- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Stvarnoslape, ja ne branim protestante! Ono sto su i neki od njih ucinili sa katolicima nije na mestu i to je za svaku osudu. Vi katolici ste uzrok te propasti. Vi ste pokrenuli unistenje protestanata, a ni oni nisu bili kako treba. vece, ubijali ste se ksao politicki nepriujatelji sto s eunistavaju
Jesi li ti svojim istraživanjima došao do ovog zaključka kako smo "mi katolici uzrok te propasti"? Ili si to negdje pročitao? Možeš li nešto konkretnije?
Kakva ste vi braca? Kakva je to religija? To nema nikave veze sa Hristom niti sa njegovim Jevandjeljem.
Potpuno se slažem s tobom da nijedno nasilje nema veze s Kristom, dapače, ono se Kristu sigurno gadi. Kristu se sigurno gade i zločini u Ruandi za koje je adventistički pastor osuđen u Hagu za ratne zločine.
Na kraju je, uz svesrdnu pomoć katoličkih svećenika i pape osobno, uspjela ishoditi Karlov blagoslov za uništenje hugenota, uvjerivši ga da su oni u stanju dovesti u pitanje čak i opstanak prijestolja.
A ovo? Jesi li i ovo sam istražio ili opet negdje pročitao? Je li ti poznata činjenica da je papa Grgur XIII odbio primiti Charles-a de Maurevert-a, navodeći da je ubojica Coligny-a? Vidiš kako je u jedan tekst dovoljno dodati samo "kap otrova", i on postane "smrtonosan". A ti ga onako nonšalatno nudiš ljudima da "piju".
Posle ovog izvestaja koga vidite da nisam ja pisao, nego neko drugi, nije na odmet da se naglasi, da katolici jesu odgovorni za ovaj pokolj, ali ni protestanti nisu im ostali duzni. Jervsevije Popovic tvrdi da su protestanti samo u ujednoj ofanzivi u Francuskoj ubili 80 katolika.
Kada nešto citiramo, čime hoćemo poduprijeti svoje teze, odgovorni smo za ono što smo citirali jednako kao i da smo sami to iznijeli.
Poslednja izmena: