Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, gadi ti se Trojstvo. Ipak si ti "sin babe Jele". A u "Tri nebeska svijeta", Tri Svemoćna" ..., ovako kao ti, vjeruju i njuejdžeri.

Dakle, ne gadi ti se samo Trojstvo, nego ti se gadi i Novi zavjet. Ti si neka kombinacija Piramide i tripe - "Tripamida".

Gadi ti se Trojsvo, koje je definirala i u koje vjeruje Kristova Crkva, ali si ti "izumio novu definiciju Boga" - Bog je po tvojoj definiciji "Božanski plural". Ti si čovječe patološko-narcisoidan tip. Vjerojatno imaš fantazije kako kako ćeš bliže sjediti Bogu nego Isus.

Jasno je da si odbacio Trojstvo, ali te je trebalo tjerati mjesec dana da to konačno i priznaš.

Sve što nije Biblijski naravno da ne mogu primiti. Zaista niti taj termin niti takav vid imenovanja Božanstva-Bog Sin nepostoji u Bibliji.
Zato bez ljutnje, ostajem na onom Biblijskom pluralu Božanstva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve što nije Biblijski naravno da ne mogu primiti. Zaista niti taj termin niti takav vid imenovanja Božanstva-Bog Sin nepostoji u Bibliji.
Zato bez ljutnje, ostajem na onom Biblijskom pluralu Božanstva.

A Božanski plural postoji u Bibliji!? Deder ga, mudrače, citiraj neka ljudi vide gdje ti stoji taj "Božanski plural" u Bibliji.

Dok ti tražiš Božanski plural u Bibliji, servirat ću ja čitateljima nešto od tvojih misli iz predpiramidalnog perioda:

Naravno da je Trojstvo bilo poznato od I veka samo upravo navodim da ga nisu formulisali na taj način...potreba za formulacijom učenja je nastala uprvo kad se pojavila jeres antitrinitarijanstva pokrenuta od Arija.

No evo još jedan citat od same Elen Vajt:

"Otac je sva punina Božanstva. U Sinu je otkrivena sva punina Božanstva..Utešitelj..jeste Duh u svoj punini Božanstva" EGW 463, Special Testamonies, Series B, NO7, pp.62.63, 1905

Dakle Duh Sveti je "punina Božanstva"..kao i Otac i Isus tj. Bog.

Sve što se radi na dokazivanju nedokazivog jeste jedna veštačka slika o nekoj izmišljenoj stvarnosti u adventizmu po pitanju Trojstva.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ne znam za to...mislim da to u Bibliji ne piše.
Jesi li ti procitao Bibliju od pocetka do kraja barem jedan put???,ali hvala na iskrenosti.
1.Moj 6glava
1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.
2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.
3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.
5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
Ovo je samo uvod u to kako je Satana zaveo ne samo Adama i Evu,vec i povec broj andjela sa neba...

Upravo to obraćanje Jahve jeste dokaz d je Avram pod nadahnućem pisao o Jahveu koga je video. Jahve je kao i uslučaju Mojsija uzeo oblik stvorenja i tako Ga čovek može videti.
Pa ne znam kolko ispravno shvatas ,ali Avram nije pisao Bibliju. Te dogadjaje je pisao Mojsije u XV veku pre nase ere.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jesi li ti procitao Bibliju od pocetka do kraja barem jedan put???,ali hvala na iskrenosti.
1.Moj 6glava
1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.
2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.
3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.
5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
Ovo je samo uvod u to kako je Satana zaveo ne samo Adama i Evu,vec i povec broj andjela sa neba...

Gde stoji da se radi o an]elima sa neba?

Znaš li gde stoje te špekulacije? U "Knjizi Enohovoj"? Jesi li čitao knjigu Enohovu? Koliko znam i JS je smatraju apokrifim Starog Zaveta Jedino u tom apokrifu stoji takva interpretacija 1. Mojsijeve 6,4. A knjiga je ezoterisjkog karaktera i mešavina grčkog filozoffskog pravca i judaizma...

Drugim rečima paganstvo. Ta priča o mešanju ljudi i nađela je 100% paganstvo. Da li si to znao?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Gde stoji da se radi o an]elima sa neba?

Znaš li gde stoje te špekulacije? U "Knjizi Enohovoj"? Jesi li čitao knjigu Enohovu? Koliko znam i JS je smatraju apokrifim Starog Zaveta Jedino u tom apokrifu stoji takva interpretacija 1. Mojsijeve 6,4. A knjiga je ezoterisjkog karaktera i mešavina grčkog filozoffskog pravca i judaizma...

