I uvek se pokazalo da sam bio u pravu sto vam ne verujem.

Nikad se nije pokazalo da si bio upravu oko ovoga, ni oko duše.

Zato stvarno izvinite sto vam ne verujem, i sto vas proveravam!

Tvoj motiv je da ostaneš u laži. Ne vjeruješ iako znaš da nisi upravu. Da bar misliš da si upravu. Nego se izvlačiš na krajnje nečastan način. Tobože nešto provjeravaš. treba da te sramota bude. Sve što si tražio dobio si i onda se izvlačiš na krajnje POKVAREN NAČIN.

Dakle tražio si dkaze i dobio i onda na bezobrazan i pokvaren način nećš to da prihvatiš kao samo mi neki lažovi i kao da smo dali nešto što nije istina. ti ovdje otkrivaš svoje motive.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znas sta, aj ti Marko i Laodikeja malo da oladite, pa kad stanete sa napadom na moju licnost onda se javite..

Ja sam stvarno budala sto uopste i mislim da je sa vama normalan razgovor moguc..

Pogledaj moje postove, a pogledaj onda svoje, tvoji postovi odisu nerazumnoscu, svadji i napadima,dok moji odisu zeljom da vas saslusam.
Covek vam malo popusti jer poveruje da je sa vama normalan razgovor moguc i odma ga napadnete i to iskoristite na podmukao nacin, praveci ga samim sotonom.. Nema u vama ni "H" od Hriscana, vi ste sramota!

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Poštovani mire000,

Kako ste se ranije odnosili prema IV Božjoj zapovesti?

I kako se danas odnosite prema Božjem zakonu u kojem nam Tvorac zapoveda da ga proslavimo kao svoga Tvorca Sedmog dana?

Svako dobro

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Samo da pojasnim zašto pitam...

Nisam siguran da sam Vas dobro razumeo. Da li su Vaši roditelji bili, ili još uvek jesu, Adventisti Sedmog dana? Da li ste odrastali u adventističkoj porodici?

Ovo pitam jer ste napisali...

"Ja sam tamo i odrastao.."

Ponavljam i po ko zna koji put, ili ste vi gluvi ili se pravite gluvi, da bi sebe opravdali? Problem nije meni menjati crkvenu pripadnost dogmu i verovanje, vec je problem STO VI NE DAJETE NIKAKVE DOKAZE ZA SVOJE TVRDNJE!

I to ponavljam po ko zna koji put - od svih je najmanje meni problem da predjem u adventiste, jer cak bi i cast za mene bilo da ja predjem, jer je moje prezime veliko u adventistickom svetu i moji su osnovali crkvu na ovim prostorima..

Ja sam tamo i odrastao..

Moji rodjaci su na istaknutim pozicijama u crkvi, svi su tamo!
Neki su u australiji, neki su i ovde..

Imajte to na umu, ako vec pricate o "stahu i sramu" da za mene ne bi bilo sram, vec cast i otvorilo bi mi mnoga vrata, vi i ne znate kako je kad udjes u crkvu i tamo ti svi iskazuju cast zbog prezimena..
Ali ja necu Hrista izdati zaradi onoga sto mi nude ljudi!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, nikada moje pobude nisu bile napad na tebe, i ako si ti mozda rec NEVERSTVO tako protumacio, a ja sam govorio u duhu ljubavi.
Ali eto, i za taj ne ucinjen greh ja se izvinjavam, kao i Luter koji je molio Boga da mu oprosti i dobra dela koja cini, znajuci da je sve sto je ljudsko nesavrseno.

Bog s tobom, i sve najbolje.

Natrag