Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Овде се ради о указивању на лоше учење и деловање одређених организација. Никог ја од учесника не уздижем или спуштам. Човек представља своју организацију и труди се да покаже како је она најчистија и најсветија, а да све остале не ваљају. Изокола је покушао да покаже како православна црква не чини апостолска дела просвећивања и "обилажења кућа", док су његови једини који то раде.

Adriane, zasto dodajes ono sto ja nisam rekao. Nista nisam rekao o sebi niti o mojoj crkvi.
Izneo sam cinjenice koje tebe pogadjaju. Ma iskreno da ti kazemk ni ja to ne volima, ali mora da kazem istinu.

Kazes da regujes zbog toga sto se radi o losem ucenju, pa upravo to i ja radim. Ukazujem na krupne propuste pa zasto se onada ljutis?
Drugo, ja nista ne govorim prikriveno, uporedio sam dve crkve, katolicku i pravoslavnu i rekao sam kratko i jasno da katolici
rade potpuno drugacije nego vi. Salju svoje monahe u sve krajeve sveta i po mom zakljucku to je jedan od razloga
njihovog napredovanja. Postavio sma pitanje vama pravoslavcima da nam kazete da li imate ijednog misionara u nepravoslavnim zemljama?
Nema tu nista podmuklo kako ti pokazujes, nego tebi je krivo sto sam ovo pitanje pokrenuo zato sto znas da ne radite pravilno. Kako je to apostolska Crkva koje ne radi po primeru apostola?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Православац (правоверац) је свако ко верује да је Исус Син Божији, ко верује у Васкрсење и прихвата Жртву на Крсту која је положена за њега. То колико католика и православаца има нема никакве везе. Свако ко прихвати Господа Исуса Христа као Спаситеља и верује да је Он Син Божији иде у Царство небеско - директ. Тако и мухамеданаца има много и они су такође прохришћанска секта, па ме то не плаши, јер већи је Господ од свих организација и учења која одвраћају људе од Спасења.

8. Али се не бојимо, и много волимо отићи од тела, и ићи ка Господу. (2. Коринћанима 5)

23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради. (Филибљанима 1)

42. И рече Исусу: Опомени ме се, Господе, кад дођеш у царство своје.

43. И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају. (Лука 23)

7. Ко има ухо нека чује шта говори Дух црквама: који победи даћу му да једе од дрвета животног које је насред раја Божијег. (Откривење 2)

Ја се лично хвалим само Господом, о издаји православља сам међу првима устао и побунио се. Послушао сам Господа који рече да изађемо из ове погани која се зове екуменистички покрет. Тебе боли што ниси успео да полако доведеш причу како си осмислио: да полако докажеш да је православље лоше, а само ваша јерес исправна. Е, друже мој. Прозрео сам ту намеру, зато сам те и питао јеси ли адвентиста и сада, чисто да не дозволим да се неко не упеца на твоје лукавство.

А што се тиче мојих цитата, ту лежи још једна ваша јерес да се "спава" након смрти, тј. да не идемо директно ка Господу. Где се још потврђује ваша јерес?

2. И после шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована и изведе их на високу гору саме; и преобрази се пред њима.
3. И хаљине Његове постадоше сјајне и врло беле као снег, као што не може белиља убелити на земљи.

4. И указа им се Илија с Мојсијем где се разговараху с Исусом. (Марко 9)

То се у православљу зове Преображење Господње. Као што мудро народ рече:

Не пљуј у бунар из кога си воде пио!

Тако и ти пљујеш у православље које те изнедрило, и уместо да се бориш против спољашњих и унутрашњих непријатеља и јереси, ти узимаш плашт америчких масонских учења и водиш рат са браћом као да си изрод потурички. Тако је вазда било, највећи анти-Србин је био - Србин.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
nemoze neko da bude anti-srbin, moze da bude anti-covek, nesreca srba nije samo nesreca srba nego je nesreca svih ljudi na ovoj planeti, tako isto nesrece drugih ljudi su nesrece i nase a ne samo njihove.
Salju svoje monahe u sve krajeve sveta i po mom zakljucku to je jedan od razloga
njihovog napredovanja. Postavio sma pitanje vama pravoslavcima da nam kazete da li imate ijednog misionara u nepravoslavnim zemljama?
Nema tu nista podmuklo kako ti pokazujes, nego tebi je krivo sto sam ovo pitanje pokrenuo zato sto znas da ne radite pravilno. Kako je to apostolska Crkva koje ne radi po primeru apostola?
sta kao ako ne saljemo misionare po drugim zemljama znaci da gresimo? kao drugo pricas o napredovanju katolika, napredovanje katolika je krenulo kolonizacijom i prisilnim pokrstavanjem drugih naroda, zato katolika ima najvise zato sto su navise osvajacki bili orjenticasni da pokore sto vise, a ne zato sto su slali svoje monahe po svetu, zato cuti tu i ne lupaj i nemozes ti da pricas da neko ne radi kako treba a da vi radite kako treba zato sto ti nisi nikakav faktor da to pricas

