Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dragi Darth, ali ovo nije povezano sa ovom temom. Bog u Isaiji kaže da se priroda stvoranja ne može da bude jednaka sa prirodom Boga niti da se stvorenje može izjednačiti sa slavom Božijom. Dakle, to nije ovo o čemu sada govorimo.

I te kako je povezano sa ovom temom.

Jer nikakva priroda nije predmet Isaijine poruke, nego očekivanje ljudi da će ih neko drugi osim Boga spasiti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Želiš li ovim reći i tvrdiš li da je Isus po prirodi bio "potpuno jednak nama ljudima", biblijskim riječnikom rečeno - potpuno jednak svima rođenima od žene?

"Ali će izniknuti šibljika iz stabla Jesejeva, i izdanak iz korena njegova izniknuće" Isaija 11,1

"..posla Bog sina svoejga u obličju tela grehovnoga.."Rimljanima 8,3

"Jer nemamo poglavara svešteničkog koji ne može postradati sa našim slabostima, nego koji je iskušan, kao i mi, osim greha", Jevrejima 4,15

Dakle, u slabosti tela je došao..i izdanak je stabla Jesejeva..dakle potomak Jeseja doslovno preko Marije.

Ništa ja ne kažem već Pismo je jasno..ko je Mešijah.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Želiš li ovim reći i tvrdiš li da je Isus po prirodi bio "potpuno jednak nama ljudima", biblijskim riječnikom rečeno - potpuno jednak svima rođenima od žene?

Da upravo to želi reći. Da li je sada jasno šta on želi da kaže? Njegova je tvrdnja i to navodno Pismima potvrđuje, je da je Mesija (koga evo već judejski naziva Mešijah) samo čovek, stvorenje. Dakle ne BOG.

Shvataš li sa kime razgovaraš? Kome odgovaraš?

Ništa ja ne kažem već Pismo je jasno..ko je Mešijah.

Koje Pismo? Ono koje je Crkva sačuvala, ona Crkva za koju je taj koga nazivaš Mešijahom (još malo i Mešihom ćeš ga zvati) Bog? Ako li je tako, kako je onda za Crkvu On Bog, a za tvoje samo čovek, samo stvorenje?

Dakle, PIsmo ne može, ako je zaista od Boga tvrditi i jedno i drugo.

Shodno tome moguća su samo dva odgovora.

1. Pismo nije od Boga

2. Tumačenja suprotna tumačenju Crkve (ne fantomskih "crkava" nego Crkve za koju je Isus Bog) su lažna, i od oca laži, ma koliko se pozivala na judejstvo.

Biraj

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da upravo to želi reći. Da li je sada jasno šta on želi da kaže? Njegova je tvrdnja i to navodno Pismima potvrđuje, je da je Mesija (koga evo već judejski naziva Mešijah) samo čovek, stvorenje. Dakle ne BOG.

Shvataš li sa kime razgovaraš? Kome odgovaraš?

Koje Pismo? Ono koje je Crkva sačuvala, ona Crkva za koju je taj koga nazivaš Mešijahom (još malo i Mešihom ćeš ga zvati) Bog? Ako li je tako, kako je onda za Crkvu On Bog, a za tvoje samo čovek, samo stvorenje?

Dakle, PIsmo ne može, ako je zaista od Boga tvrditi i jedno i drugo.

Shodno tome moguća su samo dva odgovora.

1. Pismo nije od Boga

2. Tumačenja suprotna tumačenju Crkve (ne fantomskih "crkava" nego Crkve za koju je Isus Bog) su lažna, i od oca laži, ma koliko se pozivala na judejstvo.

Biraj
Niko nema tapije na ekskluzivno tumačenje svakog teološkog stava. Ja sam ovako razumeo...ja sam. To je moje neotuđivo pravo.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Bog je samo jedan. On je onaj koji je svima dao zivot,pre svega andjelima,a potom i zivot na zemlji.
I Adam je nacinjen po slici Bozjoj i nazvan je sin Bozji,ali da li je Bog?
Da li se obistinjuje sotonina laz da ce Adam postati kao Bog kad prekrsi Bozju zapoved?
Za Isusa Hrista se takodje kaze da je Sin Bozji,pa cak i Bog Silni,Otac Vecni i Knez Mira.,a da li je Isus Bog???
Bog Silni ne znaci da je Bog Svemoguci,Titulu Boga je cak dobio i Mojsije,ali nije bio pravi bog.
Svaki andjeo je za nas takodje Bozanske prirode,ali nije Bog,pa tako ni Isus.
Isus Hrist nas je naucio kako da se molimo njegovom Bogu i Ocu,tako da je pravi odgovor na ovo pitanje : Isus je andjeoske prirode,On je Bozji Prvi andjeo ,na grckom Arh andjeo.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za Isusa Hrista se takodje kaze da je Sin Bozji,pa cak i Bog Silni,Otac Vecni i Knez Mira.,a da li je Isus Bog???

Ti izrazi ukazuju najverovatnije da će Mesija imati autoritet oličen u ovim nabrojanim...kao štio i jeste. On jeste delovao autoritetom Boga Silnog, Oca Večnog.

Svaki andjeo je za nas takodje Bozanske prirode,ali nije Bog,pa tako ni Isus.

Teško da možemo reći da su anđeli Božasnke prirode..samo je Jahve Božanske prirode.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisi sam. Ovako kao ti još razumijevanju i vjeruju muhamedanci i jehovci.

