Da li postoji religija u kojoj postoji istina ?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Hriscani svinjetinu jedu jer u NZ nigde ne pise da se ne jede neznam jesi li upravu ili ne i bas me briga.Meni je svejedno dali komsija jede svinjetinu ili ne ja sam vegeterijanac tako da mi je svejedno ko sta jede meni je
Ni meni ne smeta niti me briga! Ali isto mi nije prijatno kad me po nejedenju svinjetine smatraju izdajicom.

podpitanje znas li ti zasto ne jedes svinjetinu ne sa
Ja ne jedem jer je Bog zabranio. Samo iz tog razloga. Ostali apsekti su mi poznati, ostala opravdanja zasto je jedu. Ima mnogo tezih prekrsaja od jedenje svinjetine, samo sam odgovorio na toj upit: ja je ne jedem jer je zabranjena. Sto ne znaci da je bih jeo da sam gladan, Bog to muslimanima dopusta: ako ste gladni nije grijeh.
Ali hriscanima je uvijek grijeh ako slusaju Hrista.

da sam opasan bio bi ateista i nebi sad bio na ovom forumu,zasto bi se iko na ovom forumu mene bojao?
Ateista?
Najgori djavo medju ljudima je religiozni fanatik. To su najgori ljudski djavli, a ne ateisti. Jer religiozni fanatici "peru" zlocine "vjerom". Oni su ubijedjeni da cine dobro kada u stvari cine zlo. Znaci da su se najvecim dijelom predali Sotoni.

P.S. previse lepo se ponasas prema jurivaki oslovljavajuci ga sa druze mislim da Bog nece biti zadovoljan time drzi distancu jer su ateisti gori od naucnika
ovde je borba izmedju teista i ateista necu da se svadjamo medjusobno
Drug Juriovaka... nadam se da sam i ja njemu drug, da me ne smatra drugacijim.
Jurivaka i ja po dosadasnjem dijelimo isto politicko i kulturno glediste, a to je neuporedivo vaznije nego religija.
U civilizovanim drustvima religija je odvojena od drzave i politike, a vjera sasvim privatna stvar koja se medjusobno postuje.

Kada bi drug Jurivaka i ja uspjeli, onda bi se crkve(dzamije, sinagoge itd) brinule o sebi i ne bi od drzave imali vise pomoci od grupa za zastitu folklora. Finasisrale bi se od clanova, kao i ostali. Pa ako imaju mnogo clanstva, neka grade.
Ne bih dopustio religijska obiljezja u drzavi i skolama, po ugledu na najrazvijenije zemlje svijeta. Niti bi im dopustao da vrsljaju po skolama.
Iako sam ja vjernik, a drug Jurivaka ateist, mi obojica posmatramo probelm sta uciniti da bude bolje obicnom svijetu.
Jer ti ako jesi hriscanin, ne znaci da ce biti tvoji unuci, ili cak sinovi.
Zato je potrebno dobro svima, a ne pojedincima.
Uostalom, Bog nas tako uci, Hriost je to izgovorio.
Ljubi Boga svom snagom... za svoje dobro. Ljubi bliznjega, za svoje i njegovo dobro.

Pozdrav tebi, i ne zesti se bez razloga. Uci.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ni meni ne smeta niti me briga! Ali isto mi nije prijatno kad me po nejedenju svinjetine smatraju izdajicom.

Ja ne jedem jer je Bog zabranio. Samo iz tog razloga. Ostali apsekti su mi poznati, ostala opravdanja zasto je jedu. Ima mnogo tezih prekrsaja od jedenje svinjetine, samo sam odgovorio na toj upit: ja je ne jedem jer je zabranjena. Sto ne znaci da je bih jeo da sam gladan, Bog to muslimanima dopusta: ako ste gladni nije grijeh.
Ali hriscanima je uvijek grijeh ako slusaju Hrista.

Ateista?
Najgori djavo medju ljudima je religiozni fanatik. To su najgori ljudski djavli, a ne ateisti. Jer religiozni fanatici "peru" zlocine "vjerom". Oni su ubijedjeni da cine dobro kada u stvari cine zlo. Znaci da su se najvecim dijelom predali Sotoni.

Drug Juriovaka... nadam se da sam i ja njemu drug, da me ne smatra drugacijim.
Jurivaka i ja po dosadasnjem dijelimo isto politicko i kulturno glediste, a to je neuporedivo vaznije nego religija.
U civilizovanim drustvima religija je odvojena od drzave i politike, a vjera sasvim privatna stvar koja se medjusobno postuje.

Kada bi drug Jurivaka i ja uspjeli, onda bi se crkve(dzamije, sinagoge itd) brinule o sebi i ne bi od drzave imali vise pomoci od grupa za zastitu folklora. Finasisrale bi se od clanova, kao i ostali. Pa ako imaju mnogo clanstva, neka grade.
Ne bih dopustio religijska obiljezja u drzavi i skolama, po ugledu na najrazvijenije zemlje svijeta. Niti bi im dopustao da vrsljaju po skolama.
Iako sam ja vjernik, a drug Jurivaka ateist, mi obojica posmatramo probelm sta uciniti da bude bolje obicnom svijetu.
Jer ti ako jesi hriscanin, ne znaci da ce biti tvoji unuci, ili cak sinovi.
Zato je potrebno dobro svima, a ne pojedincima.
Uostalom, Bog nas tako uci, Hriost je to izgovorio.
Ljubi Boga svom snagom... za svoje dobro. Ljubi bliznjega, za svoje i njegovo dobro.

Pozdrav tebi, i ne zesti se bez razloga. Uci.

Ne boj se moji sinovi ce biti hriscani pitanje je dali cu imati priliku da imam decu jer imam dva puta i mogu da pomognem sebi za onaj prvi
ici cu putem kojim me Bog bude vodio u svestenstvo ili monashstvo
svaki covek kad razmisli u sebi i dugo razmislja shvati da postoji visa sila mnogi agnostici i ateisti ne razumeju ali ja sam procitao mnoge knjige najkorisnije su bile

Arheologija dokazuje Bibliju i Zivot isusa hrista i naravno Biblija mnogo pomaze da se procita biblija u stripu to je za decu efikasnije od biblije za decu verski fanatici nisu gori od osoba i svestenih katolickih lica papa i drugih koji nisu verovali u Boga silovali zene i decu a ubijali decu posle porodjaja i ubijali i vesali ljude u ima Boga pun je pakao takvih kao sto si vec pomenuo oni su slicni verskim fanaticima ali oni bar veruju jurivaka nije ateista da je tako nista nebi radio na forumu religije on je agnostik veruj mi on ce stajati na jednoj strani provalije a ja na drugoj ako se ne pokaje postoje mnoga neobjanjena pitanja

otac sin i sveti duh jesu Bog jedan ali kad bi tvrdili da us svaki za sebe Bog bili bi jednobosci oni su Bog sve su cinili zajedno
ako se sa necim ne slazem to jesu ikone svetog trojstva Bog isus i sveti duh jjj (15).jpg

ne slazem se sa likom Boga oca jer Bog otac nije starac to su pretpostavke on izgleda kao i isus jer za Boga ne postoji vreme i on nema ljudsko oblicije u ocima ljudi kao ni sin sveti duh(golub)je nevidljiv i nema oblicija Bozije lice nemoze biti nacrtano sa tim se slaze ali sin isus hrist on je potpuni covek i potpuni Bog a covek ima lice i pitanje moje je dali je isusovo lice na zemlji isto kao i lice na nebu moje misljenje je ne jer kada mesija dodje ponovo on ce biti u drugom telu u mesiju mozemo poverovati jedino ako se dete rodi sa rupama na nogama i rukama jer je patnja isusova bila vise duhovna nego telesna a dusa nosi posledice zrtvovanja
pola muslimana u srbiji jede svinjetinu neki jedu krisom zene jedu krisom od muzeva i na to sam nailazio...........................................
moje licno misljenje svaka zivotinja ima dusu ali to je strucno pitanje neki teolozi kazu da neki ne ja verujem da
svinjetinu ne jedes jer sadrzi neke belancevine koje se ne podudaraju sa ljudskim i to osporava polne ljudske funkcije i onemogucava decu zene nisu plodne kao ni muskarci ukoliko jedu svinjetinu za razliku od onih koji jedu to je ne medicinska tema vec teoloska koja kazuje da ce muslimani preplaviti srbiju jer ne jedu svinjetinu

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
gde u starom zavetu pise ne jedite svinjetinu gde je Bog rekao ne jedite svinjetinu???????????????????????

jeste oce nas je molitva ocu a u njemu se nigde ne pominje da je otac jedan celi Bog

Оче наш иже јеси на небесјех
Да свјатисја имја Твоје
Да приидет Царствије Твоје
Да будет воља Твоја
Јако на Небеси и на земљи
Хљеб наш насушни дажд нам днес
И остави нам долги нашје
Јакоже и ми остављајем должником нашим
И не введи нас во искушеније
Но избави нас от лукаваго

Bog jeste otac svima
Covek:Bog mu je i otac i tvorac
Hrist:Bog mu je otac ali ne i tvorac!!!!!

Monasi nisu pod uticajem vina oni jedu hleb i vodu ne razumes se u religiju i vredjas je komande sa viseg mesta kog mesta manastir je izolovan bio nisu brisali i prepisivali vec proucavali
Ako je to neko radio to je uradjeno u kuranu iste stvari kao iz biblije podrzavam ono sto je gera rekao da kuran nema dokaza i mi ti na svakom postu trazimo dokaze a ti zaobilazis temu daj dokaze
kad postujete stari i novi zavet sto ste klali tolike hriscane i jevreje
moj savet je da skratis jezik i da odgovaras na pitanje odgovori na pitanja a ja cu citirati sve tvoje postove u kojima hulis hrista i nazivas ga djavolom a sad se vezujes za njega jer nemas izbora vi muslimani veru macem i vatrom sirite vidi se iz materijalnih pisanih i jos 1000 istorijskih dokaza sve u ime Alaha palili crkve pokrstavali vernike na silu doduse bilo je i onih koji su prodali veru za veceru zivi primer

postoji sveto mesto jevreja na koje ste sagradili dzamiju
vezuj se malo za reci iz kurana ali reci koje nisu prepisane iz biblije

nemoj mi reci da ti ispovedas hristovu veru a hulis ga sram te bilo
a te bajke u kursranu o vaznesenjima na nebo itd pricaj maloj deci ako ti i ona poveruju

voleo bih i to da vidim sto pre nadjes link to bolj

e

The Congress of the Leaders of World and Traditional Religions

Evo za sada ova dva brate,o onom linku sto rekoh zaboravih kako da napisem na yutube imam ga u kompijuteru ali neznam kako da ga postavim tj video, mora URL cim ga nadjem postavicu savetujem da pogledas "Astana grad iluminata na yutube" bice ti interesantno.

Sve je na ruski nema na srpskom.

Pozdrav brate.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
22.12.2011
Poruka
8
Brate dobar si covek.......

.....Brate postavicu ti sutra link samo da ga nadjem!

Hvala brate. Ako nadjes link postavi.
Evo, hvala Bogu bio sam juce ujutru u crkvi na sluzbi. Hladno je, a peske sam isao, ali trudim se da sluzbe ne propustam. A juce sam kao i uvek nesto cuo i naucio na sluzbi. Izmedju ostalog citali su deo iz Jevandjelja po Luki - pricu o fariseju i cariniku (Luka 18:9). Da ne navodim taj deo iz Biblije, jer ga najverovatnije znas. To je jos jedna prica koja govori o nepravednosti farisejskoj i eto kao sto vidis i takve price citaju se na sluzbi.