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Православац (правоверац) је свако ко верује да је Исус Син Божији, ко верује у Васкрсење и прихвата Жртву на Крсту која је положена за њега. То колико католика и православаца има нема никакве везе. Свако ко прихвати Господа Исуса Христа као Спаситеља и верује да је Он Син Божији иде у Царство небеско - директ. Тако и мухамеданаца има много и они су такође прохришћанска секта, па ме то не плаши, јер већи је Господ од свих организација и учења која одвраћају људе од Спасења.

Adriane, slazem se, da svako ko prihvati Hrista i donosi duhovne rodove ima nade na spasenje. I( ja tako verujem.
---------------------

Ја се лично хвалим само Господом, о издаји православља сам међу првима устао и побунио се. Послушао сам Господа који рече да изађемо из ове погани која се зове екуменистички покрет.

Slusaj Adrijane, ponovo se slazem sa tobom. Vidis koliko ima toga sto smo jednomisljenici.
A ti na svaki nacin pokusavas da me proglasis svojim neprijatelje, pa i sam vidis da ti ne ide za rukom.
-------------------
Тебе боли што ниси успео да полако доведеш причу како си осмислио: да полако докажеш да је православље лоше, а само ваша јерес исправна.

E moj Adrjane, slaba ti je ta tvoja logika.
Pre svega, ovde i vrapci znaju da sam ja adventista i ja to ne krijem, prema tome ta tvoja prica je neosnovana i lazna.
Kad si me pitao da li sam adventista nista nisam skrivao, nego sam rekao istinu.

Pogresno si zakljucio da je moj cilj da prikaze "da je pravoslavlje lose." Niko nije rekao da je dobro ni fa je lose, samo i sada kazem da gresi sto ne ispunjava Hrisatov nalog i sto ne slede apostole za cije se naslednike izdaju. U tom sam uspeo iako ti mislis da nisam.

Ti si gore pogresno protumacvio, kao i obicno da ja hocu da kazem kakvo je pravoslavlje loso a adventizam dobar, jer ide od vrata do vrata, kako ti to rece. Pogresan ti je zakljucak. Na zalost, ne mogu da se pohvalim da mi adventisti idemo od vrata do vrata.
U tom su Jehovini svedoci najbolje. Istina oni nista drugo i ne rade osim stampaju i rasturaju literaturu i posecuju ljude. Vidis, meni ne smeta da ih pohvalim u onome u cemu su mnogo bolji od nas. Mi adventisti imamo potpuno drugi sistem propovedanja. Drzimo evangelizacij, seminare, imamo radio i Tv stanice i programe, avione, brodove, dobrotvornu organizaciju, skole, bolnice i drugo, jer u savremeno vreme tako se stize da svih slojeva ljud,i a ne posecivanjem, jer su u velikim gradovima stambene zgrade zakljucane i tesko je u njih uci.

Nego to uopste nije bilo moje pitanje. Rec je o misionarama u stranim zemljama. Zar nije Isus svoje sledbenike poslao u svet, ne u crkvu. I s pravom sam zapazio da Pravoslavna crkva, koliko je meni poznatu, u tom radu ne sudeluje.
I ja bih voleo da nije tako, ali tako je. Zasto s eonda tri na mene ljutis, ljuti se na sebe a ne na mene.
------------------------

А што се тиче мојих цитата, ту лежи још једна ваша јерес да се "спава" након смрти, тј. да не идемо директно ка Господу. Где се још потврђује ваша јерес?

