To Isus rekao? Nije. U tom svemu pismu ima stvari koje medjusobno nisu jednake i neke koje nisu logicne.
U peravu je Isus. Jer covjek nije siguran, bolje da se ne kune.
To i Kur'an kaze: Na sudnjem danu mislices da tek sto si zaspao pa se probudio. nema vremena izmedju.
Kad Isus zamoli Boga, Bog mu podari. Pa i cudo.
KLur'an negira Isusovu smrt, kaze: NI razapet ni ubijen, njima se pricinilo.
Ali to ne nista ne mijenja sto s emeni pricinilo sto se tice njegove Misije, samo dobijam sliku Boga Pravdnoga.
Pri tome ja nemam nista protiv sto je dosao da umre za tudje grijehe, ali sam veoma oprezan, jer ja cu morati odgovarati za moje, kao i svako drugi. Isus s tim nista nece imati. ne rece li: odlazite zlikovci!? A kazes umro za grijehe? Vidis, ne stima tu nista.
Uzeo bi grijehe kao najbolji koga najlosiji hioce da ubiju, tako je uzeo grijehe olosa. Ali oni ce svakako ispastati, bez obzira umro ili ne umro.
Vidis apostol Petar kazuje ono sto bi on volio, a ne ono sto bi trebalo biti, zato mu se Isus tako obraca: zar je tvoja rijec veca od Bozije?
Svako onaj ko velica bilo ciju rijec nad Bozijom je zalutao, i moze mu se tako reci.
Uporedio sam oba rodoslova, i dao sam ti odgovor.
Postoje razlike o kojima ti govoris, a ja sam jednu od tih razlika naveo, da naprimer Luka od Davida nastavlja svoj rodoslov sa Davidovim sinom Natanom ( imao je 9 sinova ).
Za razliku od toga, Matej od Davida nastavlja rodoslov od Davidovog sina Solomuna.
Smatram da tu nema nikakve greske, vec da jedan od ove dvojice Apostola, zeleci da ukaze na Isusovo dvostruko poreklo, zemaljsko i nebesko, u jednom trenutku nastavlja sa Marijinom lozom, posto Isus u sustini i nema bioloskog oca, vec je rodjen samo od zene bez posretstva ljudskog semena..
To je istina sto kazes.
Covek koji je zaspao u Gospodu, odnosno umro, za njega od casa smrti do vaskrsenja ne postoji nikakav period vremena, za njega je on trenutak, jer on nije svestan nicega sto se desava, i kada se probudi u vaskrsenju, za njega ce izgledati kao da je prosa tren.
Isus je prineo sebe za sve ljude, ali tim cinom niko nije apsolutno spasen, kao sto neki veruju.
Isus je time samo otvorio vrata, odnosno dao mogucnost, da svako ko svojevoljno svojom slobodnom voljom prihvati njegovu zrtvu za svoje licne grehe, pokaje se i ostavi gresan nacin zivota, i pocne da zivi jedan novi zivot bez greha, moze biti spasen.
Znaci, nas udeo u spasenju je, da svojom slobodnom voljom donesemo odluku da u potpunosti prihvatimo Isusovu zrtvu kao zamenu za nase grehe, tada nam on uracunava zasluge svoje prolivene krvi, i mi pred Bogom bivamo proglaseni pravednima, ne svojim zaslugama, vec zaslugama Hristovog pravednog zivota, i mi bivamo opravdani pred Bogom kao da nikada nismo gresili, nasi gresi se automatski brisu, i nama se daje Dar Svetoga Duha, koji nam pomaze da od tog trenutka zivimo jednim novim zivotom, i u potpunosti uskladimo svoj zivot sa nacelima Bozje pravde zapisane u Bozjem zakonu.
Bez Hrista i prihvatanja njegove zrtve, mi ostajemo van domasaja Bozje milosti, i ne mozemo uci u carstvo nebesko, jer je Isus put kojim je to jedino moguce.
Rekao si sledece: `ja cu morati odgovarati za moje grehe, kao i svako drugi. Isus s tim nista nece imati.
Svako ce imati, jer ce on biti tu na dan suda, kao nas Advokat i ujedno sudija, ako smo prihvatili njega i njegovu zrtvu na krstu i ziveli po nacelima njgove pravde, on ce nas primiti i opravdati, ako smo je odbacili, i ziveli u grehu, on ce nas odbaciti, i izgovoriti reci `IDITE OD MENE KOJI CINITE BEZAKONJE, JERNIKAD VAS NISAM UPOZNAO..
Rec bezakonje ( HADIKIJA ANOMIJA ), u Jevrejskoj terminologiji oznacava greh krsenja 10 Bozjih zapocesti.
Ti kazes sledece: ``Vidis apostol Petar kazuje ono sto bi on volio, a ne ono sto bi trebalo biti, zato mu se Isus tako obraca: zar je tvoja rijec veca od Bozije?
Svako onaj ko velica bilo ciju rijec nad Bozijom je zalutao, i moze mu se tako reci.
Naravno, Petar ovde iskazuje ono sto on zeli, ne poznavajuci jos uvek sustinu Isusovog dolaska, i Misije koju je isus trebalo da obavi na zemlji, a to je da umre na krstu za ljudske grehe kako bi ga spasio od vlasti djavola i vecne propasti.
Zato ga isus ukorava, znajuci da je upravo Sotona Djavo taj koji ne zeli da ikakva zrtva sa Isusove strane bude prinesena, je je dobro znao da ce u tom slucaju njegovo Demonsko carstvo doziveti krah, a coveku omogucen povratak Bogu, i vecno spasenje kroz veru u Isusovu zrtvu.
Nelogicno je priznavati i verovati u Isusove reci, a reci Isusovih Apostola odbacivati kao lazne.
Ovde su u pitanju vrlo ozbiljne stvari, jer zadiru u samu Hriscansku doktrinu, iz koje se mogu izvuci ili ispravni, ili pogresni zakljucci.
Oni nikako ne bi ljude vodili u zabludu, i govorili nesto po svom nahodjenju, bez da to nije potvrdjeno pecatom Bozjeg Duha koji je bio u njima.
Vec sam napomenuo, da su Apostoli govorili i pisali pod nadahnucem Svetoga Duha, i da ne postoje nikakve kontadikcije u njihovim izjavama, samo se rec Bozja mora proucavati na pravilan nacin, a to se nikada ne cini bez molitve, da Sveti Duh rasvetli i da pravilno razumevanje Biblijskog teksta.