Da li Religija vređa zdrav razum i uzima novac?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U hacu postoje pojedinci licemeri koji vrše zloupotrebe, ali crkva ima tačno definisan priliv finansija, i za šta i za koje projekte se one koriste u objavi jevanđelja.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Sveštenstvo nikada nije održavalo crkvu već monaštvo i ono malo pravih pravolaavaca ostali su truli.

Upravo suprotno. Evo šta kaž jedan pravoslavni duhovnik.

- Kakav narod – takva mu i crkva -

"Kakav nam je narod, takav nam je i pop i kaluđer i vladika, jer su oni ljudi iz naroda. Od jareta ne možete napraviti jagnje! Zato, zbog loših popova, kaluđera i vladika, nemojte misliti da naša crkva ne valja. Ne sme tako da se rezonuje, jer onda ni ona sama ne bi bila institucija, ne bi imala svoje propise, ni zakone, ne bi imala opravdanje da postoji."[7]

Ova izjava, izrečena od strane arhimandrita Jovana Radosavljevića u vreme jedne od većih afera koje su uzdrmale Srpsku pravoslavnu crkvu... Iz teksta "Pravoslavni sami o sebi". Ivica Stamenković.

A činjenica da naplaćujete molitvu u nekim hramovima. Moja majka je pravosl. i otišla je da traži da se mole za nas sve i oni su joj tražili 50 maraka, to je 25 evra za pola godine. E to ste vi. Ne može u istoj crkvi i med i gorko.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
U hacu postoje pojedinci licemeri koji vrše zloupotrebe, ali crkva ima tačno definisan priliv finansija, i za šta i za koje projekte se one koriste u objavi jevanđelja.
Kao i u PC što psotoje licemeri.Novac nije potreban za objavu jevanđelja.Vi koristite novac da bi ste potplatili ljude da vam se pridruži tako vaša crkva funkcioniše.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
"Kakav nam je narod, takav nam je i pop i kaluđer i vladika, jer su oni ljudi iz naroda. Od jareta ne možete napraviti jagnje! Zato, zbog loših popova, kaluđera i vladika, nemojte misliti da naša crkva ne valja. Ne sme tako da se rezonuje, jer onda ni ona sama ne bi bila institucija, ne bi imala svoje propise, ni zakone, ne bi imala opravdanje da postoji."[7]

Ova izjava, izrečena od strane arhimandrita Jovana Radosavljevića u vreme jedne od većih afera koje su uzdrmale Srpsku pravoslavnu crkvu... Iz teksta "Pravoslavni sami od sebe". Ivica Stamenković.
Lepo je rekao i
Upravo suprotno. Evo šta kaž jedan pravoslavni duhovnik.
Nije ovo ništa surotno, ovo sam i ja rekao i baš o tome i govorim, da u crkvi ima licemera, ali nisu svi takvi.Tebalo bi sad da shvatiš da si sam sebe ukopao ovo rekavši i opravdao PC jer si upravo rekao da je anrod kriv, ane crkva i samim tim isti taj anrod je i u HAC.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bar ne piju alkohol, ne puše, ne prejedaju se svinjetinom..i slično.
Svako nek ispituje u svojim redovima.
Svuda ima zloupotreba, a merilo svega je reč Božja, jer jedna crkva može biti najgora - ali je bitno učenje crkve i Duh koji joj je dat.

Ja sam nekoliko puta napomenuo kada se raspravljalo o ovoj temi - da kada bih ja lično video da se u mojoj crkvi rade najgore stvari u sred crkve - ja je ne bih napustio, jer ljudi se mogu pokvariti, ali je crkva Božja, i on je vodi ka reformi i probuđenju.

Drugo je kada u crkvi svi greše na veliko a da nema nikakve težnje da se stvari popšrave, već svi sede skrštenih ruku kao da je sve u redu, i još se tim stanjem čak i hvale.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bar ne piju alkohol, ne puše, ne prejedaju se svinjetinom..i slično.

Možda ćete dulje zbog toga živjeti, ali to vas neće spasiti.

Svako nek ispituje u svojim redovima.

Zato ti istraži ono oko bijele tehnike.

Svuda ima zloupotreba, a merilo svega je reč Božja, jer jedna crkva može biti najgora - ali je bitno učenje crkve i Duh koji joj je dat.

Samo što vi nemate Božju riječ, jer tvrdite da je Bibliju iznjedrila otpala Crkva. A što se duha u vašoj crkvi tiče, to je duh iz tikava iz onih američkih kukuruzišta. Zato se u Americi, domovini sekti i sektaša, i upriličuje onaj "Halloween" s tikvama.

Ja sam nekoliko puta napomenuo kada se raspravljalo o ovoj temi - da kada bih ja lično video da se u mojoj crkvi rade najgore stvari u sred crkve - ja je ne bih napustio, jer ljudi se mogu pokvariti, ali je crkva Božja, i on je vodi ka reformi i probuđenju.

Tako je. Tako ni Kristova Crkva nije mogla otpasti i nije otpala kao što tvrdite vi sektaši. Kristova Crkva nije otpala jer joj je to Isus zajamčio i poslao Duha Svetoga, a tvoja sekta niti je crkva niti Isus s njome što ima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, priča oko tvoje crkve je posebna priča, ali moj cilj niti princip nije da pišem o drugima, već je moja služba usmerena ka reformi i probuđenju Adventizma, i objavi jevanđelja - radosne vesti o spasenju ovom svetu.

Natrag