Ovo nije prvi put kada udjes u klinc i kada ti nedvosmislenim Biblijskim stihovima dam do znanja da nisi u pravu da bezis od dalje diskusije izgovorima tipa, ovo su gluposti i slicno!
Nikada ja nisam bezao od razgovora, vec kada ti dam jasne stihove, i odgovorim, ti onda vrtis jedne iste u krug.
Pa necu valjda stalno ponavljati isto. A i ti si par puta prekinuo razgovor, pa bi mogao da te optuzim da si pobegao..
Prvo ja NIKADA ne iznosim svoje licno misljenje, vec iskljucivo Hristovu nauku i apostolsko ucenje... Ako su to gluposti za tebe u redu i na to imas pravo.
Ne nisu gluposti tekstovi koje ti navodis.
Gluposti su to sto vi tvrdite da tekstovi znace.
A kada kazem 'gluposti' tu ne mislim nista lose o tebi, to su stvari kojima su vas naucili..
Dok vi ne zelite o tome da razmisljate nego ponavljate nauceno kao mantru..
Idemo redom.
Ciji je ovo prevod koji si naveo, daj izvor?
Ti si citirao: "
Da svi budu jedno, kao ti, Oče, što si u meni i ja u tebi;
da i oni budu u nama, da svijet vjeruje da si me ti poslao."(jovan 17:21)
Jel tako?
Ja sam citirao Jovana 17:23 napamet misleci da si i ti to citirao:
''
Ja u jedinstvu sa njima i ti u jedinstvu sa mnom, da budu savrseno ujedinjeni, kako bi svet spoznao da si me ti poslao..''(New World Translation, prevod J.S. odakle ste i teologiju pokupili.)
Posto su ova dva stiha slicna, ja sam ih permutirao..
Nema prevare sa moje strane, citirao sam napamet..
Nego sledeci put navedi koji je stih, da ne bi bilo zabune..
Tvrdila si da je Hrist Jehova!
Ako nije problem, mozes li to svojim rezonom pokazati iz Biblije?
Da ne bi mnogo filozofirali zelim da mi pokazes nedvosmislen stih kojim Apostoli pokazuju da je Hrist Jehova!
Hvala
Ne postoji ''nedvosmislen'' stih koji ce vama odgovarati..
Vec sam citirao Piramidi:
(Jevrejima 1:10): ''
Ti si Gospode u pocetku polozio temelje zemlji i nebesa su dela ruku tvojih'' (citat iz SZ)
I (Isaiju 9:6): ''
I ime ce mu biti: Divni Savetnik, Otac Vecni, Knez mirni , Bog Silni''
-Isus se naziva ''Otac Vecni'';
Naziva se i ''Bog Silni''.
(Zaharija 12:4-10):''
...Govori Gospod...I izlicu na dom Davidov i na stanovnike Jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledace na mene kojega probodose; i plakace za njim kao za jedincem, i tuzice za njim kao za prvencem.''
-Ovde govori Bog Otac Jehova i kaze da ce njega probosti.
Ipak svi ovi stihovi ne znace da je Isus ista osoba kao Otac Jehova, vec se identifikuju isto jer sacinjavaju jednog Boga, ali su oni razlicite osobe..