Crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
U temi crkveni običaji je ponuđeno šta sve postoji u nekim crkvama i niko nije ništa izmislio to je svima koji odlaze u crkve vidljivo i poznato.Postoji sem onog što je Laodikeja ponudio i elemenata koji stoje na odeći sveštenika i kad otvorimo Bibliju tamo se u detalj opisuje svaki deo šta je na svešteniku BOŽJEM a onda pogledamo neke danšnje odevne predmete i obeležja i njih nije bilo na Božjim sveštenicima ali ih zato SVE nalazimo u paganskim hramovima i sveštenstvu koje je vršilo obrede paganskim idolima i božanstvima.

Jedan vernik koji pripada tom sazivu gde se sve to nosi i pokazuje treba svaki element objasniti otkud je on na odeći hrišćanskog sveštenika i gde piše da to sveštenik treba imati kad u Bibliji o tome nema ni slova iako je BOŽJI sveštenik mao po sebi obeležja ali ni jedno tako niti slično kako to da se u hrišćanstvu našlo SVE ono što su neznabišci imali pre Isusa i u ono vreme?
Ko to nije u stanju da pokaže i dokaže može da kuka koliko hoće od toga nema pomoći već da se sam zapita otkud im to sve isto kao i paganima?
Neozbiljno je uskakati i kukati ako se nema šta o temi reći a tražiti daj mi adresu ovog daj mi adresu onog je smešno jer svako stoji iza nog što postavlja ma koja slika da je u pitanju i to se demantuje ako ima čime ili ćuti.

Svi mi imamo dokaz da sve to nose današnji tzv sveštenici dovoljno ih je samo snimiti i uzeti slike Vavilonskih sveštenika iz piramida i Egipatskih i uporediti, sve je rečeno.A ono ko je autor recimo Tutankamon ako to ne paše onda Tamuz ako ni to ne paše onda Laodikeja koji je eto izmislio da to nose sveštenici tad i sad i mi danas to ne vidimo ....svašta.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U temi crkveni običaji je ponuđeno šta sve postoji u nekim crkvama i niko nije ništa izmislio to je svima koji odlaze u crkve vidljivo i poznato.

Točno, za ono što sam mogu provjeriti ne treba mi nikakav dokaz, niti sam tražio dokaz za ovo.

Postoji sem onog što je Laodikeja ponudio i elemenata koji stoje na odeći sveštenika i kad otvorimo Bibliju tamo se u detalj opisuje svaki deo šta je na svešteniku BOŽJEM

Tebi je "Božji svećenik" svećenik po odjeći, a ne po svome odnosu prema Bogu. Može on tvrditi da je Marija kurva i da je Isus kopile, ali kad navuče "židovsko odijelo" on je "Božji svećenik". O, Bože!

a onda pogledamo neke danšnje odevne predmete i obeležja i njih nije bilo na Božjim sveštenicima ali ih zato SVE nalazimo u paganskim hramovima i sveštenstvu koje je vršilo obrede paganskim idolima i božanstvima.

A što to vidiš i gdje to vidiš. Izgleda da si se ponudio umjesto Laodikeje dati dokaze, pa daj da vidimo što to sve imaju.

Jedan vernik koji pripada tom sazivu gde se sve to nosi i pokazuje treba svaki element objasniti otkud je on na odeći hrišćanskog sveštenika i gde piše da to sveštenik treba imati kad u Bibliji o tome nema ni slova iako je BOŽJI sveštenik mao po sebi obeležja ali ni jedno tako niti slično kako to da se u hrišćanstvu našlo SVE ono što su neznabišci imali pre Isusa i u ono vreme?
Ko to nije u stanju da pokaže i dokaže može da kuka koliko hoće od toga nema pomoći već da se sam zapita otkud im to sve isto kao i paganima?

Izvrsno, kad svećenik ima nešto što nije opisano u Bibliji onda je to dokaz da je poganski svećenik, a kada ima nešto što nalazimo u Bibliji, onda je to preoteo Židovima. I da ja nekom takvom dokazujem da nije poganski svećenik i da nije nešto preoteo Židovima!? Ako su tebe zarobile tvoje fiksacije, oslobađaj ih se i čupaj iz njih bez mene. Ili, ostani u njima.

Neozbiljno je uskakati i kukati ako se nema šta o temi reći a tražiti daj mi adresu ovog daj mi adresu onog je smešno jer svako stoji iza nog što postavlja ma koja slika da je u pitanju i to se demantuje ako ima čime ili ćuti.

