Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog je pre utelovljenja. Telo nije Bog...

Gospodn moj i Bog moj. :)

Kako SLUGA može Bog?

Ne može sluga biti Bog, ali može svemogući Bog biti sluga.

U TELU je i dalje samo čovek..posrednik je čovek(ne Bog) Isus Hrist.

Gospodn moj i Bog moj. :)

Ne verujem u dženet..sad ćeš još govoriti u moje ime..kao što si meni rekao. Da bi verovao u Dženet prvo moraš verovati u besmrtnu dušu...to si zaboravio... :)

A zašto vjeruješ Muhamedu?

P.S. Jovane, jesi li ti Židov ili musliman? Više mi naginješ na Židova.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne može sluga biti Bog, ali može svemogući Bog biti sluga.

Bog nije sluga..Božanska priroda ne trpi to...tako da je to nemoguće. Ovde se radi o prirodi sluge tj. ČOVEkA koji je podređen Bogu...ne u smislu sluga da služi ljudima nego SLUGA tj. poslušan Bogu. Tako da kada je Božanksa priroda ne može biti sluga..jer onda nije Bog.

Gospodn moj i Bog moj.

U skladu sa učenjem apostola o ČOVEKU Isusu Hristu, Toma ove reči ne upućuje u opisu prirode već u opisu sile vaskrsa u koju se i sam uverio...dakle Bog u sili vaskrsa koja je pokazana a ne u prirodi..

Inače, je li Hristos "JAGNJE" kada Jovan Krstitelj kaže "gle Jagnje Božije"?

Dakle, ne može se tekst jedan uzeti bez svih drugih koji govore o datoj temi. Svi tekstovi govore da je Hristos ČOVEK kada govore konkretno o prirodi...Pavel kaže da je morfe ČOVEKA-SLUGE...dakel u potpunosti ČOVEK kao što na nebu pre dolaska je morfe-Bog..potpuni Bog bez primese...tako i na zemlji morfe se mora razumeti bez primese druge prirode tj. Božasnke..jer je KAO I DRUGI LJUDI.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog nije sluga..Božanska priroda ne trpi to...tako da je to nemoguće. Ovde se radi o prirodi sluge tj. ČOVEkA koji je podređen Bogu...ne u smislu sluga da služi ljudima nego SLUGA tj. poslušan Bogu. Tako da kada je Božanksa priroda ne može biti sluga..jer onda nije Bog.

Nije sluga ili Bog, nego i sluga i Bog. Muhamedanci su te sludili.

U skladu sa učenjem apostola o ČOVEKU Isusu Hristu, Toma ove reči ne upućuje u opisu prirode već u opisu sile vaskrsa u koju se i sam uverio...dakle Bog u sili vaskrsa koja je pokazana a ne u prirodi..

Gospodin moj i Bog moj.

Jer je KAO I DRUGI LJUDI.

Nije Isus isto što i svi drugi ljudi. U Bibliji piše upravo suprotno, da je Isus nešto posve drugo od svih ostalih ljudi. Vidi:

Iv 8,23: A Isus nastavi: Vi ste odozdol, ja sam odozgor. Vi ste od ovoga svijeta, a ja nisam od ovoga svijeta.

P.S. Kakva je tvoja veza sa sljedbenicima proroka?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije sluga ili Bog, nego i sluga i Bog. Muhamedanci su te sludili.

Znači ti Boga izjednačavaš sa stvorenim..ok. Bog koji je sluga Bogu...a sluga Bogu je samo stvorenje a ne Bog.

Gospodin moj i Bog moj.

Ok..i JAGNJE bukvalno.

Nije Isus isto što i svi drugi ljudi. U Bibliji piše upravo suprotno, da je Isus nešto posve drugo od svih ostalih ljudi. Vidi:

Iv 8,23: A Isus nastavi: Vi ste odozdol, ja sam odozgor. Vi ste od ovoga svijeta, a ja nisam od ovoga svijeta.

Zato što je bezgrešan :)...bez greha..zato je "viši". Gde se tu govori o prirodi? Niđe...ostali su pod grehom a Hristos ne..zato tu i kaže da je došao da ih izbavi iz ropstva grehu.

P.S. Kakva je tvoja veza sa sljedbenicima proroka?

Isto kao tebe sa Adventistima:)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači ti Boga izjednačavaš sa stvorenim..ok.

Bog se sam izjednačio. Sveti Ivan kaže da se Bog rodio kao Isus i nastanio među ljudima.

Zato što je bezgrešan :)...bez greha..zato je "viši".

A ti si tvrdio da nema nikakve razlike između Isusa i svih drugih ljudi. U bogohuljenju na Isusa desetorostruko si nadmašio muhamedance.

Isto kao tebe sa Adventistima:)

Zašto si onda preuzeo Muhamedovo naučavanje o Isusu?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog se sam izjednačio. Sveti Ivan kaže da se Bog rodio kao Isus i nastanio među ljudima.

Bog u svojoj prirodi nije izjefdnačen sa stvorenim..Njegova priroda je svemoćan, beskonačan..itd..ne može se to svesti na konačan, slab..to je odlika stvorenog. Dakle, ne možeš izjednačiti stvorennje i Boga

A ti si tvrdio da nema nikakve razlike između Isusa i svih drugih ljudi.

Osim greha..ali ne u prirodi..a apostol Pavle govori o prirodi :). U prirodi je u svemu kao i dsrugi ljudi a apostoli ističu samo jednu razliku u duhovnom smislu..a to je bez greha...i to se savršeno uklapa sa onim što o Issus govori u Jovanu 8..da je On bez greha..sve se slaže lepo

Zašto si onda preuzeo Muhamedovo naučavanje o Isusu?

Nisam, jer onda su po tebi i apostoli Muhamedanci ako govore da je Isus samo Čovek...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je Bog vecni koji je preuzeo ljudsko telo i postao covek, MONOGENES TEOS - Bog u ljudskom telu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne verujem u dženet..sad ćeš još govoriti u moje ime..kao što si meni rekao. Da bi verovao u Dženet prvo moraš verovati u besmrtnu dušu...to si zaboravio... :)

Jao Jovane, pa dženet je arapski izraz za raj.....

Jednaki su tebi koji se plašiš da ćeš izgubiti dženet ako vjeruješ u temeljno kršćansko vjerovanje, u Isusa Boga.

Jesu, ali i nisu. Vidi, koliko god muhamedanci bili slični "would be jews" nisu im u potpunosti identični. Alahov dženet, taj bordel "pokornih" je duhovan, vandimenzionalam. Njima bi koncept materijalnog 1000 godišnjeg kraljevstva bio stran, blasfemičan.

P.S. Jovane, jesi li Židov, ako nisi muhamedanac?

Hteo bi to biti. Ubedio je sebe, ili su ga ubedili da se u svemu mora biti nalik (morfe) hebrejima da bi se bilo "Hrišćaninom"...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Toma: Gospodin moj i Bog moj.

Ti nisi razumeo Tomu. Gospod(ar) nije priroda već položaj i autoritet. Kada Toma kaže "Kirois" me-Moj Gospod(ar) on ne govori o prirodi već o položaju i autoritetu "gospodara". U istoj rečenici Toma kaže i Bog moj..dakle govori ne o prirodi već o autoritetu koji Hristos pokazuje u vaskrsu..

Upamti: Toma ne govori o prirodi. "Bog moj" izgovorivši nije rekao da je Isusova zemaljska priroda Bog već da je autoritetom Božanstva ovo vaskrsenje usledilo.

Tako i Jovan Krstitelj kada kaže "gle JAGNJE Božije" ne misliš valda da govori o prirodi Hristovoj? Je li tu govori prirodi ili o nečemu drugome? Tako i Toma kada kaže "Bog moj" on ne govori o prirodi Hristovoj niti se time bavi..on prepoznaje Božanski autoritet koji Hristos ima i zato Ga naziva Bog moj...

Natrag