Čuda koja se dešavaju su od Boga ili demona?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nije tako.

Institucije ili crkve koje stoje nasuprot Bogu - jesu od demona, ali to nema veze sa ljudima kao takvim, jer niko rodzenjem ne pripada - odnosno nije vlasnistvo institucije, i institucija ne polaze pravo na coveka kao takvog i njegovu licnost i svest.

ljudi se radzaju i pred Bogom stoje sami za sebe - a ne u ime institucija, i zato bi svaki covek trebao da pristupi ispitivanju istine prazne glave, a ne sa necim sto je pokupio u bilo kojoj instituciji ili crkvi.

Ljudi mogu biti tokom zivota zavedeni od institucije svojom povodljivoscu i nespremnoscu da sami ispituju da li neka institucija govori istinu ili ne, ali i ne moraju ako to sami ne zele.

Spasenje zavisi iskljucivo od licnog covekovog angazovanja da upozna rec Bozju i da uspostavi zivu zajednicu sa Bogom.

Institucija ili crkva ima svoju ulogu u ljudskom spasenju - ali covek pred Bogom stoji sam, i isljucivo njegove odluke koje donosi - opredeljuju ga za Boga ili protiv njega.

U tom smislu - moglo bi se reci da u svim institucijama ili crkvama ima odredzeni broj iskrenih ljudi i zena - ali koji su zavedeni.

Izraz "odredzeni broj" znaci "ne svi" jer vecinu bilo kakvo dublje izucavanje religije i vere - a posebno prakticne vere - uopste ne zanima, vec samo prazna forma.

Ja verujem po onome sto je Bog danas otkrio - da ce SVI ljudi i zivi i mrtvi imati priliku da cuju istinu i da je prihvate i da se obrate Bogu, jer Bog "ne zeli da iko pogine" Amin!

Pa znam ja sta adventisti kazu, al Tripo nije adventista, i predstavlja adventiste na pogresan nacin..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svuda ima svakakvih koji pisu ovo ili ono u svojoj revnosti.

Ako smo razumni trebamo primeniti malo vise tolerancije jedni prema drugima, jer vrsiti konstantni pritisak na nekoga - nije od Boga.
To ni isus nije cinio prema farisejima - vec upravo suprotno - oni prema njemiu.

Vrsiti pritisak ili duhovnu torturu nad ljudima - pokazuje nemir koji se nalazi u bicu onoga koji vrsi pritisak, i odraz je njegovog duhovnog stanja.

Ljubav, blagost, saosecanje, trpljenje, uzdrzanje, krotost, bratsko razumevanje i strpljivost cak i kada te ljudi vredzaju i omalovazavaju - to su manifestacije Bozjeg delovanja Duhom Svetim.

Mir u duhu i ljubav Bozja sa svima nama.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
To ni isus nije cinio prema farisejima - vec upravo suprotno - oni prema njemiu.

Vrsiti pritisak ili duhovnu torturu nad ljudima - pokazuje nemir koji se nalazi u bicu onoga koji vrsi pritisak, i odraz je njegovog duhovnog stanja.

Ви годинама пишете како смо ми пагани, сатанисти, окултисти, идолопоклоници и др., и онда се показујете као мученици што неко ваше деловање доводи у питање. Има ли то смисла? Да испадне како су сви против вас, а ви сироти трпите због Христа. Ви не заступате хришћанство јер говорите и пишете речи једне особе која је имала минимум пет пута више визија од свих библијских пророка заједно.

Ви сте ти који врше тортуру и притисак, а онда се исчуђавате када се нађе неко да вам одговори. А ваше деловање се стриктно усмерава против хришћана. Није ли то мало чудно? Вама, изгледа, није.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, nisi objektivan.

Dokazi da ja na ikoga vrsim pritisak i torturu, da vredzam druge, omalovazavam, i da citiram Elen White.

Svi znaju da sam od pocetka diskutovao samo na osnovu pisma, i da nisam nikoga napadao, vredzao, i vrsio bilo kakvu torturu, osim sto sam odgovarao na napade braneci istinu, kao i sebe od licnih napada.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Верујем да ћеш увек рећи да никога не вређаш. Само пишеш објективно како смо сви ми пагани-идолопоклоници. А када сам ја пре три године показао да те ви масонско пиле које се излегло са масонским шарама, сви сте скочили са увредама и осудама. Чак су се одржавали састанци у вашој секти да видите шта ћете са мном. Јадни Мика се разлетео по Лома Линда универзитету и покушао да прикрије очигледну масонску симболику на слици и вашим амблемима тадашњег (и садашњег) времена.

Можда твој ум заиста не бележи шта пишеш, али твоје "брањење истине" се не бави јеванђељем, већ доказивањем теза да смо сви ми идолопоклоници и пагани. Ти можда себе убедиш да си објективан, али текстови остају на форуму и сви могу да виде чиме се бавите. Већ сте досадни увелико. Једино што желите је да сви ми напустимо форум, да ви бесомучно понављате причу и неке нове форумаше хватате у фарисејску машину.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izmisljas.
Na forumu se uglavnom blate Adventisti, a ako je nesto i pomenuto u vezi idolopoklonstva ili paganizma - to je bilo iznosenje biblijskog ucenja po tom pitanju, i istorijskog konteksta, i to u primerenom duhu, na sta su usledile uvrede, omaloazavanja, pokretanja tema sa protivnickim naslovima protiv Ellen White i Adventista..itd.

Logicno je da istina uvek izaziva negativne reakcije, ali ovo ovde je katastrofalno.

Moja je savest mirna - jer ja znam kako sam pisao, i sta sam pisao, a koliko znam i Marko je pisao sve vreme u primerenom duhu, za razliku od protivnika, to su se uverili i drugi na forumu, i to potvrdzivali.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tripo je preterao sa jednim istim i besomucno ponavlja.
Ne obracajuci paznju ni sta pise ni sta drugi odgovaraju, vec je postalo i smesno.
Laodikeja nije pisao tako, osim kad je izazvan i kad se pomene njegova crkva. On vise vodi racuna o pisanju od svih drugih.
Istina kakvom je god mi smatrali se moze izneti na lep nacin, bez naturanja i ubedjivanja i kroz normalan razgovor, a cega ovde nema, niti iskrene zelje da se sagledaju tudja gledista, vec prosto ''nametanje'' svojih ideja i ''neozbiljnog ubedjenja da je samo moja crkva u pravu''. Sto je zaista suludo..
Takav stav ''ubedjenosti'' nije podesan za bilo kakav normalan razgovor i zato ga ovde nece ni biti.
Cast izuzecima, ali mislim da ovde niko ne shvata kako treba da tece jedan normalan razgovor..
O tome sam vec vise puta govorio, i niko nije uvazio niti prihvatio ono sto bi trebalo cak i pravilom foruma da bude uvazeno i jeste..
Prostacko izrazavanje, vredjanje, omalovazavanje, kao i zatrpavanje foruma jednom istom pricom na razlicitim temama, vijanja sagovornika po razlicitim temama(sto je proganjanje), spominjanje politike i predstavljanje verskih vodja u negativnom svetlu, treba da bude strogo zabranjeno. I ne samo to, nego jos mnogo stvari o kojima ne bih sada da pisem jer nije tema..
Ne kazem da sam ja bio imun na sve ovo i da ja nisam radio isto, ali tako bi trebalo da bude...
Verovatno je to nemoguce ostvariti, ali se bar nadam da jeste..

Ovo ne postavljam samo ja nego i pravoslavci i to na pravoslavnom forumu. Ovo pravoslavci smatraju čudom. Ajd ostavi se mene da ti ja ne budem tema.

Pa ti i jesi tema, sam sebe si nametnuo kao vrsnog poznavaoca pravoslavnog ucenja. Ti ''nas ucis sta mi verujemo'', a mi ''ne znamo u sta verujemo''. Tako da ti treba da nam objasnis, ''i mi onda od tebe trebamo cuti sta pravoslavna crkva uci''.
Trebamo onda i novu temu: ''Sta Pravoslavlje uci - Tripo odgovara''.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moj savet o primerenom pisanju je upucen pojedincima putem privatnih poruka, pa je svakome na savesti kako ce se ponasati i pisati - ja to ne mogu drugome da odredzujem i nemam to pravo, za to sluzi urednistvo i pravilnik foruma.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa ti i jesi tema, sam sebe si nametnuo kao vrsnog poznavaoca pravoslavnog ucenja.

Ja sam hvala Bogu odličan poznavao pravoslavnog učenja. pročitao sam više pravoslavnih knjiga nego 80% vjernika koji idu u PC. A ja znam da ti moram biti tema jer nemaš dokaza u Bibliji.

Trebamo onda i novu temu: ''Sta Pravoslavlje uci - Tripo odgovara''.

Dokaz tvoje nezrelosti i znaš već čega drugog. O svemu bi ti samo ne o temi. Ja da kršim pravila opomenuo bi me urednik.

Чудо за Васкрс 1998. године.

Natrag