To je nasa "jeres" samo kad ti kazes. A sta ces reci na sudnji dan kad doznas da ovo nije jeres, nego je jeres u koju ti verujes?
Adriane, licis mi na fariseja Hristovog vremena. Koji sve zna, sve ima i nista mu nije potrebno, a ne znas kako Verni Svedok rece da si go slep i siromah.
--------------------

2. И после шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована и изведе их на високу гору саме; и преобрази се пред њима.
3. И хаљине Његове постадоше сјајне и врло беле као снег, као што не може белиља убелити на земљи.

4. И указа им се Илија с Мојсијем где се разговараху с Исусом. (Марко 9)

То се у православљу зове Преображење Господње. Као што мудро народ рече:

Не пљуј у бунар из кога си воде пио!

Ma ne bi bilo na odmet da i ti presatanes da pljujes na istinu.

Secas se kada je Isus rekao ucenicima daje Lazar iz Vitanije umro.
Kako im je to saopstio? "LAZAR NAS PRIJATELJ ZASPA... Tada im kaza LAZAR UMRE." Jovan 11,11-14.

Vidis Adiane, nisu advnetisti izmislili da pokojnici SPAVAJU DO VASKRSENJA, nego to je Hristos ustanovio. Pa onda Adrijane koga to ti ismejavas, mene ili Hrista.

Isus je takodje rekao IDEM DA GA PROBUDUM.
Nije rekao Lazar je otisao kod Gospoda idem da ga zovem da sidje sa neba, nego on spava i ja idem da ga probudim i onda ga je vaskrsao.
Gde je Isus potrazio Lazara? "I DODJE NA GROB". 11,38. Nije ga trazio po oblacima, nego u grobu gde su ga bili polozili.
Ja bih ti posewvetovao d aprocitas celu Bibliju na ne samo ono sto ti je neko pripremio kao JS.
Vidis Adriane, pa onda ko ovde iznosi jeres, ja ili ti?
--------------------------

Тако и ти пљујеш у православље које те изнедрило, и уместо да се бориш против спољашњих и унутрашњих непријатеља и јереси, ти узимаш плашт америчких масонских учења и водиш рат са браћом као да си изрод потурички.

Adriane, ja bih te predlozio za nobelovu nagradu, rodjen si da "uspostavis dobre drustvene odnose". Priznajes li?
Moj Adriane, mnogo ti ne dostaje. Nesposobannsi da lepo razgovaras sa ljudima kao covek, nego se postavlja kao da si papa na istoku.
Kad ja ukazem na propuste u pravoslavlju, onda ja "pljujem" a kada ti hulis siris miomiris i lepotu. Jel tako.
Sinko ti si ogranicen covek i tvoje poznaje Biblije i istine je jako ograniceno.

Ti lutas po oblacima i mislis da sve znas a ono....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
nemoze neko da bude anti-srbin, moze da bude anti-covek, nesreca srba nije samo nesreca srba nego je nesreca svih ljudi na ovoj planeti, tako isto nesrece drugih ljudi su nesrece i nase a ne samo njihove.

sta kao ako ne saljemo misionare po drugim zemljama znaci da gresimo? kao drugo pricas o napredovanju katolika, napredovanje katolika je krenulo kolonizacijom i prisilnim pokrstavanjem drugih naroda, zato katolika ima najvise zato sto su navise osvajacki bili orjenticasni da pokore sto vise, a ne zato sto su slali svoje monahe po svetu, zato cuti tu i ne lupaj i nemozes ti da pricas da neko ne radi kako treba a da vi radite kako treba zato sto ti nisi nikakav faktor da to pricas

Postovanje infamous111,

Vrlo dobro mi je poznata crkvena istorija. Nisam ja nikakavb pristalica papstva, inkvizicije i drugih krivoverja.
Slazem se sa tobom da je bilo tu i tamo i nasilnog pokrstavanja u nekim zamljema, i svakako takvo bezumlje ne odobravam,
Istina je da nisu samo katolici progonili neistomisljenike to su i drugi radili, neki manje, neki vise.

Medjutim, nisu svugde katolici upotrebili silu. Oni imaju jako dobor obucene misionare koji odlaze u razne zemlje.
Spomenuo sam majku Terezu, ne mozes reci da je ona vrsila bilo kakav pritisak na ljude, nego je zaista iskreno pomagala nemocnima.

Ptao si me sta mislim da li neko gresi ako ne propoveda istinu. Svakako, svako ako ne svedoci iztinu gresi, ili je jos nije ni upoznao pa ni nema sta da ponudi nevoljnima i onima koji je jos nisu upoznali.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Наравно, само ти сведочи да сте верни следбеници "пророчице" Вајт, немам ја ништа против. То што сам ја ограничен на истину захваљујем Господу. Вукова је увек било, али ви сте веома препредени. То ваше мисионарство које лови у своју мрежу много душа је веома познато.

Nije rekao Lazar je otisao kod Gospoda idem da ga zovem da sidje sa neba, nego on spava i ja idem da ga probudim i onda ga je vaskrsao.
Gde je Isus potrazio Lazara? "I DODJE NA GROB". 11,38. Nije ga trazio po oblacima, nego u grobu gde su ga bili polozili.
Ja bih ti posewvetovao d aprocitas celu Bibliju na ne samo ono sto ti je neko pripremio kao JS.

Постоји период пре распећа и после:

43. И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају. (Лука 23) - Господ не говори истину, данас не значи данас?
7. Ко има ухо нека чује шта говори Дух црквама: који победи даћу му да једе од дрвета животног које је насред раја Божијег. (Откривење 2)

Значи, ко прихвати Христа одмах одлази у рај. Зато апостол и говори:

8. Али се не бојимо, и много волимо отићи од тела, и ићи ка Господу. (2. Коринћанима 5)

23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;

А још учите да и пакла нема:

29. А ако те око твоје десно саблажњава, ископај га и баци од себе: јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи све тело твоје да буде бачено у пакао.
30. И ако те десна рука твоја саблажњава, одсеци је и баци од себе: јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи све тело твоје да буде бачено у пакао. (Матеј 5)

4. Јер кад Бог не поштеде анђела који сагрешише, него их метну у окове мрака пакленог, и предаде да се чувају за суд;(2.Петрова 2)

30. А Исус га запита говорећи: Како ти је име? А он рече: Легеон; јер многи ђаволи беху ушли у њ. 31. И мољаху Га да им не заповеди да иду у бездан.(Лука 8)

1. И пети анђео затруби, и видех звезду где паде с неба на земљу, и даде јој се кључ од студенца бездана;
2. И отвори студенац бездана, и изиђе дим из студенца као дим велике пећи, и поцрне сунце и небо од дима студенчевог. (Откривење 9)

3. И у бездан баци је, и затвори је, и запечати над њом, да више не прелашћује народе, док се не наврши хиљаду година; и потом ваља да буде одрешена на мало времена.
4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година.
5. А остали мртваци не оживеше, докле се не сврши хиљада година. Ово је прво васкрсење. (Откривење 20)

9. Али му жена рече: Та ти знаш шта је учинио Саул и како је истребио из земље гатаре и врачаре; зашто дакле мећеш замку души мојој да ме убијеш?
10. А Саул јој се закле Господом говорећи: Тако жив био Господ! Неће ти бити ништа за то.
11. Тада рече жена: Кога да ти дозовем? А он рече: Самуила ми дозови.
12. А кад жена виде Самуила, повика гласно, и рече жена Саулу говорећи: Зашто си ме преварио? Та ти си Саул.
13. А цар јој рече: Не бој се; него шта си видела? А жена рече Саулу: Богове сам видела где излазе из земље.
14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.
15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити.
16. А Самуило рече: Па што мене питаш, кад је Господ одступио од тебе и постао ти непријатељ?
17. Господ је учинио како је казао преко мене; јер је Господ истргао царство из твоје руке и дао га ближњему твом Давиду;
18. Јер ниси послушао глас Господњи, нити си извршио жестоки гнев Његов на Амалику; зато ти је данас Господ то учинио.
19. И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене; и логор израиљски предаће Господ у руке Филистејима.
20. А Саул уједанпут паде на земљу колики је дуг, јер се врло уплаши од речи Самуилових, и не беше снаге у њему, јер не беше ништа јео сав дан и сву ноћ. (1.Самуилова 28)

Чек, сада. А шта се онда то Саулу указало? Тело није, сигурно. Е, мој друже, мораш још да студираш Библију.

13. И море даде своје мртваце, и смрт и пакао дадоше своје мртваце; и суд примише по делима својим.
14. И смрт и пакао бачени бише у језеро огњено. И ово је друга смрт. (Откривење 20)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ariane, izgleda da pricas ono sto nisi dobro prostudirao.

