Opet izvrces, oni ''instituciju smatraju preljubnicom'' ''kurvom'' , sto znaci da je ''prihvatila kompromis sa svetom''.
Hoćeš reći, adventisti ''instituciju smatraju preljubnicom'' ''kurvom''? Oni koji su, jedino po sotoninu naputku, mogli
računati datum Isusova dolaska na Zemlju, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su Yom Kipur 1844.
"profulali" za mjesec dana, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su proglasili da je
22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja za grešnike i da ih je Bog tada
sve odbacio, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su proglasili da je Isus
tek 22.10.1844. sjeo uz Oca u nebeskoj Svetinji nad svetinjama, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su proglasili da je prijestolje na kojem je bio Isus do 22.10.1844.
preuzeo sotona, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su proglasili da se spašavaju samo oni
koji znaju za Isusovo preseljenje na nebu, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su proglasili da molitve ljudi, koji ne znaju za Isusovo preseljenje na nebu,
idu izravno sotoni, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su proglasili da je
Isus anđeo, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni kojima je trebalo "
devet godina proučavanja Biblije" da otkriju kako Biblijska subota ne počinje
u 18 sati u petak, nego zalaskom sunca u petak, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su nesreću jedne djevojčice, koja je dobila kamenom u glavu, iskoristili da je
proglase "proročicom i Božjom vjesnicom", oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su krili da im je proročica
najprije plagirala druge autore, a onda i
sama mijenjala svoje plagijate, iako je tvrdila da je svaku riječ koju je napisala dobila direktno od Boga, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji su učili da je
Trojstvo suprotno zdravom razumu, suprotno Svetom Pismu i da je poganskog podrijetla, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji će
65 godina nakon smrti proročice isto to Trojstvo
uvrstiti u svoja vjerovanja, oni Crkvu smatraju "kurvom"!? Oni koji tvrde da su sve "gornje nebuloze"
na istom nivou sa Svetim Pismom, oni Crkvu smatraju "kurvom"!?
A oni koji su u njoj se pozivaju da izadju napolje: ''izadjite iz nje da vam ne naude zla njezina'',
I baš ovi gore, za koje iznesoh samo jedan dio, nekoga pozivaju i savjetuju!?
dakle ''obicni vernici su neduzni'' , pa kako bi ih jedan adventista nazvao ''kurvinim sinovima''?
"Kurvin sin" nije onaj tko je kriv, nego onaj kome je mater kurva.
Njima se nudi spasenje jer su neduzni..
Jeli, nude im spasenje? Kako? Da prihvate one njihove nebuloze ravnima Svetom Pismu?
Dakle nisu, i nece nazivati katolicke vernike tako..
Naravno da neće, oni su kulturni i obzirni. Neće oni osloviti nekoga "
kurvin sine", nego će mu priopćiti da mu je majka kurva.
Dok ti kao farisej ne vidis dalje od nosa, ni levo ni desno.. pogled ti je kratak, pa se drzis naucenog..
I za ''stub'' ko pijan plota, to je odlika fariseja..
Drž'se ti Jelene, ni nosa nećeš viditi.
Izneo si samo 10% istine, i to si kopirao ne iz ''originalnih spisa'' jer ih nemas, vec sa ''Kainosovog Sajta''.
Kopirao sa ''Kainosovog Sajta''!? Pa ja sam to pisao i na "kainosovu sajtu". Hoćeš reći da sam kopirao sebe?
Dakle ono sto si izneo kao nepoznavalac njenih dela ''kriticki'' nema nikakvu vrednost, jer nikada nisi citao tu zenu..
Ja sam svjestan svog "nepoznavanja" i savjetovao ljudima da sami pronađu i provjere. Eto, reci im i ti da provjere.
Dakle citalac ce iz sveg tvog pisanja izvuci samo 10% istine, kao sto sam i ja.
Nisi ti ništa izvukao, niti ti to možeš.
A svaki adventista zna sta cita, jer je na njenim spisima odrastao, pa ti ono pisanije ne vredi...
Dakle 10% ce izazvati sumnju, i o je nedovoljno...
Zašto te strah od istine?
Ja se lazno predstavljao?
Pa ti si smesan?
Naravno da sam ja Pravoslavac.
Od Adama pa do danas, samo je
dvojicu majka rodila koji su pravoslavci i kojima je Jelena proročica. To ste Miroljub Petrović i ti.
Ja sa Jeleninim ''nebulozama'' nemam nista..
Sta mi spominjes tu zenu?
Toliko su te obuzele Jelenine nebuloze da si odrvenio. I ne osjećaš da imaš nešto s njima.
Isusu je ''covek vazniji od subotnjeg mira''.
Tako je i meni.
Isusu je i život ovce važniji od "subotnog mira", a ti u Isusovoj brizi da ljudi ne bježe subotom prvenstveno vidiš Isusovu brigu za "subotni mir". Neko novo evanđelje i nekog drugačijeg Isusa propovjedaš.
Niko ovde ne govori da covek treba ''umreti od muke trudeci se odrzati subotu.''
Ti si kao i svaki farisej licemerno nasrnuo na nevine, optuzujuci i izvrcucii svaciju izjavu.
Možda si ti nevin, ali teze su ti nebulozne.
Kao sto rece ''sveca je telu oko, ako ti je oko cisto i celo ce tvoje telo svetlo biti'' , ''a ako ti je oko kvarno.. kolika ce biti tama u tebi'' - Slape, tvoje oko je ''kvarno'' , u ljudima vidis tamu koja i sama pomracuje tvoj um.
Imas '' zlo oko'', pa vidis i onoga cega nema..
Neka ti Bog pomogne..
Pročitaj ponovo onaj moj prvi pasus. Svega onoga ima. To što si ti slijep pa ne vidiš, ne može promijeniti činjenice.
Pogresno.
Nije Ellen White plagirala druge autore, vec je uzimala pojedine istorijske izvore drugih pisaca kada je iznosila istoriju crkve, i uvek gde je to bio slucaj navedene su reference iz kojih dela su preuzeti pojedini citati.
Dakle, protivnici ovo vesto prikrivaju da bi dokazali da je Ellen White plagirala svoja dela, i ako to nije slucaj.
Jedan primer je upravo tvrdnja protivnika "da je Ellen White plagirala knjigu Velika borba"
Da su ti protivnici bili posteni - oni bi naveli reference ili naslovi istorijskih dela iz kojih je Ellen White uzimala pojedine citate, koje postoje na kraju knjige velike borbe po hronoloskom redu.
Točno su ljudi naveli iz kojih knjiga i od kojih autora je Jelena
krala. A reference su adventisti, tek kada je njeno plagiranje razotkriveno, počeli unositi u njene knjige. Jelena prije toga nije navodila od koga je krala.
Drugo, nije Ellen White SVAKU rec dobijala od Boga - osim onih u kojima je to naglaseno, koji se ticu otkrivenja razlicite vrste koje je dobijala direktnim otkrivenjem od Boga.
Istina je - da je svaka rec nadahnuta Bozjim Duhom koji je vodio i nadahnjivao u pisanju saveta i uputa za zivot i rad crkve i prakticni zivot vernika.
A čiji duh ju je vodio, naprimjer ovdje:
Prvo "Jelenino svjedočanstvo" kojim agitira za prikupljanje novca kako bi se gradio Sanatorij:
Zdravstvena reforma predstavlja, kako mi je pokazano, sastavni deo poruke trećeg anđela i povezana je sa njom kao ruka s telom. .... To Bog stavlja pred svakoga kao lični zadatak, i to niko ne može da učini za drugoga.
Pokazano mi je da nam je u zdravstvenoj reformi naš nebeski Otac podario veliki blagoslov da bismo .....
Pokazano mi je da među adventistima sedmog dana nema oskudice što se sredstava tiče. Za sada im najveća opasnost preti od nagomilavanja imovine. ......
U našem narodu pokazalo se da velika materijalna sredstva nanose samo štetu onima koji su nerazdvojno vezani za to. Naš narod raspolaže obiljem sredstava, i kada bi svi uvideli značaj i važnost ovog dela, ovaj veliki poduhvat bi se mogao ostvariti bez ikakvih teškoća. .....
Mnogi koji ispovedaju istinu postaju tvrdice i robovi lakomstva. Oni treba da se ozbiljno zabrinu zbog takvog svog stanja. ....
Oni koji lakomo zadržavaju svoja sredstva osvedočiće se da će im to poslužiti samo na prokletstvo a ne na blagoslov. (Ellen White, Svjedočanstvo za Crkvu br.11)
Što su ljudi mogli nakon što im je sam Bog poručio da je to „
Njegov zahtjev“ za svakog pojedinca, pogotovo što će im uskraćeni novac
biti na prokletstvo. I tako se prikuplja novac. Gradnja je počela, a prava priča nastaje kad se starješina James White vratio sa liječenja. Bio je ljut zato što on nije to planirao i nije upravljao ovim graditeljskim pothvatom. Zamislite, sve što je do tada bilo sagrađeno
moralo se srušiti – doslovno i zadnji kamen. Nakon toga, pod vodstvom James-a White-a, lječilište je građeno po drugi put,
s milijunskim gubicima Gospodinova novca!
Naravno, ovo je Ellen White dovelo u vrlo neugodan položaj. Na traženje vodstva Crkve, u odsutnosti svoga muža, ona je napisala gore citirano svjedočanstvo, a onda dolazi
drugo svjedočanstvo koje će
negirati ono prvo. Evo tog drugog svjedočanstva:
Pokazano mi je da bi naši ljudi trebali pridonijeti svojim sredstvima gradnji Zavoda zdravstvene reforme. Zbog toga su mi braća iz Battle Creek-a pisala kako bi moje svjedočanstvo bilo potrebno što prije kako bi se pokrenulo braću da podrže Zavod, te da će se sa sačekati sa svjedočanstvom broj 11 kako bih napisala svjedočanstvo. .... Bilo je to veliko iskušenje za mene jer sam znala da ne mogu napisati sve što sam vidjela, jer sam tada govorila ljudima šest ili osam puta tjedno, obilazeći od kuće do kuće, pisala stotine stranica osobnih svjedočanstava i privatnih pisama. Ova količina rada s nepotrebnim teretima i kušnjama činila su me nesposobnom za rad bilo koje vrste. Moje loše zdravlje i moje mentalne patnje nije bilo moguće ni opisati. Pod ovakvim okolnostima dala sam i napisala ono što se pojavio u br 11 u odnosu na Zavod zdravstvene reforme, u nemogućnosti da dam sve što sam vidjela. Napravila sam pogrešku. (Svjedočanstva za Crkvu, god. I., str 563)
Nevjerojatno! Najprije kaže da joj je "pokazano" to što je napisala, a naknadno, nakon što su se
morali baciti milijuni "Božjeg novca", piše drugo svjedočanstvo u kojem obrazlaže zašto prvo svjedočanstvo
ne vrijedi. Umor, pisanje stotine stranica, bolest, mentalne patnje - navodi Ellen White kao razlog zašto u prvom svjedočanstvu nije bilo sve "što joj je pokazano". Nije li bilo logično da sve ovo navede pišući prvo svjedočanstvo, ako je tako? Naravno da je, samo što Ellen White nije ni u peti mogla biti pomisao da će pisati novo svjedočanstvo
kojim će derogirati prethodno. Kako je mogla znati da će James White biti toliko nezadovoljan i da će postupiti kako je postupio,
rušiti i bacati "Božji novac".
Ovo zorno pokazuje
kako su nastajala svjedočanstva Ellen White. Ovdje to
ona sama zapravo i priznaje. Ellen White kaže, "
Zbog toga su mi braća iz Battle Creek-a pisala kako bi moje svjedočanstvo bilo potrebno ...". Dakle, riječ je o "
naručenom svjedočanstvu". Naravno, previše bi bilo očekivati da Ellen White ovako naivno prizna tko je "
naručitelj" drugog (novog) svjedočanstva, a i ne treba, vidi se iz aviona. Dakle, Laodikeja, čijim duhom je ovdje Jelena bila vođena kad je i svjedočanstvo, za koje je tvrdila da je dobila direktno od Boga, morala derogirati "novim svjedočanstvom".
Praksa okupljanja u nedelju jeste nastala na istoku u lokalnoj Rimskoj crkvi kojoj je apostol Pavle posvetio Rimljanima poslanicu je krenula putem otpada sredinom 2 veka.
Rim je na Zapadu.
Nedelja nikada i nigde nije posvecena od strane Hrista i apostola kao poseban dan za okupljanje i slavljenje Hristovog vaskrsenja.
A apostoli se odlučili baš nedjeljom imati brojnija okupljanja s kršćanima.
Apostoli su se okupljali SVAKI DAN lomeci hleb po kucama, to jasno stoji u bibliji.
Točno, a nedjeljna okupljanja su bila brojnija i svečanija, i tako je od apostola do dana današnjeg.
U bibliji "dan Gospodnji" je Subota, i apostoli nikada nisu nedelju nazvali "dan Gospodnji" to je pripisano nedelji tek nakon velikog otpada.
Sveti Ivan u Otkrivenju nedjelju naziva danom Gospodnjim. Jeli i sveti Ivan otpadnik?
Nedelja je od strane apostola jednostavno nazvana "prvi dan" kada su obavljali svakodnevne poslove, ostavljali novac kod svojih kuca odmah posle Subotnog odmra, da bi apostol taj novac preuzeo kada dodje.
Nije nedjelja od apostola nazvana
prvi dan, to joj nije bilo ni ime nego oznaka rednog broja dana u tjednu, a tako je označavana još i prije apostola. A tek će joj sveti Ivan dati ime
dan Gospodnji (kirjake hemera), i nakon toga tako se imenuje
već 19 stoljeća.
Greska.
Apostolska crkva nikada nije uvela okupljanje Hriscana u nedelju niti promenila i jednu zapovest dekaloga.
Kako nije kad se sveti Pavao sastaje s kršćanima na Euharistiju u nedjelju (Dj 20,7)? Kako nije kada sveti Pavao određuje da svakog prvog dana u tjednu kršćani skupljaju za siromašne.
To je ucinila lokalna Rimska crkva koja je odbacila Hristovo i apostolsko ucenje i prihvatila ljudske filozofije.
Čovječe, Rimska crkva je u
Rimu,
Zapad ti je to. A praksu okupljanja kršćana u nedjelju uvode apostoli na Istoku, tamo gdje je Crkva i rođena. Svi ranokršćanski spisi koji govore o nedjelji kao danu u koji se kršćani okupljaju na Euharistiju također su nastali na Istoku. Rim i Rimska crkva s tim nema baš nikakve veze, osim što je tu praksu apostola prihvatila kao i sve druge mjesne Crkve.
Poseti moj blog "duhovni vavilon" i videces da to sto ta crkva o kojoj ti govoris kao navodno apostolskoj - nema nista zajednicko sa Hristom i njegovim ucenjem i prvom apostolskom crkvom u Jerusalimu.
"
Poseti moj blog"
Kao da si na blogu pametniji nego ovdje? Je li ti i na blogu Rim na Istoku?
Crkva koja krsi zapovesti i menja ih po svojoj volji - ne moze se nazvati Hristovom crkvom.
Točno. Evo na primjer, sveti Pavao
određuje Crkvama i kršćanima da
svakog prvog dana u tjednu odvoji koliko tko uzmogne za siromašne, a vi adventisti se
oglušujete o tu jasnu apostolovu zapovijed i činite kako je vama odredila vaša proročica Jelena. Jeste li vi onda Kristova i apostolska Crkva, ili ste "Jelenin zlatni rudnik"?
Obelezja crkve su u bibliji jasno definisana, ona "DRZI ZAPOVESTI BOZJE I VERU ISUSOVU, I IMA DAR DUHA PROROSTVA" ( otkrivenje 14. 12 / 12. 17 / 19. 10 )
Vi adventisti ništa od ovoga ne ispunjavate. Gore vidjesmo da ne držite do zapovijedi jednog apostola nego se ravnate po Jeleni, ne vjerujete da je najveća zapovijed ona za koju je Isus rekao da je najveća, nego ponovo po Jeleni tvrdite da zapovijed o suboti "
sjaji jače od svih ostalih zapovijedi" a "vaš duh proroštva" sam stornira i proglašava nevažećim ono što je Bog ranije dao.
Ne znam o cemu govoris.
Kao prvo - Jovan nije nigde pisao a Albigenzima.
Ivan je pisao o antikristima, koji uče točno onako kako su učili Albigenzi. A eto, vaša Jelena one koji su za Ivana antikristi naziva "svetima" i "čuvarima prave istine".
Kao drugo, u istoriji su postojale razlicite grupe Hriscana koji nisu posli primerom otpada.
Tu su na prvom mestu "Nazareni" - prva apostolska crkva u Jerusalimu o kojoj pisu ranohriscanski istoricari uz ostala obelezja kao o onima koji drze deset zapovesti i Subotu.
Pa zašto onda vi adventisti ne slijedite Nazarene? Zašto se ne obrezujete? Zašto ne plaćate hramski porez? Zašto ne svetkujete sve židovske blagdane? Zašto ne prinosite žrtve? Vi druge napadate i grdite što nisu kao Nazareni, a sami se nećete na njih ugledati. Opet vaše farizejstvo.
Tu su dalje "Valdenzani" i ostale grupe medju kojima su i albigenzi.
Valdenzi
nikada nisu svetkovali subotu. A, kao što rekoh, učenje Albigenza prema svetom Ivanu je
učenje antikrista.
Nema govora o nikakvom mom oneciscenju, vec upravo suprotno - da ti se time ukaze na krive puteve kojim ides iz cega proizilaze i tvoje reci i dela kojim sramotis samoga sebe i prizivas sud nad samim sobom.
Točno, moje riječi onečišćuju mene, ali i tvoje
onečišćuju tebe. Osim, ako sebe ne smatraš božanstvom.
Sve sto je ovde receno sa moje strane - receno je iz ljubavi i zalaganja za spasenje drugih i revnosti za istinu, cak i ono sto je mozda imalo prizvuk ostrijih reci, ali to je bio princip Hrista i njegovih apostola u trenutcima kada se istina grubo pogazi.
Kako se s Kristom i apostolima i njihovom revnosti za istinu može uspoređivati netko tko "Božjom vjesnicom" smatra onu koja je tvrdila da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja za grešnike?
Ja testament nisam pomenuo, i zasto bi udovoljavao tvom egoistickom porivu koji tezi da u svakom slucaju blati i diskredituje druge.
Stalno ponavljaš da ja nešto "
vadim iz konteksta", pa sam zato tražio da citiraš integralni tekst "Jelenina testamenta", pa da ga možemo pogledati
u punom kontekstu. Dobro je da sada svi vide da ti je to samo šupalj izgovor, a zapravo te je sramota taj testament ovdje citirati. Nemoj ga više ni citirati, mogu ljudi sami potražiti.