Da li je isus mesija

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dragi moj Laodikeja, takav zakljucak ti je vrlo infatilan! Ako Allah kaze: Luciferom i onim koji ga slijede bice napunjen Pakao, kako onda pokusavas davati takve primjedbe na Kur'an?

Islam je usavrsena vjera, vjera: Adama, Abrahama, Mojsija, ...., Isusa i Muhammeda a.s. Shvacas?

Gle, ti pises o tvojim religijskim uverenjima i ti pises da nesto smatras, a ja ti kazem da je Isus govorio o skrgutu zuba u Paklu, sasvim jasno!

Vidis ti pises prilicito napamet i bez pravog evandejoskog osnova, bez Isusa iako nastojis da prikazes svoju bezuslovnu ljubav prema Isusu i njegovu prema tebi, ti ne govoris istinu, na taj nacin ti uzimas ulogu zavodnika, s obzirom na grijeh i obzirom na zrtvu.

Da ti pojasnim:
Isus je rekao:
"Mnogi ce mi doci u Onja dan i reci: 'Gospodine, Gospodine! zar nismo u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime cuda cinili i u tvoje ime zle duhove izgonili?? A ja cu im reci u Onaj dan: odlazite zlikovci od mene nikada vas nisam poznavao"

Shvacas? Radi se o "sljedbenicima" Isusa! Zasto ce im tako reci?
Ti ocito ne znas, pa cu te podsjetiti:
Sva vjera i proroci leze na dva zakona. Prvi: ljubi Boga svom svojom snagom srcem i razumom, i drugi zakon njemu jednak: ljubi blizenjega kao sebe samoga.
Gle, nije rekao ljubi mene jer sam ja bog! Onima koji tako misle ce reci da su zlikovci, jer ga tesko optuzuju pred Bogom!
I vrlo je jasno defnisao kome se treba jedinom klanjati i moliti, on, koji je zemlji upucuje ljude da je ispravno moliti:
"Oce nas Koji jesi na nebesima....." On, Isus to kaze!

Kako ga mislis proslaviti ako ne iznosis istinu o Isusu? Zasto ostali sljedbenici iste Biblije ne slave na jednak nacin kao ti?

Slazem se da onaj koji ne vjeruje da je Isus od Boga donio Evandjelje nece imati koristi od tog. Ali oni kjoji su zivjeli prije Evandjelja i vjerovali u Jednoga Boga, po Bibliji su vec u Raju! Dakle? Opet obmana?

Kao prvo, u bibliji ne postoji pakao kao mesto vecnog mucenja, to je mnogobozacko ucenje.

U Jevrejskom prevodu postoji jedan izraz SHEOL, koji znaci Grob ili jama, u Grckom HADES.
Sheol ili Hades je mesto tisine, mesto mraka, mesto gde prestaju sve ljudske aktivnosti.
Vuk Karadjic je konstantno ovakj izraz prevodio kao pakao, i ako u originalu ne postoji.

U bibliji postoji i jedan izraz GEHENA.
Gehena u starom zavetu je bila jedna dolina u Palestini gde su mnogobozacki narodi prinosili zrtve mnogobozackim Bogovima, kasnije su Jevreji tu bacali smece, i palili ga, tako da je tu stalno gorelo.
Biblijski pisci su uzeli ovaj izraz kao simbol jedne druge vatre, odnosno GEHENA u kontekstu biblije pretstavlja vatru koja ce u poslednji dan pasti sa neba i unistiti Sotonu i bezbozne koji su mu sluzili.

Takodje, u bibliji postoji mnostvo tekstova koji govore da je smrt samo san, i da ne postoji nekakva besmrtna dusa koja bi nakon smrti egzistirala van tela.

Drugo, ti kazes `` Islam je usavrsena vjera, vjera: Adama, Abrahama, Mojsija, ...., Isusa i Muhammeda a.s.
Moje pitanje je, kakva je ta usavrsena vera, i zasto bi je Bog dao kroz Agarino potomstvo, kada u bibliji pise da je Isak dete obecanja, i da je prema tome Jevrejski narod izabrani narod kroz koga je Bog govorio, i objavio dolazak Mesije Isusa.
Ja u kuranu ne vidim nesto savrsenije u odnosu na bibliju, vec samo jednolicnost i ljudsku mudrost bez osvedocavajuce sile u njeno Bozansko poreklo.

Nisi dobro razumeo ono sto sam napisao, rekao sam da se moja religijska uverenja u potpunosti zasnivaju na bibliji.

Oni koji su ziveli pre Isusa, oni su njega gledali kroz simbole i obredni sistem koji je dat kao pretslika Isusove zrtve na krstu..
Plan spasenja nije stvoren Isusovim rodjenjem, vec jos u pocetku, i uslovi spasenja su jos od pocetka bili isti, vera u zrtvu koju ce Bog prineti za ljudske grehe, a ova simbolicna zrtva se prinosila od pocetka, prinosili su je Adam i Jeva, njihovi sinovi, odnosno Avelj koga je brat ubio upravo iz zavisti sto je Bog prihvatio Aveljevu zrtvu a njegovu ne, pa onda, Noje, Avram, itd, itd.

Kao sto sam napomenuo, uslovi spasenja su oduvek bili isti, a to su prihvatanje Isusove zrtve na krstu kao otkup za svoje grehe, i dopustanje Svetom Duhu da nas nanovo rodi, odnosno da izvrsi duboku unutarnju promenu u nama, kako bi postali novi ljudi, ljudi ljubavi i vere, koji ce u potpunosti ispuniti Bozju volju zapisanu u njegovom vecnom nepromenjivom zakonu, i kako bi doziveli savrsenstvo karaktera, i spremni docekali vreme kraja, i Hristov drugi dolazak u slavi.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Tamo sam ti napisao da postoji, na onoj drugoj temi, da Pakao postoji u Bibliji.

I Kur'an govori o tom: kada budete prozivljeni mislit cete da tek sto ste zaspali pa se probudili. Ja to vjerujem.

Ko moze tvrditi da Muhammed a.s. nije potomak Izakov? Ja mislim da jeste.

Kome ce onda, ako tvrdis da je istina to sto tvrdis o otkupnoj zrtvi, itd., kome ce dakle Isus reci: "Odlazite od mene zlikovci, nikada vas nisam poznavao!"?

Sto se tice Kur'ana imas svoje pravo na svoje misljenje, opravdano ili neopravdano.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tamo sam ti napisao da postoji, na onoj drugoj temi, da Pakao postoji u Bibliji.

I Kur'an govori o tom: kada budete prozivljeni mislit cete da tek sto ste zaspali pa se probudili. Ja to vjerujem.

Ko moze tvrditi da Muhammed a.s. nije potomak Izakov? Ja mislim da jeste.

Kome ce onda, ako tvrdis da je istina to sto tvrdis o otkupnoj zrtvi, itd., kome ce dakle Isus reci: "Odlazite od mene zlikovci, nikada vas nisam poznavao!"?

Sto se tice Kur'ana imas svoje pravo na svoje misljenje, opravdano ili neopravdano.

Jedan biblijski tekst kaze sledece: `JER JE PLATA ZA GREH SMRT, A DAR BOZJI JE ZIVOT VECNI, U HRISTU ISUSU GOSPODU NASEMU.

Na drugom mestu kaze: STO UMRE, JEDDNOM UMRE, A STO ZIVI BOGU ZIVI..

U biblijskom kontekstu, vecna smrt pretstavlja prestanak aktivnosti, odnosno nesvesno stanje koje traje kroz vecnost, a nasuprot tome je vecni zivot.

Gornji tekst ne kaze da je plata za greh vecni zivot u ognjenom paklu, jer po teoriji vecnih muka, covek ipak ima vecni zivot koji prozivljava u mukama, tekst jednostavno kaze da je plata za greh nemogucnost da ljudi dobiju bilo kakav oblik zivota, oni nestaju za vecnost.

Pogledaj moj komentar na temu `Da li ce Bog unistiti Djavla..

Ja sam pre izvesnog vremena postavio neke biblijske tekstove o stanju coveka posle smrti, i biblijskoj cinjenici da ne postoji pakao, pa kada ih pronadjem predocicu ih na ovoj temi...

Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Jedan biblijski tekst kaze sledece: `JER JE PLATA ZA GREH SMRT, A DAR BOZJI JE ZIVOT VECNI, U HRISTU ISUSU GOSPODU NASEMU.

Na drugom mestu kaze: STO UMRE, JEDDNOM UMRE, A STO ZIVI BOGU ZIVI..

U biblijskom kontekstu, vecna smrt pretstavlja prestanak aktivnosti, odnosno nesvesno stanje koje traje kroz vecnost, a nasuprot tome je vecni zivot.

Gornji tekst ne kaze da je plata za greh vecni zivot u ognjenom paklu, jer po teoriji vecnih muka, covek ipak ima vecni zivot koji prozivljava u mukama, tekst jednostavno kaze da je plata za greh nemogucnost da ljudi dobiju bilo kakav oblik zivota, oni nestaju za vecnost.

Pogledaj moj komentar na temu `Da li ce Bog unistiti Djavla..

Ja sam pre izvesnog vremena postavio neke biblijske tekstove o stanju coveka posle smrti, i biblijskoj cinjenici da ne postoji pakao, pa kada ih pronadjem predocicu ih na ovoj temi...

Nisam siguran da je Muhamed potomak Jakovljev, ali istorijski i biblijski koncept je taj, da je Avram imao dva sina, Isaka od Sare, i Ismaila od robinje Agare, i ako je Bog obecao Agari da ce i od nje nastati veliki narod, Bog je Izabrao Isaka kao dete obecanja.

Kome ce Isus reci `"Odlazite od mene zlikovci, nikada vas nisam poznavao!"? On tu govori o laznim prorocima, i onima koji su radili navodno u Bozje ime, ali nikada u sustini nisu ostvarili zajednicu vere sa Bogom, i stvarno ga upoznali i primili kao svog spasitelja..
Tu se ocito radi o Hriscanima, jer oni se u tom slucaju obracaju samom Gospodu Isusu..

Naravno, svako ima slobodu misljenja, ali Bozja rec savetuje `PROUCAVAJTE PISMA...I ONA SVEDOCE ZA MENE...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pkao je jasno opisan u Bibliji, a skoro precizno u Kur'anu, kao mjesto vjecnih muka. Ne postoji ozbiljno osporavanje osim ako nisu u pitaju zelje i samoobmanjivanje.

Isus tamo govori o onima koji u Isusovo ime prorokuju, zle duhove izgone i cuda(razna) cine! Kako to nije jasno? Jasno pise....

Da prorokuju u Bozije Ime bili bi sveti.

David je boravio medju Ismelcima, sjecas se? Imao je zene tamo, ima i o tom. Ko ima garancije da jedna od tih zena nije rodila sina snjim i da se nasljedstvo Davidovo nastavilo medju Ismaelcima?
Tek tada ima smisla da je Isus rodjen po blagovijestima i nema zemaljskog pretka medju muskarcima, a da je Muhammed a.s. Davidov nasljednik!
Valjda je najvaznije u svemu da Abrahaova vjera ostaje od Kraja svijeta!
A ne mali interesi i svadje ko je sta kome.....

Zato je Istina: Ko vjeruje bez pravog ubjedjenja gubi i ovaj i Onaj svijet.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pkao je jasno opisan u Bibliji, a skoro precizno u Kur'anu, kao mjesto vjecnih muka. Ne postoji ozbiljno osporavanje osim ako nisu u pitaju zelje i samoobmanjivanje.

Isus tamo govori o onima koji u Isusovo ime prorokuju, zle duhove izgone i cuda(razna) cine! Kako to nije jasno? Jasno pise....

David je boravio medju Ismelcima, sjecas se? Imao je zene tamo, ima i o tom. Ko ima garancije da jedna od tih zena nije rodila sina snjim i da se nasljedstvo Davidovo nastavilo medju Ismaelcima?
Tek tada ima smisla da je Isus rodjen po blagovijestima i nema zemaljskog pretka medju muskarcima, a da je Muhammed a.s. Davidov nasljednik!
Valjda je najvaznije u svemu da Abrahaova vjera ostaje od Kraja svijeta!
A ne mali interesi i svadje ko je sta kome.....

Zato je Istina: Ko vjeruje bez pravog ubjedjenja gubi i ovaj icnaj svet. svijet.

Kao prvo, evo nekoliko biblijskih tekstova koji govore o stanju coveka posle smrti.

mrtvi neznaju nista:

9:5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
9:6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
9:7 Hajde, jedi hleb svoj s radošću, i veselog srca pij vino svoje, jer su mila Bogu dela tvoja.
9:8 Svagda neka su ti haljine bele, i ulja na glavi tvojoj da ne nedostaje.
9:9 Uživaj život sa ženom koju ljubiš svega veka svog taštog, koji ti je dat pod suncem za sve vreme taštine tvoje, jer ti je to deo u životu i od truda tvog kojim se trudiš pod suncem.
9:10 Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš. ( knjiga propovednika 9. 5 - 10 ).

covek umire, Bog ga trazi, njega nema nigde:

7:21 Zašto mi ne oprostiš greh moj i ne ukloniš moje bezakonje? Jer ću sad leći u prah, i kad me potražiš, mene neće biti. ( knjiga o Jovu 7. 21).

mrtvi ne hvale Boga:

38:18 Jer neće grob Tebe slaviti, neće Te smrt hvaliti, i koji siđu u grob ne nadaju se Tvojoj istini.
38:19 Živi, živi, oni će Te slaviti kao ja danas: otac će sinovima javljati istinu Tvoju. ( knjiga o Jovu 38. 18 - 19 ).

"Kakva je korist od krvi moje, da siđem u grob? Hoće li Te prah slaviti ili kazivati istinu Tvoju?
( psalam 30. 9 ).

mrtvi su u grobu, bog ih se ne seca:

88:4 Izjednačih se s onima koji u grob odlaze, postadoh kao čovek bez sile,
88:5 Kao među mrtve bačen, kao ubijeni, koji leže u grobu, kojih se više ne sećaš, i koji su od ruke Tvoje daleko.
88:6 Metnuo si me u jamu najdonju, u tamu, u bezdanu. ( psalam, 88. 5 ).

niko nije otisao na nebo osim Isusa:

`I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.
( jevandjelje po Jovanu 3. 13 ).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kao drugo, vec sam naveo da se u Jevrejskom i Grckom tekstu Svetoga pisma nigde ne moze naci ideja pakla, odnosno rec pakao koja bi potvrdila ideju vecnih paklenih muka.
U prevodu biblije Vuk Karadjic - Djuro Danicic, na nekim mestima stoji izraz pakao, ali u Jevrejskom i Grckom tekstu, na ovim mestima stoje Izrazi SHEOL, i HADES, odnosno Grob ili Jama.

U otkrivenju postoji takodje jedan izraz Gehena, koja oznacava vatru koja ce u poslednji dan pasti sa neba, da unisti bezbozne.
Takodje, u Otkrivenju se spominje Ognjeno jezero u kome ce na kraju biti baceni Sotona i njegove pristalice, ali ne da se vecno muce, vec da budu zauvek unisteni, sto ce dovesti do efekta vecnog nepostojanja.

Izraz vecan, ili vecna vatra, u svojim formama, ne oznacava proces koji ce trajati kroz citavu vecnost, vec proces koji donosi vecne posledice, a to je, da ce greh i gresnici zauvek biti unisteni, nece vise postojati za citavu vecnost.

Da bi to potvrdili, mozemo navesti neke slicne primere, na primer u bibliji se spominje Vecni sud, kao sto znamo Bozji sud nece trajati vecno, vec do trenutka kada se izrekne presuda, takodje spominju se vecni okovi, sto takodje ne znaci vecno drzanje u okovima, spominje se i vecno spasenje, koje ne znaci vecno spasavanje, vec same rezultate..

U ovom smislu, ni vecna vatra nije nesto sto ce trajati vecno, vec su njene posledice vecne, a to je vecno nepostojanje.

Sledece.
Ti kazes ``Isus tamo govori o onima koji u Isusovo ime prorokuju, zle duhove izgone i cuda(razna) cine! Kako to nije jasno? Jasno pise....

