Da li je moguce uspostaviti dodir i komunikaciju sa duhovnim svetom

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
g.uredniče niste u pravu
istina je uvijek i samo jedna
žalosno je da mnogi ljudi još nisu prepoznali istinu
jer
živimo u svijetu laži, sve oko nas je izgrađeno na lažima,
nepoštivanju i gaženju Božjeg Zakona 10.zapovijedi
buduči da se u lažima rađamo i živimo,
teško nam je prepoznati istinu

za prepoznati istinu potreban je Duh Sveti, Duh Božji

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Čim kažeš nekome da nije u pravu, potvrđuješ ono što sam rekao u prethodnom postu. Ničim ne možeš dokazati da je neko u zabludi a ti u istini, osim pukom vjerom kojoj si predan. Zar je potreban neki veliki umni napor, da se shvati, da i drugi polaze od istog principa kao i ti, s tom razlikom što oni vjeruju u nešto drugo, za što takođe smatraju da je istina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Čim kažeš nekome da nije u pravu, potvrđuješ ono što sam rekao u prethodnom postu.
Ničim ne možeš dokazati da je neko u zabludi a ti u istini, osim pukom vjerom kojoj si predan.
Zar je potreban neki veliki umni napor, da se shvati, da i drugi polaze od istog principa kao i ti, s tom razlikom što oni vjeruju u nešto drugo, za što takođe smatraju da je istina.

Sa razlikom što pravi Hrišćani istinu doživljavaju iskustvom i ličnim dodirom i zajednicom sa Bogom koji im tu istinu lično otkriva, dok drugi istinu prihvataju i shvataju deklarativno, bez živog iskustva, više subjektivnim osećanjima, osećanjima nacionalnog i verskog ponosa, usvajanjem tuđih mišljenja kao svoja, itd.
Reći i verovati je jedna stvar, a doživeti lično je druga, i takav čovek koji je lično doživeo, on Boga i duhovni svet vidi isto tako realno kao i fizički.Ateisti su posebna priča, jer oni ni deklarativno ne prihvataju istinu o Bogu, pa time je i iskustvo daleko od njih.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Sa razlikom što pravi Hrišćani istinu doživljavaju iskustvom i ličnim dodirom i zajednicom sa Bogom koji im tu istinu lično otkriva, dok drugi istinu prihvataju i shvataju deklarativno, bez živog iskustva, više subjektivnim osećanjima, osećanjima nacionalnog i verskog ponosa, usvajanjem tuđih mišljenja kao svoja, itd.
Reći i verovati je jedna stvar, a doživeti lično je druga, i takav čovek koji je lično doživeo, on Boga i duhovni svet vidi isto tako realno kao i fizički.Ateisti su posebna priča, jer oni ni deklarativno ne prihvataju istinu o Bogu, pa time je i iskustvo daleko od njih.
Koji to hrišćani istinu doživljavaju iskustvom i ličnim dodirom sa Bogom? Katolici, pravoslavci, protestanti, adventisti, jehovini svjedoci, afrička domorodačka crkva, mormoni... i još nekoliko hiljada drugih hrščanskih denomninacija? Jel' svi oni doživljavaju lični dodir sa Bogom? Kako im to onda Bog "otkriva" različite istine?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koji to hrišćani istinu doživljavaju iskustvom i ličnim dodirom sa Bogom? Katolici, pravoslavci, protestanti, adventisti, jehovini svjedoci, afrička domorodačka crkva, mormoni... i još nekoliko hiljada drugih hrščanskih denomninacija? Jel' svi oni doživljavaju lični dodir sa Bogom? Kako im to onda Bog "otkriva" rauzličite istine?

Gledajuci Hriscanske crkve, malo je onih koji imaju ova iskustva, neke cak ne veruju da se Bog moze objaviti coveku i progovoriti mu, ili mu dati bilo kakvo iskustvo dodira sa njim.
U tu grupu spadaju uglavnnom Jehovini svedoci koji uce da nikakvo iskustvo covek ne moze doziveti sa Bogom, vec je sve u covekovom dobrom vladanju i teznji da veruje autoritetu organizacije koju nazivaju "Rab dobri i vjerni"
Tu su i neke druge protestantske crkve, koje ne ukazuju na samo iskustvo, vec na samu veru kao takvu bez spoljasnjih efekata koje ona proizvodi.
Pentakostalna crkva propagira veru koja je pracena cudima, cak ekstremne prirode - govorenje cudnih jezika, padanje u trans, uzimanje zmija u ruke, itd.

Biblija naravno govori da ce cuda u novozavetnom periodu biti, ali da ona nisu glavno merilo po kome se meri istina, jer po bibliji i djavo moze ciniti cuda, vec je to rec Bozja.
Ako koja crkva tvrdi da se u njoj desavaju cuda, da se izliva Duh Sveti, da ljudi dozivljavaju isceljenje, itd, a njihovo ucenje je suprotno onome sto je zapisano u reci Bozjoj, to je znak da ta cuda nisu od Boga.

Dakle, vernik koji dozivljava veru kroz rec Bozju, ona ce u njemu proizvesti i ostale efekte, radjanje duhovnih rodova, licna zajednica sa Bogom i otkrivanje Bozje slave, isceljenje ako je ono potrebno, prorocki dar u skladu sa Bozjom voljom..

Bozja rec napominje i time upucuje na to ko su pravi Hricani:

"Zakon ( deset zapovesti ) i svedočanstvo ( rec Bozja ) tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore" ( Isaija 8. 20 )

Ovo je sve prisutno u Adventistickoj crkvi, istina, i efekti koje ona proizvodi u coveku putem vere.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nisi odgovorio na pitanje: koji to hrišćani doživljavaju lični dodir sa Bogom?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi odgovorio na pitanje: koji to hrišćani doživljavaju lični dodir sa Bogom?

