Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Opet nisi našao termin (sintagmu) "božanski plural".

Znači ti ne veruješ da je Bog plural? Ali stoji ovako:

"Hajde da NAČINIMO čoveka po SVOME obličju"....1.Mojsijeva 1,26...

Jovan Prezviter je napisao(la):

"BEŠE" ovde ne znači BITI niti ISTA PRIRODA...da li to znaš?

"BEŠE" označava da je Reč uzrok ili da je stavila u funkciju sve(počatak).

Netočno. :) Sveti Ivan ne kaže da je Riječ bila uzrok, nego kaže da Riječ bijaše Bog

Znači po ovom principu Reč nije uzrok početka već je Reč sama Početak.

U početku bijaše Riječ.

Po ovom pincipu kako ti kažeš:

Riječ bijaše Bog tj. Reč=Bog

U početku bijaše Riječ tj. Reč=početak(stvorenje)

Pazi sada šta izlazi iz tvoje teologije. Izlazi PANTEIZAM.

Evo kako:

Bog=Reč=stvorenje

Izgleda da si izjednačio Boga i stvoreno. Ček malo...pa ti to i činiš svo vreme..kažeš stvorenja mogu videti Boga...a Boga niko ne može videti..onda su stvorenja ipak Bog.

Dakle, ti svo vreme zagovaraš panteizam a to ni ne primećuješ.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači po ovom principu Reč nije uzrok početka već je Reč sama Početak.

Riječ je Bog, i Bog postade tijelom i nastani se među ljude. (Iv 1,14) :)

A tvoj princip je poznat. Ti ne priznaš ni Bibliju ni nauk Kristove Crkve i njeno tumačenje Biblije. Ti si sam otkrio i priznao da svoje "razumjevanje" i tumačenje Biblije pronalaziš i iščitavaš u kuranu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
To je drugo. Ne možeš primeniti taj stih na ovo ovde. I ljudi su nazvani "sin Božiji" ne samo anđeli. Tako da termin "sin Božiji" kada govori o ljudima misli na one posvećene, predane Bogu. Ti posvećeni nažalost su pošli za neverni ženama...to je poenta teksta.

Ovo mešanje tobožnje ljudi i anđela..joj čista ezoterija i paganizam do srži. Ako si hrišćanin odbaci ovu jezivu teoriju...to je gore od ravne zemlje...veruj mi. Čist paganizam.
EEEEEEeeee
Pa i Adam je nazvan sin Bozji .Svi ljudi mogu biti sinovi Bozji ili sinovi satanini. ili necji treci??? zar ne?
A na osnovu cega ti odbacujes biblijski stih da su Bozji sinovi uzimali ljudske kceri za zene i da su bili otpali andjeli???
Kako su otpali andjeli postali pali? sta se to sa njima desilo?,znas li???
Dal hoces da kazes da bog moze da uzima andjelska i ljudska tela ,a da to andjeli ne mogu???
Ako tako mislis ,onda moras da dokazes,ali da Biblija ne protivreci sama sebi ,bas kao sto ateisti i bogohulnici zele da ucine i da baprave nepoverenje prema Bibliji.
Pronalazis li sebe medju njima???

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
EEEEEEeeee
Pa i Adam je nazvan sin Bozji .Svi ljudi mogu biti sinovi Bozji ili sinovi satanini. ili necji treci??? zar ne?

Naravno, to i ja kažem.

A na osnovu cega ti odbacujes biblijski stih da su Bozji sinovi uzimali ljudske kceri za zene i da su bili otpali andjeli???

Ja ne odbacujem taj stih već njegovu interpretaciju. Ona je paganska i ezoterična...nikako hrišćanska.

Kako su otpali andjeli postali pali? sta se to sa njima desilo?,znas li???

"Pali" u greh.

Dal hoces da kazes da bog moze da uzima andjelska i ljudska tela ,a da to andjeli ne mogu???

Mogu i anđeli ali se u 1. Mojsijevoj 6,4 ne govori o anđelima. Govori se o vernim ljudima.

Da li si se zapitao da li bi Biblija mogala zastupati ovu pagansku i ezoteričnu stvar? Da li znaš išta o prirodi anđela? Gde piše da se oni mešaju sa ljudima? Ima li takvog stiha? Da li se mogu razmnožavati? Gde nalaziš potvrdu o takvom mešanju...to je naučna fantastika brate moj..i to ona sa paganskim prizvukom. Nemoj močim te u takve stvari verovati. Ako želiš da me poslušaš..MOLIM TE...odbaci to gnusno učenje. MOLIM TE..još jednom.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Naravno, to i ja kažem.

Ja ne odbacujem taj stih već njegovu interpretaciju. Ona je paganska i ezoterična...nikako hrišćanska.
Auuuh .
Pa vidis ti Bozji sinovi koji su zenili ljudske kceri ,ako su bili plamenita i casna roda,njihova deca su cinila NEVALJALSTVA i ZLO!
1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.
Da li razumes ovaj stih ???
umesao se neko treci???

2
Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.
I jel se tada sirila radost i blagostanje ili nevaljalstvo i zlo???Da nisu to bili Noje i njegovi sinovi???
Da li je Bog na to gledao sa odobravanjem i govorio o duhu ili materiji u trecem stihu???

3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
I sta se desilo nakon tih 120 godina???

Hajde koji je njihov greh?
Nije li njihov greh sto su ostavili svoje polozaje na nebu i sisli na zemlju???i jos uzimali zene za sex???
Da li bi to uradio i jedan pristojan Bozji andjeo,sem onih sotoninih sledbenika???
Da li znas da se ti sotonini pali andjeli zovu i demonima,i znas li sta su sve u stanju da ucine???

Mogu i anđeli ali se u 1. Mojsijevoj 6,4 ne govori o anđelima. Govori se o vernim ljudima.

Da li si se zapitao da li bi Biblija mogala zastupati ovu pagansku i ezoteričnu stvar? Da li znaš išta o prirodi anđela? Gde piše da se oni mešaju sa ljudima? Ima li takvog stiha? Da li se mogu razmnožavati? Gde nalaziš potvrdu o takvom mešanju...to je naučna fantastika brate moj..i to ona sa paganskim prizvukom. Nemoj močim te u takve stvari verovati. Ako želiš da me poslušaš..MOLIM TE...odbaci to gnusno učenje. MOLIM TE..još jednom.
silni ljudi na glasu isto kao i Nimrod :)
Jesi li citao izvestaj o andjelima koji su pili i jeli???
Da li su uzeli oblik ljudskog tela sa polnim organom ili bez polnog organa???
Jel mozda za Boga bilo nepristojno da gleda Adama i Evu kako su goli kao i sve ostale zivotinje?Sta hoces da kazes???
Ne znas ni kako su andjeli pali u greh?
Hoces da kazes da su Bozji sinovi u 6:2 neki posebno dobri ljudi,a nema im ni jednog jedinog imena,vec u sledecem stihu sledi Bozja osuda i neodobravanje.
Hajde zasto bi on onda pobio ljude potopom??? Da ti Sinovi Bozji nisu mozda bili Noje i njegovi sinovi???

I ono sto je najgore od svega.Ti zelis da se ta istina ne obznani ljudima ,da vide sta su sve ti demonili i cinili i cine. Ti zelis da sakrijes taj veliki demonski zlocin .

Poslednja izmena:
Natrag