I mnoštvo onih koji bi da budu "židovi"... tačnije da budu ono što zamišljaju da su židovi.

Zaista će me primorati da napravim listu svih onih koji sebe "Hrišćanima" nazivaju a Isusa stvorenjem, čovekom, prorokom prikazuju, sa najbitnijim detaljima o svakoj od "vera" (datumom i mestom nastanka), iz koje će se videti koliko su zaista Pismima "argumentovana" njihova "učenja", a koliko su u stvari plod arogancije i posednuća.

P.S. Gospodin moj i Bog moj.

Ne pominji mu to, jer postoje oni koji sebe "Hrišćanima" nazivaju a te Tomine reči smatraju umetkom iz vremena Vespazijana (prvog od Imperatora koji je za sebe zvanično još za života tražio status boga, i nosio titulu: Dominus Deus).

Uzgred, takvih američkih, britanskih, francuskih, "pametnjakovića" ima i te kako, recimo da je plod jednog od takvih i ova "knjiga":

Kod:
https://www.vice.com/rs/article/59ygex/da-li-je-isus-bio-obmana-kojom-su-rimljani-zeleli-da-prevare-jevreje

Pazite, od tvrdnje da je Konstatnin "izmislio" Crkvu (i time "opljačkao" jadne judaizere) pa do ove skandalozne "istorijske" knjige je kratak put. Veoma kratak, i mnogi ga lagano, svesno ili nesvesno prelaze.

Uostalom, ako je za njih, a njima ovde odgovaramo, Isus zaista mesija, ZAŠTO ONDA PONAVLJAJU PRAKSE ONIH KOJI I DALJE ČEKAJU MESIJU?

Odgovor je nedvosmislen, i nikakva ga mentalno jezička gimnastika neće sakriti.

ISUS ZA NJIH NIJE MESIJA; NIJE BOG.....

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.323
Kao drugo, Isus nije rekao ja sam onaj koji jeste...to bi bio izraz za Jahve...ali ne. Isus samo kaže ja sam taj...taj koga čekate...
Ivan 8:24.: „Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.” Prema mojemu mišljenju ,i mnogih ovde na forumu , ovo je veoma direktan i jasan tekst u kojem sam Isus tvrdi da bez vjere u Njegovo božanstvo nema spasenja. Kada Isus kaže Ja jesam, On se ustvari poistovjećuje s Bogom Jahvom koji se u Starom Zavjetu objavljuje kao Ja jesam.

P.S. Slušaj Jovane, ne obaziri se ti previše na svetog Ivana, on je ionako laprdan - kaže da je Isus postao Bog, nego ti čitaj 'časni Kuran' i od Muhameda uči o Isusu.
HAHAHAHA :roll::roll: Je im taj lopov bijo junačina

Isus tu govori o Ocu koji je u NJemu.

Tako je . U BIBLIJI ima puno dokaza daje Isus Bog .

Kao Sin Coveciji, dao nam je primer poslusnosti; kao Sin Bozi daje nam silu da poslusamo. Hrisatos je bio taj koji je na brdu Horivu progovorio Mojsiju:
JA SAM ONAJ STO JESTE.
" Isto, str. 269. org
"Hristos nije prestao da buide Bog onda kada je postao covek." Isto, str, 664.
On je orgrnuo svoje Bozanstvo ljudskom prirodom; medjutim,, On se nije rastao sa svojim Bozanstvom." R&H June 15. 1905.

Tako je Marko , tuje sve ljepo napisano , i objašnjeno , da nemože biti bolje i jasnije .
Jase puno puta znam sama upitam , zašto ste vi Adventisti toliko različiti ?
Zašto jedni vjerujete daje Isus Bog , a drugi negiraju (poriču) Isusovo Božanstvo?

Izgleda da želi izjednačiti Boga sa nama smrtnicima .

P.S. Gospodin moj i Bog moj.

Ne pominji mu to, jer postoje oni koji sebe "Hrišćanima" nazivaju a te Tomine reči smatraju umetkom

Treba im spominjati , jer to i Isus traži dase spominje .

Jahve Bog i Spasitelj je jedna osoba – Isus Krist. Isto je i u 2. Solunjanima 1:12:
(12) ...te da se proslavi ime Gospodina našega Isusa u vama i vi u njemu – po milosti Boga našega i Gospodina Isusa Krista. (2 Sol 1:12)
Ovo je jasno da nemože biti jasnije , riječi Bog i Gospodin Isus Krist se odnose na jednu te istu osobu. Postoje i mnogi drugi jasni i očigledni dokazi Kristovog božanstva.

Otkrivenje 22,3 govori da je prijestolje Božje i prijestolje Jaganjčevo
Psalam 11,4 govori da na prijestolju sjedi Bog

Ivan 8,58 govori da je Isus "Ja jesam"
Knjiga Izlaska 3,14 govori da je "Ja jesam" Bog

Ovde bise mnogi trebali upitati tko je Onaj, koji ima Riječ i koji je sam Riječ (Ivan 1,1)??
Tko je Onaj koji otvara duhovne oči da se spozna Riječ i Istina??

Ja znam , a i Biblija to tvrdi , to je slika Oca sa nebesa, utjelovljeni Bog, Isus Krist u kome "tjelesno prebiva sva punina božanstva" (Kološanima 2,9).

Ivan 20, 28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" 29 Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!"

Zato Darth treba im spominjat Slap je u pravu .

Natrag