Mislim da je ovakva interpretacija pogresna, tu se misli na ljude koji su sami sebe obmanuli, oni govore da prorokuju u ime Isusovo i da u njegovo ime cine druga cuda, ali ne zive u istinskoj zajednici sa njim, i ne izvrsuju njegove reci.
Sam nastavak ovog teksta potvrdjuje ovo, jer Isus u nastavku kaze `SVAKI KOJI SLUSA OVE MOJE RECI A NE IZVRSUJE IH, ON JE KAO COVEK KOJI SAZIDA KUCU SVOJU NA PRESKU, I DODJOSE VETROVI I NAPADOSE NA KUCU OVU I RASPADE SE STRASNO, A KOJI SLUSA I IZVRSUJE, ON JE KAO COVEK KOJI SAZIDA KUCU NA KAMENU, I DODJOSE VETROVI I UDARISE I NE MOGOSE NISTA, JER BESE UTVRDJENA NA KAMENU..

Prema tome, to potvrdjuje i sledece, da sama cuda ne nisu dokaz da li smo sa Isusom u zajednici ili ne, vec nasa poslusnost Bozjoj reci, i njeno sprovodjenje u licnom iskustvu kroz zajednicu sa njim.

To u vezi Davida nista ne dokazuje, Bog je Govorio kroz svoj izabrani narod, odnosno svoje izabrane sluge proroke, i Apostole, i nigde nije zapisano da ce podici nekoga iz drugog naroda sa nekom drugom objavom svetu...

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Mislim da je ovakva interpretacija pogresna, tu se misli na ljude koji su sami sebe obmanuli, oni govore da prorokuju u ime Isusovo i da u njegovo ime cine druga cuda, ali ne zive u istinskoj zajednici sa njim, i ne izvrsuju njegove reci.
Pa pogledaj slusao sam tako objasnjenja tvojih istomisljenika u tvom stilu, ali ona nisu logicna!

Pazi sta ce ti da rade (oni sto ih Isus naziva zlotvorima): da prorokuju u Isusovo ime, da zle duhove izgone u Isusovo ime i da cuda cine u Isusovo ime!
To nije malo, to nikako nije malo!
U cemu grijese?
Jer to cine u Isusovo, a ne u Bozje Ime! To je jedina njihova greska u tom sto prorokuju, zle duhove izgone i cuda cine! I bice stanovnici Pakla, tako Isus kaze.

Mozes li ti to (prorokovati, zle duhove izgoniti, cuda ciniti...), a smatras se pozvanim i revnim?

To sto nista ne dokazuje za Davida s obicne tacke gledista nista ne dokazuje ni protiv.
Ali Isus zaista nije Davidov potomak! izuzev ako Davida hoces proglasiti bogom i sve njegove potomke. Ali tada i pretke....itd. Ode u mnogobostvo.

Prica o smrti ima dvije strane: jedno je tjelesna smrt, koja se moze posmatrati i kao relativna: onome ko umre umro je cijeli svijet.
Druga je opstanak duse, ali sta se s dusom dogadja, mislim da je velika tajna.
Ja vjerujem u Kur'an: kada budete ustali iz grobova vasih mislicete da tek sto ste se probudili.

Prica o tom ko je na Nebu, da li se neko vracao iz mrtvih ili nije ima pogresnih parabola.

Po Bibliji, na nebo su uzneseni Henok i Ilija (mislim da Kur'an ne izvjestava o tom, pa se onda ne odbacuje).
Po Kur'anu Bogu je uznesen Isus.

Iz mrtvih se vratio djecak koga je Bog ozivio na molbu Ilije, i Lazar koga je Bog ozivio na molbu Isusa (tada je Isus rekao: Molim Te Oce pokazi ljudima Svoju Moc).

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa pogledaj slusao sam tako objasnjenja tvojih istomisljenika u tvom stilu, ali ona nisu logicna!

Pazi sta ce ti da rade (oni sto ih Isus naziva zlotvorima): da prorokuju u Isusovo ime, da zle duhove izgone u Isusovo ime i da cuda cine u Isusovo ime!
To nije malo, to nikako nije malo!
U cemu grijese?
Jer to cine u Isusovo, a ne u Bozje Ime! To je jedina njihova greska u tom sto prorokuju, zle duhove izgone i cuda cine! I bice stanovnici Pakla, tako Isus kaze.

Mozes li ti to (prorokovati, zle duhove izgoniti, cuda ciniti...), a smatras se pozvanim i revnim?

To sto nista ne dokazuje za Davida s obicne tacke gledista nista ne dokazuje ni protiv.
Ali Isus zaista nije Davidov potomak! izuzev ako Davida hoces proglasiti bogom i sve njegove potomke. Ali tada i pretke....itd. Ode u mnogobostvo.

Prica o smrti ima dvije strane: jedno je tjelesna smrt, koja se moze posmatrati i kao relativna: onome ko umre umro je cijeli svijet.
Druga je opstanak duse, ali sta se s dusom dogadja, mislim da je velika tajna.
Ja vjerujem u Kur'an: kada budete ustali iz grobova vasih mislicete da tek sto ste se probudili.

Prica o tom ko je na Nebu, da li se neko vracao iz mrtvih ili nije ima pogresnih parabola.

Po Bibliji, na nebo su uzneseni Henok i Ilija (mislim da Kur'an ne izvjestava o tom, pa se onda ne odbacuje).
Po Kur'anu Bogu je uznesen Isus.

Iz mrtvih se vratio djecak koga je Bog ozivio na molbu Ilije, i Lazar koga je Bog ozivio na molbu Isusa (tada je Isus rekao: Molim Te Oce pokazi ljudima Svoju Moc).

Nije greh prorokovati u Ime Isusovo, i nije u ovom tekstu akcenat na tome, vec sto su oni prorokovali i cinili cuda, a nisu izvrsavali Isusove reci, sto dovodi u sumnju ko im je uopste davao te darove, Bog ili Demon..
Ako pogledamo danasnji svet, danas ima mnostvo prproka, vracara, Astrologa, koji smatraju da imaju neki oblik vere, i pozivaju se na bibliju, a opet cine nesto na koje ih Gospod nije pozvao.

Razume se, u bibliji postoje i pravi proroci koji proricu u ime Isusovo, ali oni se prepoznaju po tome sto ispunjavaju Bozju volju u potpunosti.

Nisi me razumeo, Vaskrsenje u poslednji dan je biblijsko ucenje i to je deo moje vere.
Ja sam govorio o tome, da posle smrti tela, ne postoji neka bestelesna Dusa koja bi nakon smrti egzistirala van tela, i otisla u Raj, Pakao, Cistiliste, itd...

Isus nema ovozemaljsko poreklo, ali je po jednom roditelju ipak potomak Davidov...

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nije greh prorokovati u Ime Isusovo, i nije u ovom tekstu akcenat na tome, vec sto su oni prorokovali i cinili cuda, a nisu izvrsavali Isusove reci, sto dovodi u sumnju ko im je uopste davao te darove, Bog ili Demon..
Ako duh nije duh logike (istine) onda covek ima problem da razluci dobro i zlo i tako postaje zrtva.

Pogledaj, provitaj, razmisli, sebe zamisli u toj situaciji da kazes:
Gosoidine, Gospodine, zar nisam u tvoje ime molio, pisao postove na forumu, trudio se da zivim smjerno u ljubavi?
A Isus ti kaze: odlazi zlotovre, nikada te nisam poznavao.

A onda mi pocne napr. Jurivaka objasnjavati kako nisi to od srca cinio, nego si zabusavao i slicno. Ne bih povjerovao tada Jurivaki, na primjer. Jer doci s takvim rijecima pred Isusa zaista znaci da si dao sve od sebe.
Poenta je sto nisu u Bozje Ime!
Bas je u tome poenta. Isus je dosao u Bozje Ime i cinio sve u Bozje Ime, i nikome nije dao za pravo da od njega nacini rugobu - bozanstvo.

Ne postoji ipsravan covjek a prorok jos manje koji moli bilokoga osim Boga, koji se klanja bilo komu osim Bogu i koji se pokorava bilo komu osim Bogu. Jedinome Bogu, Bogu: Ja Sam Koji Jesam, Allahu: Nema Boga osim Boga.

Vaskrsenje: ako ne vjeruje u tjelesno vaskrsenje, onda nije usvojeno Jevandjelje!

