О, Господе! Па зар опет морам да убацујем као ти које су заповести у питању?
1. Јованова, глава 2
3. И по том разумемо да Га познасмо, ако заповести Његове држимо. 4. Који говори: Познајем Га, а заповести Његове не држи, лажа је, и у њему истине нема;
5. А који држи реч Његову, у њему је заиста љубав Божија савршена; по том познајемо да смо у Њему.
6. Који говори да у Њему стоји, и тај треба тако да ходи као што је Он ходио.
7. Љубазни! Не пишем вам нове заповести, него заповест стару коју имасте испочетка. Заповест стара јесте реч коју чусте испочетка.
1. Јованова, глава 3
9. Који је год рођен од Бога не чини греха, јер Његово семе стоји у њему, и не може грешити, јер је рођен од Бога.
10. По томе се познају деца Божија и деца ђавоља: који год не твори правде, није од Бога, и који не љуби брата свог.
11. Јер је ово заповест, коју чусте испочетка, да љубимо један другог.
1. Јованова, глава 4
18. У љубави нема страха, него савршена љубав изгони страх напоље; јер страх има муку. А ко се боји није савршен у љубави.
19. Да имамо ми љубав к Њему, јер Он најпре показа љубав к нама.
20. Ако ко рече: Ја љубим Бога, а мрзи на брата свог, лажа је; јер који не љуби брата свог, кога види, како може љубити Бога, кога не види?
21. И ову заповест имамо од Њега: Који љуби Бога да љуби и брата свог.
2. Јованова, глава 1
3. Да буде с вама благодат, милост, мир од Бога Оца и од Господа Исуса Христа, Сина Очевог, у истини и у љубави. 4. Обрадовах се врло што нађох неке од твоје деце који ходе у истини, као што примисмо заповест од Оца.
5. И сад молим те, госпођо, не као да ти нову заповест пишем, него коју имамо испочетка, да имамо љубав међу собом.
6. И ова је љубав да живимо по заповестима Његовим. Ова је заповест, као што чусте испочетка, да у њој живите.
Јован 13
33. Дечице! Још сам мало с вама; тражићете ме, и као што рекох Јудејцима: Куда ја идем ви не можете доћи, и вама говорим сад.
34. Нову вам заповест дајем да љубите један другог, као што ја вас љубих, да се и ви љубите међу собом.
35. По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубав међу собом.
Јован 14
15. Ако имате љубав к мени, заповести моје држите.
21. Ко има заповести моје и држи их, он је онај што има љубав к мени; а који има љубав к мени имаће к њему љубав Отац мој; и ја ћу имати љубав к њему, и јавићу му се сам.
Јован 15
10. Ако заповести моје уздржите остаћете у љубави мојој, као што ја одржах заповести Оца свог и остајем у љубави Његовој.
11. Ово вам казах, да радост моја у вама остане и радост ваша се испуни.
12. Ово је заповест моја да имате љубав међу собом, као што ја имадох љубав к вама.
8. И не будите никоме ништа дужни осим да љубите један другог;јер који љуби другог закон испуни.
9. Јер ово: Не чини прељубе, не убиј, не укради, не сведочи лажно, не зажели, и ако има још каква друга заповест, у овој се речи извршује, то јест: Љуби ближњег свог као самог себе.
10. Љубав не чини зла ближњему; дакле је љубав извршење закона. (Римљанима 13)
Нигде суботе нема, можемо бесконачно тражити и тражити...сигуран сам да се ти питаш да би свуда стајало на крају реченица: "...и држати седмичну суботу, обавезно! Без ње нема спасења.".
Да је субота иоле битна, па сваки би апостол бар по реченицу исписао, а сам Господ изричито нагласио да је то обавезно светковати недељно. А суботари Га хтедоше убити јер "квари" суботу...исто би било да адвентисте ставе уместо ондашњих фарисеја, потпуно исто саблажњавање како Христ крши Божију заповест о СУБОТИ!