Čuda koja se dešavaju su od Boga ili demona?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedno je sigurno - da ako se cuda desavaju u crkvi ili od pojedinaca koji nemaju istinu - ta cuda nisu od Boga, jer Bog nikada ne cini nesto da bi ljude odveo u sotonin tabor.

Cuda su moguca jedino u crkvi koju je on odabrao da bude njegov predstavnik na zemlji - kako bi se kroz ta cuda proslavio on sam kao izvor istine, i njegova crkva koja ovu istinu ima.

Bog moze isceliti pojedince putem molitve nezavisno od crkve koji se iskreno mole, ali mi mozemo samo da nagadzamo da se to i desava - sto ne znaci da se uvek i cesto desava, ali i takva vrsta cuda imaju odredzeni duhovni cilj.

Ja kao Adventista sam imao vise iskustava isceljenja - kako mog licnog - tako i mojih bliznjih na licne molitve koje sam upucivao za isceljenje, i u dva slucaja mi je sam Bog progovorio glasom - da je on iscelio, u jednom slucaju mene licno. a u drugom moju majku.

U jednom drugom slucaju - moj prijatelj koji posecuje Adventisticku crkvu je oboleo od neke bolesti koju su mu lekari otkrili.
On se tada osecao vrlo lose - sto je bila posledica njegove bolesti.
Prilikom jedne posete mojoj kuci - Gospod ga je cudesno iscelio.
Kasnije mi je to rekao - da kada je sedeo i razgovarao samnom u mojoj kuci osetio kako je bolest izasla iz njegovog tela i odjednom se osecao dobro.

Nakon toga otisao je kod doktora na pregled, i doktor koji ga je pregledao ostao je zacudzen - jer je bolest iscezla bez traga - kao da nije ni postojala.
Doktor je zatim odmahnuo rukom sa recima "Ah da, znam - doziveli ste cudo isceljenja, idite kuci zdravi ste"

Dakle - Bog cini cuda tamo gde je istina - sa ciljem da bi se ta istina i on sam kroz to cudo proslavili.

Bog to cini iz ljubavi, ali on zeli da coveka isceli ne samo fizicki - vec i duhovno, i zato kroz cuda vodi coveka fizickom zdravlju, ali i ka cilju da spozna njega i njegovu istinu, kao i crkvu koja ovu istinu ima..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jedno je sigurno - da ako se cuda dsesavaju u crkvi ili od pojedinaca koji nemaju istinu, ta cuda nisu od Boga, jer Bog nikada ne cini nesto da bi ljude odveo u sotonin tabor.

Cuda su moguca jedino u crkvi koju je on odabrao da bude njegov predstavnik na zemlji - kako bi se kroz ta cuda proslavio on sam kao izvor istine, i njegova crkva koja ovu istinu ima.

Bog moze isceliti pojedince putem molitve nezavisno od crkve, ali mi mozemo samo da nagadzamo da se to i desava - sto ne znaci da se uvek i cesto desava, ali i to ima odredzeni duhovni cilj.

Ja kao Adventista sam imao vise iskustava isceljenja - kako mog licnog tako i mojih bliznjih na licne molitve koje sam upucivao za isceljenje, i u dva slucaja mi je sam Bog progovorio glasom - da je on iscelio, u jednom slucaju mene licno. a u drugom moju majku.

U jednom drugom slucaju - moj prijatelj koji posecuje Adventisticku crkvu je oboleo je od neke bolesti koju su mu lekari otkrili.
On se tada osecao vrlo lose - sto je bila posledica njegove bolesti.
Prilikom jedne posete mojoj kuci - Gospod ga je cudesno iscelio.
Kasnije mi je to rekao - da kada je sedeo i razgovarao samnom u mojoj kuci osetio kako je bolest izasla iz njegovog tela i odjednom se osecao dobro.

