Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Drzao sam subotu, ali smatram da to nije neophodno.. Otvorio sam temu o Bozjem zakonu(zaboravio sam naziv), gde sam pokazao da adventisti pogresno tumace zakon. Na primer kada Hristos kaze - "nisam dosao da ukinem ZAKON I PROROKE" on tu ne misli na 10 zapovesti , vec kao i svaki Jevrejin deli Bibliju na "zakon, Pisma i Proroke"(tri dela Biblije).Poštovani mire000,
Kako ste se ranije odnosili prema IV Božjoj zapovesti?
I kako se danas odnosite prema Božjem zakonu u kojem nam Tvorac zapoveda da ga proslavimo kao svoga Tvorca Sedmog dana?
Svako dobro
Zato kada kaze "nisam dosao da ukinem vec da ispunim" on tu ne misli na 10 zapovesti, vec na "Kompletnu Bibliju" - ON JE DOSAO DA ISPUNI ONO STO JE O NJEMU U BIBLIJI PISANO, a ne da ispuni zakon 10 zapovesti, kako to tumace adventisti..
Podela zakona na "10 zapovesti i druge zakone" ne postoji u Bibliji.. I Hristos kada govori na gori sve zakone spominje zajedno(gradjanske, moralne, obredne)...
Adventisti su stvorili vestacku podelu i uzdizu 10 zapovesti iznad ostalih zakona. Da je to tacno potvrdjuje i Radisa Antic. Eno uzmi njegovu knjigu "Put Istina i Zivot" i nacices sledecu izjavu: "premda ne postoji direktna podela zakona Bozjih datih Izraelu , mi cemo pokusati da napravimo jednu mogucu podelu" - Cak i adventisticki teolozi moraju priznati da ne postoji direktna podela zakona u Bibliji ali oni ipak pokusavaju da je naprave...
Adventiste znam ceo svoj zivot, moji rodjaci su tamo, moji roditelji nisu adventisti, ali moja baka jeste.. Svi smo odlazili redovno u crkvu porodicno, zato ja mogu reci da sam tamo odrastao. Crkva u mom gradu je izgradjena na mestu kuce koju je moj rodjak poklonio, oni su bili pioniri dela na ovim prostorima..Samo da pojasnim zašto pitam...
Nisam siguran da sam Vas dobro razumeo. Da li su Vaši roditelji bili, ili još uvek jesu, Adventisti Sedmog dana? Da li ste odrastali u adventističkoj porodici?
Ovo pitam jer ste napisali...
"Ja sam tamo i odrastao.."
Ovo sam sve ispricao zato sto mnogi ovde tvrde da ja vidim dokaze, ali ne zelim to priznati, jer bi to zahtevalo promenu vere i nacina mog zivota, a ne shvataju da je to najmanji problem za mene..
Znam Lodikeja, pokusavas da me izazoves da se suocim sa samim sobom, jer si mislio da je meni problem da napustim odredjena verovanja i da sam vezan za dogmu crkve, a ne shvatas da mi je to najmanji problem. Problem je sto ja ne vidim istinu u onome sto vi pisete.A dokazi koje iznosite cesto nisu i cinjenice. Vi toga niste svesni, i cesto slepo verujete bez provere..Mire, nikada moje pobude nisu bile napad na tebe, i ako si ti mozda rec NEVERSTVO tako protumacio, a ja sam govorio u duhu ljubavi.
Ali eto, i za taj ne ucinjen greh ja se izvinjavam, kao i Luter koji je molio Boga da mu oprosti i dobra dela koja cini, znajuci da je sve sto je ljudsko nesavrseno.
Bog s tobom, i sve najbolje.
Najgore je sto revnost i ubedjenost, ponese i zaslepi coveka, do te mere da on postane neobjektivan i neprijemciv za bilo kakav razgovor..
Poslednja izmena: