Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Bar sam napisao odakle sam, za razliku od tebe. Hvala na dobrodošlici, to je lepo, kršćansko od tebe. Da nisi i ti sledbenik EGW?
U ono vrijeme Isus im je rekao: “Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, jer si ovo sakrio od mudrih i umnih, a otkrio maloj djeci.Jadno stanje je kad čujete da se neko predstavlja iz sveg glasa vernikom a nije u stanju sastaviti tri rečenice kao argument iz kog bi se jasno videlo kako sve postavljeno nije u sastavu te organizacije.
Mislim da je kulturnije priznati ne znanje ili ćutati umesto ruženja sagovornika kojem niste u mogućnosti odgovoriti o temi. Samim tim se vidi slabost i ne znanje a i nemanje volje da se nešto nauči.
Pa i sami tviji adventisti su morali priznati da je Jelena prepisivala. Zašto su na 50 godina zapečatili raspravu koju su 1919. godine na GK ASD vodili o plagiranju Ellen White???
Ovo je gruba ne istina.
Ne postoje plagijati Ellen White koje je ona smišljeno namerno uradila - prepisivajući tuđa dela.
Postoji knjiga "Velika borba" u kojoj su opisani određeni istorijski podaci, i ona je pojedine citate preuzela iz istorijskih dela onoga vremena, i to je navela na kraju knjige - gde su postavljene reference iz kojih knjiga je preuzimala određene istorijske podatke.
Dakle, tu nema govora o plagijatima, jer i danas mnogi pisci koji pišu istorijska ili neka druga dela - citiraju druge pisce i njihove citate u svojim knjigama.
Laž ostaje laž - makar je prihvatio ceo svet.
Istina nasuprot tome ostaje istina - makar ne bilo čoveka koji bi je prihvatio.
Na sreću - danas ima ljudi koji prihvataju istinu, i hvala Bogu na tome.
Svako može pogledati knjigu "velika borba" I videti da je ovo što sam napisao istina, čak je I jedan neadventista to potvrdio na forumu.
Za ostalo, tvoja je stvar da li ćeš iznositi neistine, ali ja svedočim da je sve što si izneo laž.
Evo referenci citata knjiga iz kojih je Ellen White uzimala pojedine citate.
Ponavljam, ovo postoji samo u knjizi velika borba, jer je se ta knjiga bavi istorijom Hrišćanske crkve.
Druga dela je ona pisala idsključivo po nadahnuću i iz svog ličnog iskustva.
Inače, Ellen White je danas priznata knjževnica svetskog domena.
HISTORIJSKI DODATAK