Drugim rečima paganstvo. Ta priča o mešanju ljudi i nađela je 100% paganstvo. Da li si to znao?
Jel te buni ko su Sinovi Bozji sto su se zenili ljudskim kcerima???
Jov1:6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona
Jov2:1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.
Da li ti je sada jasnije?
Sta mislis ko su ti sinovi Bozji,izmedju kojih se pojavljivao i Sotona???
Sta mislis gde se nalazi knjiga o Jovu??? Dal u tvojoj knjizi Enoha,ili pak u Kuranu ili negde trece???Jesi li cuo za tu knjigu???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, nije reč o tome već te pitam da li tvoja interpretacija teksta ima smisla? Jer činimi se da je tvoja interpretacija u suprotnosti sa tekstom. Mire, postoje inetrpretacije teksta koje možda ne iodražavaju onoš to tekst kaže...ali one recimo nisu ni u suprotnosti bar formalnoj sa tekstom. Pa onda možemo rapsravljati poredeći sa sličćnim teksotivima koja je iterpretacija bliža. Međiutim, u tvom slučaju interpretacije radi se o suprotnosti sa onim što tekst kaže. Eto Mire, to je problem. Ti kažeš nešto što je očigledno suprotno tekstu. Jer u tekstu se jasno kaže "Rekoh bogovi ste"..a ne "vi ste rekli bovi smo"..zato Mirte to se odmah uoči kao greška. Zato brate samo te vraćam da pogledaš ono što je očilgledno..ali kako ti želiš.
Nije moja interpretacija pogresna jer je u skladu sa sirim kontekstom biblije, i sam kontekst psalama dozvoljava takvu intepretaciju!

Kako moze tvoja interpretacija biti tacna kad ljudi nisu svojim padom "postali bogovi", vec su iskvarili Bozji lik u sebi, kako to onda uopste mogu biti ili postati? Nigde veze!

Ljudi nisu "Sinovi Bozji" a nisu ni "bogovi" (malim slovom) jer su te atribute izgubili svojim padom, i Bog ih sigurno ne bi tako nazvao!

Ne vredi diskutovati, jer ti ignorises sve sta ti se daje, i to nije prvi put...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
E pa ako ne znaš za Božanski plural...ondak moraš to naučiti.

Mudrače, citiraj Bibliju gdje piše - Božanski plural. Ne pravi se "mutav", znaš kako si tražio da ti se pokaže gdje se to termin Trojstvo nalazi u Bibliji.

Stani malo. Ništa ne reče o "bogohulnoj proročici". Ja ću i citirati "tvoje riječi njezinih riječi", pa se očituj.

No evo još jedan citat od same Elen Vajt:

"Otac je sva punina Božanstva. U Sinu je otkrivena sva punina Božanstva..Utešitelj..jeste Duh u svoj punini Božanstva" EGW 463, Special Testamonies, Series B, NO7, pp.62.63, 1905

Dakle Duh Sveti je "punina Božanstva"..kao i Otac i Isus tj. Bog.

Sve što se radi na dokazivanju nedokazivog jeste jedna veštačka slika o nekoj izmišljenoj stvarnosti u adventizmu po pitanju Trojstva.

I!?!? Je li sada Jelena heretičarka? Ili ćeš, što je po mojoj prognozi vjerojatnije, dokazivati (laprdati) da onaj "Sin" iz Jelenina teksta u kojem je "sva punina Božanstva", nije zapravo ni Sin, a niti je pun Božanstva, i onda nastaviti i dalje sa sobom šlepati njuejdžersku "Godhead proročicu"?

Ne vredi diskutovati, jer ti ignorises sve sta ti se daje, i to nije prvi put...

Sa svakakvima sam se susretao u diskusijama, ali ono što sam doživio u diskusiji s Jovanom nisam niti sa bilo kim drugim. Jovan je, u diskusiji sa mnom o bogumilima i katarima, citirao jedan tekst, koji tvrdi potpuno suprotno od Jovana, ali tako da je iz njega izbrisao jednu rečenicu kako bimu smisao izokrenuo i koristio ga kao svoju argumentaciju. O tome, da Jovan samovoljno umeće riječi u biblijski tekst, ponovo kako bi promijenio smisao svetopisamskog teksta, da i ne govorim.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jel te buni ko su Sinovi Bozji sto su se zenili ljudskim kcerima???
Jov1:6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona
Jov2:1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.
Da li ti je sada jasnije?
Sta mislis ko su ti sinovi Bozji,izmedju kojih se pojavljivao i Sotona???
Sta mislis gde se nalazi knjiga o Jovu??? Dal u tvojoj knjizi Enoha,ili pak u Kuranu ili negde trece???Jesi li cuo za tu knjigu???

To je drugo. Ne možeš primeniti taj stih na ovo ovde. I ljudi su nazvani "sin Božiji" ne samo anđeli. Tako da termin "sin Božiji" kada govori o ljudima misli na one posvećene, predane Bogu. Ti posvećeni nažalost su pošli za neverni ženama...to je poenta teksta.

Ovo mešanje tobožnje ljudi i anđela..joj čista ezoterija i paganizam do srži. Ako si hrišćanin odbaci ovu jezivu teoriju...to je gore od ravne zemlje...veruj mi. Čist paganizam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije moja interpretacija pogresna jer je u skladu sa sirim kontekstom biblije, i sam kontekst psalama dozvoljava takvu intepretaciju!

Kako moze tvoja interpretacija biti tacna kad ljudi nisu svojim padom "postali bogovi", vec su iskvarili Bozji lik u sebi, kako to onda uopste mogu biti ili postati? Nigde veze!

Ljudi nisu "Sinovi Bozji" a nisu ni "bogovi" (malim slovom) jer su te atribute izgubili svojim padom, i Bog ih sigurno ne bi tako nazvao!

Jesu Mire jesu tako nazvani...oni verni po Bibliji. Naravno potpuno će to postati nakon vaskrsenja naravno...ali Bog ih već tako naziva i sada...pa imaš u Bibliji tekstove da ih ne citiram.

Natrag