Ovo ti nijedan svestenik ili pop nece procitati.

Ne kriju to svestenici sigurno. Brate nasi svestenici, kao ni mi, nisu savrseni, ali ipak smatram da su daleko od tadasnjih fariseja. Zaista, vecina onih koje ja znam su sjajni ljudi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

The Congress of the Leaders of World and Traditional Religions

Evo za sada ova dva brate,o onom linku sto rekoh zaboravih kako da napisem na yutube imam ga u kompijuteru ali neznam kako da ga postavim tj video, mora URL cim ga nadjem postavicu savetujem da pogledas "Astana grad iluminata na yutube" bice ti interesantno.

Sve je na ruski nema na srpskom.

Pozdrav brate.

Evo brate nadjo ga nazalost na engleskom neznam dali ima na srpskom. Link na yutube se zove:Assizi 1986!!!

Cisti Babilon evo jos neke slike i pitam se sta oni imaju zajednicko prosto vredjaju Boga.:
[h=3]Картинки по запросу assisi 1986[/h]

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Evo, hvala Bogu bio sam juce ujutru u crkvi na sluzbi. Hladno je, a peske sam isao, ali trudim se da sluzbe ne propustam. A juce sam kao i uvek nesto cuo i naucio na sluzbi. Izmedju ostalog citali su deo iz Jevandjelja po Luki - pricu o fariseju i cariniku (Luka 18:9). Da ne navodim taj deo iz Biblije, jer ga najverovatnije znas. To je jos jedna prica koja govori o nepravednosti farisejskoj i eto kao sto vidis i takve price citaju se na sluzbi.

Ne kriju to svestenici sigurno. Brate nasi svestenici, kao ni mi, nisu savrseni, ali ipak smatram da su daleko od tadasnjih fariseja. Zaista, vecina onih koje ja znam su sjajni ljudi.

Brate nekazem ja da su svi svestenici losi ali uglavnom da,ja takodje poznajem mnogo svestenika koji rado hoce s tobom da pricaju o bibliji i Bogu a neki kazu,ajde bezi sta ce to tebi ja sam ovde da se molim umesto tebe i da citam bibliju itd,
Ako neko na forumu i brani ortodoxe onda sam to ja i poelbuster ali kad nesto nije u redu onda nije,ja se jednako ponasam i sa muslimanima.JS-ma,ortodoxima tj pravoslavnima,jevrjima, itd,kad nisu u pravu ja volim samo istinu i uvek sam iskren u svojim postovima.

Biti pravoslavnim to neznaci da treba raditi to sto biblija nedozvoljava, recimo ja ne klecim ispred ikona ali postujem ih jer to je ilustracija vere,a ne ono ikona place ,krvave suze i razne gluposti,ili da se poklonim nekom tamo telu koje nazivaju svete mosci, koje je odavno umrlo a oni ga usolili ko Lenjina,faraona itd, pa ga stavili pred oltarom da mu se klanjaju to je cisto poklonjenje mrtvima tj bogu jupiteru.

Druga zapovest glasi:Ne pravi sebi idola niti kakva lika sto je gore na nebu i na zemlji i pod vodom i pod zemljom nemoj im se klanjati i nemoj im sluziti ,jer ja sam Gospod Bog tvoj revnitelj.

Posto ja to postujem ja se necu klanjati i sluziti gore navedenom,a u nasoj crkvi svasta ce ti reci kako bi se opravdali za ikone,krst itd,

(BOG JE DUH I U DUHU MU SE TREBA MOLITI)

Pozdrav brate.

P.S

Postavio sam ti linkove znam da ih skupljas i li bese rece da si zbog linkova ovde.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ne boj se moji sinovi ce biti hriscani pitanje je dali cu imati priliku da imam decu jer imam dva puta i mogu da pomognem sebi za onaj prvi
ici cu putem kojim me Bog bude vodio u svestenstvo ili monashstvo
svaki covek kad razmisli u sebi i dugo razmislja shvati da postoji visa sila mnogi agnostici i ateisti ne razumeju ali ja sam procitao mnoge knjige najkorisnije su bile

Arheologija dokazuje Bibliju i Zivot isusa hrista i naravno Biblija mnogo pomaze da se procita biblija u stripu to je za decu efikasnije od biblije za decu verski fanatici nisu gori od osoba i svestenih katolickih lica papa i drugih koji nisu verovali u Boga silovali zene i decu a ubijali decu posle porodjaja i ubijali i vesali ljude u ima Boga pun je pakao takvih kao sto si vec pomenuo oni su slicni verskim fanaticima ali oni bar veruju jurivaka nije ateista da je tako nista nebi radio na forumu religije on je agnostik veruj mi on ce stajati na jednoj strani provalije a ja na drugoj ako se ne pokaje postoje mnoga neobjanjena pitanja

otac sin i sveti duh jesu Bog jedan ali kad bi tvrdili da us svaki za sebe Bog bili bi jednobosci oni su Bog sve su cinili zajedno
ako se sa necim ne slazem to jesu ikone svetog trojstva Bog isus i sveti duh Pogledajte prilog 23203

ne slazem se sa likom Boga oca jer Bog otac nije starac to su pretpostavke on izgleda kao i isus jer za Boga ne postoji vreme i on nema ljudsko oblicije u ocima ljudi kao ni sin sveti duh(golub)je nevidljiv i nema oblicija Bozije lice nemoze biti nacrtano sa tim se slaze ali sin isus hrist on je potpuni covek i potpuni Bog a covek ima lice i pitanje moje je dali je isusovo lice na zemlji isto kao i lice na nebu moje misljenje je ne jer kada mesija dodje ponovo on ce biti u drugom telu u mesiju mozemo poverovati jedino ako se dete rodi sa rupama na nogama i rukama jer je patnja isusova bila vise duhovna nego telesna a dusa nosi posledice zrtvovanja
pola muslimana u srbiji jede svinjetinu neki jedu krisom zene jedu krisom od muzeva i na to sam nailazio...........................................
moje licno misljenje svaka zivotinja ima dusu ali to je strucno pitanje neki teolozi kazu da neki ne ja verujem da
svinjetinu ne jedes jer sadrzi neke belancevine koje se ne podudaraju sa ljudskim i to osporava polne ljudske funkcije i onemogucava decu zene nisu plodne kao ni muskarci ukoliko jedu svinjetinu za razliku od onih koji jedu to je ne medicinska tema vec teoloska koja kazuje da ce muslimani preplaviti srbiju jer ne jedu svinjetinu

Slazem se s tobom sto se tice te ikone! neznam dali si primetio "PIRAMIDU" s desne strane starca oko glave????

To je ikona Novog svetskog poretka,ako nisi znao "Masoni,Iluminati,templieri" itd obelezavaju se "PIRAMIDOM" evo primera:

1 SVE VIDECE OKO.jpg3980573.jpgoko.jpgOVO ZNACI PIRAMIDA.jpgevo sta znaci ta piramida robstvo!!! svude jehova.jpeg Kao sto vidis svugde "PIRAMIDA" To je znak da sve religije poticu iz "EGIPTA" tj Babilona velikog. Na pravoslavnim ikonama bar za sada uvek stoji krug dok na zapadnim piramida,Sunce,Mesec itd.