Pre svega, gde je odgovor na moja pitanja?
Zaista mi nije poznato, ima li SPC svoje misionare u nepravoslavnim zemljama?
Nigde nisam nista citao o njima.

Ma koliko se ne slagao sa katolicima, mora da priznam da vrlo mudro i istrajno sire uicenja Vatikana, ne samo medju katolicima nego i medju nehriscanima. Naveo sma primer majke Tereze.

Drago mi je da si naveo dr Beaca, koga licno poznajem. On je bio sekretar za versku slobodu i u tom svojstvu posecivao je sve ljude od kojih zavisi verska sloboda, ne samo za adventiste nego za sve vernike. Na jednoj od svetskih konferencija koja je odrzana u Rimu, bio je pozvan i papa da govori o slobodi vere i savesti. Mi nismo nikakvi osobenjaci. Drugo dr Bech posetio je mnoge drzavnike pa posetio je i pamu i dobro je ucinio.

Jos je vazno da znas da dr Bech nije samo bio sekretar za versku slobodu u Hriscanskoj adventistickoj crkvi, nego je bio sekretar i svetkog udruzenja za versku slobudu. On se zauzimao za versku slobosu svih ljudi, a ne sam hriscana.

Drugo, pre dve sedmice prilozio sma listu od 233 verskih zajednica koje su clanice Svetskog Saveta Crkava, vrati se pa pogledaj da li su i adventisti na toj listi pa ce ti biti jasno.

Trece, ne kazem da smo mi nekakvi sveci, i mi imammo izvesnih problema za rkumrnizmom, ali eto za sada jos nismo deo toga tora.

Brate miko ti znas da sam te uvek cenio ali nemoj da mesas pravoslavne s katolickim ,crkvama, OK,a i nas tj Adriana,Tripo,Sarrdy,Geru"NE"

Mi smo "Pravoslavni " u svakom smislu reci ove!!!!!

Nas ne iteresuju jeresi,koje su pocele od (ARIJANA) RAZUMES?????

Dugo me znas reci iskreno zar nisam
"PRAVOSLAVNI"????DA LI SI VIDEO NEKOG KO JE PRAVOSLAVNIJI OD MENE???? UVEK NA SVIM TEMAMA SI ME PODRZAVAO!AKO SI ME PODRZAVAO ONDA SI I SAM "PRAVOSLAVNI" RAZMISLI!!!!O KAKVOM MI OVDE PRAVOSLAVLJU GOVORIMO!!! PRAVOSLAVAN JE ONAJ KOJI IMA PRAVO-SLAVLJE GOSPODA ISUSA HRISTA,I NEMA DRUGE!!
sVE OSTALO JE JERES.

VIDEO SI DA SAM JA,SARRDY,ADRIAN,TRIPO 41,NAJKOREKTNIJI,MI NAPADAMO SVAKOG KO SE NE DRZI BIBLIJE. BILO ADVENTA,JS-ka.PRAVOSLAVCA,MUSLIMANA,KATOLIKA,mi smo pravoslavci kad ce te to jednom da shvatite???Nema drugih pravoslavaca.

Pozdrav od Gere.

Наравно, само ти сведочи да сте верни следбеници "пророчице" Вајт, немам ја ништа против. То што сам ја ограничен на истину захваљујем Господу. Вукова је увек било, али ви сте веома препредени. То ваше мисионарство које лови у своју мрежу много душа је веома познато.

Постоји период пре распећа и после:

43. И рече му Исус: Заиста ти кажем: данас ћеш бити са мном у рају. (Лука 23) - Господ не говори истину, данас не значи данас?

Значи, ко прихвати Христа одмах одлази у рај. Зато апостол и говори:

А још учите да и пакла нема:

29. А ако те око твоје десно саблажњава, ископај га и баци од себе: јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи све тело твоје да буде бачено у пакао.
30. И ако те десна рука твоја саблажњава, одсеци је и баци од себе: јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи све тело твоје да буде бачено у пакао. (Матеј 5)

4. Јер кад Бог не поштеде анђела који сагрешише, него их метну у окове мрака пакленог, и предаде да се чувају за суд;(2.Петрова 2)

30. А Исус га запита говорећи: Како ти је име? А он рече: Легеон; јер многи ђаволи беху ушли у њ. 31. И мољаху Га да им не заповеди да иду у бездан.(Лука 8)

