Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Nije tako.
Institucije ili crkve koje stoje nasuprot Bogu - jesu od demona, ali to nema veze sa ljudima kao takvim, jer niko rodzenjem ne pripada - odnosno nije vlasnistvo institucije, i institucija ne polaze pravo na coveka kao takvog i njegovu licnost i svest.
ljudi se radzaju i pred Bogom stoje sami za sebe - a ne u ime institucija, i zato bi svaki covek trebao da pristupi ispitivanju istine prazne glave, a ne sa necim sto je pokupio u bilo kojoj instituciji ili crkvi.
Ljudi mogu biti tokom zivota zavedeni od institucije svojom povodljivoscu i nespremnoscu da sami ispituju da li neka institucija govori istinu ili ne, ali i ne moraju ako to sami ne zele.
Spasenje zavisi iskljucivo od licnog covekovog angazovanja da upozna rec Bozju i da uspostavi zivu zajednicu sa Bogom.
Institucija ili crkva ima svoju ulogu u ljudskom spasenju - ali covek pred Bogom stoji sam, i isljucivo njegove odluke koje donosi - opredeljuju ga za Boga ili protiv njega.
U tom smislu - moglo bi se reci da u svim institucijama ili crkvama ima odredzeni broj iskrenih ljudi i zena - ali koji su zavedeni.
Izraz "odredzeni broj" znaci "ne svi" jer vecinu bilo kakvo dublje izucavanje religije i vere - a posebno prakticne vere - uopste ne zanima, vec samo prazna forma.
Ja verujem po onome sto je Bog danas otkrio - da ce SVI ljudi i zivi i mrtvi imati priliku da cuju istinu i da je prihvate i da se obrate Bogu, jer Bog "ne zeli da iko pogine" Amin!
Pa znam ja sta adventisti kazu, al Tripo nije adventista, i predstavlja adventiste na pogresan nacin..