Zato Darth treba im spominjat Slap je u pravu .
Sestro, bio sam ironičan, ujedno sam želeo da dam uvod u ono što sam postavio. Naravno da im treba spominjati, konstantno.
Jesi li uočio sličnost, da ne kažem identičnost, između Jovana i autora ove knjige? Evo kratkog izvoda iz intervjua za koji si ostavio gornji link.
Džo, koji je napisao i 2016. godine sam objavio knjigu Cezarov mesija: zavera Rimljana kojom su izmislili Isusa, tvrdi da ima proučen materijal za koji veruje da će i najoštrije kritičare naterati da prihvate teoriju da je isus bio oruđe psihološkog rata čiji je cilj bio da jevreji prestanu da izazivaju nevolje i zavole svoje rimske gospodare.
-------------------------
Ne tvrdi li Jovan ovdje potpuno isto što i ovaj Džo u gornjem tekstu? Ne tvrdi li Jovan kako i on, nakon proučavanja Pisma, da ima "istinu o Isusu" kojom će "natjerati" muhamedance da povjeruju u tu "njegovu istinu".
Naravno da sam uočio. Zato sam i postavio to kao primer kako "istraživanje" Pisama, američkog tipa dovodi upravo do ovoga. Naime, jednom kada se prihvati debilnost i mit o Konstantinu koji je "pokrao" jadne "judaiste" i osnovao Crkvu, onda i ovo što postavih nije daleko, kao što nije daleko ni ovo:
Kod:
https://www.antikvarne-knjige.com/knjige/detail-item_id-1826
Kod:
https://www.wikiwand.com/en/Robert_Ambelain
Inače, pomenuti Ambelain, je u gore pomenutoj knjizi, želeći da "odbrani" Templare (navodne preteče Masona) izneo svakojake blasfemije, od kojih vredi pomenuti sledeće:
1. Marija Magdalena i Blažena Djevica Marija su ista osoba
2. Isus je sin Marije i Jude Galilejskog, Josifa je ismislila Crkva
3. Isus je imao oko 50 godina kada je razapet
4. Sedmorica od apostola bili su Isusova rođena braća
5. Isus je bio vođa sikara i lopova
6. Toma zvani blizanac je bio
Isusov brat blizanac, ili kako se to kod masonskih autora provlači sveštenički mesija ("would be jews" veruju da je bilo dvojica mesija, politički i sveštenički)
7. Josif iz Arimateje nije postojao, Isus je sahranjen, tačnije bačen u "jamu prokletih"
8. Uskrsnuće je laž održavana preko Tome (Isusovog blizanca)
9. Apostol Jovan - Ivan i Ivan Krstitelj su jedna te ista ličnost.
10. Julijan Apostata nije spalio kosti Ivana Krstitelja, nego Isusa.
11. Isus nije za sebe tvrdio da je Bog
12. Crkva je izmislila hebrejsku krivicu za raspeće
13. Isus se bavio magijom (preobraženje na gori je bilo crnomagijski ritual)
14. Apostol Pavle je bio "Rimski" čovek, koji je iskvario mesijanski pokret
15. Isus je bio oženjem Irodovom bratanicom
16. Isus je u noći kada je uhvaćen bio u zagrljaju mladića
17. Petar je bio Isusov brat, secikesa, ubica....
18. Jedini pravi čuvari mesijanske tradicije su "ebioniti"....
.......
Lista ide u nedogled, a za sve ove tvrdnje,
autor tvrdi da je do njih došao proučavajući PIsama.