Čuda koja se dešavaju su od Boga ili demona?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Cuda nisu merilo

Kažeš, čuda nisu mjerilo, a prije toga konstatiraš - U Adventizmu postoji mnostvo cuda iceljenja. Ne znaš ni ti što bi.

vec rec Bozja i ono sto ona proizvdi u coveku,

A gdje vam je riječ Božja? Je li to "kurvanjska Biblija" koju ste preuzeli od otpale Crkve? Ili misliš na Jelenine spise?

Gde nema istine - i cuda su pod znakom pitanja.

Dakle, ako tvrdite da je Biblija kurvanjska, onda su vam i čuda takva.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ikone plaču nekada i krv. Kao i krvave suze kod katolika u Međugorju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja istinu dokazujem recju Bozjom.

Kako ti znas da rec Božja nisu poslanice Ignatija, Klementove poslanice, Didahi, otkrivenje Petrovo ili mozda Tomino Evandjelje?
Zato sto je crkva tako rekla, a ne zato sto ste vi Duhom Bozjim sastavili vas kanon. To su drugi uradili pre vas, a vi prihvatili "tudje".

Vama bi itekako odgovaralo Tomino jevandjelje jer u Tominom Isus kaze da treba drzati subotu.
A crkva ga bas zato i izbaci jer se "ne slaže sa njenim ucenjem".
Dakle merilo prilikom odabira je bio i "teoloski aspekt" a ne samo "autentičnost".

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Znaci ne postoje unutar Pravoslavne i Rimokatolicke crkve u poslednjih 1000 godina.
Tvoje pitanje je bilo da li ej u PC bilo vaskrsenja, ane da li je bilo u poslednjih 1000 godina.
U Adventizmu postoji mnostvo cuda iceljenja namolitvu, i neka druga koja sam opisao na forumu.
I kod spiritizma postoje takva cuda.

U PC je bilo vaskrsenja i o njima se govori i u Svetom Pismu, bilo je i velikih cuda kao onih u SZ.Ne nam da li je bilo slucaja vaskrsenja u PC,verovatno da ima, ali nisam se time bavio pa ne bih mogao da nabrojim, ali sam siguran da sam procitao da je bio.Mladici u pecini na primer su bili zatvoreni vek ili dva i ostali su zivi tj. spavali su, ovo je slicno, ali nije to.Sigurno je bilo cuda vaskrsenja, ali ne mogu da se setim da nabrojim.
Cuda nisu merilo - vec rec Bozja i ono sto ona proizvdi u coveku, a to su rodovi vere putem kojih Bog daje i duhovne darove.
Gde nema istine - i cuda su pod znakom pitanja.
Prvo treba odluciti istinu od lazi, a to treba ciniti bez Svetog Pisma jer prvo treba dokazati da je ono istinito, a ne njime samo sebe dokazivati kao istinito kao sto vi radite.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ikone plaču nekada i krv. Kao i krvave suze kod katolika u Međugorju.
Od crkve zavisi da li je cudo pravo ili ne, ako je u pravoj crkvi onda je pravo,a ako je u laznoj crkvi onda je lazno, treba dokazati koja je crkva lazna,a koja prava, a ne koja su cuda lazna, a koja prava.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Istinu dokazuje rec Bozja i Duh Sveti koji licno osvedocava coveka u istinu.
Ako nema ovog zig iskustva - onda su sve ove nase diskusije uzalud.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Istinu dokazuje rec Bozja i Duh Sveti koji licno osvedocava coveka u istinu.
Ako nema ovog zig iskustva - onda su sve ove nase diskusije uzalud.
Opet ne doazuje istinu rec Bozija na papiru za koju vi smatrate Sveto Pismo.Jov nije znao Pisma ni BOga, ali ej slusao Njegovu rec u sebi i nju je pratio, to je ziva rec, a ne Sveto pismo, tu rec sledeci mi mozemo da se spasemo i bez Svetog Pisma, mnogi su spaseni i akd nije bio Svetog Psima vec samo Sveto Predanje.Hristos nije pisao On je propovedao govorio je ljudima, da je pismo bitnije od reci usmene On bi pisao, a ne propovedao is vi bi apostoli smao pisali, a ne propovedali kao stro jesu, njihova je rec ziva i sam apostol Pavle kaze da cuvaju ono sto ih je ucio, a ne on sto im je napsiao i ta ziva rec ne moze da umre ona je ziva u PC kao sto su apsotoli predali i znali da ce ostati ziva.Oni ne bi ostavili usmenu rec da su znali po vma ada ce se ta ziva rec Bozija izgubiti vec bi samo pisali, a en bi propovedaki.Oni su 95% najmanje propovedali usmeno, a 3-5% su pisali najvise.Sveto Pismo je 5% OTkrovenja BOzijeg.

Natrag