Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne, nego se ti solidariziraš s farizejima Isusova vremena. I ti bi Isusa danas razapeo, kad bi Isus došao i predstavio se Bogom, jer si vjeru o Isusu preuzeo od farizeja i Muhameda.

I sa Sadukejima, ne zaboravi i njih, jer Fariseji verovaše u postojanje duše i uskrsnuće, dok su Sadukeji bili potpuni materijalisti. Ujedno, Jovanova slika Boga je mnogo više nalik Sadukejskoj...

P.S. Slušaj Jovane, ne obaziri se ti previše na svetog Ivana, on je ionako laprdan - kaže da je Isus postao Bog, nego ti čitaj 'časni Kuran' i od Muhameda uči o Isusu.

Hmm, čudno je da je Ivan lapradalo, jer postoje indicije da je bio sin sveštenika, dakle neko ko je Pisma od detinjstva čitao i o njima slušao. Kako onda netko takav može laprdati?

Mada se to možda može tako reći, ako se pre toga poveruje u mitove o Crkvi koja menja PIsma, Crkvi koja otpada, Crkvi koja deifikuje smrtnike, Crkvi koja je "Kurva", i u postojanje "tajnih" znanja koja o gle čuda čuvaju upravo oni koji Isusa odbaciše, kojima je Isus samo prorok, samo čovek...

Što se tiče muhameda i njegove "nauke" o Isusu, ona čak ni židovska nije, niti je istinita, od Boga naučena, nego sinkretizam onoga što je već pomenuti (kao što je to i Ellen Gould Harmon White radila) čuo ili čak pročitao.

U "nauci" trgovca kamilama, krvoloka, secikese, seksualnog manijaka, žigoloa i pedofila, od PIsama nema ni tačkice, ali zato ima gnostika, "ebionita", arijanaca, materijalista, rekla kazala.... i to ne samo o Isusu (koga ovaj pomenuti naziva Issa iako znamo da glas Y, ili J, postoji u arapskom, a Isusa na hebrejkom i aramejskom zovu Jašua ili Ješua, nikako Išua, nego i o Starom Zavetu..... *

*Podseća li to na nekoga? Podseća li? Taj neko doista ne beše pedofil, krvolok, ali secikesa i pozamljivač, neko ko "objave" prilagođava sebi....doista beše.... :cool:

Ps. Ako to znamo, a znamo, onda ne treba da nas čudi Jovanovo "verovanje" ili takvo verovanje bilo koga drugog ko tu sličnost smatra "utehom"....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne, nije loše, nikako nije loše, ali

Pidobijati ih tako što će se ići linijom njihovih "verovanja" je i te kako loše.

Da ne govorim o tome da im se ne nudi Isus koji je Bog, nego Isus koji je "prorok", i umesto Njega kao Reči, nudi im se ljudskom rukom, i ljudskim umom tumačeno PIsmo, uz zaboravlljanje da oni i ne negiraju "nadahnutost" Pisama, nego smatraju da smo ih mi "iskvarili"

Shodno tome, hodanje širokom stazom verovanja onih koji tako veruju, samo da bi se isti navodno priveli Bogu, je pristajanje na njihova verovanja, i apostaza.

Možda ti tako deluje ali nije. To što ja samo ukazujem na tumačenja citata koji nisu ubedljiva a čak ni tačna je druga stvar. Ovo je sasvim spontano došlo jer sam i sam razmatrao šta Hristos i apostoli zaista hoće reći...a kada sam uvideo da nam to nanosi štetu u iznošenju Reči Božije uz Božiju pomoć sam ovim citatima uvideo pravo značenje i ako ih pravilno razumemo biće moćno svedočanstvo za Hrista. Ako ih pogrešno razumemo biće protivu nas. Božija reč kaže da imamo svetu dužnost da Boga nikako ne smemo lažno predstavljati...i to je jako važno.

Lijepo piše u Svetom pismu, :) samo treba pročitati:

Iv 5,18: Zbog toga su Židovi još više gledali da ga ubiju jer je ne samo kršio subotu nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

Iv 10,33: Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."

O sličnome sam već govorio..citati se ne bave Hristovom prirodom već autoritetom. Autorititet Boga..koji Hristos ima..On sam kaže ovo primih od Oca svoga..ovu vlast. Dakle, Hristos kada se opravadava za tu vlast On nije rekao da je On po prirodi Bog pa to čini već da vlast ima od Oca tj. autoritet Božanstva. Jevreji takođe hoće Hrista kamenovati zbog "neovlašćenog" po njima autoriteta. Međutim, Hristos brani svoj autoritet i kaže da je to sve od Oca dobio...dakle opet se ne radi o prirodi Božanstva niti Jevreji to misle već o autoritetu kojim Isus sve ovo čini.

Naravno, taj autoritet ukazuje na ono što je Isusova zaista priroda ali ne na ovoj zemlji...već ovaj Božasnki autoritet crpi iz svoje prirode pre dolaska na zemlju. No, za Jevreje je bilo dovoljno da ukaže da ovo sada što čini ima autoritet od Oca...dakle zbog Njegove sadašnje prirode. Isus sam jasno kaže da On nije Onaj koji je jedini dobar...tj. On nije na ovoj zemlji u tom TELU Onaj koji je jedini Bog...moraš razumeti sve stihove i celu sliku stvari.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Božija reč kaže da imamo svetu dužnost da Boga nikako ne smemo lažno predstavljati...i to je jako važno.

I ti onda Muhamedovo vjerovanje preuzeo. Zar zaista misliš da te Bog tamo usmjerio?

O sličnome sam već govorio..citati se ne bave Hristovom prirodom već autoritetom. Autorititet Boga..koji Hristos ima..On sam kaže ovo primih od Oca svoga..ovu vlast. Dakle, Hristos kada se opravadava za tu vlast On nije rekao da je On po prirtodi Bog pa to čini već da vlast ima od Oca tj. autoritet Božanstva. Jevreji takođe hoće Hrista kamenovati zbog "neovlašćenog" po njima autoriteta. Međutim, Hristos brani svoj autoritet i kaže da je to sve od Oca dobio...dakle opet se ne radi o prirodi Božanstva niti Jevreji to misle već o autoritetu kojim Isus sve ovo čini.

Naravno, taj autoritet ukazuje na ono što je Isusova zaista priroda ali ne na ovoj zemlji...već ovaj Božasnki autoritet crpi iz svoje prirode pre dolaska na zemlju. No, za Jevreje je bilo dovoljno da ukaže da ovo sada što čini ima autoritet od Oca...dakle zbog Njegove sadašnje prirode. Isus sam jasno kaže da On nije Onaj koji je jedini dobar...tj. On nije na ovoj zemlji u tom TELU Onaj koji je jedini Bog...moraš razumeti sve stihove i celu sliku stvari.

Već si mi negdje zamjerio kako "zaobilazim argumente" koje ti navodiš. Pa da se samo kratko osvrnem. Ovo što ti gore pišeš, vrijeđa zdrav razum. A kad ovo nazoveš argumentima, onda je to stostruko vrijeđanje zdravog razuma.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Molim vas nemojte ovakve izraze za svete proroke i apostole..ovim pokazujete da ni njih ne poštujete zaista...već ih samo uzimate da potvrdite svoje..molim vas ne navlačite gnev Božiji. Poštujte bar njih..amin.

Kao kršćanin, ja od tebe zahtjevam da prestaneš vrijeđati Isusa, prozelitizirajući ovdje "Muhamedanskim naukom" kako je bogohuljenje vjerovati da je Isus Bog.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Već si mi negdje zamjerio kako "zaobilazim argumente" koje ti navodiš. Pa da se samo kratko osvrnem. Ovo što ti gore pišeš, vrijeđa zdrav razum. A kad ovo nazoveš argumentima, onda je to stostruko vrijeđanje zdravog razuma.

Zar govorim nešto što nije istina? Ne reče li Isus da je od Oca primio ovu zapovest i autoritet? Dakle, nema neistine..Isus se poziva na Oca koji mu je DAO ova ovlašćenja. Šta to govori? Da Isus ne može ovo crpsti iz svoje sadašnje prirode, prirode tela već izvana...jer Božasnka priroda nije u Njemu. Zato se poziva na Oca.

Kao kršćanin, ja od tebe zahtjevam da prestaneš vrijeđati Isusa, prozelitizirajući ovdje "Muhamedanskim naukom" kako je bogohuljenje vjerovati da je Isus Bog.

A može biti da ja najispravnije branim Hristovo Božanstvo samo ne želim koristiti pogrešnu argumentaciju :).