Jesam, oni koji drze sve Bozje zapovesti i njihovo ucenje je u potpunom skladu sa otkrivenjima Bozje reci.

"Zakon ( deset zapovesti ) i svedočanstvo ( rec Bozja ) tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore" ( Isaija 8. 20 )

Ovo je sve prisutno u Adventistickoj crkvi, istina, i efekti koje ona proizvodi u coveku putem vere.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jesam, oni koji drze sve Bozje zapovesti i njihovo ucenje je u potpunom skladu sa otkrivenjima Bozje reci.

A-ha. Znači istina je u adventističkoj crkvi, po tvom mišljenju? E, vidiš, katolik smatra da je istina u katoličkoj, pravoslavac u pravoslavnoj, N u n-toj crkvi! To je realanost današnjeg hrišćanstva. Tvoja tvrdnja nema nikakvu posebnu specifičnu težinu, koja bi je (tvrdnju) razlikovala od tvrdnje bilo kog drugog hrišćanina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A-ha. Znači istina je u adventističkoj crkvi, po tvom mišljenju? E, vidiš, katolik smatra da je istina u katoličkoj, pravoslavac u pravoslavnoj, N u n-toj crkvi! To je realanost današnjeg hrišćanstva. Tvoja tvrdnja nema nikakvu posebnu specifičnu težinu, koja bi je (tvrdnju) razlikovala od tvrdnje bilo kog drugog hrišćanina.

On smatra, ali mu to nije licno otkrio B0g, jos vise, kada se njegov zivot i vera provere putem pisma vidi se da one ne stoje na njenom temelju
Ovo je ponovo vracanje na pocetak, gde sam vec objasnio da sve te crkve deklarativno priznaju istinu, bez da im je tu istinu Bog licno otkrio i osvedocio ih u nju.
Reci "Ja imam istinu" ne vredi mnogo, ako ga u tu istinu nije osvedocio sam Bog, i ako ona u njemu nije proizvela vidljive efekte, prvenstveno promenu srca, a potom i zivu zajednicu i otkrivenja njegove slave.

Bilo je trenutaka kada sam licno posecujuci odredjene verske zajednice o ovome razgovarao sa pojedinim vernicima, pa cak i propovednicima, video sam ociglednu podozrivost ili cak strah kod tih ljudi, cak su me neki propovednici u startu pitali koje sam vere, a kada bi culi da sam Adventista, ta podozrivost se jos vise ocitavala.
Neki Jehovini svedoci su mi govorili da njih tako nisu ucili, a kasnije sam u njihovim ocima video neku vrstu razocaranosti i sete.

Dakle, reci jedno je jedna stvar, a doziveti u licnom iskustvu nesto sasvim drugo, i u tome su vecina crkava siromasne.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Sve je ovo lijepo, mrsavkiću, ali ostaje vječno pitanje: šta je to istina? Stvar je u tome, što ljudi od iskona, različito odgovaraju na ovo pitanje, i odgovaraće tako različito i ubuduće, po svoj prilici, dok god budu bitisali na ovom svijetu. Uzmimo za primjer ovaj mikro svijet na našem forumu. Koliko nas ovdje ima, ima, maltene, i toliko istina!
tvoje pitanje je na mestu,samim tim pitanjem,čovek potvrđuje da istine ima i da je ona jednina. istina koja ima blizanca ili bliznakinju(budući je pitanje ženski rod),nije istina.
sadfa ako ovde neko istinu fokusira u jevanđelju onda post koji sam ispisao ne bi trebalo ubrajati u mnogorazličitost odgovora ovde na ovom forumu. istina prestaje biti istina kada se počne tumačiti.istina se oseća.to osećanje nije pukost već osećanje na vidljivo ispisano. oću reći sledeće,ako je jevanđelje doneto autoritetom(Bog tako govori) svetoga Duha onda istina koja je jasno ocrtana u akciji u delima apostola mora ostati vidljiva i potrebna je samo osećajnost tj. Božjeg duha osećajnost koja će uništiti svaku drugu osećajnost,prema detetu,majci ocu,prijatelju,crkvi itd...(Isusove reči ko se ne odreče sebe majke oca itd ne može biti moj učenik) razlog zašto manjka spoznaja vidkljive ispisane istine u delima apostola je prekomerna osećajnoast do robovanja prema crkvi. osećajnost koja robuje je bolesna demonska to bi bio pravi izraz. da je to tačno vidi Isusove jasne rteči Istina će vas osloboditi. ako je potrebna Istina Isus da nas oslobodi onda moramo najpre priznati da smo roblje zablude ili crkvenog duha. ili ateističkog filozofskog nebitno.
videos am tvoje pitanje laodikeji postavljaču teme koje je potpuno na mestu(nije prvi puta da ti matiraš poznavaoce Reči navodne) kako se može doživeti konkretnije sila Božja kako sam te razumeo?
upravo onako kako laodikeja ni sam ne ume da ti odgovori,jer donosi odgovore iz kuhinje crkvene dogme dakle pasirano spremljeno. Bog je jasno preko petra i drugih pokazao to. kod kornilija ili na pedesetnici ili kod mojsija i puta ka obećanoj zemlji Bog je bio jasno vidljiv ljudskom oku,iskustven dakle uživo kroz ognjeni stub noću i oblak danju a danas upravo kroz krštenje svetim Duhom što je za mnoge ovde tabu! slepac slepca ne može da vodi i uči,tako piše. Bog koji ćuti nije Bog Biblije. Bog koji se ne pokazuje svom narodu vidljivo je lažni bog. to je pravilo Biblije i Boga.

Natrag