Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Proučavaj, rekoh...poslušaj Hrista, Jovan 5,39.

Slušaš li Hristovu zappovest....

No, ovo nije tema ovde...

Crkva je stup i uporište istine, i ja Kristu vjerujem i zato Kristovu Crkvu slušam. Krist je svojoj Crkvi poslao Duga Svetog da je vodi u istini. Tvoj "rogati šaptač" s istinom nema nikakve veze, dapače, sveti apostol Ivan ga naziva antikristom.

Tko niječe Sina nema ni Oca.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo đav'o svako malo drugačije tumači. Dakle, očito je, upravo je đav'o tvoj tumač i šaptač.

Što samo potvrđuje ko je izvor "teologije" Adventista Sedmog Dana, poznatih po svojoj patološkoj opsesiji "proroštvom" i evolutivnoj "teologiji"...

Ako neko do sada nije shvatio, reč je o samom sotoni. Đavolu, Diabolosu lično i dusima njegovim. Uostalom, "proročica" je svoja "pisanija" posvetila upravo njemu... uz muža joj, najčešće pominjani lik je upravo sotona. O tome da joj je isti "brat" Isusov, da i ne govorim....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gdje sam ja rekao da ne treba čitati i proučavati Pismo? Zašto izmišljaš? Tko te huška da lažeš na druge ljude?

Pa dovoljno si rekao kada kažeš da đavo je taj koji izučava...ti si onda time rekao više od onoga što na bi ti formalno želeo da neko shvati. Znači ako đavo izučava..šta time hoćeš reći nego da je izučavanje nešto što baš i nije najbolje...i za pohvalu. Nisam te ja vukao za jezik da đavola umešaš u temu oko proučavanja. Sami si odgovoran za ono što kažeš.

Po tebi dakle pošto đavo izučava mi ne bismo trebali jer je to đavoli posao...hoćeš reći trebao pitati starešine crkava a ne da sami razumvevamo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa dovoljno si rekao kada kažeš da đavo je taj koji izučava...

Ali to je istina.

ti si onda time rekao više od onoga što na bi ti formalno želeo da neko shvati.

Ako ti što nije jasno od onoga što ja napišem, molim te, drugi put umjesto da izmaišljaš i lažeš na mene, pitaj me.

Znači ako đavo izučava..šta time hoćeš reći nego da je izučavanje nešto što baš i nije najbolje...i za pohvalu.

Hoću reći da i neprijatelji Božji mogu izučavati. Dakle, "izučavati Pismo" ne znači nužno biti Božji i Kristov.

Nisam te ja vukao za jezik da đavola umešaš u temu oko proučavanja. Sami si odgovoran za ono što kažeš.

Jesam, ja sam odgovoran za sve ono što ovdje napišem. Ali, i ti si odgovoran za sve što ovdje napišeš, bez obzirao što ti "šapće đavlina".

Po tebi dakle pošto đavo izučava mi ne bismo trebali jer je to đavoli posao...hoćeš reći trebao pitati starešine crkava a ne da sami razumvevamo

"Crkva je stup i uporište istine", kaže sveti apostol Pavao, i ja ću ga poslušati, a ti slobodno nastavi slušati svog "rogatog doušnika".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ovo ćemo na drugoj temi da ne bismo ovde koncept razbili...oko Crkve i sl...da ostanemo na pitanjima vezanom za Božansku prirodu Hristovu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Natrag