Православац (правоверац) је свако ко верује да је Исус Син Божији, ко верује у Васкрсење и прихвата Жртву на Крсту која је положена за њега. То колико католика и православаца има нема никакве везе. Свако ко прихвати Господа Исуса Христа као Спаситеља и верује да је Он Син Божији иде у Царство небеско - директ. Тако и мухамеданаца има много и они су такође прохришћанска секта, па ме то не плаши, јер већи је Господ од свих организација и учења која одвраћају људе од Спасења.
Adriane, slazem se, da svako ko prihvati Hrista i donosi duhovne rodove ima nade na spasenje. I( ja tako verujem.
---------------------
Ја се лично хвалим само Господом, о издаји православља сам међу првима устао и побунио се. Послушао сам Господа који рече да изађемо из ове погани која се зове екуменистички покрет.
Slusaj Adrijane, ponovo se slazem sa tobom. Vidis koliko ima toga sto smo jednomisljenici.
A ti na svaki nacin pokusavas da me proglasis svojim neprijatelje, pa i sam vidis da ti ne ide za rukom.
-------------------
Тебе боли што ниси успео да полако доведеш причу како си осмислио: да полако докажеш да је православље лоше, а само ваша јерес исправна.
E moj Adrjane, slaba ti je ta tvoja logika.
Pre svega, ovde i vrapci znaju da sam ja adventista i ja to ne krijem, prema tome ta tvoja prica je neosnovana i lazna.
Kad si me pitao da li sam adventista nista nisam skrivao, nego sam rekao istinu.
Pogresno si zakljucio da je moj cilj da prikaze "da je pravoslavlje lose." Niko nije rekao da je dobro ni fa je lose, samo i sada kazem da gresi sto ne ispunjava Hrisatov nalog i sto ne slede apostole za cije se naslednike izdaju. U tom sam uspeo iako ti mislis da nisam.
Ti si gore pogresno protumacvio, kao i obicno da ja hocu da kazem kakvo je pravoslavlje loso a adventizam dobar, jer ide od vrata do vrata, kako ti to rece. Pogresan ti je zakljucak. Na zalost, ne mogu da se pohvalim da mi adventisti idemo od vrata do vrata.
U tom su Jehovini svedoci najbolje. Istina oni nista drugo i ne rade osim stampaju i rasturaju literaturu i posecuju ljude. Vidis, meni ne smeta da ih pohvalim u onome u cemu su mnogo bolji od nas. Mi adventisti imamo potpuno drugi sistem propovedanja. Drzimo evangelizacij, seminare, imamo radio i Tv stanice i programe, avione, brodove, dobrotvornu organizaciju, skole, bolnice i drugo, jer u savremeno vreme tako se stize da svih slojeva ljud,i a ne posecivanjem, jer su u velikim gradovima stambene zgrade zakljucane i tesko je u njih uci.
Nego to uopste nije bilo moje pitanje. Rec je o misionarama u stranim zemljama. Zar nije Isus svoje sledbenike poslao u svet, ne u crkvu. I s pravom sam zapazio da Pravoslavna crkva, koliko je meni poznatu, u tom radu ne sudeluje.
I ja bih voleo da nije tako, ali tako je. Zasto s eonda tri na mene ljutis, ljuti se na sebe a ne na mene.
------------------------
А што се тиче мојих цитата, ту лежи још једна ваша јерес да се "спава" након смрти, тј. да не идемо директно ка Господу. Где се још потврђује ваша јерес?
To je nasa "jeres" samo kad ti kazes. A sta ces reci na sudnji dan kad doznas da ovo nije jeres, nego je jeres u koju ti verujes?
Adriane, licis mi na fariseja Hristovog vremena. Koji sve zna, sve ima i nista mu nije potrebno, a ne znas kako Verni Svedok rece da si go slep i siromah.
--------------------
2. И после шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована и изведе их на високу гору саме; и преобрази се пред њима.
3. И хаљине Његове постадоше сјајне и врло беле као снег, као што не може белиља убелити на земљи.
4. И указа им се Илија с Мојсијем где се разговараху с Исусом. (Марко 9)
То се у православљу зове Преображење Господње. Као што мудро народ рече:
Не пљуј у бунар из кога си воде пио!
Ma ne bi bilo na odmet da i ti presatanes da pljujes na istinu.
Secas se kada je Isus rekao ucenicima daje Lazar iz Vitanije umro.
Kako im je to saopstio? "LAZAR NAS PRIJATELJ ZASPA... Tada im kaza LAZAR UMRE." Jovan 11,11-14.
Vidis Adiane, nisu advnetisti izmislili da pokojnici SPAVAJU DO VASKRSENJA, nego to je Hristos ustanovio. Pa onda Adrijane koga to ti ismejavas, mene ili Hrista.
Isus je takodje rekao IDEM DA GA PROBUDUM.
Nije rekao Lazar je otisao kod Gospoda idem da ga zovem da sidje sa neba, nego on spava i ja idem da ga probudim i onda ga je vaskrsao.
Gde je Isus potrazio Lazara? "I DODJE NA GROB". 11,38. Nije ga trazio po oblacima, nego u grobu gde su ga bili polozili.
Ja bih ti posewvetovao d aprocitas celu Bibliju na ne samo ono sto ti je neko pripremio kao JS.
Vidis Adriane, pa onda ko ovde iznosi jeres, ja ili ti?
--------------------------
Тако и ти пљујеш у православље које те изнедрило, и уместо да се бориш против спољашњих и унутрашњих непријатеља и јереси, ти узимаш плашт америчких масонских учења и водиш рат са браћом као да си изрод потурички.
Adriane, ja bih te predlozio za nobelovu nagradu, rodjen si da "uspostavis dobre drustvene odnose". Priznajes li?
Moj Adriane, mnogo ti ne dostaje. Nesposobannsi da lepo razgovaras sa ljudima kao covek, nego se postavlja kao da si papa na istoku.
Kad ja ukazem na propuste u pravoslavlju, onda ja "pljujem" a kada ti hulis siris miomiris i lepotu. Jel tako.
Sinko ti si ogranicen covek i tvoje poznaje Biblije i istine je jako ograniceno.
Ti lutas po oblacima i mislis da sve znas a ono....