Isus nema ovozemaljsko poreklo, ali je po jednom roditelju ipak potomak Davidov...
Moze li cijenjeni brat pokazati gdje je nasao podatak?

Ako cijenjeni brat nema podatak, onda mozda nosi na sebi ogroman grijeh?

(marija je Ezavova potomka, Edomka!)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako duh nije duh logike (istine) onda covek ima problem da razluci dobro i zlo i tako postaje zrtva.

Pogledaj, provitaj, razmisli, sebe zamisli u toj situaciji da kazes:
Gosoidine, Gospodine, zar nisam u tvoje ime molio, pisao postove na forumu, trudio se da zivim smjerno u ljubavi?
A Isus ti kaze: odlazi zlotovre, nikada te nisam poznavao.

A onda mi pocne napr. Jurivaka objasnjavati kako nisi to od srca cinio, nego si zabusavao i slicno. Ne bih povjerovao tada Jurivaki, na primjer. Jer doci s takvim rijecima pred Isusa zaista znaci da si dao sve od sebe.
Poenta je sto nisu u Bozje Ime!
Bas je u tome poenta. Isus je dosao u Bozje Ime i cinio sve u Bozje Ime, i nikome nije dao za pravo da od njega nacini rugobu - bozanstvo.

Ne postoji ipsravan covjek a prorok jos manje koji moli bilokoga osim Boga, koji se klanja bilo komu osim Bogu i koji se pokorava bilo komu osim Bogu. Jedinome Bogu, Bogu: Ja Sam Koji Jesam, Allahu: Nema Boga osim Boga.

Vaskrsenje: ako ne vjeruje u tjelesno vaskrsenje, onda nije usvojeno Jevandjelje!

Moze li cijenjeni brat pokazati gdje je nasao podatak?

Ako cijenjeni brat nema podatak, onda mozda nosi na sebi ogroman grijeh?

(marija je Ezavova potomka, Edomka!)

Jurivaka je u pravu, neko moze sebe pretstavljati kao vrlo poboznog coveka, moliti se, pisati na forumu, a u sustini ne biti nista bolji od ljudi ovoga sveta, odnosno ne predavati sebe potpuno u Bozje ruke, vec hramljati na dve noge kako kaze biblija..

Zato nam je u ovom zivotu postavljen jedan prioritetni cilj, a to je da spoznamo pravu prirodu posvecenja, odnosno, sta ja kao gresan covek trebam da ucinim na tom putu, i sta Bog cini u meni, da bih ziveo jednim plodonosnim Duhovnim zivotom, i da bi moja dela pred Bogom bila prihvacena, i ja se na dan njegovog dolaska nasao u grupi spasenih, a ne u grupi onih kojima ce Isus reci idite od mene.

Od formalnog priznavanja Isusovog imena, i onoga sto je on ucinio, nema neke velike koristi, ako se covek potpuno ne preda Bogu, i ne potcini vodjstvu Bozjeg Svetog Duha, i ne dopusti da on kroz posvecenje u njemu srtvori jednog novog coveka po Bozjem oblicju, dok svi ne dostignemo savrsenstvo karaktera, u visini mere rasta Hristova.

Da bi covek krenuo ovim putem posvecenja, on se mora pokajati za predjasnji zivot u grehu, i obratiti se Bogu, obracenje je trenutak koji se dogadja kada covek svestan svojih greha, dodje Bogu i u molitvi zatrazi oprostaj sa potpunom resenoscu da ostavi gresan nacin zivota, i otpocne jedan novi zivot u zajednici sa Bogom.

Tada Bog natprirodnim putem deluje na coveka, i ispunjava covecije srce, um, i celo bice, silom svog Svetog Duha, sto se u bibliji naziva krstenje Duhom, ili novorodjenje, sto u covekovom bicu stvara neopisivu radost, ljubav, i jedan nepomuceni mir, covek ima jasnije shvatanje Bozanskih puteva, i njegove volje, otkriva mu se slava Bozja, i on tezi da u svemu ispuni Bozju volju.

Apostoli su sve cinili u ime Isusa Hrista, i nekoliko biblijskih tekstova govore o tome:

A Petar i Jovan iđahu zajedno gore u crkvu na molitvu u deveti sat.
3:2 I beše jedan čovek hrom od utrobe matere svoje, kog nošahu i svaki dan metahu pred vrata crkvena koja se zovu Krasna da prosi milostinju od ljudi koji ulaze u crkvu;
3:3 Koji videvši Petra i Jovana da hoće da uđu u crkvu prošaše milostinju.
3:4 A Petar pogledavši na nj s Jovanom, reče: Pogledaj na nas.
3:5 A on gledaše u njih misleći da će mu oni šta dati.
3:6 A Petar reče: Srebra i zlata nema u mene, nego šta imam ovo ti dajem: U IME ISUSA HRISTA NAZARECANINA USTANI I HODI.
3:7 I uze ga za desnicu i podiže. I odmah se utvrdiše njegova stopala i gležnji.
3:8 I skočivši ustade, i hođaše, i uđe s njima u crkvu idući i skačući i hvaleći Boga.
3:9 I videše ga svi ljudi gde ide i hvali Boga.
3:10 A znahu ga da onaj beše što milostinje radi seđaše kod Krasnih vrata crkvenih, i napuniše se čuda i straha za to što bi od njega.
3:11 A kad se isceljeni hromi držaše Petra i Jovana, navališe k njima svi ljudi u trem, koji se zvaše Solomunov, i čuđahu se.
3:12 A kad vide Petar, odgovaraše ljudima: Ljudi Izrailjci! Što se čudite ovome? Ili šta gledate na nas, kao da smo svojom silom ili pobožnošću učinili da on ide?
3:13 Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca naših, proslavi Sina svog Isusa, kog vi predadoste i odrekoste Ga se pred licem Pilatovim kad on sudi da Ga pusti.
3:14 A vi Sveca i Pravednika odrekoste se, i isprosiste čoveka krvnika da vam pokloni;
3:15 A Načelnika života ubiste, koga Bog vaskrse iz mrtvih, čemu smo mi svedoci.
3:16 I ZA VERU IMENA NJEGOVOG, OVOGA KOG VIDITE I POZNAJETE, UTVRDI IME NJEGOVO, I VERA KOJA KROZ NJ DADE MU CELO ZDRAVLJE OVO PRED SVIMA VAMA ( Dela Apostolska 3. 1 - 16 ).

Na drugom mestu u Delima Apostolskim kaze ``Ako nas danas pitate za dobro delo koje ucinismo bolesnom coveku, da vam je na znanje da u U IME ISUSOVO ovaj stoji pred vama zdrav...

U bibliji postoje i drugi slicni tekstovi koji svedoce da su Apostoli sve cinili u ime Isusa Hrista.

Isus sam kaze svojim ucenicima ``Ako sto zaistete u ime moje, ja cu uciniti....

Tvoje izjave ipak ne stoje, Isus je jedan kome uz Boga Oca, i Svetog Duha, pripada sva slava, i on je Bog, jedan od clanova Bozanstva koji se ponizio i uzeo ljudsko telo da bi spasio coveka od greha i vecne propasti.
Kroz njega jedino i mozemo doci Bogu, i biti spaseni ``JER NEMA DRUGOG IMENA POD NEBOM DANOG LJUDIMA KOJIM BI SE MI MOGLI SPASTI...

``I NIKO NECE DOCI K OCU DO KROZA ME...

Telesno vaskrsenje, svakako, ali u novim neraspadljivim telima..

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Bog kaze Abrahamu: tvoje cu ime uzvisiti, tobom ce se narodi blagosiljati.

Ipak, mi svi dobro znamo sta cinimo i sta je prava vjera, iako nismo svi sposobni da se iskazemo.

Postoje tamo ja Tajlandu grupe koje imitaraju pricice o Isusu, pa se cak daju sibati i razapinjati na krst, ali mislim da oni nisu bliski vjeri.
Zar misli da ce na taj nacin steci Bozju Naklonost? Ja ne znam da hoce.

Apostoli su neke Rijeci Isuove opasno zanemrili, dok su neke neopravdano dodavali. Apostioli tako nisu mjerodavni.
Zar bi ijednog apostola stavio iznad Isusa?

Natrag