Postoji samo jedan 'Svevisnji' Bog, a to je Jehova!1.Koji Bog je stigao onom poravnatom stazom u pustinji?
(evo šaljem glasnika svoga predamnom)
Jehova je i dosao, ali ne direktno, jer Jehovu Boga niko nikad nije video, niti ga moze videti! Jehovu ne mogu obuhvatiti ni nebesa nad nebesima a kamo li malo ljudsko smrtno telo! Jehova je besmrtan i nikada ne moze umreti.... ne treba ni na kraj pameti da nam padne da je Bog, kao jedini izvor zivota, smrtan!!! I da su ljudi u jednom istorijskom trenutku uspeli da ubiju Boga!!!
Ako je Jehova umro ko ga je vaskrsao!? Pokazao sam gore na dva mesta da Apostoli uce da je Jehova vaskrsao Isusa! Takvih mesta ima na pretek i ni jedno ne govori da je Jehova vaskrsao sam sebe niti da je Hrist vaskrsao Oca!
Pokazao sam takodje da Hrist a kasnije i Apostoli uce da je Jehova Hristov Bog. Ako uzmemo po dogmatici trojstva da je (Otac Jehova) a (Sin Isus Hrist), onda je u potpunosti jasno da je na zemlju dosao 'Sin' Isus Hrist, a ne 'Otac'. Niko nikada nije rekao da je na zemlju dosao Otac!
I mi videsmo i svedocimo da Otac posla sina... kazu apostoli! A gore sam nedvosmislenim stihovima pokazao da Apostoli indentifikuju Oca kao Boga Jehovu.... Sto je i Hrist radio!
Trazio sam da mi navedete samo jedan primer da je Hrist ucio da je on Jehova, takodje da mi pokazete gde su apostoli ucili da je Hrist Jehova. Vi to niste uradili! Razlog je jednostavan zato sto niko od njih nije ucio tako!
Dakle, jedan i jedini Bog Jehova jeste dosao stazom poravnatom u pustinji ali ne direktno posto je to prema ucenju Biblije nemoguce, vec preko svoga sina Isusa Hrista! Niko ni Hrist ni apostoli nisu pomenuli nikad da je 'taj' koji dolazi poravnatom stazom u pustinji, ustvari Jehova!
Zapitaj se koja je glavna misija Isusa Hrista! A ona je upravo ta, NE da nam predstavi i otkrije samog sebe, vec svog Oca, kako ga uvek indentifikovao kao Jehovu!
Jel Hrist govori svoje reci ili Oceve, jesu to njegove reci ili Oceve.... da li Hrist donosi svoju nauku ili Ocevu.... cijom silom Hrist sva cuda cini, svojom ili?.... cijom voljom Hrist dolazi, svojom ili?..... itd....itd....itd....
Ako imas sve to u vidu. Koga mi u stvari upoznajemo preko Hrista!? Njega ili njegovog Oca!?
U potpunosti je jasno da upoznajemo Oca!
Ali ponovo imaj u vidu da se na zemlji ne dolazi Otac vec Sin!
Sustina svega je.
Glavna i najistinitija nauka, cista i bez mane, bez i jedne ljudske primese, jeste nuka Isusa Hrista! Citaj svaku poslanicu pazljivo i videces da Apostoli potenciraju i uvek do neba isticu samo Hristovu nauku! Oni su Hristovu nauku pretocili u svoje zivote!
Ako si u Hristovoj nauci nasao da je Jehova dosao na zemlju i da su apostoli isto to i verovali i naucavali i ja cu celim srcem verovati tako! Ako te nauke u Hristovim ustima nema i za mene je, kao izvor ljudske predpostavke nevazna!
Hrist se moze ali samo titularno nazvati Bog, ja to ne negiram. Ja negiram da je Hrist Jehova i da ima istu moc kao Jehova!2.Koja REČ postade TELO?
U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Moze li ovako, da bi bilo jasnije!
U 'pocetku' bese Hrist, i Hrist bese 'kod' Boga, i Hrist bese Bog!
Drugi stih!
Ona bješe u početku u Boga.
Moze li ovako!
Hrist bese u pocetku kod Boga!
Svako ko realno hoce da zapazi ce videti da je 'Bog' koji se spominje u prvom i drugom stihu, APSOLUTAN!
Hrist se naziva Bogom ali za njega se jasno kaze, 'u pocetku bese Hrist'! Dok ovaj drugi APSOLUTNI Bog nema pocetak, niti ga moze imati!
Drugo
Hrist bese u pocetku kod Boga!
O kakvom ili cijem pocetku se ovde govori?!
O Hristovom ili o Bogu koji je apsolutan?
Potpuno je svejedno da li se ovo citalo kao 'kod' Boga ili 'u' Boga, ponovo se namece isto pitanje!
Pada u oci i ovo:
Ona(Hrist bješe u početku) u Boga.
Da li je ovde vidljivo da imamo dva Boga ili jednog!?
U svakom slucaju ovaj APSOLUTNI Bog se ne dovodi u vezu sa 'pocetkom' ni u prvom ni u drugom stihu! Dok se Hrist dovodi u oba!
Hrist je Jehovin izaslanik, on je ogledalo svoga Oca i Jehova se ogleda ili otkriva preko svoga izaslanika Isusu! Hrist dolazi da nam pokaze Oca a ne sebe, on je to uspesno i uradio!3.Koga je Isus pokazao kad su tražili da vide Oca?
Da li si mogao pogledati u bilo kog drugog coveka i videti Jehovu. Ne!
Zato sto ga niko bolje ne poznaje od onog koji je u pocetku bio sa Bogom(Ocem)!
Zato sto Jehova ne salje nikog drugog do svoga sina!
Hrist je taj koji nam otkriva svoga Oca Jehovu. Zato gledajuci Hrista mozes videti ili upoznati Jehovu!
Po trojstvu Otac nije Sin.... Sin nije Otac.
Na zemlju je dosao Sin, zato Hrist nije u ovom slucaju Otac!
Hrist.4.Ko je taj prvi i poslednji što beše mrtav i evo živ je?
Hristovo.5 U koje jedino IME se krštava i nema drugo?
Ali to nikako ne znaci da mi Hrista treba da obozavamo prema prvoj i najvecoj zapovesti! Apostoli to nisu radili!
Ako jesu, pokazi mi gde.
Dobro, ako je to tako i za tebe isto pitanje.Pitanje poznavanja Isusa Hrista u Bibliji se naziva ''tajna sakrivena od postanja sveta''.
Mislis li da je uzalud to receno, i da se uzalud naziva ''tajnom''?
Mislis li da odmah sve mozes razumeti i da je sve to tako jednostavno?
Istina se krije ispod povrsine, i jedino Bozjim Duhom Mozemo razumeti.
Postoji i razlog zasto tebi to nije otkriveno, uvek postoji...
Zasto Apostoli NIKADA nisu obozavali 'Sina' Isusa Hrista kao sto su obozavali 'Oca' Jehovu?
Mislim na prvu zapovest!
Ako jesu, pokazi mi to mesto gde je to tako ocigledno kao u Ocevom slucaju!