I treba svatko stajati iza onoga što postavlja i piše. Ozbiljni ljudi će dati i dokaze za ono što napišu i iza čega stoje, a vidim, ti si u kategoriji onih koji umjesto dokaza drugima kažu "da ćute".

Svi mi imamo dokaz da sve to nose današnji tzv sveštenici dovoljno ih je samo snimiti i uzeti slike Vavilonskih sveštenika iz piramida i Egipatskih i uporediti, sve je rečeno.A ono ko je autor recimo Tutankamon ako to ne paše onda Tamuz ako ni to ne paše onda Laodikeja koji je eto izmislio da to nose sveštenici tad i sad i mi danas to ne vidimo ....svašta.

Autori su važni, autori. Zašto ih kriješ k'o zmija noge.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Razjašnjenje: Ovo je forum gdje svako ima pravo iznijeti svoje mišljenje o bilo čemu, pri tome nije obavezan da to mišljenje potkrepljuje istorijskim, naučnim, ili drugim dokazima, jer ovo nije naučna tribina.
Naravno, ako neko iznosi neku tvrdnju ne potkrepljućući je validnom referencom (naraočito ako učesnici u raspravi to zahtijevaju), onda takva tvrdnja ostaje samo to - lična tvrdnja, odnosno lično mišljenje, koje za druge učesnike u raspravi ne mora imati nikakvo značenje vrijedno pažnje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Na Pravoslavnim slikama se prikazuje polozaj ruku kao prilikom meditacije, sto je u uvodu uporedjeno sa hinduistickim slikama.
Nista cudno da na slikama to postoji, jer slike su radjene po narudzbi od slikara koji su po profesiji to bili, pa su tako slikali gole andjele i svasta na slikama sto ne prilici, pa tako i razgolicene muskarce i zene, nista cudno da su tamo ubacili i po koju svoju jeres kao Leonardo Da Vinci, ''oreole'' ,'' polozaje ruku'', ''svevideca oka'', ''piramide'' i sl..
Ti umetnici nisu slikali samo 'biblijske motive' vec i 'svetovne', a najuzviseniji im je bio gola zena i covek..
Dakle, ako bi smo ovo uzeli kao ''argumenat paganizma'' , onda bismo isto tako mogli da tvrdimo i za adventiste i jehovine svedoke da su i oni pagani.
Ali ja nisam takav covek.

Vec cu ovde postaviti jednu sliku koja govori protiv svih nas: katolika, pravoslavaca, adventista , islamista i ostalih ucesnika - dakle svi smo mi ''pagani'' :

U pitanju je regionalna konsultacija sa verskim zajednicama o osnivanju REKOM-a:
(o dogadjaju sa sajta ADIC mozete procitati ovde:
Kod:
  http://www.adic-bg.info/2010/11/regionalna-konsultacija-sa-vjerskim-zajednicama-o-osnivanju-rekom-a/

recom-1-300x225.jpg recom-2.jpg

Obratite paznju na ''svevideca oka'' , masonski i satanisticki simbol.
I svi oni lepo sede zajedno:Katolici, islamisti, adventisti i dr..
Potpuno nesvesni!
A iza njih gleda ko?
Dakle ''ispadose svi oni pagani''!!!

Zato vi koji pravite ovakve optuzbe, pogledajte i svoje dvoriste: ''naci cete -da ste i sami pagani''!
Ili da vam neko gadno podmece!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Na Pravoslavnim slikama se prikazuje polozaj ruku kao prilikom meditacije, sto je u uvodu uporedjeno sa hinduistickim slikama.
Nista cudno da na slikama to postoji, jer slike su radjene po narudzbi od slikara koji su po profesiji to bili, pa su tako slikali gole andjele i svasta na slikama sto ne prilici, pa tako i razgolicene muskarce i zene, nista cudno da su tamo ubacili i po koju svoju jeres kao Leonardo Da Vinci, ''oreole'' ,'' polozaje ruku'', ''svevideca oka'', ''piramide'' i sl..
Ti umetnici nisu slikali samo 'biblijske motive' vec i 'svetovne', a najuzviseniji im je bio gola zena i covek..
Dakle, ako bi smo ovo uzeli kao ''argumenat paganizma'' , onda bismo isto tako mogli da tvrdimo i za adventiste i jehovine svedoke da su i oni pagani.
Ali ja nisam takav covek.

Vec cu ovde postaviti jednu sliku koja govori protiv svih nas: katolika, pravoslavaca, adventista , islamista i ostalih ucesnika - dakle svi smo mi ''pagani'' :

U pitanju je regionalna konsultacija sa verskim zajednicama o osnivanju REKOM-a:
(o dogadjaju sa sajta ADIC mozete procitati ovde:
Kod:
  http://www.adic-bg.info/2010/11/regionalna-konsultacija-sa-vjerskim-zajednicama-o-osnivanju-rekom-a/

Pogledajte prilog 59287 Pogledajte prilog 59288

Obratite paznju na ''svevideca oka'' , masonski i satanisticki simbol.
I svi oni lepo sede zajedno:Katolici, islamisti, adventisti i dr..
Potpuno nesvesni!
A iza njih gleda ko?
Dakle ''ispadose svi oni pagani''!!!

Zato vi koji pravite ovakve optuzbe, pogledajte i svoje dvoriste: ''naci cete -da ste i sami pagani''!
Ili da vam neko gadno podmece!
Pa svevideće oko imaš u manastiru u Grčkoj.
a okolo piramida. Zato mire što dalje od njih.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Razjašnjenje: Ovo je forum gdje svako ima pravo iznijeti svoje mišljenje o bilo čemu, pri tome nije obavezan da to mišljenje potkrepljuje istorijskim, naučnim, ili drugim dokazima, jer ovo nije naučna tribina.
Naravno, ako neko iznosi neku tvrdnju ne potkrepljućući je validnom referencom (naraočito ako učesnici u raspravi to zahtijevaju), onda takva tvrdnja ostaje samo to - lična tvrdnja, odnosno lično mišljenje, koje za druge učesnike u raspravi ne mora imati nikakvo značenje vrijedno pažnje.

Lapodikeja je dužan doneti Piramide na uvid i one slike iz istih da mi to vidimo i timski otvrdimo da li su one verodostojne jer je moguće da su to protestanti pre 3-4 milenijuma poturili smišljeno Rimljanima a ko ne veruje da tad nije bilo rimljana ili protestanata neka dovede nekog da posvedoči od očevidaca.
To što su se u Vavilonu i Egiptu našle na sveštenicima valovim znaci koje papstvo nosi znači da su egipćani to ukrali od rimljana.
Laodikeja je kriv jer kojeg god autora da ponudi to nije papin čovek i dokaz nije validan pa sve i Tamuza da dovede uzalud je samo papski čovek ako potvrdi onda važi.Oni kažu nije bilo Jasenovca i nije bilo , nije bilo Hitleta, nije bilo. Naše je da samo potvrđujemo šta sveti poglavica kaže i njegovo jato.
Šta čovek koji ponudi istoriske dokaze u vidu slika ili zapisa treba još da učini kako bi potvrdio da su to isti predmeti u upotrebi?
Daj argument da su ona nosila u kojima nisiše egipatske sveštenike slična onima u kojima su poglavice bile nošene i ove perjanice sa kojima ga rashlađivahu i zmija u ruci i štap i ostali paganski elementi znaci sunca i masona i okultista pa i šišarki i obelisci sve to isto koriste u svojim službama i šta tu treba dokazati kad je ponuđen materijal i svako ko VIDI ne treba mu tumačiti sliku gde se iste stvari koriste.

Osnujmo konzilijum da ustanovi zdravstveno stanje tih slika da vidimo smeju li se one naći takve na ovom svetom mestu a sveto je jer tu ima nekih iz tog sastava svetosti koji su prosvetljeni i žele nametnuti tu svetlost sa svetionika iz velike luke u Italiji.

Zanimljiv skup.
Tamo jednog boli glava pa mu je zavili, zašto čoveku ne dadoše bolovanje?
Baš čudno u sred skupa duplirali isto oko u crkvama na čelu piramida i oko uz sjaj sunčanih zraka i nikom od sveštenstva to ne smeta ali kad neko dobije iz Rima vladičanski prsten i toljagu-štap onda kažu jezuita- mason kako to znaju a ono iznad ne smeta?
Davno sam shvatio družeći se sa visokim rangom sveštenstva da njima nije stalo do mnogo čega i da mnogo toga ne znaju.

Glavni dijalog im je o vrhu crkve i ko će gde sesti i koliko od parohijala baciti u vladičansku kasu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa svevideće oko imaš u manastiru u Grčkoj.
a okolo piramida. Zato mire što dalje od njih.

A sta da radimo sa tvojima?
Da ti postavim logo adventista ''knjiga sa svetim duhom''.
Znas dobro taj znak, a eno ga taj isti znak na Papinoj kruni :)

Ili ako si reformni adventista, nije problem ni vama naci..
Ja sam ovo postavio, prvenstveno, da ljudi shvate da to nema veze sa odredjenom zajednicom ili crkvom, vec da su svi napadnuti bez razlike, od satanskih agenata infiltriranih u njihove zajednice, a prvenstveno su tradicionalne na udaru i nista ne cudi postojanje ovakvih simbola najvise kod njih...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Lapodikeja je dužan doneti Piramide na uvid i one slike iz istih da mi to vidimo i timski otvrdimo da li su one verodostojne ...

Naravno da su piramide vjerodostojne i naravno da nikome ne treba dokaz da one postoje i naravno da ih Laodikeja ne mora donositi na uvid. Plitka ti je dosjetka kojom si htio dokazati kako je sve jasno i kako Laodikeja nema što dokazivati

To što su se u Vavilonu i Egiptu našle na sveštenicima valovim znaci koje papstvo nosi znači da su egipćani to ukrali od rimljana.

A što ćemo s elementima koje nalazimo u Starom zavjetu kod Židova i iste te elemente nalazimo u poganstvu? Tko je te elemente kome ukrao? Židovi poganima ili pogani Židovima? Ili je Bog Židovima "podvalio" poganske elemente

Laodikeja je kriv jer kojeg god autora da ponudi to nije papin čovek i dokaz nije validan pa sve i Tamuza da dovede uzalud je samo papski čovek ako potvrdi onda važi.

Nije Laodikeja ništa kriv, Laodikeja je samo ostao dužan. A vidi, dao si mi izvrsnu ideju. Mogao bi Laodikeja baš Tamuza dovesti za svjedoka. Ili, ako ne može dovesti Tamuza, mogao bi dovesti bar nekoga tko će njegove i tvoje teze o Tamuzu ovdje posvjedočiti. I ti si puno pisao o Tamuzu, sada nastupaš kao Laodikejin odvjetnik, pa bi bilo zgodno i pošteno da ti i Laodikeja zajedno dovedete ili Tamuza ili nekog drugog tko će posvjedočiti vaše teze o Tamuzu.

Oni kažu nije bilo Jasenovca i nije bilo , nije bilo Hitleta, nije bilo. Naše je da samo potvrđujemo šta sveti poglavica kaže i njegovo jato.

Pusti ovo, daj da Tamuza riješimo.

Šta čovek koji ponudi istoriske dokaze u vidu slika ili zapisa treba još da učini kako bi potvrdio da su to isti predmeti u upotrebi?

Treba još dovesti Tamuza ili nekoga tko će posvjedočiti za tvoje i Laodikejine teze o Tamuzu. Eto, kao Laodikejin odvjetnik pomozi mu i privedite ovdje Tamuza ili nekog svjedoka.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Paganin je svako ko svesno prihvata paganske ideje, simbole i učenja.

Očigledno je da je Lucifer - pali anđeo, zbacivanjem na ovu planetu - od tog trenutka "Sotona" ( Satanas - opadač braće ), nastavio pobunu koju je odpočeo na nebu, sa ciljem da svojim delovanjem protiv Božjeg poretka - lažima i prevarama navede čovečanstvo da krši Božji zakon ljubavi, navodeći ga na greh i raspirujući u ljudima svaki oblik strasti, zle misli i dela.
U tom pogledu vekovnog postojanja mnogoboštva i mešanja sa Božanskom istinom - Lucifer-Sotona, tvorac je različitih religijskih ideja i filozofija, koje imaju za cilj da potkopaju veru u živog Boga stvoritelja, njegovu reč i njegov večni nepromenjivi zakon, i da uzdignu Lucifera i njegove principe, ideje i namere.

Njegov osnovni cilj je da mešanjem laži sa istinom, dovede čovečanstvo do duhovne indoktrinacije - kako ljudi ne bi spoznali put istine.

Iz gore navedenog uvodnog teksta može se zaključiti da je današnje tradicionalno Hrišćanstvo - ništa drugo do mnogoboštva kome su pridodati Hrišćanski elementi, i to je linija kojom se ovakva mešavina širila u narodima i civilizacijama s polovine 2 veka u svetu kojim je vladao globalni paganizam.
U tom smislu - pagani nis prelazili u Hrišćanstvo kao novu veru koju su primili posredstvom Hrista i apostola - već su samo usvajali određene Hrišćanske elemente nastavljajući svoju mnogobožačku religijsku praksu.

Za razliku od toga - ljudi istine su svi oni kojima je reč Božja jedino merodavno merilo istine, i koji krroz duhovnu edukaciju u reči Božjoj i istorijskom kontekstu - spoznaju ovu razliku između onoga što uči reč Božja, i što propagiraju određene crkve koje poseduju mnogobožačke elemente.

Natrag