Da li je Hrist Jehova

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo nije prvi put kada udjes u klinc i kada ti nedvosmislenim Biblijskim stihovima dam do znanja da nisi u pravu da bezis od dalje diskusije izgovorima tipa, ovo su gluposti i slicno!

Nikada ja nisam bezao od razgovora, vec kada ti dam jasne stihove, i odgovorim, ti onda vrtis jedne iste u krug.
Pa necu valjda stalno ponavljati isto. A i ti si par puta prekinuo razgovor, pa bi mogao da te optuzim da si pobegao..

Prvo ja NIKADA ne iznosim svoje licno misljenje, vec iskljucivo Hristovu nauku i apostolsko ucenje... Ako su to gluposti za tebe u redu i na to imas pravo.

Ne nisu gluposti tekstovi koje ti navodis.
Gluposti su to sto vi tvrdite da tekstovi znace.
A kada kazem 'gluposti' tu ne mislim nista lose o tebi, to su stvari kojima su vas naucili..
Dok vi ne zelite o tome da razmisljate nego ponavljate nauceno kao mantru..

Idemo redom.
Ciji je ovo prevod koji si naveo, daj izvor?

Ti si citirao: "Da svi budu jedno, kao ti, Oče, što si u meni i ja u tebi; da i oni budu u nama, da svijet vjeruje da si me ti poslao."(jovan 17:21)

Jel tako?

Ja sam citirao Jovana 17:23 napamet misleci da si i ti to citirao:
''Ja u jedinstvu sa njima i ti u jedinstvu sa mnom, da budu savrseno ujedinjeni, kako bi svet spoznao da si me ti poslao..''(New World Translation, prevod J.S. odakle ste i teologiju pokupili.)

Posto su ova dva stiha slicna, ja sam ih permutirao..
Nema prevare sa moje strane, citirao sam napamet..
Nego sledeci put navedi koji je stih, da ne bi bilo zabune..

Tvrdila si da je Hrist Jehova!
Ako nije problem, mozes li to svojim rezonom pokazati iz Biblije?
Da ne bi mnogo filozofirali zelim da mi pokazes nedvosmislen stih kojim Apostoli pokazuju da je Hrist Jehova!

Hvala

Ne postoji ''nedvosmislen'' stih koji ce vama odgovarati..
Vec sam citirao Piramidi:

(Jevrejima 1:10): ''Ti si Gospode u pocetku polozio temelje zemlji i nebesa su dela ruku tvojih'' (citat iz SZ)

I (Isaiju 9:6): ''I ime ce mu biti: Divni Savetnik, Otac Vecni, Knez mirni , Bog Silni''

-Isus se naziva ''Otac Vecni'';
Naziva se i ''Bog Silni''.

(Zaharija 12:4-10):'' ...Govori Gospod...I izlicu na dom Davidov i na stanovnike Jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledace na mene kojega probodose; i plakace za njim kao za jedincem, i tuzice za njim kao za prvencem.''

-Ovde govori Bog Otac Jehova i kaze da ce njega probosti.

Ipak svi ovi stihovi ne znace da je Isus ista osoba kao Otac Jehova, vec se identifikuju isto jer sacinjavaju jednog Boga, ali su oni razlicite osobe..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taktičaru pozdrav.
Nađi malo vremena i odslušaj sve čućeš jedan detalj koji će biti koristan bar se< nadam:

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Право у центар. Равно од четрдесетог минута почиње прича о магијској употреби Божијег имена, тј. говори о онима који често изговарају име ЈХВХ и тако мисле да "имају Бога" - примат код Њега (као да имају моћ над Њим да Га призивају само коришћењем тог светог имена).

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
A tko ti je Jehova? U čijoj svetoj knjizi si to našao? Kršćanska Biblija takvog ne poznaje.
Jehova je Svevisnji Svemoguci Bog i drugog nema!

Jehova je Hristov Otac, kako Hristov tako moj i tvoj i Otac celoga sveta!
Imaj u vidu da ja ne ucim tako vec Isus Hrist koga ti smatras svojim Bogom a koga i ne slusas sta ti govori i njemu samom ne verujes!
Cela Hristova nauka se vrti oko Oca! Zato te ja pitam:

Ko je Hristov Otac?
Jesi li ga upoznao?

Da te malo podsetim na Hristove reci, pa ako hoces veruj ako neces i nemoras!

Jovan 8:54,55
Isus odgovori(Jevrejima): ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.
I ne poznajete ga, a ja ga znam; i ako rečem da ga ne znam biću laža kao vi. Nego ga znam, i riječ njegovu držim.

Treba li nesto dodati ovome?!
Ja bih dodao samo jedno.

Svako ko kaze da Jehova nije Hristov Otac, Hrista pravi lazovom!

Nego,
cije Hrist rece da drzi reci? Citaj Jehovine!
Ponovo ako "Ti tvrdis drugacije" Hrista pravis lazovom!

Dalje

Matej 22:29,32
A Isus odgovarajući reče im: varate se, ne znajući pisma ni sile Božije.

O kom Bogu Hrist govori?
Citaj dalje

Ja sam Bog Avramov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev! Nije Bog Bog mrtvijeh, nego živijeh.

Ponovo Hrist govoreci o Bogu govori o Jehovi!

Treba li da te podsetim da je Hrist malo kasnije naveo dve Jehovine zapovesti kao najvece! Citaj ako hoces pa se uveri.

Dalje

Da vidimo sta su ucili apostoli.
Ko je Otac koga ti ne poznajes!

Dela 3:13a

Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca našijeh, proslavi sina svojega Isusa,

Sta rece Petar?
Jehova je proslavio svoga sina Isusa!

Verujes li Petru?

Citaj sta Petar dalje govori, stih 15:

A načelnika života ubiste, kojega Bog vasksre iz mrtvijeh, čemu smo mi svjedoci.

Cemu su apostoli svedoci?
Da je Jehova vaskrsao Hrista!

Verujes li Petru i ostalim Apostolima koji su zivi svedoci ovog dogadjaja?

Isto ovo Petar i Apostoli tvrdi i na drugom mestu.

Dela 5:30
Bog otaca našijeh podiže Isusa, kojega vi ubiste objesivši na drvo.

Treba li jos nedvosmislenih primera poput ovih, iznecu ih veoma rado.
Da naglasim jos jednom!
Ovde ni jedna jedina rec nije moja, vec su u pitanju Hristove i reci Apostola, ko ne veruje, ne veruje njima a ne meni! Ko tvrdi drugacije od ovih reci, Hrista i Apostole pravi lazovima a ne mene.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Мени је заиста жао колико сте удаљени од радости у Христосу. ЈХВХ који поста тело је изнад свега, у Њега се уздај и нећеш погрешити. Осетићеш праву слободу од греха, лажних доктрина и свих ланаца који те спутавају. Јер и хришћани који су одвођени у колосеуме нису губили ту радост и поуздање у Њега. Није било Куле стражара, изабраних 144 000 из Бруклина и др., већ само Господ и вера у Њега. Можда музика помогне.

Предај се Њему, јер Он јесте Онај који јесте.
Нико други није важан, све остало заборави, бар на тренутак.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Hvala Bogu za tebe Adrijane ti imaš uho za čuti ali i Boga koji ti otvara i HVALA MU.
Tebi Božji mir i svako dobro.
Velika je to tajna bila u ono vreme a danas je još veća tajna pobožnost koju ni svi apostoli nisu odmah razumeli.Jovan je po milosti najbolje opisao.

Taktičaru pozdravljam te.

1.Koji Bog je stigao onom poravnatom stazom u pustinji?
(evo šaljem glasnika svoga predamnom)

2.Koja REČ postade TELO?

3.Koga je Isus pokazao kad su tražili da vide Oca?

4.Ko je taj prvi i poslednji što beše mrtav i evo živ je?

5 U koje jedino IME se krštava i nema drugo?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Мени је заиста жао колико сте удаљени од радости у Христосу. ЈХВХ који поста тело је изнад свега, у Њега се уздај и нећеш погрешити.
Mozemo se mi ovde medjusobno sazaljevati do sudnjeg dana, ali to nam nece pomoci nista. Cilj je doci do istine jer samo je ona ta koja nas oslobadja!
Ja se u Jehovu i uzdam u istog Boga u kog se i nas ucitelj Isus Hrist uzdao u istog Boga u kog su se i dvanaestorica uzdala. I svakako da imam slobodu i mir jer u mom verskom ubedjenju mi nije bitna ni jedna rec nekog drugog coveka, vec samo nauk Gospoda nasega Isusa Hrista! Zato je moja dusa spokojna i savest mirna jer ja njega ne zamenih drugim uciteljem i nikad necu! Istina moze biti samo jedna a pravu istinu se nalazi u ustima Isusa!
Zato te molim da mi pokazes mesto gde Hrist uci da je On Jehova?! Gde Apostoli koji su njegovom istinom zadojeni uce da je Hrist Jehova?!

Ja sam slobodouman covek ali malo i tvrdoglav, zato sto uz inat necu poslusati nikog drugog osim ucitelja naseg Isusa Hrista! Sve sto ON nije rekao za mene je nevazno!

Pitam po hiljaditi put, je li greh sto tako cinim? Hoce li me Hrist osuditi sto samo njemu verujem?

Taktičaru pozdravljam te.

1.Koji Bog je stigao onom poravnatom stazom u pustinji?
(evo šaljem glasnika svoga predamnom)

2.Koja REČ postade TELO?

3.Koga je Isus pokazao kad su tražili da vide Oca?

4.Ko je taj prvi i poslednji što beše mrtav i evo živ je?

5 U koje jedino IME se krštava i nema drugo?
Odgovoricu cim stignem. Ovih dan imam dosta obaveza, nisam stigao ni video da pogledam.

Pozdrav i za tebe Taramana

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pitam po hiljaditi put, je li greh sto tako cinim? Hoce li me Hrist osuditi sto samo njemu verujem?

Pitanje poznavanja Isusa Hrista u Bibliji se naziva ''tajna sakrivena od postanja sveta''.
Mislis li da je uzalud to receno, i da se uzalud naziva ''tajnom''?
Mislis li da odmah sve mozes razumeti i da je sve to tako jednostavno?

Istina se krije ispod povrsine, i jedino Bozjim Duhom Mozemo razumeti.

Postoji i razlog zasto tebi to nije otkriveno, uvek postoji...

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
12. Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти. (Дела 4.)

Грех је оно што су теби учинили - научили су те да се не уздаш у име Његово. Јер да се уздаш у то име које нам је дато, сам Господ би ти открио ко је Он. Да ли би ти знао да је анђео Михајло који је "телепортован" (каже РИС БГ - Заокрет) да си рођен пре појаве Куле стражара?

Муслимани кажу да је обичан пророк (посланик) само за Јевреје, недостојан Мухамеду обућу да разреши, ви тврдите да је био анђео, постао човек, после Васкрсења постао опет анђео, а онда "унапређен" у Бога због заслуга.

Управо због тога је сам Господ питао шта људи о Њему говоре, није им Он отворено говорио да је Месија. Јер Отац усмерава ка Сину, кроз Сина заиста имамо Оца. Ти дајеш славу Оцу и ту не грешиш, али унижаваш Сина и не дајеш Му исту славу. Обожаваш ли Га ти исто као и Оца коме се молимо? Кроз Њега, са Њим и због Њега ми смо синови Божији. Све је због Њега. У вашем уму не постоји спознаја Оца и Сина. Јер Оца нико никада није видео. Нема два Бога, није то пагански бог, па да има децу са женама. Сам Бог се отеловио, а то што се роди зове се Син Божији.

8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.
9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?

10. Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела.

11. Верујте мени да сам ја у Оцу и Отац у мени; ако ли мени не верујете, верујте ми по тим делима.
12. Заиста, заиста вам кажем: који верује мене, дела која ја творим и он ће творити, и већа ће од ових творити; јер ја идем к Оцу свом;

13. И шта год заиштете у Оца у име моје, оно ћу вам учинити, да се прослави Отац у Сину.
14. И ако шта заиштете у име моје, ја ћу учинити.
15. Ако имате љубав к мени, заповести моје држите.
16. И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек:

17. Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.

Отац и Син и Свети Дух, цео хришћански свет разуме. У овој глави је апсолутно све објашњено. Ако ти није дато то да видиш, онда стварно ја ни један доказ не могу да ти дам. Није до мене и до мог доказивања. Јер и фарисеји су тражили такве доказе, тражили су да изусти ко је и шта је. Ништа им није говорио отворено, јер нису хтели да слушају. Ти си прихватио нешто и ја сам немоћан да ти објасним.

Нема признања Сина - нема Духа истине - нема Оца.

Неће те Христос осудити, отргни се од те јереси и биће све добро.

15. Да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни:
16. Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни.

17. Јер Бог не посла Сина свог на свет да суди свету, него да се свет спасе кроза Њ.

18. Који Њега верује не суди му се, а који не верује већ је осуђен, јер не верова у име Јединородног Сина Божијег.

Шта то значи: који Га верује?

Христ је довољан

Све што имаш, сву снагу и љубав, сво надање и веру усмери Њему и једино Њему. Када се Оцу молиш, у Његово име се моли. Јер све је кроз Њега и за Њега. Он није творевина, већ светлост живота, кроз Њега смо сви, анђели, људи, животиње, биљке, планете,...

Poslednja izmena:
Natrag