Da li se bojite smrti?

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Čovek se prirodno boji nepoznatog! Dakle,ako je neko umro jedanput - drugi put će mu biti opuštenije jer "poznaje teren"...a treći,četvrti put da i ne govorim! Biće mu k'o "dobar dan"! :dance2:

Član
Učlanjen(a)
08.05.2010
Poruka
156
Smrt je jedino izvesna za svakog od nas po rođenju..sa ovim saznanjem se družimo ceo život..navikavamo se na njega..i ono što svako normalan želi da taj čin bude što lakši..i dostojanstveniji.
Obzirom da se ,spletom okolnosti,često srećem sa smrću ljudi koji odlaze..moram vam reći moje zapažanje...ljudi uglavnom umiru kako žive...to je nešto neobično ali tako...a sahranjuju se onako kakvi su bili ljudi..kod dobrih ljudi sahrane su tužne i velike..kod loših male i formalne...uglavnom..ko živi mučno mučno i umire..naravno ima izuzetaka..
Ja lično kao hrišćanka,ne bojim se smrti..za mene je to samo prelazak iz jednog oblika života u drugi...:D..i tako je lako živeti..rasterećeno od smrti...:yea:

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Ne, ne bojim se smrti. Svako ima strah od nepoznatog, imam i ja, ali od smrti nemam, jer znam da sve ima rok trajanja i ništa nije dugovečno, tako da svima nakon života dođe i ta smrt.
Pa šta sad. Treba čovek biti spreman na sve pa i na to, naravno kada dođe vreme....

Čovek se prirodno boji nepoznatog! Dakle,ako je neko umro jedanput - drugi put će mu biti opuštenije jer "poznaje teren"...a treći,četvrti put da i ne govorim! Biće mu k'o "dobar dan"! :dance2:

Ti si baš duhovit neki čovek-vuk.

Član
Učlanjen(a)
27.06.2010
Poruka
306
Kao sto kaze Mesa Selimovic:
''Svi smo mi odavno mrtvi, samo se redom sahranjujemo.'':) Sala mala

Smrt je normalna pojava bas kao i radjanje,i ljudi bi trebali da je prihvate. Mada.....Kad pomislim na to da me jednoga dana nece biti,ni meni ne bude sve jedno.
Mene licno nije strah beskonacnog mraka i tisine,vec od odlazka u nepoznato......

Član
Učlanjen(a)
13.07.2010
Poruka
157
Ne bojim se. Pokusavam da je izbegnem. Ali dzaba vec je poceo proces umiranja cim sam se rodio. Tako da svakim dahom sam sve blizi.

Ne bojim se jer sam prihvatio da je neminovna.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
968
ja se bojim smrti ... ne mogu da se pomirim sa tim ... i volela bih ako postoji zagrobni zivot da budem nesto slicno bar kao u ovom zivotu :)

Učlanjen(a)
17.07.2010
Poruka
508
Ne bojim se. Pokusavam da je izbegnem. Ali dzaba vec je poceo proces umiranja cim sam se rodio. Tako da svakim dahom sam sve blizi.

Ne bojim se jer sam prihvatio da je neminovna.

da se malko nadovežem, da, ...ako je prirodna, pre bi tako napisao, zašto bi je se tad bojao..., nema razloga, npr, ne moraš više ić kod čika zube.

Natrag