Laodikeja, jesam grijesnik, ali nsiam zlocinac. Jesam grijesnik ali nisam lazljivac, nisam ni alkoholicar(iako popijem povremeno pivo ili vino) ni narkoman. ali jesam grijesnik.
Znam da cu odgovarati za ono sto cinim i govorim, ako i ostali ljudi. Vjerujem i nadam se da ce mi Allah oprostiti, jer je Milost Njegoba beskrajna.
On ce odvesti koga hoce tamo gdje pozeli, ja to vjkerujem, i da ce mnogi moci biti zapanjeni: zar on tamo?
Abraham je imao vjeru, ali zar je Bog uzalud slao poslanike s Porukama? Pa i Abraham je Poslanik!
Naravno da se ne moze kod Njega ako ga ne volis! Ta kako bi? Ali ko Ga istinski voli i bliznjega kao sebe samoga? Covjek sâm odprilike zna gdje ce.
Pozdrav tebi!
Molim Boga da nas uputi da ne lutamo. Amin!
Baumaster
Bolje bi bilo da nisi ovako napisao jer je lista hriscanskih zlocina mnogo duza. Australija, Azija, obje Amerike, afrika, Europa... i onda bi se moglo postaviti pitanje o licemjerju ili o samoj vjeri.
Ja licno prepustam sud Bogu.
Ja imam sasvim suprotne dokaze, i mislim da bi trebalo ostaviti po strani prebrojavanje zlocina ako nemas protiv. Tebi bi takva prebrojavanja bila teza.
Ako mislis na kopte? da produzim, nema vecih licemjera na Planeti! Imao sam sustret u zivo s njima, s tim sto oni nisu znali moju vjeru, mislili su da sam protestant. iako ne odobravam nasilje nad bilo kim, pa ni nad njima. Ali ljudi su ljudi, svi su iskupljeni kroz Hrista, pa i kada ubijaju jedni druge?
Ako cvrsto vjerujes u Allaha, onda nije problem, sve ti se otvara.
Da, ali ne mozes napisati da je bijelo dijete rodio crnac. Mozes napisati da s ekod njega rodilo.
A posto se racuna da je Biblija nadahnuta riojec, a sâm Isus se smatra bogom (po nekim vjerovanjima) kako to da nema ispravno rodoslovlje? Ako se vodi racuna o rodoslovlju rasnog konja, kako to da se ne vodi o svecevom?
Hoces reci da Bog pojma nema, jer ne zna napisati dva jednaka i ispracna rodoslovlja? Ili je nesto drugo u pitanju?
Ne rece li Hristos licno: Nisam dosao da ukinem Zakon nego da ga potvrdim? Ne rece li tako?
neko je rekao drugacije?
Ko?
Zar taj vise vrijedi od Isusa?
Upozoravam te da postoji cijela knjiga koja iznosi provjerene biblijske kontradikcije i derogacije.
Jedino bih mogao biti suzdrzaniji jer vidim cijelu opoplavu raznih biblija sa raznim "ispravnim" prevodima. Koji je ispravan? Ko to garantuje?
Pozdrav i tebi Baumasteru. Hvala sto zadrzavas kulturan ton u dijalogu. Ne moramo se slagati, ali mozemo biti kulturni.
Laodikeja,
Kur'an kaze da Isus nije ni razaopet ni umru, ljudima se pricinilo. sto se tice otkupa grijeha i zrtve, Kur'an se ne bavi tim, pa ima Tora i Jevandjelje, ali kaze sto i isus: svako ce odgovarati za sebe. To je vaznije.
Netacno! U bibliji su dva rodoslovlja, i ta su pisali Matej i Luka.
Razlikuju se medjusobno u 17 koljena i u imenima Jospipovih predaka, pa se moze zakljuciti da su obadva netacna., jer se ne slazu ni sa SZ. Pominjati IOsusa u bilo cijoj lozi je grijeh i nevjerovanje u Isusovo bezgrijesno rodjenje.
Bajke o tome kako je to Marijino rodoslovlje ili poocimovo ili slicno nisam niakad shvatio ozbiljno osim kao izgovore.
Gle kako Kur'an precizno kaze: svi su ljudi Adamovi sinovi, samo je Isus Marijin sin! I nema izmotavanja, sve je jasno.
Hriscani jer povjerovase u Hrista. OK. i Muslimani vjeruju u Hrista.
Kako su se nazvali ti hriscani kasnije kada su priznali da je Muhammed a.s. Poslanik?
Bog ce suditi ljudima po svetlosti istine koju su primili, i da li su ziveli po toj svetlosti.
Ipak Bog ne moze spasiti one koji su svesno odbacili istinu, jer nisu bili voljni da ispostuju kriterijume jevandjelja, vec biraju neki laksi put.
Osnovni kriterijum jevandjelja je prihvatanje Isusa Hrista kao svog licnog spasitelja, i njegove zrtvu na krstu kao otkup za svoje grehe, i izgradnja karaktera po nacelima Bozje pravde.
