Šta mene briga oko adventista? Samo kažem da se rugaju drugima a oni neće pogledati u svoje dvorište. Marija se barem spominje u Pismu ali ne nalazim EGW. A većina glavnih verovanja adventizma je proisteklo iz mašte spomenute gospođe.
Marija i EGW se (tu si u pravu) nikako ne mogu usporediti, jer za Mariju nije zabeleženo da je lagala za razliku od gospođe White.
Pa ako te briga što ih onda spominješ? Dokaži da se rugaju, iznošenje istine nije ruganje. Kakve to ima veze što se Marija spominje u Bibliji, Bog je i žene podizao za proroke, Bog je sam rekao da ima još dosta proroka koji nisu spomenuti. Dokaži da su vjerovanja advent. proistekla iz EGW, a da nisu iz BIblije. To bi trebao da dokažeš Biblijom. Pa svi su grešni od ljudi osim Isusa.
Ali nećeš dokazati ništa. Jer jeretičkih učenja je puno u ovim nazovi hrišćanskim crkvama. Marija je nazvana i caricom nebeskom.
О ЗАСТУПАЊУ ЦАРИЦЕ НЕБЕСКЕ
"Коме да завапим, Владичице?.."
Овим речима се у име свих верујућих Света Црква обраћа
Царици Небеској. Izvor svetosavlje.org.
Jeremija 7,18 Sinovi kupe drva, a ocevi lože oganj, i žene mijese tijesto, da peku kolače
carici nebeskoj, i da ljevaju naljeve drugim bogovima, da bi mene dražili.
http://www.biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=sve&dknjiga=Jeremija&glava=44#17
"Ja sam Marija. Kraljica Nebeska i Kraljica anđela." (Švedska)
Šta Biblija kaže o kraljici nebeskoj? Ko je ona?
Kraljica Nebeska, ili Astarota je bila žena kralja
neba Bala, ili Moloha prema verovanjima naroda koji su u starom veku živeli u Hananu i šire na celom Bliskom Istoku. Njeno obožavanje je bilo popularno i rašireno pod različitim imenima i među Grcima i Rimljanima. Bilo da se zvala Hera, Juno, Cibela, ili Rea bila je poznata i kao - Gospa! Kao - Majka!
I kao - Kraljica Nebeska! Pod imenom Melisa, ili Milita bila je poznata i kao - Posrednica!
Religiozno propadanje Jevreja je bilo obeleženo paralelnim obožavanjem Gospoda Boga zajedno sa Balom i Astarotom, koje je često vodilo i do otpada:
"I ostaviše Gospoda,
i služiše Valu i Astarotama." (Sud. 2:13, Dan)
Uprkos povremenim uspesima kraljeva Jude i Izraela da iskorene mnogoboštvo i idolopoklonstvo, ovo hramanje na obe noge se nastavilo sve do uništenja Jerusalima i razorenja Solomonovog hrama u šestom veku pre nove ere. Čak i prorok Jeremija svedoči o tome kako je obožavanje Kraljice nebeske bilo duboko usađeno u srca ljudi:
"Sinovi kupe drva, a očevi lože oganj, i žene mese testo, da peku kolače [kraljici]
carici nebeskoj, i da liju nalive drugim bogovima, da bi mene dražili." [Jer. 44:17, Jer. 44:19, Jer. 44:25] (Jer. 7:18, Dan)
Zastrašujuće je da se Marija javlja pod imenima i titulama hananskih idola i paganskih božanstava, a još strašnije je da to niko ne uviđa.
Nadalje, koga slušaju anđeli?
"[Isus] koji je s desne strane Bogu, pošto je otišao na nebo, gde su mu potčinjeni anđeli, i vlasti, i sile." (1. Pet. 3:22, Čar)
Sionska truba
Vi imate potrebu da skrećete sa teme jer nemate arg. kojima bi svoja učenja odbranili.