1. И пети анђео затруби, и видех звезду где паде с неба на земљу, и даде јој се кључ од студенца бездана;
2. И отвори студенац бездана, и изиђе дим из студенца као дим велике пећи, и поцрне сунце и небо од дима студенчевог. (Откривење 9)

3. И у бездан баци је, и затвори је, и запечати над њом, да више не прелашћује народе, док се не наврши хиљаду година; и потом ваља да буде одрешена на мало времена.
4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година.
5. А остали мртваци не оживеше, докле се не сврши хиљада година. Ово је прво васкрсење. (Откривење 20)

9. Али му жена рече: Та ти знаш шта је учинио Саул и како је истребио из земље гатаре и врачаре; зашто дакле мећеш замку души мојој да ме убијеш?
10. А Саул јој се закле Господом говорећи: Тако жив био Господ! Неће ти бити ништа за то.
11. Тада рече жена: Кога да ти дозовем? А он рече: Самуила ми дозови.
12. А кад жена виде Самуила, повика гласно, и рече жена Саулу говорећи: Зашто си ме преварио? Та ти си Саул.
13. А цар јој рече: Не бој се; него шта си видела? А жена рече Саулу: Богове сам видела где излазе из земље.
14. Он јој опет рече: Какав је? Она му рече: Стар човек излази огрнут плаштем. Тада разуме Саул да је Самуило, и сави се лицем до земље и поклони се.
15. А Самуило рече Саулу: Зашто си ме узнемирио и изазвао? Одговори Саул: У невољи сам великој, јер Филистеји завојштише на ме, а Бог је одступио од мене, и не одговори ми више ни преко пророка ни у сну, зато позвах тебе да ми кажеш шта ћу чинити.
16. А Самуило рече: Па што мене питаш, кад је Господ одступио од тебе и постао ти непријатељ?
17. Господ је учинио како је казао преко мене; јер је Господ истргао царство из твоје руке и дао га ближњему твом Давиду;
18. Јер ниси послушао глас Господњи, нити си извршио жестоки гнев Његов на Амалику; зато ти је данас Господ то учинио.
19. И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене; и логор израиљски предаће Господ у руке Филистејима.
20. А Саул уједанпут паде на земљу колики је дуг, јер се врло уплаши од речи Самуилових, и не беше снаге у њему, јер не беше ништа јео сав дан и сву ноћ. (1.Самуилова 28)

Чек, сада. А шта се онда то Саулу указало? Тело није, сигурно. Е, мој друже, мораш још да студираш Библију.

13. И море даде своје мртваце, и смрт и пакао дадоше своје мртваце; и суд примише по делима својим.
14. И смрт и пакао бачени бише у језеро огњено. И ово је друга смрт. (Откривење 20)

Da pakao postoji najbole da se nadjemo na temi Dali postoji raj i dali postoji pakao stavi mislite o tome.

POZDRAV OD GERE.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Овде се ради о једној јереси. Постоји веома добар доказ који руши целу њихову лажну догму, поред овог дела са Самуилом и Саулом:

2. Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осим тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.
3. И знам за таквог човека (или у телу, или осим тела, не знам: Бог зна)
4. Да би однесен у рај, и чу неисказане речи којих човеку није слободно говорити. (2.Коринћанима 20)

24. А мене дух подиже и однесе у утвари духом Божјим у Халдејску к робљу: и утвара коју видех отиде од мене. (Језекиљ 11)

3. И пружи као руку, и ухвати ме за косу на глави, и подиже ме дух међу небо и земљу, и однесе ме у Јерусалим у утвари Божјој на врата унутрашња која гледају на север, где стајаше идол од ревности, који дражи на ревност. (Језекиљ 8)

9. Ја Јован, који сам и брат ваш и друг у невољи, и у царству и трпљењу Исуса Христа, бејах на острву које се зове Патам, за реч Божију и за сведочанство Исуса Христа.

10. Бејах у духу у дан недељни, и чух за собом глас велики као трубе који говораше: Ја сам Алфа и Омега, Први и Последњи; (Откривење 1)

1. Потом видех: и гле, врата отворена на небу, и глас први који чух као трубу где говори са мном, рече: Попни се амо, и показаћу ти шта ће бити за овим.
2. И одмах бих у духу; и гле, престо стајаше на небу, и на престолу сеђаше неко.(Откривење 4)

Све је то мање битно од доказа који упућују на јерес антихриста, а то је да се оспори Син Божији и његова Жртва на Крсту која нас је искупила и одвела у покој Божији, а то је одмор у Господу - Сабат (Јеврејима 4).

22. Ко је лажљивац осим оног који одриче да Исус није Христос? Ово је антихрист, који се одриче Оца и Сина. (1.Јованова 2)

12. А он принесавши једину жртву за грехе седи свагда с десне стране Богу. (Јеврејима 10)

Ко оспорава Исусу да је Син Божији и Христ? Ко је тврдио и тврди да је анђео или пророк оспоравајући божанску природу нашег Господа? Ко говори да ми треба да још нешто радимо да би се спасили? Ко говори да ће сотона платити за наше грехе? Лажни пророци и пород аспидин, они вуци који заводе и покушавају чак и изабране да заведу. А ко су изабрани и печатирани печатом Божијим? Сви који верују да је Исус Син Божији, да је положио савршену Жртву и спасао нас смрти и греха, да је устао у трећи дан по Писму и да ће доћи поново да успостави своје царство. сви који у то верују свим срцем и испуњавају закон Христов (закон љубави) су печатирани Духом Светим.

Зли примају своју плату на земљи. они ће бити „стрњика, и упалиће их дан који иде, вели господ над војскама“. Неки су уништени као у тренутку, док се други муче више дана. сви су кажњени према својим делима. Греси праведника пренесени су на Сотону, зачетника зла,који мора поднети њихову казну. Тако је он приморан да се мучи, не само због своје сопствене побуне, него и за све грехе на које је навео Божји народ. Његова казна ће бити далеко већа од казне оних које је преварио. После умирања оних који су подлегли његовим преварама, он је још увек жив и мучи се. у ватри која чисти зли су последњи уништени, и корен и грана — Сотона је корен, а његови следбеници гране. Божја правда је задовољена, а свети и сва анђеоска војска, гласно кажу: Амин.

Дух пророштва - Велика борба између Христа и Сотоне
Е.Г.Вајт
вол. Iv 494-495

Већу јерес нисам скоро нашао. Муслимани имају привиђење да је Јуда распет уместо Христа, али да сотона плаћа за наше грехе, то је већ лоше да горе не може. Сведоци тврде да је Исус створени анђео Михаило (то су и адвентисти говорили у почетку, па полако мењали), папа каже да Јевреји имају разлог да чекају Месију јер се нигде у Старом завету директно текст не односи на Исуса Христа, немају ништа против еволуције, ванземаљаца, и да не набрајам остала лажна учења других организација.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Postovanje infamous111,

Vrlo dobro mi je poznata crkvena istorija. Nisam ja nikakavb pristalica papstva, inkvizicije i drugih krivoverja.
Slazem se sa tobom da je bilo tu i tamo i nasilnog pokrstavanja u nekim zamljema, i svakako takvo bezumlje ne odobravam,
Istina je da nisu samo katolici progonili neistomisljenike to su i drugi radili, neki manje, neki vise.

Medjutim, nisu svugde katolici upotrebili silu. Oni imaju jako dobor obucene misionare koji odlaze u razne zemlje.
Spomenuo sam majku Terezu, ne mozes reci da je ona vrsila bilo kakav pritisak na ljude, nego je zaista iskreno pomagala nemocnima.

Ptao si me sta mislim da li neko gresi ako ne propoveda istinu. Svakako, svako ako ne svedoci iztinu gresi, ili je jos nije ni upoznao pa ni nema sta da ponudi nevoljnima i onima koji je jos nisu upoznali.
mnogo ste vi gresaka i zlocina napravili da bi sad dosli da pricate da vi radite kako treba a drugi ne, niste u poziciji da to pricate, bolje se okrenite vama i kako da ispravite sve te silne zlocine koje ste napravili, a pravoslavce i druge ostavite na miru. pricate o nekoj istini? mnogo istine smo videli da su ljudi zbog te istine spaljivani i progonjeni muceni na smrt itd itd. svako treba da se okrene sebi i da radi na sebi a ne da gleda u druge, znas ja volim da kazem moju recenicu koja glasi "lako je biti bolji od drugih ali biti bolji od sebe to je veoma tesko" lako mi vidimo mane jedni drugima ali problem je sto isto tako lekao ne vidimo svoje sopstvene.

P.S kad kazem "vi" ne mislim konkretno na tebe, da ne pomislis to

Poslednja izmena:
Natrag