Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
mnogo ste vi gresaka i zlocina napravili da bi sad dosli da pricate da vi radite kako treba a drugi ne, niste u poziciji da to pricate, bolje se okrenite vama i kako da ispravite sve te silne zlocine koje ste napravili, a pravoslavce i druge ostavite na miru. pricate o nekoj istini? mnogo istine smo videli da su ljudi zbog te istine spaljivani i progonjeni muceni na smrt itd itd. .

P.S kad kazem "vi" ne mislim konkretno na tebe, da ne pomislis to

Prijatelju, Infamous,

zao mi je, ali izgleda da nemas pojma s kim govoris.
Koga su adventisti spaljivali?

Zelim ti sve najbolje

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
ADVENTISTICKI HRISCANI VERUJU
Nastavak

Trojstvo
Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste vecnosti. Bog je besmrtan, svemocan, sveznajuci, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonacan i prevazilazi moc ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je vecno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe. (5. Mojsijeva 6,4; Matej 28,19; 2. Korincanima 13,14; Efescima 4,4-6; 1. Petrova 1,2; 1. Timotiju 1,17; Otkrivenje 14,7)

Bog Otac
Bog vecni Otac je Tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca. (1. Mojsijeva 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korincanima 15,28; Jovan 3,16; 1. Jovanova 4,8; 1. Timotiju 1,17; 2. Mojsijeva 34,6.7; Jovan 14,9)

Bog Sin
Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korincanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korincanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
svi su palili jeretike neko manje neko vise, jedino ako ste novi kolaci u svetu religije x) ali niste to

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
svi su palili jeretike neko manje neko vise, jedino ako ste novi kolaci u svetu religije x) ali niste to

Istina, to je iz istorije dobro poznato, to su radili Katolici, i delimicno pravoslavni sto se tice Hriscanstva.
Protestanti su uvek bili zrtve.
Sto se tice Adventista, nije zabelezeno da je ijedan Adventista cinio bilo kakav zlocin na osnovu verske pripadnosti, niti vodili bilo kakvu kampanju protiv sekti, a kao sto znamo i u ovom vremenu prosvecenosti, i dalje vlada onaj duh lova na vestice od strane vladajucih crkava.
Na zapadu je sada zavladala jedna struja Pacifizma iz dobro poznatih razloga sirenja Ekumenskih ideja, ali ovde na ovim postorima duh progonstva verskih neistomisljenika je izrazen u velikoj meri..

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
za mene isus nije patnjom kupio nase grehe, realno kad pogleam malo je on propatio koliki su nasi gresi, kad pogledamo mnogo vise su propatili neki "jeretici" sto su spaljivani, oni su muceni do besveti sibani bicem razapeti i jos su spaljeni, jos su ih spaljivali na na onom krstu

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
I protestanti su imali inkviziciju. U doba reformacije u oblastima gde su imali vecinu prostestanti su gonili i ubijali rimokatolike i protestante drugog ispovedanja. Kalvin je naredio da se spali lekar Severantes jer je drugacije ucio o Sv.Trojici i bile su propisane kazne za svaki greh, u Engleskoj je do pocetka 19.veka katolicanstvo bilo zabranjeno, one jadne zene u salemu su stradale od protestanata....
Zato nas ne treba cuditi kako su mase odusevljeno pozdravljale pogubljenja giljotinom za vreme francuske revolucije, kad se zna koje su grozote vekovima gledali za vreme inkvizicije.
Samo je Pravoslavlje tolerantno i nije imalo inkviziciju...

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Ja se izvinjavam, ali me interesuje da li je čovek dobio odgovor na pitanje: da li je u redu da se pravoslavni obred drži u katoličkoj crkvi? Mrzi me da čitam sve što ste ispisali nego mi dajte suštinu: da ili ne?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja se izvinjavam, ali me interesuje da li je čovek dobio odgovor na pitanje: da li je u redu da se pravoslavni obred drži u katoličkoj crkvi? Mrzi me da čitam sve što ste ispisali nego mi dajte suštinu: da ili ne?

U oba slučaja suština je ista, ali u svakom slučaju cilj Ekumenizma je da Bogosluženje postane univerzalno, što bi rekli - da Katolici ne samo sa pravoslavnima, već i sa svim drugim konfesijama čak i nehrišćanskim održavaju zajednička Bogosluženja, jer Ekumenizam i jeste duhovni Vavilon, a Vavilon - "BABEL" znači "ZBRKA - HAOS"
Prema tome, moj odgovor je, da pravoslavni ne samo da ne trebaju da održavaju Bogosluženje sa Katolicima, već trebaju da napuste sva Vavilonska učenja i da se okrenu istini zapisanoj u svetoj Božjoj reči bibliji, jer Božji savet upućen svim ljudima na planeti u odnosu na duhovni Vavilon oličen u Rimokatoličkoj crkvi i ekumenskom lažnom jedinstvu glasi:

"I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
Jer gresi njeni dopreše tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njene. ( Otkrivenje 18. 1 - 5 ).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Tvrtko, da li si isguran?

Da li ti je poznato ko je u Moskvi na trgu u drvenima kavezima na pocetki 16. veka spaljivao one hriscane koji su zahtevali reformu u Pravoslasvnoj cvrkvi?
Koji broj zrtava je bio?
Ako kazes da to nije bila inkvizicija, sta je bilo?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Nije u redu!!!!jer se pravoslavna crkva odvojila 1054 godine zbog katolickog jeresa,danas se obred sluzi jer se ujedinjuju kroz "Ekumenizam"
Krace Pravoslavlje je prodano zapasu!!!!Zato i ciste prave pravoslavne svestenike ka na primer Artemija.

Pozdrav od Gere.

Natrag