Takvi će i jezičke gimnastike koristiti da svoje negiranje dokažu.
Ps. Čini li se to meni, ili se kod Jovana vidi i Piramida4, jer evo počeo je kao i on da piše i oslovljava Boga.. još mu samo nedostaje da umesto Bog piše B-g pa da stvar bude kompletna.
Uzgred, da odgovorim i Jovanu, kada već drugi prečutkuju njegovu blasfemiju o tri bića, Bog nije skup triju posebnih, odvojenih Bića, nego postoje tri božanske osobe, ličnosti, persone, ipostasa, jednog i jedinog BIća.
Trojstvo - Trojice, prikazani na Jovanov (adventistički način) nisu Jedan Bog, nego Tri odvojena boga koja su "Božanstvo". A to uopšte ne predstavlja ono u šta veruju Hrišćani (Zapada i Istoka).
Postavljao sam video o tome na drugim temama.
No, nije zgoreg ponoviti, ujedno ću olakšati Jovanu da shvati tvoje pitanje i da ukoliko želi odgovori na njega.
"In Trinitarian doctrine, God exists as three persons or hypostases, but is one being, having a single divine nature.[83] The members of the Trinity are co-equal and co-eternal, one in essence, nature, power, action, and will. As stated in the Athanasian Creed, the Father is uncreated, the Son is uncreated, and the Holy Spirit is uncreated, and all three are eternal without beginning. "The Father and the Son and the Holy Spirit" are not names for different parts of God, but one name for God because three persons exist in God as one entity. They cannot be separate from one another. Each person is understood as having the identical essence or nature, not merely similar natures."
"U doktrini o Trojstvu, Bog postoji kao tri osobe ili ipostasta, jednog Bića, jedisntvene Božanske prirode. Članovi Trojstva su jednaki i jednako večni, jedno u suštini, prirodi, moći, delovanju, i volji. Kao što je navedeno u Atansijevom verovanju, Otac je nestvoren, Sin je nestvoren, i Duh Sveti je nestvoren, i sva trojica su večni od iskona. "Otac, Sin, Duh Sveti" nisu nazivi posebnih delova Boga, nego jedno Božije ime, jer tri osobe postoje u Bogu kao Jednom Biću. Oni se ne mogu odvojiti jedan od drugoga. Sve tri osobe imaju jednu prirodu, ne nekakve slične prirode."
Iako nisam morao da postavljam engleski tekst, bilo je dovoljno da citiram Katekezis, učinio sam to jer Jovan, ali i Laodikeja insistira na postojanju Tri Božanska Bića, a to je u stvari "Adventističko Trojstvo"....