Da li je moguce uspostaviti dodir i komunikaciju sa duhovnim svetom

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Gledajuci Hriscanske crkve, malo je onih koji imaju ova iskustva, neke cak ne veruju da se Bog moze objaviti coveku i progovoriti mu, ili mu dati bilo kakvo iskustvo dodira sa njim.
U tu grupu spadaju uglavnnom Jehovini svedoci koji uce da nikakvo iskustvo covek ne moze doziveti sa Bogom, vec je sve u covekovom dobrom vladanju i teznji da veruje autoritetu organizacije koju nazivaju "Rab dobri i vjerni"
Tu su i neke druge protestantske crkve, koje ne ukazuju na samo iskustvo, vec na samu veru kao takvu bez spoljasnjih efekata koje ona proizvodi.
Pentakostalna crkva propagira veru koja je pracena cudima, cak ekstremne prirode - govorenje cudnih jezika, padanje u trans, uzimanje zmija u ruke, itd.

Biblija naravno govori da ce cuda u novozavetnom periodu biti, ali da ona nisu glavno merilo po kome se meri istina, jer po bibliji i djavo moze ciniti cuda, vec je to rec Bozja.
Ako koja crkva tvrdi da se u njoj desavaju cuda, da se izliva Duh Sveti, da ljudi dozivljavaju isceljenje, itd, a njihovo ucenje je suprotno onome sto je zapisano u reci Bozjoj, to je znak da ta cuda nisu od Boga.

Dakle, vernik koji dozivljava veru kroz rec Bozju, ona ce u njemu proizvesti i ostale efekte, radjanje duhovnih rodova, licna zajednica sa Bogom i otkrivanje Bozje slave, isceljenje ako je ono potrebno, prorocki dar u skladu sa Bozjom voljom..

Bozja rec napominje i time upucuje na to ko su pravi Hricani:

"Zakon ( deset zapovesti ) i svedočanstvo ( rec Bozja ) tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore" ( Isaija 8. 20 )

Ovo je sve prisutno u Adventistickoj crkvi, istina, i efekti koje ona proizvodi u coveku putem vere.
e,laodikeja moj,pa jedan jurivaka ateista oseća istinu i zna bar da istina mora biti tamo gde je jednom bila kod Boga u apostola i proroka na kojem temeljhu piše sve stoji. ako se istina koja je Isus može menjati onda ajmo igrati klikera da ne zbunjujemo jurivaku i slične. lepo je rekao,svaki katolik ili bilo koji deo crkvene grupe može reći to istina je ovde. ali istina je upravo u Reči. ne menja se.
slušam te kako donosiš teške laži i to u ime Boga. akos e čine čudesa a govore jezike ,hvataju zmije rukama a to što uče je drugo od Reči da ta čuda su onda ne Božja je tvoja hula na Duha. Bopg u mateju 12,jasno to naziva Hulom na Duha. jer je jasno ispisaano da kad neko moli u ime Isusa ne može dobiti mesto Duha laž niti sotona to može dati pisano je pre nego Isus jer bi trebaol svezati Isusa!!!
nadjačati ga!!!!
a što se tiče učenja,to je tačno. mogu ljudi imati silu Duha a da ipak sagreše Reči. i sila iscelenja i ostalo nije mera da se ide za čovekom koji odvlači od reči. ali zato istina mora imati Reč ali i ono što ti zoveš đavo,znak vidljiv znak Duha da bi tako znali da smo doista Božji i tako vidimo Boga.jedini način na koji ga mi za sada možemo videti je upravo taj ,koji ti odbacuješ.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Verujem da ni sam ne razumes ovo sto si napisao, i optuzujes me za laz, sto nije ni malo lepo.
Ja sam govorio o licnim iskustvima koje vernik dozivljava sa Bogom na putu upoznavanja sa istinom zapisanom u reci Bozjoj, koja sam ja licno doziveo.
Istina je jedna, i jedna je crka koja ovu istinu objavljuje, i prema tome ova iskustva sa Bogom jedino moze doziveti covek koji je u ovoj istini, nikako van nje, jer Bog ne deluje kroz laz, i u crkvi koju nije licno pozvao da bude njegov predstavnik na zemlji.

Ako ovu cinjenicu ne prihvatas sada, uskoro ces je nadam se prihvatiti, jer ces za to imati dovoljno dokaza, jer ce sam Bog potvrditi autoritet istine.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Moracu da podrzim Laodikeju ovde, procitao sam par puta ovo sto si napisao, mrsavkic, i veoma je besmisleno, sa gomilom gresaka, bez tacke, zareza, pocetka recenice...

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
dobro zboriš kolega laodikeja
jedna je istina, jedna je crkva Kristova, bez mane i ljage

ajde se ti zapitaj sada
kako adventisitčka crkva može biti ona prava crkva,
kada propovjeda RIMOkatolički idolopoklonički nauk ??

a
znamo svi tko su RIMOkatolici iz povijesti,
i šta su oni radili sve da bi sakrili istinu o Bogu, Kristu i spasenju čovjeka

jezuiti su nekada pjevali po zborovima u adventističkoj crkvi,
pravili se vjernima, čak i propovjedali
a danas oni vode i upravljaju cijelom adventističkom crkvom preko generalne konferencije

ljudi moji budite oprezni kada uspostavljate kontakt sa višim svijetom
jer
ako vam netko iz višeg svijeta bude govorio da Božji Zakon više ne vrijedi
taj dolazi od samog neprijatelja i Boga i Krista i čovjeka

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jezuiti su ubaceni u skoro sve verske organizacije sa ciljem podrivanja i rasturanja istih, i to se moze videti u samim ucenjima tih organizacija, i njihovim teznjama da se ujedine sa velikom crkvom u ekumenskom savezu.

Sto se tice Adventizma, to nije slucaj u meri u kojoj si ti to naveo, jer Adventisti imaju jasan stav prema Ekumenizmu i Rimokatolickoj crkvi.
Globalni Adventizam ce uskoro biti duhovno reformisan, i Bog ce taj narod upotrebiti u poslednjoj misiji objave jevandjelja neposredno pre Hristovog slavnog dolaska.
Ellen White cije spise proucavas upravo govori na ovaj nacin, ali ti izgleda samo selektivno prihvatas njene poruke, dok druge zanemarujes, a to nije princip prihvatanja istine - polovicno, bilo da se radi o njenim spisima ili Bibliji kao Bozjoj reci.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
dragi moj kolega
pa vidiš da i sam priznaješ da su jezuiti ubačeni svuda po cijelom svijetu
u sve crkve, osim naravno u crkvu Kristovu jer tu nemogu prodrijeti,
čak si rekao ispravno da se to vidi po RIMOkatoličkom idolopokloničkom naučavanju tih crkava
znači da si ovom izjavim priznao da trosjtvo nije Biblijski nauk - koji vi adventisti branite kao da je vaš a jezuiti vam se smiju
žalosno ali istinito
ti govoriš da adventisti imaju nekakav jasan stav prema RIMOkatoličkoj crkvi
a ja ti kažem , kolega probudi se , zadnji ti je čas
taj jasan stav je klanjanje papi i odlikovanje rimskog žreca i prihvačanje njihovog idolopokloničkog vjeronauka koji sa Biblijom nema ništa zajedničko
također ču ti reći jednu stvar vrlo bitnu,
da Bog neče upotrijebiti vašu danas već 100% etabliranu crkvu adventističku da bi preko nje radio u posljednjim vremenima
dragi moj laodikeja adventistička crkva je izmjerena na mjerilim i našla se prelagana
pojedinci koji su sada u crkvi adventističkoj će saznati pravu istinu i napustiti je, pristupit če Kristu , probratiti se i širiti Biblijski nauk- Evanđelje
dakle da bi se spasili i radili u posljednjim vremenima moraju izaći van iz tog babilona velikog
to što ti maštaš da će se crkva reformirati u velikom broju, nažalost neće se dogoditi
tek pojedinci će biti spašeni jer će po Duhu Svetom prepoznati sve lažne nauke sadašnje adventističke crkve
nadam se da češ i ti druže laodikeja biti među njima

spise Ellen White sam ja proučavao to je točno i još uvijek ih čitam
i siguran sam da je sestra Ellen pisala istinu
samo znaj da je glavno Pismo nama za proučavanje Biblija
tu se crpi glavna snaga za vjeru, sa izvora čistog Nebeskog

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iz tvog pisanja se moze zakljuciti da si ti nesto saznao iz citanja, ali si ta saznanja pogresno protumacio.

Biblija - Otkrivenje Jovanovo 2 i 3 poglavlje, kao i Ellen White govore o tome da postoji sedam crkava, i da je Adventisticka ta sedma poslednja crkva, posle nje nece nastati druga.
Ona je ostatak semena zeninog protiv koga ce zver ratovati i progoniti je neposredno pred sam Hristov dolazak.

Takodje, i biblija i Ellen White govore da se izraz ostatak odnosi na grupu Hriscana koji su stvarno posveceni Duhom Bozjim, koji stvarno drze sve Bozje zapovesti, i koji IMAJU dar prorostva.
Oni primaju Bozji pecat i u vreme kada papstvo u savezu sa otpalim protestantizmom sjedinjenim u ekumenizmu i svetovnim vlastima uspostavi nedeljni zakon, oni ce sa velikom silom Svetoga Duha objaviti istinu ovom svetu.

Ovaj ostatak se nalazi unutar Adventisticke crkve, a ne van nje, sto znaci da nece svi pripadnici Adventizma sacinjavati ostatak, vec ce se u redovima Adventne crkve dogoditi resetanje, odnosno otpad ili odvajanje kukolja od psenice, i ciscenje zajednice, a bice prouzrokovan porukom vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista Laodikejskoj crkvi koju ce on uputiti Rukovodstvu i vernicima Adventisticke crkve, u cilju reforme i probudjenja prave poboznosti.

Dakle, crkva ostaje do kraja, ali ce ona biti izresetana i reformisana, i takva izaci u svet sa ciljem objave istine ovom svetu.

Govoriti da treba izaci iz crkve i da je ona Vavilon i da postoji druga crkva, znaci raditi posao neprijatelja, jer on upravo zeli da diskredituje svoju crkvu koja stoji na temelju apostola i proroka, vere koja je jedanput predana svetima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Lepo je živeti u svetu u kome su svi odgovori zapisani od strane gladnih ljudi koji bazaju tamo amo po pustinji, vođeni čovekom koji ne ume da govori njihov jezik, nego mora imati prevodice ( levite). I još lepše je što svo to znanje se nalazi u spisima pisanim pred par hiljada godina čiji se prevod danas razlikuje od zemlje do zemlje. Još lepša je ubeđenost kako se svako ko to pročita smatra neprevaziđeno pametnim. Najlepše što takvi ubeđuju druge koji imaju neka pitanja, neki put banalna, neki put ne ali logična, da greše i da ne treba da imaju nikakva pitanjca jer su svi odgovori dati od lika koji je bazao pustinjom i kog su ti isti koje je vodio zatukli kamenjem pred sopstvenim ciljem, zbog nekog nejasnog greha...
E, još kad bi se svi oni koji veruju kako su u pravu složili oko sitnice šta je to duhovni svet...

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Verujem da ni sam ne razumes ovo sto si napisao, i optuzujes me za laz, sto nije ni malo lepo.
Ja sam govorio o licnim iskustvima koje vernik dozivljava sa Bogom na putu upoznavanja sa istinom zapisanom u reci Bozjoj, koja sam ja licno doziveo.
Istina je jedna, i jedna je crka koja ovu istinu objavljuje, i prema tome ova iskustva sa Bogom jedino moze doziveti covek koji je u ovoj istini, nikako van nje, jer Bog ne deluje kroz laz, i u crkvi koju nije licno pozvao da bude njegov predstavnik na zemlji.

Ako ovu cinjenicu ne prihvatas sada, uskoro ces je nadam se prihvatiti, jer ces za to imati dovoljno dokaza, jer ce sam Bog potvrditi autoritet istine.
ovde jedan ateista tebe islične pita ,konkretne dokaze šta je to istina,jer svi mogu reći mi smo crkva istine. a ti si temu postavio oko komunikacije što je na mestu. pa sada,sam si sebe negirao. kakav je dokaz te komunikacije,mi smo prava crkva? čovek upravo postavlja logično pitanje,a ti ga manipulativno izvrćeš.
Bog ne deli sebe na učenje istine a da tu istinu ne podkrepljuje svojom vidljivom komunikacijom ili prisutnošću. taj smisao je dotakao jedan ateista,a tvoje negiranje upravo marka 16 gde je Bog rekao kako će se prepoznati njegovi ,verujući,jeste po tim znacima koji su dokaz da Bog komunicira sa takim osobama lično. Bog tu ne izostavlja da će neki odbaciti ipak reč i pored što je on njima dao šansu komunikacije za vođstvo. kao u slučaju kajina,Bog je komunicirao sa njime i ako je on otpao.
suštinski marko 16 je jasni znak Božje komunikacije među svojima. drugo što se da očekivati je da se unutar tih komunikativnih znakova Božjeg komuniciranja traži i istina Božje reči. tamo gde nema tih znakova komunikacije kao kod vas adventista zaludno je očekivati da se nađe i istina Reči.
no ti si upravo odbacio marka 16 ,huleći na darove Duha a onda oćeš ubediti nekoga da je istina u tvojoj crkvenoj dogmi. o tome je reč ovde.
ZA CVRLA: LIČIŠ mi na kajafu koji je pregledao biblioteku farisejske škole,i kad atamo nije našao da se Isus učio pismenosti i pravopisu odbacio je svedočanstvo onoga koji je bio Reč. tako su prošli i proroci,amos,ilija,jovan došav iz pustinje,mogu da zamislim njegovu gorljivost i lingvinističku maestralnost a i amosa pa apostola prostih ribara. samo se okreći za mudrima,ali Isus kaže da se od njih sakrio!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Verujem da ni sam ne razumes ovo sto si napisao, i optuzujes me za laz, sto nije ni malo lepo.<br>
Ja sam govorio o licnim iskustvima koje vernik dozivljava sa Bogom na putu upoznavanja sa istinom zapisanom u reci Bozjoj, koja sam ja licno doziveo.<br>
Istina je jedna, i jedna je crka koja ovu istinu objavljuje, i prema tome ova iskustva sa Bogom jedino moze doziveti covek koji je u ovoj istini, nikako van nje, jer Bog ne deluje kroz laz, i u crkvi koju nije licno pozvao da bude njegov predstavnik na zemlji.<br>
<br>
ovde jedan ateista tebe islične pita ,konkretne dokaze šta je to istina,jer svi mogu reći mi smo crkva istine. a ti si temu postavio oko komunikacije što je na mestu. &nbsp;pa sada,sam si sebe negirao. kakav je dokaz te komunikacije,mi smo prava crkva? čovek upravo postavlja logično pitanje,a ti ga manipulativno izvrćeš.<br>&nbsp; &nbsp; &nbsp;Bog ne deli sebe na učenje istine a da tu istinu ne podkrepljuje svojom vidljivom komunikacijom ili prisutnošću. taj smisao je dotakao jedan ateista,a tvoje negiranje upravo marka 16 gde je Bog rekao kako će se prepoznati njegovi ,verujući,jeste po tim znacima koji su dokaz da Bog komunicira sa takim osobama lično. Bog tu ne izostavlja da će neki odbaciti ipak reč i pored što je on njima dao šansu komunikacije za vođstvo. kao u slučaju kajina,Bog je komunicirao sa njime i ako je on otpao.&nbsp;<br>&nbsp; &nbsp;suštinski marko 16 je jasni znak Božje komunikacije među svojima. drugo što se da očekivati je da se unutar tih komunikativnih znakova Božjeg komuniciranja traži i istina Božje reči. tamo gde nema tih znakova komunikacije kao kod vas adventista zaludno je očekivati da se nađe i istina Reči.<br>&nbsp; no ti si upravo odbacio marka 16 ,huleći na darove Duha a onda oćeš ubediti nekoga da je istina u tvojoj crkvenoj dogmi. o tome je reč ovde.<br>&nbsp; &nbsp; ZA CVRLA: LIČIŠ mi na kajafu koji je pregledao biblioteku farisejske škole,i kad atamo nije našao da se Isus učio pismenosti i pravopisu odbacio je svedočanstvo onoga koji je bio Reč. tako su prošli i proroci,amos,ilija,jovan došav iz pustinje,mogu da zamislim njegovu gorljivost i lingvinističku maestralnost a i amosa pa apostola prostih ribara. samo se okreći za mudrima,ali Isus kaže da se od njih sakrio!

Natrag