Nakon toga otisao je kod doktora na pregled, i doktor koji ga je pregledao ostao je zacudzen - jer je bolest iscezla bez traga - kao da nijeda postojala.
Doktor je zatim odmahnuo rukom sa recima "Ah da, znam - doziveli ste cudo isceljenja, idite kuci zdravi ste"

Dakle - Bog cini cuda tamo gde je istina - sa ciljem da bi se ta istina i on sam kroz to cudo proslavili.

Bog to cini iz ljubavi, ali on zeli da coveka isceli ne samo fizicki - vec i duhovno, i zato kroz cuda vodi coveka fizickom zdravlju, ali i ka cilju da spoznaju njega i njegovu istinu, kao i crkvu koja ovu istinu ima..

Dobro, uglavnom se slazemo. Pojedince Bog leci nezavisno od crkve, a u crkvi nismo sigurni. I onda bi se ova tema pretvorila u raspravu o tome "koja je crkva istinita".
Ti verujes da su to adventisti, a mi u svoju crkvu.
Opet ja ne vidim nacin da mi precizno detektujemo koja su cuda od Boga onda, jel koliko je crkava toliko i cuda ima...

Naveo si: "zakon i svedocanstvo trazite" a to je SZ i celokupni Mojsijev zakon.
Mogli bi smo reci da je to Biblija, ali opet se onda postavlja pitanje, ko bibliju zaista tumaci ispravno?
I tako se vrtimo u krug.

Mislim da nema odgovora na ovo pitanje, osim onog sto sam ja prilozio kao test: "cudo vaskrsenja moze učiniti jedino Bog".

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nek misle Laodikeja da su od Boga, ko im je kriv ako budu prevareni, a biće.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zakon ima svoju duhovnu svrhu, i po bibliji - ko ga krsi on je BEZAKONIK i cini BEZAKONJE.
Takav covek ili crkva koji krse zapovesti - ne mogu da cine cuda - jer crkva Bozja je ona koja "DRZI ZAPOVESTI, VERU ISUSOVU, I IMA SVEDOCANSTVO ISUSA HRISTA" i njoj su dati darovi Duha, kao i pojedincima u crkvi, koji koriste za licnu izgradnju, i izgradnju crkve kao Hristovog tela.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zakon ima svoju duhovnu svrhu, i po bibliji - ko ga krsi on je BEZAKONIK i cini BEZAKONJE.
Takav covek ili crkva koji krse zapovesti - ne mogu da cine cuda - jer crkva Bozja je ona koja "DRZI ZAPOVESTI, VERU ISUSOVU, I IMA SVEDOCANSTVO ISUSA HRISTA" i njoj su dati darovi Duha, kao i pojedincima u crkvi, koji koriste za licnu izgradnju, i izgradnju crkve kao Hristovog tela.

Nije rekao "10 zapovesti" tamo, rekao je samo "zakon".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hristos i apostoli citraju deset zapovesti i upucuju na njih kao celinu potrebnu za spasenje.

Mire - moras da razumes da je Isus gvorio o drzanju zapovesti zakona, a sigurno nije mislio na prinosenje zrtava, obrezivanje, praznovanje praznika..itd, vec na drzanje deset zapovesti.

Jos nesto.

U bibliji postoje dve vrste zapovesti.

To su deset zapovesti, i zapovest o ljubavi koja je princip ispunjenja ovih prvih.

"Љубазни! не пишем вам нове заповијести, него заповијест стару коју имасте испочетка. Заповијест стара јест ријеч коју чусте испочетка.
Опет вам пишем нову заповијест, која је заиста у њему и у вама; јер тама пролази, и видјело право већ свијетли.
Који говори да је у видјелу, а мрзи на својега брата, још је у тами.

Који љуби брата својега, у видјелу живи, и саблазни у њему нема" ( 1 Jovanova 2. 7 - 10 )

Da je zakon deset zapovesti u bibliji dat kao izricito merilo pravde - govore sledeci navodi:

"Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet,
Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bejah muž, govori Gospod.
Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod:
metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod" ( Jeremija 31. 31 - 33 )

Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod:
daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod" ( Jevrejima8. 8 - 10 )

Ovde jasno kaze - da ce Bog u novozavetnom periodu upisati svoj zakon u ljudsko srce.

Ako zakon ne treba drzati u novom zavetu - onda biblija iznosi neistine.

Isus samkaze za sebe - da je Bozji zakon u njegovom srcu i da on hoce da ispunjava Bozju volju zapisanu u zapovestima.

"Hoću činiti volju Tvoju, Bože moj, i zakon je Tvoj meni u srcu" ( psalam 40. 8 )

Ako Isus nije drzao deset zapovesti - onda on ovde iznosi neistinu.

Apostol Pavle upravo ovo upisivanje Bozjeg zakona u srce - potvrdzuje u svom iskustvu kada kaze:

"Jer imam radost u zakonu Božijem po unutrašnjem čoveku" ( Rimljanima 7. )

Ako je Pavle smatrao da ne treba drzati deset zapovesti - onda on ne zna sta ovde govori.

Sledeci tekst jasno kaze - da oni koji su telesni, da se oni ne pokoravaju zakou Bozjem, odnosno - da ga ne drze vec da ga krse, i ne mogu ugoditi Bogu drzanjem zakona, vec da oni koji su u Duhu Hristovom - oni ispunjavaju zapovesti.

"Јер тјелесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијему нити може.
А који су у тијелу не могу Богу угодити.
А ви нијесте у тијелу него у духу; јер Дух Божиј у вама живи. А ако ко нема Духа Христова, он није његов"
( Rimljanima 8. 7 - 9 )

I na kraju Pavle pucuje na drzanje Bozjih zapovesti.

"Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih" ( 1 Korincanima 7. 21 )

Ako je pavle smatrao da ne treba drzati zakon- ondaon takodze ovde ne zna sta govori.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hristos i apostoli citraju deset zapovesti i upucuju na njih kao celinu potrebnu za spasenje.

Mire - moras da razumes da je Isus gvorio o drzanju zapovesti zakona, a sigurno nije mislio na prinosenje zrtava, obrezivanje, praznovanje praznika..itd, vec na drzanje deset zapovesti.

Jos nesto.

U bibliji postoje dve vrste zapovesti.

To su deset zapovesti, i zapovest o ljubavi koja je princip ispunjenja ovih prvih.

"Љубазни! не пишем вам нове заповијести, него заповијест стару коју имасте испочетка. Заповијест стара јест ријеч коју чусте испочетка.
Опет вам пишем нову заповијест, која је заиста у њему и у вама; јер тама пролази, и видјело право већ свијетли.
Који говори да је у видјелу, а мрзи на својега брата, још је у тами.

Који љуби брата својега, у видјелу живи, и саблазни у њему нема" ( 1 Jovanova 2. 7 - 10 )

Da je zakon deset zapovesti u bibliji dat kao iricito merilo pravde - govore sledeci navodi:

"Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet,
Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bejah muž, govori Gospod.
Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod:
metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod" ( Jeremija 31. 31 - 33 )

Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod:
daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod" ( Jevrejima8. 8 - 10 )

Ovde jasno kaze - da ce Bog u novozavetnom periodu upisati svoj zakon u ljudsko srce.

Ako zakon ne treba drzati u novom zavetu - onda biblija iznosi neistine.

Isus samkaze za sebe - da je Bozji zakon u njegovom srcu i da on hoce da ispunjava Bozju volju zapisanu u zapovestima.

Ako Isus nije drzao deset zapovesti - onda on ovde iznosi neistinu.

"Hoću činiti volju Tvoju, Bože moj, i zakon je Tvoj meni u srcu" ( psalam 40. 8 )

Apostol Pavle upravo ovo upisivanje Bozjeg zakona u srce - potvrdzuje u svom iskustvu kada kaze:

"Jer imam radost u zakonu Božijem po unutrašnjem čoveku" ( Rimljanima 7. )

Ako je on smatrao da ne treba drzati deset zapovesti - onda on ne zna sta ovde govori.