Pozdrav brate.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361

Istina to se citalo na liturgiji a pouka price je ko se uzvisava taj ce se poniziti a ko se ponizava taj ce se uzvisiti

gera snimak je sramota za crkvu da sam se tamo nasao sa 5 prijatelja poterao bi ih sve Bagerom i Buldozerom
uradio bi isto sto i isus jednom u hramu ako znas na sta mislim velika je razlika izmedju katolicke i pravoslavne crkve

katolicka je stalno ubijala ljude u ime Boga , pape i svestena lica silovali casne sestre a potom ubijali decu uzimali novce i "oprastali grehe"u ime Boga

Pravoslavna nemam mira ni danas posle turaka i nemaca stigli komunisti a danas ateisti pravi hriscani ce uvek biti proganjani kako je rekao isus

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Istina to se citalo na liturgiji a pouka price je ko se uzvisava taj ce se poniziti a ko se ponizava taj ce se uzvisiti

gera snimak je sramota za crkvu da sam se tamo nasao sa 5 prijatelja poterao bi ih sve Bagerom i Buldozerom
uradio bi isto sto i isus jednom u hramu ako znas na sta mislim velika je razlika izmedju katolicke i pravoslavne crkve

katolicka je stalno ubijala ljude u ime Boga , pape i svestena lica silovali casne sestre a potom ubijali decu uzimali novce i "oprastali grehe"u ime Boga

Pravoslavna nemam mira ni danas posle turaka i nemaca stigli komunisti a danas ateisti pravi hriscani ce uvek biti proganjani kako je rekao isus

Brate slazem se stobom ja samo zelim da mi ovde na forumu saznamo istinu ,istinu koju su dugo sakrivali od nas za svoje iskustvo sam shvatio da je bog jedan, samo on je svemoguc i on se pokazuje ljudima tako kako hoce "ON JE BOG" i mi to nemozemo da shvatimo materijalni nemoze shvatiti duhovno to je jako tesko.Pravo govoris za Isusa i ja bih ih poterao bagerom, zato i kazem kad sam to video pao sam sa stolice, verovao sam popovima ali kad sam video to licimerje i babilon poceo sam razmisljati malo ozbiljnije jos sam poceo da citam bibliju upravo iz tog razloga da bih shvatio kako nas varaju.

Nemoj se zavaravati da su Pravoslavni bolji od katulika ili od muslimana,budista,hindusa,jevreja itd oni su svi zajedno ispijali casu koja je prorecena u bibliji tj "ZENA SA ZLATNOM CASOM" Zena se prevodi kao religija u Bibliji a kurva kao babilon veliki evo pogledaj ovaj link:

Rimokatuliki su izdali Gospoda, a nasi popovi takodje, ne znam cemu se nadas, uzmi se u pamet i citaj bibliju, i savetuj se sa onima koji su davno shvatili Bibliju.Ja i ostali cemo ti pomoci u tome, ako zelis.Kao sto sam i napisao po majci i ocu sam pravoslavni i krsten sam kao takav,ali samo je Bog u pravu, nije slucajno zasto je Biblija danas dostupna svakom, ona je dostupna iz razloga a razlog je "I PROPOVEDACE SE OVO JEVANDJELJE U CELOM SVETU I ONDA CE DOCI KRAJ"

Propoved se vrsi kroz Bibliju a ne kroz ljudske filozofije i knjizevnosti kako to nasi JS-ci najbolje rade.Vukovi u jagnjecoj kozi,nesto ovako:
vuk u jagnjecoj kozi.jpg

Ja ne pripadam ni jednoj religiji ali ja sam "Ortodox" moja vera je do treceg veka dok rim nije sve izopacio,apostoli se nisu klanjali ikonama,drvenim lutkama i mrtvacima tj sv moscima,i Marii devi to je cisto rimokatolicko ucenje.U pravu si sto se tice rimokatulicke crkve da je ubijala bez potrebe,pravoslavni to nisu radili ali sada kad su postali ortaci sa rimokatolickom crkvom videcemo sta ce biti.

Brate zar nisi shvatio oni su sada svi zajedno "TJ BABILON VELIKI" Zar nisi razumeo link.

Ortodoxno tj pravoslavno ucenje nema veze stim brate.

Imam mnogo dokaza o svemu sto navodim ali ne bih zeleo ovde posalji emajl na postu foruma pa ce mo tamo dalje.

pozdrav brate.

Natrag