Da li je iznošenje neistina dopušteno u svojstvu svedočenja vere, kao i borbe protiv neistomišljenika

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Dopušteno je svima, ali ko to radi čini grijeh. Zato oni koji izvrću Bibliju i napadaju HAC imaju napade od drugih koji ima ruše hramove i uništavaju idole.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dopušteno je svima, ali ko to radi čini grijeh. Zato oni koji izvrću Bibliju i napadaju HAC imaju napade od drugih koji ima ruše hramove i uništavaju idole.

Adventiste nitko ne napada, pogotovo vas nitko ne ubija, nitko vam ništa ne ruši, i sve to pokazuje da ne spadate u one za koje je Krist rekao da će ih zbog njegova imena progoniti i ubijati.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Adventiste nitko ne napada, pogotovo vas nitko ne ubija, nitko vam ništa ne ruši, i sve to pokazuje da ne spadate u one za koje je Krist rekao da će ih zbog njegova imena progoniti i ubijati.

Naravno da ih ne napada, niti ih ubija. Ko strada, ko svedoči veru svojim životom? Oni koji ne odbaciše Križ - Krst, oni kojima na pamet ne pada da žene postavljaju za svećenike, oni kojima je sam Isus rekao: Mrzeće vas kao što su mene mrzeli.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Zato što vam je Bog oduzeo silu, inače bi bilo to.

Naravno da ih ne napada, niti ih ubija.

Razlog je što Bog to ne dozvoljava. A da imate namjeru vidi se po događajima.

Ko strada, ko svedoči veru svojim životom?

Ko to kaže, pa stradali su i džihadisti, očigledno da ne razlikuješ da imaju dva stradanja zbog istine i zbog proklestva grijeha.

Oni koji ne odbaciše Križ - Krst,

Misliš oni koji obožavaju krst, pa vidiš da pišeš velikim slovom K.

oni kojima na pamet ne pada da žene postavljaju za svećenike, oni kojima je sam Isus rekao:

Pa žene mogu da govore, to ne znači da su sveštenici.

Mrzeće vas kao što su mene mrzeli.

Pa vi pokazujete međusobno mržnju,a da volite nas.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Adventisti u to vreme kao crkva nisu postojali, vec se tu radi o grupiokupljenih oko Milera.
Pa covece ako su oni kao grupacija svo vreme postojali onda ne mozes kazati "crkva nije tako verovala". Iako zvanicno adventisticka crkva nije postojala, postojala je ta ista grupa ljudi okupljena oko Milera, koju je teoretski Bog vec smatrao svojom crkvom!

Dakle, jeste vi bili Bozja crkva i pre i posle, za vreme Milera i posle, i ne mozete se tako pravdati!

Ti isti sledbenici formiraju crkvu!

Kakvo je to lupetanje da ne vredi sta su ranije verovali?

Zato je tacno ovo sto Slap kaze!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ti isti sledbenici formiraju crkvu!

Da su bili sljedbenici Milera onda bi određivali datume i podržali bi Milera u tome.

Znači da nismo mi sljedbenici Milera nego JS.

Kakvo je to lupetanje da ne vredi sta su ranije verovali?

Nikakav arg. i apostoli su svašta vjerovali prije.

Iako zvanicno adventisticka crkva nije postojala, postojala je ta ista grupa ljudi okupljena oko Milera,

I u njoj je bilo ljudi raznih denominacija. Pa nije Milerov pokret denominacija, nego pokret ljudi koji čekaju Isusa.

Kako vi iznosite neistine tako vam Bog vraća u vidu raznih nevolja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nikakav arg. i apostoli su svašta vjerovali prije.
Jesu, i da li zato nisu bili crkva?

Sta su apostoli postali crkva tek nakon sto su poceli ispravno da veruju???

Znaci, svo vreme ste vi bili crkva, i greske odnosno pogresna verovanja koja ste imali ranije ne mozete oprati izjavom da niste bili crkva, jer jeste!

Te greske mozete prati na drugi nacin, jedan od nacina je tvrdnjom da su i apostoli imali pogresna ubedjenja.

Dakle nacin vase odbrane (kako niste bili crkva) ne samo da je pogresan, nego je i protiv adventizma, jer se adventisti tako ne brane. I ne samo da vi nista ne znate o svojoj veri, nego i ne poznajete osnovne stvari.

Rekao sam, sramota bi me bilo da sam adventista a da me vi branite!

Kako vi iznosite neistine tako vam Bog vraća u vidu raznih nevolja.

Kako si ti zlurad, kad su apostoli disali mrznjom i rekli - "hoces li da kazemo da sidje oganj s neba i pobije ih" Hristos im je odgovorio - "ne znate kakvog ste duha, sin covecji nije dosao da pogubi nego da spasi!" A ti dises mrznjom, i jos kazes da Bog kaznjava, a on trpi i pokazuje milost. Treba da te je sramota sta izlazi iz tvojih usta, kakve sve osude i zle zelje.

