- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Brate Mire, Božija slava je nedostupna ljudima ili bilo kom stvorenju.Jovane brate, za Hrista takodje pise da ga "niko od ljudi nije video niti moze videti, koji zivi u svetlosti kojoj se ne moze pristupiti", Pavle je to rekao za Hrista licno, a to se odnosi na njegovu Bozansku prirodu na nebu, jer kao sto si i sam rekao covek ne moze videti Boga a ostati ziv!
Medjutim Hristos je bio Bogocovek na zemlji a njegova Bozanska priroda je bila sakrivena ljudskom oku. Mi smo videli slavu i licnost Ocevu kroz njegovo telesno oblicje, a drugacije ne bi mogli, da je on pokazao svoj pravi lik mi bi umrli. On je bio sa Ocem jedno dok je bio na zemlji, a ljudi su u njemu prepoznali Boga! Zato je on dosao i rodio se na ovaj svet, da nam pokaze Boga kroz sebe. "Boga niko ne vide nikad, jedinorodni Bog koji je u ocevom krilu, on ga objavi". Videli su ovo i prilikom preobrazenja, kad mu je lice sijalo slavom, a i tokom molitve kao sto je Laodikeja naveo..
Ja stvarno ne znam sta ti ovim pokusavas dokazati?
Da li ti smatras da Bog nije bio u Hristu na zemlji? Kako je onda Pavle rekao da - "Bog bese u Hristu i svet pomiri sa sobom"?
Smatras li ti da Hristos nije bio istovremno Bog dok je bio na zemlji? Pa kako Bog moze prestati biti Bogom? Tada bi i svet prestao da postoji, jer Hristos ljudima "daje i zivot i disanje i sve". Bez njega nema nikakvog zivota, jer on odrzava sav univerzum u postajanju! " Kroz njega i u njemu sve ima svoje postojanje"!
Takodje Bog ne moze umreti, jer stih kaze - "Ti svetac Izrailjev, ti ne umires". Kako Hristos onda moze umreti? Naravno, on nije umro "Bozanskom prirodom" vec "ljudskim telom", sto ti dokazuje da on ima dve prirode na zemlji, a kako bi "Bog uopste mogao umreti doslovno" - to je nemoguce! Tada bi prestao postojati zivot i nas svet, a mi bi smo momentalno umrli!
Shvatas li apsurd tvoje teologije?
Ovo moze opstati jedino ako ti Hrista unizavas, pa ga smatras andjelom koji umire za ljudske grehe a ne Bogom koji je dosao da spase ovaj svet. Onda si se pridruzio Jehovinim Svedocima!
Kako se može videti iz Pisma Hristos je došao u telu kao običan čovek. Ne kao Bog ni kao Bogočovek premda je Njegova prava priroda Bog.
Poslednja izmena: