Ovo 'moze' biti tacan prevod ali 'ne mora', mislim da je Tripo postavio taj prevod, ne bih sad da trazim, znaci da ima prevoda koji prevode ovako...
Ali uzmi pa lepo pogledaj grcki..
Ipak stvarno je nebitno da li je ovo tacan prevod, jer ovako ili onako tvoja tvrdnja je netacna.
Ne tvrdim ja nista ja samo verujem ono sto pise. A stoji da i svi mi mozemo biti u jedinstvu Boga i Hrista....dok to ti negiras sa nekim prevodom za koji ne znas da li postoji!
Ako si nesto naveo i na osnovu toga donosis zakljucke, treba da postavis i izvor tog teksta.
Ja pogledah sve prevode na nasem jeziku pa i na Grckom i nigde ne stoji tako kao sto ti tvrdis!
Dakle ako si ozbiljan pokazi koji je to prevod!
Sta si sad rekao, zato sto ga se naziva 'Sin Bozji' da je zato ''RODJEN'' pa si poistovetio ''roditi=stvoriti'' .
Molim te nemoj me zasmejaviti takvim tvrdnjama, budi ozbiljan.
Ne lukavi covece!
Ja ti ne pokazujem mesto da je Hrist rodjen vec ti pokazujem mesto:
Gde je Apostol Pavle druge dovodeci u spoznanje Isusa Hrista, ucio da je Isus Hrist sin Boziji. Hrist mu se javlja sa neba u velikoj svetlosti, a Pavle odmah posle tog dogadjaja tvrdi da mu se javio sin Boziji.... a ne Bog.
Potpuno je jasno da Pavle Hrista dozivljava kao Bozijeg sina., bas onako kako se i sam Isus Hrist predstavio!
Naravno da je Pavle ucio da je Hristos Bog, i ne samo on nego i ostali Apostoli:
U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. (jv 1:1)
U
"pocetku" bese Hrist i Hrist bese kod Boga!
Hrist ima pocetak za razliku od Boga.
Ko je Hrist za Jovana, sam ti kaze u 34 stihu:
"I ja vidjeh i zasvjedočih da je ovaj sin Božij".
Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Bog koji je u naručju Očevom, On Ga javi. (Jovan 1:18)
Ponovo je Jovan vise nego jasan:
Boga nije video niko nikad, jer je to nemoguce!
Hrista su videli, naravno jer Hrist nije Bog!
I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj. (Jovan 20:28)
Ovo sam ti jednom i vise nego dobra objasnio. Ne bih da se ponavljam, a i da si postavio dva tri stiha temeljno bih pojasnio ovako zaista ne mogu.
Kojih su i oci, i od kojih je Hristos po telu, koji je nad svima Bog. blagosloven va vek. Amin. (Rimljanima 9:5)
Rekao sam ti jednom Hrist jeste titularno Bog, ali Hrist nije Jehova kao vi sto tvrdite!
Dokaza za to i vise nego dovoljno.
Rimljani 1:8-10
Prvo dakle zahvaljujem Bogu svojemu kroz Isusa Hrista za sve vas što se vjera vaša glasi po svemu svijetu.
Jer mi je svjedok Bog(Jehova), kojemu služim duhom svojijem u jevanđelju sina(Isusa Hrista) njegova, da vas se opominjem bez prestanka,
Moleći se svagda Bogu u molitvama svojijem da bi mi kad Božija volja pomogla da dođem k vama;
Zahvaljuje li Pavle Bogu ili Hristu?
Vise nego jasna razlika, Hrist nije Jehova! Pavle se zahvaljuje Bogu Jehovi a ne Jehovinom sinu Isusu Hristu!
Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista, (Titu 2:13)
Mislim da je svakom ko iole poznaje gramatiku Srpskog jezika jasno sta ovde pise! Jasno je i tebi ali se pravis malo lud!
"Čekajući blaženu nadu i javljanje slave velikog Boga i Spasa našeg Isusa Hrista",
Video si gore da se Pavle ne zahvaljuje Isusu Hristu vec Jehovi kroz Isusa! Pavle se moli Jehovi a ne Jehovinom sinu Isusu Hristu! itd...