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Božija reč kaže da imamo svetu dužnost da Boga nikako ne smemo lažno predstavljati...i to je jako važno.

Šta je istinito prikazivanje Boga, a šta lažno? žao mi je što parafraziram Pilata, ali ovde se postavlja pitanje šta je Istina? Šta je istinito predstavljanje Boga? Jer istinito ne mogu biti i ono u šta veruje i propoveda Crkva i ono što ti pokušavaš prikazati kao istinu...

Dakle, šta je je od ta dva istinito? Pazi, taj odgovor ne može doći od Pisama. Ne može, jer i jedni i drugi se na PIsma pozivaju, tako da neko izvrće. Ko izvrće?

Oni za koje je Bog nepromenljiv, za koje se Bog u fizičkom obliku objavio u Sinu, ili oni koji tvrde da Sin nije u telu bio Bog...

Izvrću li oni koji koji dva milenijuma naučavaju isto, ili oni kojima Bog navodno govori juče jedno, danas drugo, a sutra nešto treće?

Molim vas nemojte ovakve izraze za svete proroke i apostole..ovim pokazujete da ni njih ne poštujete zaista...već ih samo uzimate da potvrdite svoje..molim vas ne navlačite gnev Božiji. Poštujte bar njih

Da li je poštovanje u tome da se sveti Apostoli izvrću i u usta i pero im se stavljaju stvari koje nisu rekli, a ne koristiti izraze nastale u afektu, ili je poštovanje upravo u tome da se apostoli i evanđelisti ne izvrću i ne traži im se ono što nisu rekli?

Ujedno, ne uzimamo nikoga da potvrdi naše, jer to što nazivate našim je upravo iz tih apostola i proroka poteklo.

Ps. Nemoj se pozivati na to da smo ih mi (Crkva) pogrešno razumeli, i da oni (apostoli i proroci) drugačije misliše. Jer da su zaista tako, kako pokušavate (ne persiram ti, nego se radi o tome da nisi jedini koji tako "veruje", da postoji čitava gomila zajednica koje sebe Hrišćanskim nazivaju, a veruju tako kako ti veruješ) da dokažete, Hebreji ne bi Novi Zavet odbacivali, ne bi u svom Talmudu (mlađem od kurana) Isusa odbacivali i kopiletom nazivali, nego bi ga barem razmotrili, ako ne i prihvatili. *

*Devojci, jevrejki, koja je postala hrišćanka, rabin je uputio zamerku, jer postaje sledbenik "onog čoveka, onog zločinca"... U čemu je to Isusov zločin prema judaizmu?

Onome ko poznaje isti, znaće. Ne radi se tu o lažnom mesijanstvu, nego o nečemu što Isusa u očima judejaca čini apostatom, ne heretikom, apostatom. A to nije samo kršenje shabata. Nego pre svega pozivanje da se služe drugi bogovi, predstavljanje sebe Bogom.

Ništa nije smešno već je veoma ozbiljno...ako na pogrešan način branimo Hrista nanosimo štetu samom delu.

Nikada i nije bilo smešno. No postavlja se pitanje koji je to pravi, ispravan način odbrane Hrista? Onaj u kome je On Bog, ili onaj po kome je Isus samo nalik Bogu.

A, ako to znamo, onda znamo i to da apostoli koji iako su svi bili hebreji, a koji su u Isusa verovali, koji su ga očima gledali, i te kako ne mogu biti judaisti.

Ti Krista ne braniš, nego ga napadaš Muhamedovim argumentima. Skandalozno.

Hmm.. dobro je što za sada ne koristi i argumente Talmuda...

Što se tiče muhameda i njegovih "argumenata", seti se samo šta je Tripo41 pisao o Blaženoj Djevici Mariji, a što nimalo nije različito od onoga što o njoj piskaraju i govore muhamedanci (po kojima je Issa začet tako što je alah duvao u njenu vaginu - muhamed je doslovno upotrebio takve izraze) za koje ona i nije Bogorodica, iako je navodno poštuju, ali isključivo kao ženu.

Koliko daleko ide skriptulatorska idolatrija, možemo videti i iz ponašanja MIroljuba Petrovića, koji je prilikom svoje "evangelizatorske" posete (u liku nekakvog "Biblijskog pravoslavca") ugledavši ikonu Bogorodice rekao da ista ima grudi dovoljno velike da sve prisutne podoji, uz naravno svoj sarkastični smeh.

Natrag