Muslimani Muhameda nazivaju `Poslanik, ali on nije Mesija, on je obican covek kome je bilo potrebno spasenje kao svakom drugom coveku, i njemu je kao i svima postavljen kriterijum da prihvati Isusa za svog licnog spasitelja.
za razliku od toga Isus je Mesija koji je najavljen u prorocanstvima starog zaveta kao onaj koji ce prineti sebe na zrtvu da bi spasio covecanstvo od greha, jos vise, on je Bozansko bice, jedan od clanova Bozanskog saveta, on sam to kaze za sebe obracajuci se svestenicima onoga vremena ``JA DODJOH SA NEBA...JA SAM OD VISIJEH, VI STE OD NIZIJEH...AKO NE POVERUJETE DA SAM JA ZAISTA CE TE IZGINUTI U GRESIMA SVOJIM.
U jednom od svojih poslednjih obracanja svoji ucenicima neposredno pre svoje smrti, Isus kaze ``JA DODJOH OD OCA SVOJEGA, I SAD OSTAVLJAM SVET I OPET ODLAZIM k OCU...
A u svojoj molitvi ocu Isus kaze ``SAD PROSLAVI TI MENE OCE, SLAVOM KOJU IMADOH U TEBI PRE NEGO STO SVET POSTADE,
Kao sto sam naveo, prvi vernici koji su prihvatili Hrista za svog spasitelja su Nazvani Hriscanima. i imali veru zasnovanu na onome sto su govorili i ucili Hristos i Apostoli.
A odgovor na tvoje pitanje koje glasi: ``Kako su se nazvali ti Hriscani kasnije kada su priznali da je Muhammed a.s. Poslanik? je sadrzan u recima Apostola Pavla koje glase: ``JA ZNAM DA CE PO ODLASKU MOME UCI U VAS TESKI VUCI KOJI NECE STEDETI STADA, I IZMEDJU VAS SAMIH POSTACE ONI KOJI CE GOVORITI IZVRNUTU NAUKU DA ODVRACAJU UCENIKE ZA SOBOM...
Ti Hriscani koji su prihvatili Muhameda, ili bilo koga drugog koji je objavljivao neku novu istinu koju je navodno primio od Boga, su otpadnici, a ovo upravo isti Apostol navodi u jednom drugom tekstu: ``JA ZNAM DA CE NEKI OD VAS OTPASTI OD VERE, SLUSAJUCI ZAVODLJIVE DUHOVE I NAUKE DJAVOLSKE.
``AKO VAM KO JAVI DRUGACIJE JEVANDJELJE OPD OVOGA KOJE VAM MI JAVISMO PROKLET DA BUDE, I OPET VAM VELIM, AKO VAM MI, ILI ANDJEO SA NEBA, JAVI DRUGACIJE JEVANDJELJE OD OVOGA KOGA VAM MI JAVISMO, PROKLET DA BUDE..
Prema tome, Muhamed je imao svu istinu koja mu je bila potrebna za svoje licno spasenje, ali je napravio kompromis i Djavo ga je prevario.
Kada covek odbaci istinu koja mu je ponudjena, i bira neke svoje puteve, on u tom trenutku sirom otvara vrata Djavolu da ga kusa, i da mu u um ubacuje svoje ideje suprotne istini.
To je slucaj sa svim takozvanim uciteljima i prorocima koji su se pojavljivali u proslosti, Muhamedom, Budom, Zaratustrom, Konfucijem, Josefom Smitom ( osnivacem Mormonske crkve ), itd...
Ti kazes sledece: ``Kur'an kaze da Isus nije ni razaopet ni umro, ljudima se pricinilo. sto se tice otkupa grijeha i zrtve, Kur'an se ne bavi tim, pa ima Tora i Jevandjelje, ali kaze sto i isus: svako ce odgovarati za sebe. To je vaznije.
Ova konstatacija onda sve govori, ako Isus nije umro na krstu onda nema spasitelja, pa time ni vecnog spasenja, jer upravo to kaze i rec Bozja ``AKO HRISTOS NE VASKRSE, ONDA JE UZALUD VERA VASA, JOS STE U GRESIMA SVOJIM..
Ako nije postojala smrt Hristova, iz cega je on vaskrsao, a Kur`an upravo govori o tome da je Bog uzeo Isusa k sebi.
To je kontradikcija Kur`ana, i zato sam napomenuo, da je pitanje da li Muslimani uopste danas razumeju ono o cemu je Muhamed pisao, i moguce da su izvrnuli Kur`an-ski tekst po ovom pitanju.
U rodoslovima nema nikakve kontradiktornosti, i objasnjenje koje sam gore dao, je istinito.
Ali u jednom od narednih komentara, citiracu ova dva pomenuta rodoslova, i videces da ona sacinjavaju neverovatnu preciznost, sto je jos jedan od dokaza da je Bog vodio u njihovom pisanju..