Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Jovane, tako su nazvani jer ti tako zelis! A ne zato sto stvarno jesu!Jesu Mire jesu tako nazvani...oni verni po Bibliji. Naravno potpuno će to postati nakon vaskrsenja naravno...ali Bog ih već tako naziva i sada...pa imaš u Bibliji tekstove da ih ne citiram.
Kazes, to je "titula"? Kazi mi gde su se Jevreji ikada ikome u SZ obracali sa "Boze Isuse Navine" "Boze Mojsije" i slicno? Da li su sudije u Izraelu nazivali "bogovima"? Cemu onda ta "titula" ako nikog nisu tako zvali? Znaci da to nije titula i nije naziv!
Radi se o tome da su ljudi - "sami sebe proglasili bogovima" a ne Bog njih.. Jer covek kada je pao, on je nasilno sebe proglasio "bogom"! I to pise u postanju!
Sotona je rekao:
"Necete vi umreti, nego ce vam se otvoriti oci, pa cete postati kao bogovi"
A nakon toga, i sam Jahve potvrdjuje da je covek postao "bogom" govoreci:
"COVEK POSTA KAO JEDAN OD NAS" ---> dakle i sam Otac priznaje da je covek "postao bog"!
Medjutim odmah nakon toga on kaze:
"Ali sada da ne pruzi ruke svoje i ne jede sa drveta zivota, te da zauvek zivi"
---> Bog ga je dakle nacinio SMRTNIM - i "ogranicio mu tkz. bozanstvo"!
Zato je smisao psalma 82. Isti! U sihu 6 stoji napisano:
"Ja rekoh bogovi ste.. Ali cete kao sinovi ljudski pomreti svi"
*Zapazas li kontrast i paralelu ovih stihova sa onima na pocetku biblije koje sam gore citirao?
Prvo negira drugo! Jer ako su oni "stvarno postali bogovi" onda imaju oblicje Bozje i ne umiru, a posto umiru onda to ne mogu nikako ni biti! I Bog je njih zato namerno kaznio i ogranicio smrcu (da ne bi bili bogovi), jer su oni sagresili, i nisu stvarno postali nikakvi bogovi!
Zato je smisao psalma sledeci:
"Covek je svojim padom sebe nasilno proglasio bogom, a Bog mu ovde u psalmu priznaje da je on "nekakav" bog, ali ga je za to neverstvo kaznio smrcu jos na pocetku. I sada mu to ovde ponavlja, da se ne uznosi jer je smrtan i ogranicen i da ne zloupotrebljava svoju vlast! Zato im i govori -"ali cete kao sinovi ljudski pomreti svi"! Oni su znaci pali bogovi!"
Mislis li da se to odnosi na Isusa Hrista koji je BOG (velikim slovom) i da on sebe uporedjuje sa smrtnim palim ljudima i hvali se epitetom koji te tkz. pale "bogove" osudjuje na smrt???
Nece biti Jovane!
Interpretacija ti je totalno pogresna i nije u skladu sa psalmom 82. a nije u skladu ni sa kontekstom celе biblije, koja uopste ne priznaje postojanje drugih "bogova" (jer izraz "bogovi" ovde samo znaci da su ljudi stvoreni na "sliku Bozju" i nista vise), a to nije primenljivo na Hrista!
Ako hoces ti prihvati, ako neces ne moras..
Ali kazem da ti je teologija nonsens i apsurd u svemu sto si do sad ovde pisao i tvrdio!
Naravno potpuno će to postati nakon vaskrsenja naravno
A rekao si da nisam u pravu kada sam pomenuo "obozenje" odnosno da ce covek postati bog (malim) kad vaskrsne?
Vidis kako lutas u svojoj teologiji.. Kako zelis da nam nadjes nesto, a onda sam na kraju ne mozes pobeci od istine..
Poslednja izmena: