VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Dragi moj Laodikeja, takav zakljucak ti je vrlo infatilan! Ako Allah kaze: Luciferom i onim koji ga slijede bice napunjen Pakao, kako onda pokusavas davati takve primjedbe na Kur'an?
Islam je usavrsena vjera, vjera: Adama, Abrahama, Mojsija, ...., Isusa i Muhammeda a.s. Shvacas?
Gle, ti pises o tvojim religijskim uverenjima i ti pises da nesto smatras, a ja ti kazem da je Isus govorio o skrgutu zuba u Paklu, sasvim jasno!
Vidis ti pises prilicito napamet i bez pravog evandejoskog osnova, bez Isusa iako nastojis da prikazes svoju bezuslovnu ljubav prema Isusu i njegovu prema tebi, ti ne govoris istinu, na taj nacin ti uzimas ulogu zavodnika, s obzirom na grijeh i obzirom na zrtvu.
Da ti pojasnim:
Isus je rekao:
"Mnogi ce mi doci u Onja dan i reci: 'Gospodine, Gospodine! zar nismo u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime cuda cinili i u tvoje ime zle duhove izgonili?? A ja cu im reci u Onaj dan: odlazite zlikovci od mene nikada vas nisam poznavao"
Shvacas? Radi se o "sljedbenicima" Isusa! Zasto ce im tako reci?
Ti ocito ne znas, pa cu te podsjetiti:
Sva vjera i proroci leze na dva zakona. Prvi: ljubi Boga svom svojom snagom srcem i razumom, i drugi zakon njemu jednak: ljubi blizenjega kao sebe samoga.
Gle, nije rekao ljubi mene jer sam ja bog! Onima koji tako misle ce reci da su zlikovci, jer ga tesko optuzuju pred Bogom!
I vrlo je jasno defnisao kome se treba jedinom klanjati i moliti, on, koji je zemlji upucuje ljude da je ispravno moliti:
"Oce nas Koji jesi na nebesima....." On, Isus to kaze!
Kako ga mislis proslaviti ako ne iznosis istinu o Isusu? Zasto ostali sljedbenici iste Biblije ne slave na jednak nacin kao ti?
Slazem se da onaj koji ne vjeruje da je Isus od Boga donio Evandjelje nece imati koristi od tog. Ali oni kjoji su zivjeli prije Evandjelja i vjerovali u Jednoga Boga, po Bibliji su vec u Raju! Dakle? Opet obmana?
Kao prvo, u bibliji ne postoji pakao kao mesto vecnog mucenja, to je mnogobozacko ucenje.
U Jevrejskom prevodu postoji jedan izraz SHEOL, koji znaci Grob ili jama, u Grckom HADES.
Sheol ili Hades je mesto tisine, mesto mraka, mesto gde prestaju sve ljudske aktivnosti.
Vuk Karadjic je konstantno ovakj izraz prevodio kao pakao, i ako u originalu ne postoji.
U bibliji postoji i jedan izraz GEHENA.
Gehena u starom zavetu je bila jedna dolina u Palestini gde su mnogobozacki narodi prinosili zrtve mnogobozackim Bogovima, kasnije su Jevreji tu bacali smece, i palili ga, tako da je tu stalno gorelo.
Biblijski pisci su uzeli ovaj izraz kao simbol jedne druge vatre, odnosno GEHENA u kontekstu biblije pretstavlja vatru koja ce u poslednji dan pasti sa neba i unistiti Sotonu i bezbozne koji su mu sluzili.
Takodje, u bibliji postoji mnostvo tekstova koji govore da je smrt samo san, i da ne postoji nekakva besmrtna dusa koja bi nakon smrti egzistirala van tela.
Drugo, ti kazes `` Islam je usavrsena vjera, vjera: Adama, Abrahama, Mojsija, ...., Isusa i Muhammeda a.s.
Moje pitanje je, kakva je ta usavrsena vera, i zasto bi je Bog dao kroz Agarino potomstvo, kada u bibliji pise da je Isak dete obecanja, i da je prema tome Jevrejski narod izabrani narod kroz koga je Bog govorio, i objavio dolazak Mesije Isusa.
Ja u kuranu ne vidim nesto savrsenije u odnosu na bibliju, vec samo jednolicnost i ljudsku mudrost bez osvedocavajuce sile u njeno Bozansko poreklo.
Nisi dobro razumeo ono sto sam napisao, rekao sam da se moja religijska uverenja u potpunosti zasnivaju na bibliji.
Oni koji su ziveli pre Isusa, oni su njega gledali kroz simbole i obredni sistem koji je dat kao pretslika Isusove zrtve na krstu..
Plan spasenja nije stvoren Isusovim rodjenjem, vec jos u pocetku, i uslovi spasenja su jos od pocetka bili isti, vera u zrtvu koju ce Bog prineti za ljudske grehe, a ova simbolicna zrtva se prinosila od pocetka, prinosili su je Adam i Jeva, njihovi sinovi, odnosno Avelj koga je brat ubio upravo iz zavisti sto je Bog prihvatio Aveljevu zrtvu a njegovu ne, pa onda, Noje, Avram, itd, itd.
Kao sto sam napomenuo, uslovi spasenja su oduvek bili isti, a to su prihvatanje Isusove zrtve na krstu kao otkup za svoje grehe, i dopustanje Svetom Duhu da nas nanovo rodi, odnosno da izvrsi duboku unutarnju promenu u nama, kako bi postali novi ljudi, ljudi ljubavi i vere, koji ce u potpunosti ispuniti Bozju volju zapisanu u njegovom vecnom nepromenjivom zakonu, i kako bi doziveli savrsenstvo karaktera, i spremni docekali vreme kraja, i Hristov drugi dolazak u slavi.