Zamisli kakav bi ja bio covek ds kazem -" Bog kaznjava adventiste i progoni ih zbog neistina", to bi znacilo da se radujem vasem progonu, a upravo se ti radujes nasem, i paljenju crkava i rusenju manastira i svemu zlom!

Sramota!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jesu, i da li zato nisu bili crkva?

Sta su apostoli postali crkva tek nakon sto su poceli ispravno da veruju???

Znaci, svo vreme ste vi bili crkva, i greske odnosno pogresna verovanja koja ste imali ranije ne mozete oprati izjavom da niste bili crkva, jer jeste!

Te greske mozete prati na drugi nacin, jedan od nacina je tvrdnjom da su i apostoli imali pogresna ubedjenja.

Dakle nacin vase odbrane (kako niste bili crkva) ne samo da je pogresan, nego je i protiv adventizma, jer se adventisti tako ne brane. I ne samo da vi nista ne znate o svojoj veri, nego i ne poznajete osnovne stvari.

Rekao sam, sramota bi me bilo da sam adventista a da me vi branite!

Kako si ti zlurad, kad su apostoli disali mrznjom i rekli - "hoces li da kazemo da sidje oganj s neba i pobije ih" Hristos im je odgovorio - "ne znate kakvog ste duha, sin covecji nije dosao da pogubi nego da spasi!" A ti dises mrznjom, i jos kazes da Bog kaznjava, a on trpi i pokazuje milost. Treba da te je sramota sta izlazi iz tvojih usta, kakve sve osude i zle zelje.

Zamisli kakav bi ja bio covek ds kazem -" Bog kaznjava adventiste i progoni ih zbog neistina", to bi znacilo da se radujem vasem progonu, a upravo se ti radujes nasem, i paljenju crkava i rusenju manastira i svemu zlom!

Sramota!

Ne znaju oni za sramotu. Naravno ne svi, ali da bi napredovali moraju biti besramni. Takija, ili laganje za kult. Vređanje drugih, i to je dozvoljeno.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ne znaju oni za sramotu. Naravno ne svi, ali da bi napredovali moraju biti besramni. Takija, ili laganje za kult. Vređanje drugih, i to je dozvoljeno.

Samo ti nastavi protiv istine kao i Mire i Adrijan i Slap, zato ćete imati haos raskola i afere. Samo ti nastavi glavom kroz zid. Zato ćete imati poniženja kao rušenje crkvi, uzimanje teritorija i poniženje u svakom segmentu društva. Crne hronike pune članaka itd.

Samo ti udri po protesn. i Bibliji.

Kako si ti zlurad, kad su apostoli disali mrznjom i rekli - "hoces li da kazemo da sidje oganj s neba i pobije ih" Hristos im je odgovorio - "ne znate kakvog ste duha, sin covecji nije dosao da pogubi nego da spasi!" A ti dises mrznjom,

Tebi je odmah mržnja kod mene jer sam ti rekao šta je uzrok vaše propasti. Stihovi koje si dao nemaju veze sa ovim što ja tebi govorim.

Naravno da ti smeta da otkrijem uzrok naše propasti leži u nama. Nisam vam ja kriv što obožavate hramove, ikone, naciju, pretke itd.

Zamisli kakav bi ja bio covek ds kazem -" Bog kaznjava adventiste i progoni ih zbog neistina",

Ima i toga ali u manjoj mjeri.

to bi znacilo da se radujem vasem progonu, a upravo se ti radujes nasem, i paljenju crkava i rusenju manastira i svemu zlom!

Znači da se Jeremija radovao propasti Jevreja kada je to rekao Sedekiji da će ga uništiti Novuhodonosor.

Sramota je jesti svinjetinu i klanjati se predmetima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma jeste, ti nas volis, pa ti ne volis nikog!
Ti da nas volis, ti bi pristao da se nadjemo i popijemo kafu ili sok svedjedno posto kafu ne pijes, i da se ljudski ispricamo, da si iskren, kao sto sam te i molio, da prekinemo sukobe, a ti si rekao da te ja ne interesujem u private i jos me prijavljujes. Ti nas pravis zlim, po tome se vidi tvoj duh.

I kad ti se javim u private da se dogovorimo da ne pisemo vise ovako i da ne napadamo jedni druge, ti ospes paljbu po meni. Strasno!

Ne napadamo mi vas, vec vi nas, to je cinjenica. Cak i da postoji razlog da se nesto prigovori, to se tako ne radi, ni Pavle nije razdrazivao pagane, nego ih je pohvalio sto su postavili spomenik "bogu nepoznatome" i citirao njihove pisce. Dakle prvo se trazi zajednicki osnov i lepo se razgovara, a ne krece se zajedljivo odmah u napad bez postovanja i netakticno kao ti!

Ni kritiku ne mozes da primis a kamoli nesto drugo!

Koga ti obracas? Skupljas neke poene, za koga, za sta?Nije tebi do nas stalo uopste, jer da jeste ne bi tako radio, nego bi se prilagodio coveku, i lepo razgovarao, i pokusao da pridobijes ljude.

Zlo i naopako sta radis!

Poslednja izmena:
Natrag