Sledeci tekst jasno kaze - da oni koji su telesni, da se oni ne pokoravaju zakou Bozjem i da ga krse i ne mogu ugoditi Bogu drzanjem zakona, vec da oni koji su u Duhu Hristovom - oni ispunjavaju zapovesti.

"Јер тјелесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијему нити може.
А који су у тијелу не могу Богу угодити.
А ви нијесте у тијелу него у духу; јер Дух Божиј у вама живи. А ако ко нема Духа Христова, он није његов"
( Rimljanima 8. 7 - 9 )

I na kraju pucuje na drzanje Bozjih zapovesti.

"Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih" ( 1 Korincanima 7. 21 )

Ako je pavle smatrao da ne treba drzati zakon- ondaon takodze ovde ne zna sta govori.

Laodikeja, ti stvarno ko da ne vidis koje je on zapovesti spominjao u govoru na gori?
Spominjao je "gradjanske" "moralne" itd..
Zar ti mozes tvrditi da nije?
O kojih 10 zapovesti govori?
Mislim stvarno Laodikeja, gledas me u oci i porices.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kontekst biblije govori o upisivanju starozavetnih zapovesti u ljudsko srce, jer ja sam citirao tekst iz starog i iz novog zaveta.

Celina koju sam dao govori - da je ovaj zakon bio u Hristovom srcu, da ga je drzao, i da je on bio upisan u srce apostola i da su ga drzali.

Propoved na gori stoji - ali to nema veze sa zakonom deset zapovesti - koje novi zavet postavlja kaomerilo pravde.

http://serbianforum.org/threads/cud...d-boga-ili-demona.569143/page-16#post-1768420

Vratimo se na temu o cudima.
Ona crkva ili pojedinac koji drzi zapovesti - on cini Bozja cuda.
Onaj ko ih svesno krsi i odbacuje - njegova cuda su od sotone, ili ne postoje.

"Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakon, i molitva je njegova mrska" ( price solomunove 28. 9 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Masovno mirotočenje ikona u Rusiji i Ukrajini

Matej 24,24Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izbrane.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Мире, не брини ти за ове што чуда имају кроз лажне пророке јеретичке. Њихова чуда су дигитроном срачуната, па опет погрешна. Љубоморни што у првослављу још чуда има говоре како су то ђавоља дела. А дали би не десетак од плате, већ и целу плату јеретичку да им једно чудо Бог подари, како би се хвалили. Као што се хвале фарисејством, тј. суботарењем. Зато стално и истичу заповест о суботи како би себе издигли, а нас сатанизовали. Прво су то радили прикривено, а сада је очигледно. Њихова мржња и одбојност према православљу се не може сакрити. Тако се и види да све нас виде као сатанисте.

Onaj ko ih svesno krsi i odbacuje - njegova cuda su od sotone, ili ne postoje.

Анализирајмо ову реченицу. По овој дефиницији православна црква пошто не суботари, она припада сотони и сва чуда су од сотоне (или не постоје). Да се човеку смучи какве су се змије увукле овде почетком деведесетих, какав отров константно бљују. Све те "организације" и самозване цркве су под патронатом обавештајних служби и служе за одређене намене. Тако и ови не говоре о адвентизму колико сатанизују православље. Зато и чуда која се дешавају у цркви у њима рађају сумњу јер они тако нешто немају. Имају "визије", тј. лудилом самостворене обмане или баш сотонске. Јер толико "пророка" са различитим "визијама" не може бити, поготову што сви они говоре да се баш њима Бог лично обраћа. Или лажу, или су лудилом заражени, или ђаволи им ум помућују. Зато и не треба много да им придајемо пажње: они су је гладни!

Poslednja izmena:
Natrag