Kao drugo, Isus nije rekao ja sam onaj koji jeste...to bi bio izraz za Jahve...ali ne. Isus samo kaže ja sam taj...taj koga čekate...
Ivan 8:24.: „Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.” Prema mojemu mišljenju ,i mnogih ovde na forumu , ovo je veoma direktan i jasan tekst u kojem sam Isus tvrdi da bez vjere u Njegovo božanstvo nema spasenja. Kada Isus kaže Ja jesam, On se ustvari poistovjećuje s Bogom Jahvom koji se u Starom Zavjetu objavljuje kao Ja jesam.
P.S. Slušaj Jovane, ne obaziri se ti previše na svetog Ivana, on je ionako laprdan - kaže da je Isus postao Bog, nego ti čitaj 'časni Kuran' i od Muhameda uči o Isusu.
HAHAHAHA
Je im taj lopov bijo junačina
Isus tu govori o Ocu koji je u NJemu.
Tako je . U BIBLIJI ima puno dokaza daje Isus Bog .
Kao Sin Coveciji, dao nam je primer poslusnosti; kao Sin Bozi daje nam silu da poslusamo. Hrisatos je bio taj koji je na brdu Horivu progovorio Mojsiju:
JA SAM ONAJ STO JESTE." Isto, str. 269. org
"Hristos nije prestao da buide Bog onda kada je postao covek." Isto, str, 664.
On je orgrnuo svoje Bozanstvo ljudskom prirodom; medjutim,, On se nije rastao sa svojim Bozanstvom." R&H June 15. 1905.
Tako je Marko , tuje sve ljepo napisano , i objašnjeno , da nemože biti bolje i jasnije .
Jase puno puta znam sama upitam , zašto ste vi Adventisti toliko različiti ?
Zašto jedni vjerujete daje Isus Bog , a drugi negiraju (poriču) Isusovo Božanstvo?
Želiš li ovim reći i tvrdiš li da je Isus po prirodi bio "potpuno jednak nama ljudima", biblijskim riječnikom rečeno - potpuno jednak svima rođenima od žene?
Izgleda da želi izjednačiti Boga sa nama smrtnicima .
P.S. Gospodin moj i Bog moj.
Ne pominji mu to, jer postoje oni koji sebe "Hrišćanima" nazivaju a te Tomine reči smatraju umetkom
Treba im spominjati , jer to i Isus traži dase spominje .
Jahve Bog i Spasitelj je jedna osoba – Isus Krist. Isto je i u 2. Solunjanima 1:12:
(12) ...te da se proslavi ime Gospodina našega Isusa u vama i vi u njemu – po milosti Boga našega i Gospodina Isusa Krista. (2 Sol 1:12)
Ovo je jasno da nemože biti jasnije , riječi Bog i Gospodin Isus Krist se odnose na jednu te istu osobu. Postoje i mnogi drugi jasni i očigledni dokazi Kristovog božanstva.
Otkrivenje 22,3 govori da je prijestolje Božje i prijestolje Jaganjčevo
Psalam 11,4 govori da na prijestolju sjedi Bog
Ivan 8,58 govori da je Isus "
Ja jesam"
Knjiga Izlaska 3,14 govori da je "
Ja jesam" Bog
Ovde bise mnogi trebali upitati tko je Onaj, koji ima Riječ i koji je sam Riječ (Ivan 1,1)??
Tko je Onaj koji otvara duhovne oči da se spozna Riječ i Istina??
Ja znam , a i Biblija to tvrdi , to je slika Oca sa nebesa, utjelovljeni Bog, Isus Krist u kome "tjelesno prebiva sva punina božanstva" (Kološanima 2,9).
Ivan 20, 28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" 29 Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!"
Zato Darth treba im spominjat Slap je u pravu
.