Ok, ovaj stih govori da Isus govori autoritetom Oca. Ali je li On Otac? Ne u tom smislu već u smislu činjenja dela koja Otac čini.
No, ovaj autoritet "Očev" govori dosta toga...na indirektni način može se reći da naveštava Hristovu pravu prirodu naravno van ovog tela. Ovaj stih to naveštava..siguran sam. Samo ga ne možemo uzeti da ukazuje na prirodu na zemlji jer Hristos nije Otac i ne može biti na zemlji u Božanskom obličju jer Boga niko ne može videti...Jahve priroda je nedostupna stvorenim bićima. Zato moramo shvatiti i ovaj tekst pre svega u njegovom primarnom značenju da govori o duhovnoj vezi sa Ocem..o potpunoj predstavi Oca u karakteru..nalik Ocu..kao da je Otac..
Jovane brate, za Hrista takodje pise da ga "
niko od ljudi nije video niti moze videti, koji zivi u svetlosti kojoj se ne moze pristupiti", Pavle je to rekao za Hrista licno, a to se odnosi na njegovu Bozansku prirodu na nebu, jer kao sto si i sam rekao covek ne moze videti Boga a ostati ziv!
Medjutim Hristos je bio Bogocovek na zemlji a njegova Bozanska priroda je bila sakrivena ljudskom oku. Mi smo videli slavu i licnost Ocevu kroz njegovo telesno oblicje, a drugacije ne bi mogli, da je on pokazao svoj pravi lik mi bi umrli. On je bio sa Ocem jedno dok je bio na zemlji, a ljudi su u njemu prepoznali Boga! Zato je on dosao i rodio se na ovaj svet, da nam pokaze Boga kroz sebe.
"Boga niko ne vide nikad, jedinorodni Bog koji je u ocevom krilu, on ga objavi". Videli su ovo i prilikom preobrazenja, kad mu je lice sijalo slavom, a i tokom molitve kao sto je Laodikeja naveo..
Ja stvarno ne znam sta ti ovim pokusavas dokazati?
Da li ti smatras da Bog nije bio u Hristu na zemlji? Kako je onda Pavle rekao da - "
Bog bese u Hristu i svet pomiri sa sobom"?
Smatras li ti da Hristos nije bio istovremno Bog dok je bio na zemlji? Pa kako Bog moze prestati biti Bogom? Tada bi i svet prestao da postoji, jer Hristos ljudima "daje i zivot i disanje i sve". Bez njega nema nikakvog zivota, jer on odrzava sav univerzum u postajanju!
" Kroz njega i u njemu sve ima svoje postojanje"!
Takodje Bog ne moze umreti, jer stih kaze -
"Ti svetac Izrailjev, ti ne umires". Kako Hristos onda moze umreti? Naravno, on nije umro "Bozanskom prirodom" vec "ljudskim telom", sto ti dokazuje da on ima dve prirode na zemlji, a kako bi "
Bog uopste mogao umreti doslovno" - to je nemoguce! Tada bi prestao postojati zivot i nas svet, a mi bi smo momentalno umrli!
Shvatas li apsurd tvoje teologije?
Ovo moze opstati jedino ako ti Hrista unizavas, pa ga smatras andjelom koji umire za ljudske grehe a ne Bogom koji je dosao da spase ovaj svet. Onda si se pridruzio Jehovinim Svedocima!