A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog. Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih. (Jevrejima 1:8-9)
Vec pricali.
Svevisnji Bog ne moze imati svog Boga a jos manje svoje drugove! Hrist naravno moze kao sto ti Pavle i govori!
И зато још више гледаху Јевреји да га убију што не само квараше суботу него и оцем својијем називаше Бога и грађаше се једнак Богу. (Jovan 5:18)
I sta sad?
Je li tebi bitnija lazna optuzba Jevreja ili suva istina Isusa Hrista?
Branis svoje versko ubedjenje na Jevrejskim optuzbama Isusa Hrista!
Hrist ti je odmah nakon ove lazi rekao da ga osudjuju na osnovu toga sto je rekao da je sin Boziji!
Dakle na osnovu laznih optuzbi!
Koji, iako bese Bozanske prirode, nije se otimao da se uporedi s Bogom;Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek. (Filipljanima 2:5-11)
Odgovoreno u mom predhodnom postu.
U njemu prebiva sva punina Bozanstva telesno (Kološanima 2:9)
Da prebiva jer je sve primio od Boga, sve sto je govorio je od Oca, svu moc koju ima je od Oca,...itd
Pa jeste ''Sin Bozji''!
Zato sto je rodjen na zemlji kao covek, zato se i naziva Sin!
Da, jeste sin Boziji.... ali nije Bog Sin!
Sto se tice rodjenja Hrist je rodjen pre svake tvari!
Daj mi molim te post gde je iko od nas tvrdio da je Hrist=Jehova???
Ti nisi upucen ni u teologiju Trojstva a sa nama raspravljas o njemu?
Evo.
Jahve to jest Krist toje jedna te ista osoba .
Evo i ovde gde se tebi svidja ovo sto je napisano a sada to ovde negiras! Posle ja ne razumem trojstvo a ni sami ne mozete da se slozite oko osnovnih cinjenica! Potpuno je meni jasno zasto je to tako buduci da zelite da dokazete nesto sto je nedokazivo!
Sagledavanjem ovog imena ISUS koje znači "JAHVE ili BOG JE SPASITELJ" jasno se vidi da je taj BOG JHWH ili Jahve - sam Gospod Isus Hristos, spasitelj sveta.
Imas odgovor: NIGDE ZATO STO NIJE!
Po teologiji Trojstva on nije Jehova!
Slazem se
Sada bi odmah sa tom konstatacijom mogli i da zatvorimo ovu temu, jer je otvorena sa potpunim nerazumevanjem teologije o kojoj se ovde raspravlja.
Trazio sam od onih koji tvrde da je Hrist Jehova da mi pokazu gde je najveci ucitelj ucio tako i gde su Apostoli ucili tako!
Cekam odgovor.
Jovan ga naziva ''Jedinorodni Bog'' sto je isto: ''Bog Sin'', jer 'jedinorodni'' znaci ''rodjeni'' sto znaci da je ''Sin''.
Prema tome on je: 'Sin Bog'' kod Jovana.
Zato su tvoje tvrdnje netacne!
Nista ja ne tvrdim ja samo verujem!!!
"I ja vidjeh i zasvjedočih da je ovaj sin Božij".
Ono sto ja govorim je tacno jer ja verujem Jovanu koji je svedok onog sto je video!
Dakle za Jovana, Hrist je sin Boziji!
Naravno da ti imas pravo da filozofiras i donosis licne zakljucke a za mene je onako kako pise....
A pise uvek isto: sin Boziji!!!
A nikad: Bog Sin!!!
Prema tome u ovom slucaju ja sam blizi istini.
Kao Boga(Oca) ga nisu obozavali, jer on to nije.
Ali kao Boga Sina, jesu!
Zamisli koliko ga obozavaju a ni jednom nisu 'Boga Sina' pomenuli!
Niko nikad od toliko poslanica nije upotrebio termin 'Bog Sin'!
Zasto?
Zato sto Hrist nije 'Bog Sin' vec 'Boziji sin', sto je velika razlika!
Ima ovde jos jedan vazan zakljucak u tvojim recima:
Hrist nije Bog Jehova, vec je sin Jehovin!
Ako sam te dobro razumeo Bog 'Otac' je Jehova, a Isus Hrist je 'sin' Ocev ili ti Jehovin?
Da li se slazemo?
Da zato sto on velica svog Oca, kao sto zena velica muza, i muz zenu.
Iz postovanja i ljubavi oni jedno drugog cine vecim.
Tako isto cine i Bozanske osobe.
Pa zato Bog naziva Sina ''Svojim Bogom'' -kao sto i Sin naziva ''Oca svojim Bogom''.
''Pomaza te Boze Bog Tvoj''
Ta podredjenost je stvar postovanja..
A postoji i drugi razlog to je: 'Isusovo ljudsko oblicje' da sad ne duzim..
Ponovo tvoje izmisljotine koje siris namerno!
Imaj u vidu da Bog nikako ne voli osobe koje od gorkog prave slatko i obratno! Moj ti je savet kada ovo radis govori samo istinu i istinu a ne svoje licne predpostavke!
Nadji mi jedan stih gde Jehova prima nesto od Hrista, ili ti Otac od sina!?
A ja cu tebi naci na hiljade da sin sve prima od Oca!
O ovome bih voleo da pricamo, gde to Jehova naziva Hrista svojim Bogom?
Tekst ne kaze u ''oblicju Bozjemu'' vec ''Buduci Bog''.
A ti mozes manipulisati prevodom, vec kako tebi odgovara i kako kojeg prevodioca uzmes..
U zavisnosti kojom je teologijom koji prevod zarazen tako i prevodi..
Neznam da li si primeti da ja gotovo uvek koristim Karadzicev prevod, dok ti cas jedan cas drugi, kako ti koji vise odgovara. Evo gore koristis jedan a da i neznas koji je to prevod i dali u opste postoji, ali naravno tebi je u tom slucaju odgovarao.
Bas ovaj prevod koji sada dajes je nakaradan!
Eeee covece '
buduci Bog'.
Dokle covek moze da ode i toliko da ishuli na Boga samo da bi opravdao svoju dogmu!
Da uzmi pa ga izvuci iz konteksta i tumaci kako tebi odgovara..
I jos umetni veznik ''I'' izmedju da bi odgovaralo tvojoj teologiji.
Jel ti konsultujes ikada grcki???
Da neces mozda i ovo da prekrojis! Prvo tvrdis nesto a posle kazes dobro mozda ovaj prevod koji sam postavio nije tacan! Daj uozbilji se. Ili ako hoces nadji samo jedan prevod koji ti odgovara pa cemo samo iz njega citirati.
Stvarno bi bilo dobro da uz citat stavis i o kom se prevodu radi, jer cas citiras jedan cas drugi! Karikiras kako ti kad vise odgovara.
A sada lepo nadji mi jedan prevod na nasem jeziku koji nema veznik izmedju Boga i Hrista!
Unapred hvala
Sada mi reci, kako tumacis i da li uopste uvazavas tekstove u Bibliji koji kazu za Hrista da je ''Bog'' , ili kao i piramida 'namerno prevodis drugacije' da bi bilo u skladu sa tvojom teologijom???
Da uvazavam.
Samo da me pogresno ne shvatis, po Bibliji se Hrist moze samo titularno nazvati Bog!
Hrist nije Jehova!
Hrist je manji od Jehove i u zemaljskom i u nebeskom oblicju!
Hrista niko od apostola ne obozava kao Boga Oca Jehovu!
Niko od njih se ne moli Hristu vec uvek Jehovi!
Za apostole je svevisnji svemoguci Bog Jehova a ne Isus Hrist!
To je kontekst celog Svetog pisma, cele Hristove nauke kao glavnog nosioca nebeske istine i onih koji su nam prenosili istinu, Apostola!