Uh
Ovde se bas vidim zakuvalo
''Bježimo od teme, međutim samo da te pitam - ko ili šta tebi garantuje šta je realnost!? Tvoja čula, ili šta već? I ti u nešto vjeruješ. Vjeruješ da Bog ne postoji, jer to ne možeš sa sigurnošću da znaš!''
Evo citirala sam poruku od clana mihailonenic .
Ja se slazem s tim sto si napisao , samo sto bih ja to drugacije rekla kako bi ljudima bilo prihvatljivije , a to je ...
"Ne treba odbacivati nesto sto , vam je nepoznato , nerealno ili nezamislivo" .
Shvatam ljude koji ne veruju u Boga , ali rec vera ima dvosmisleno znacenje .
Vera : hriscanstvo , budizam itd ...
Vera (verovanje ) : verovati u nesto bolje i lepse , nesto sto inspirise optimizam .
Ovo je iz nekog mog ugla , ostali koji se ne slazu sa mnom nemojte mi zameriti
Meni npr nije realno da otac i majka ubiju svoje dete i budu osudjeni na 5 godina zatvora , ali to jeste tako , iako mi nije realno .
Uzela sam sokantan primer , mozda i los , samo pokusavam reci da ne treba odbacivati sto nam je nepoznato , nerealno i nemoguce .
Mnogi ljudi se slede onim " verujem u ono sto vidim , osetim i dodirnem "...
Mozda se time slede i hriscani ?
Vide Boga u nekim 'svojim ocima' , mozda ga vide kroz ikone , crkvu i manastite itd itd ... Mozda kad poljube ikonu , slavski kolac , ili dodirnu bibliju , osete krunu na svojoj glavi , ukus vina , kapljice svete vodice , na neki nacin i osete Boga ....
Kao kada se npr pored voljene osobe i duboko u sebi osetite "to" . A "to" je - ljubav . Ljubav prema nekoj osobi ili ljubav prema Bogu .
Ja licno nikad nisam imala takav "filing" ( sto se tice Boga ) , ali uvek treba razmatrati to , da je mozda neko drugi to osetio , pa ce nam onda mozda biti prihvatljivije zasto vernici veruju u Boga .
Meni npr nije realno da se nekom eto cefnulo ;izvrkao" bibliju , pricao bajke deci pred spavanje pa se prenosilo to s kolena na koleno i nekom doslo do mozga da to nazove verom ... nja nja
Sad sam se "nalupala gluposti" , ali cilj mi je bio da kazem da ne verujem da se neko bas toliko "sprdao" ... ( Izvinjavam se na racniku , ali u svom fondu reci nisam mogla da nadjem neku pristojniju , a odgovarajucu rec )
Mozda Bog ne postoji
A mozda i postoji ?
Mozda se neko zezao sa Biblijom
A mozda i nije ?
Mozda nam je samo jednom receno kroz Bibliju , zapovesti i grehove sta treba da radimo . Sta ako nam je to upuceno samo jednom i vise nikada nece biti nesto naknadno upuceno ? Bog onda verovatno "ocekuje" da to sve postujemo , u suprotnom eto nam jos jednog potopa . Mozda taj "potop" ne bude kao prethodni vec bude drugaciji ,npr ledeno doba ili cak i ona nezaobilazna ( tema & film ) 2012 .
Ne znamo , nemocni smo ...
Ne znamo mnoge stvari kojima se mi Srbi brukamo . Srpski pozdrav bese sa tri prsta . I to razdvojenih ! Razdvajamo Svetu Trojicu , umesto da pozdrav bude sa skupljenim prstima , upravo onako kao sto se i krstimo .
E pa kud koji mili moji ...
Preporucujem svima da odgledaju na youtube-u klipove pod imenom "Digitalni andjeo zig zveri " . Prilicno dobar dokumentarac , cak da je i mene sa cvrstim stavom i razmisljem doveo u neka pitanja i otvorilo mi oci , dovelo do toga da mogu samo da serem o necemu o cemu MOZDA nisam ni 1% u pravu
Ps : ukoliko odgledate Digitalnog Andjela , onaj deo sa NLO-evima preskocite , mnogo dramatizuju :acute: