Zašto tražii Boga u sinagogi satane, kada nam je Bog tu, pred očima, u Crkvi Njegovoj? Zašto Ga tu ne traže? Ne sviđaju im se sveštenici, narod, ovo ili ono? Ljudi smo, grešni smo, ali to ne znači da je Bog grešan.
Jednom recju "gade im se"!
Samo su im dragi vukovi u jagnjecoj kozi, njihovi usukani propovednici koji se kite kravatama i lepim odelima..
Eno recimo Stevan Bodonji, njihov teolog i pastor, covek koga sam ja veoma cenio (jos od malih nogu sam ga slusao) , je dobio otkaz jer je muvao nesto oko svestenickog stana, hteo je da ga prisvoji..
Niti se Bog javlja isključivo onima koji ga "proučavajući" Bibliju traže.
Ne javlja se Bog ni na taj nacin, ako covek nije potpuno iskren, a kad kazem "potpuno", onda i mislim stvarno potpuno, bez trunke licemerja i ponosa.. Covek je sam sebi najgori neprijatelj, odnosno nije svestan ponosa u sebi, a cim postoji i trunka ponosa u njemu, djavo ima odresene ruke da takvog coveka zavodi!
Bog samo iskrene i "proste" ljude uslisava!
Kazem doduse, Jovan i misli da je iskren ponizan i krotak covek, spreman da prihvati sve sto mu Bog otkrije, ali sigurno ce otkriti, ako se malo dublje udubi u svoju podsvest i licnost, da ne poznaje sam sebe..
A bas zato je potreban post, osamljivanje, da covek prvo upozna sebe, da bi mogao prema Bogu da se postavi iskreno i otvori mu svoje srce! Jer Bog neiskrene ne uslisava, bili oni svesni ili ne svojih greha! Dovoljna je samo mala kolicina ponosa da te Bog odbije!
Znas li kako kaze -
"Hvala ti oce sto si ovo sakrio od umnih i obrazovanih a otkrio si prostima! - - - > DO TEBE JE HOCES LI SE PONIZITI!
Ponos je najveci iskonski greh, to je i prvi greh koji se zaceo u srcu sotone!
A Bog sebe nece otkriti sotoninim sinovima! Dok god gajis greh ponosa, makar u maloj meri, ti si djavolski sin i njemu prirpadas! Bozji su samo oni koji su ponizni, zato su oni i predstavljeni "ovcama" (one su nevine i poslusne).
Lep i koristan savet, ali ne i uspešan u njegovom slučaju. Ti si naime, jer tako je On, Bog, hteo, imao srce otvoreno za Njega, pa je On do tebe i dopreo ovako kako si naveo. Kod Jovana, i njemu sličnih, stvar je mnogo gora i teža, jer oni Bogu zalupiše vrata, te do svojih "ideja" dođoše upravo čitajući Bibliju i družeći se s njom.
Upravo zato sto on bibliju ne cita da bi u njoj pronasao resenje za svoj probleme, vec je tumaci predubedjenjima, i misli da ce svojim tumacenjima i drugima pomoci, zato ga djavo i zavodi. Jer verovao on ili ne da je iskren, ja garantujem da nije iskren prema samom sebi, i da ne poznaje sebe dovoljno!
I ja sam isto mislio da sam "nezimerno" iskren prema Bogu, sve dok se nisam osamio, dok nisam uklonio te knjige koje su mi punile glavu raznim idejama.. E tada sam shvatio, da je ono sto me je najvise udaljavalo od Boga bio moj egoizam, ponos, a od cega sam uveren da i svi oni pate.
Ja ga nisam ni bio svestan (bio jr u tolikoj maloj meri da ga nisam video) a nisu ni oni, vecina njih..
djavo mi je tako davao "prosvetljenja", tumacenjem pisama punio glavu, podsticao u meni ponos, kojeg se ja nikad i nisam oslobodio, jer da jesam, Bog bi mi odavno otrkio istinu..
Tako sam ja verovao da sam nesto posebno, da me je Bog obdario i prosvetlio da pomognem drugima, i silno sam zeleo da pomazem ljudima, a od te silne zelje nisam bio svestan, da ja zapravo samom sebi zadovoljavam ego - ponos!
E tako djavo zavodi ljude, preko ponosa, jer dok god covek zeli postati nesto, i hoce da bude "vodja" pametan i slicno, on nece imati vezu sa Bogom, nego ce imati djavola koji ce ga zavoditi.. A ponos je prvi i iskonski greh rekao sam, od njega poticu svi ostali.. Zato se njega treba osoboditi prvo, a to je najteze! I nijedan se od njih nije oslobodio, vidis to po njihovom pisanju..
U takvom slučaju, pomaže samo i isključivo samo, razgovor sa duhovnikom, osamljivanje, post, molitva.
Ni to ne pomaze, sve dok covek nije ponizan, dok god misli da je on pametniji, dok god zeli da se istakne.. Jer sta mislis, odakle uopste dolaze tumacenja, nego od ponosa? Odakle uopste pobune u crkvi i svetu? Odakle protestantizam uopste?
Sve to dolazi od ponosa - "ja znam bolje i ti ces meni da tumacis?"
Tako ljudi "tumace sebi" a djavo ih navodi i podstice u njima induvidualizam i ponos! Dobijaju ono sta su trazili - zadovoljenje svog ega! A to vecinom rade nesvesno! Jer covek nije ni svestan iskonskog greha koji cuci u njemu!
Naravno, kao i u svemu što čine, Mileritski "pametnjakovići" ne samo da arogantno prelaze preko činjenice da zareza u originalnom tekstu, pisanom na Koine grčkom, nema, nego i činjenice da se u indoevropskim jezicima, posebno Grčkom i našem (Engleski je poseban slučaj, i kod njega je to moguće i ispravno je činiti), ne stavlja zarez ispred slova i.
Nema zareza nakon slova "I".
To ne ucimo mi, nego strucnjaci za grcki, dakle lingvisti. A to Jovan ocigledno ne zna..
Pavlu Isus nije Jahve Bog već Čovek, Mašijah, sluga Božiji.
Odlicno si to zakljucio, Pavlu Isus nikada nije Bog, i on kad pise nikad mu nije Bog. Jos malo, vrlo malo, i mozes da predjes komplet u Jehovine Svedoke. A mislim brate da si vec njihov..