Bog je vanvremen i za njega subota nista ne znaci to je samo dan odmora za jevreje.Subota je zamenjena nedeljom kako svedoci Didahi (hriscanski spis iz 1. veka) u kom se govori o zivotu i bogosluzenju prvih hriscana.
Mogu li te zamoliti da objasniš:
66:16 Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom telu, i mnogo će biti pobijenih od Gospoda.
(čujmo ko će i zašto biti pobijen?)
66:17
Koji se osveštavaju i koji se očišćavaju u vrtovima jedan za drugim javno, koji jedu meso svinjsko i stvari gadne i miševe, svi će izginuti, veli Gospod.
66:18 A ja znam dela njihova i misli njihove, i doći će vreme, te ću sabrati sve narode i jezike, i doći će i videće slavu moju.
66:19 I postaviću znak na njih, i poslaću između njih koji se spasu k narodima u Tarsis, u Ful i u Lud, koji natežu luk, u Tuval i u Javan i na daleka ostrva, koja ne čuše glas o meni niti videše slavu moju, i javljaće slavu moju po narodima.
66:20 I svu će braću vašu iz svih naroda dovesti Gospodu na dar na konjima i na kolima i na nosilima i na mazgama i na kamilama ka svetoj gori mojoj u Jerusalim, veli Gospod, kao što prinose sinovi Izrailjevi dar u čistom sudu u dom Gospodnji.
66:21
I između njih ću uzeti sveštenike i Levite, veli Gospod.
66:22 Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati seme vaše i ime vaše.
66:23
I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.
66:24 I izlaziće i gledaće mrtva telesa onih ljudi koji se odmetnuše od mene; jer crv njihov neće umreti i oganj njihov neće se ugasiti, i biće gad svakom telu.
Kad se ispunjava ovo proroštvo?
Šta tamo čujemo o suboti?
Drugo,treba mi objašnjenje koja vremena će čovek bezakonja menjati kad sedne u Hram?
Da te podsetim otome piše Danilo i Pavle Solunjanima a i Jovan u Otk.gde se navodi ta osoba bezakonikom,a taj naziv govori o kršitelju zakona i čitamo da će u tom vremenu trpiti sveti a oni drže zapovesti i veru,dakle,koja vremena će biti menjana u periodu od 3,5 godine koliko če bezakonik vladati?