Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U ovoga Isusa ja vjerujem: Uistinu, ako ne povjerujete da sam Ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim."

A kako u Isusa vjerovati i kako tu vjeru ispovijedati, slušamo od Isusova apostola:

Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava. :)

Pa naravno da ćeš u takvoga, jedinog Isusa i verovati... Nisi lud pa da veruješ u fantazmagoriju soja Mileritskoga...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Izrael zabranjuje ‘terapiju konverzije’ koja LGBT osobama, koje to traže, pomaže da postanu heteroseksualne​

Izraelski ministar zdravstva Nitzan Horowitz u ponedjeljak je najavio zabranu medicinskim radnicima koji se bave takozvanom konverzijskom terapijom, rekavši da je ta zabrana mjera spašavanja života koja ima za cilj iskorijeniti praksu koja “ubija dušu”.

Terapija konverzije jest postupak kojom se pokušava promijeniti seksualna orijentacija pojedinca, tj. pomoći mu da od homoseksualne ili biseksualne orijentacije dođe do heteroseksualne.

Direktiva glavnog ravnatelja Ministarstva zdravstva Nachmana Asha zabranjuje medicinskim stručnjacima da predlažu ili pokušavaju ovu terapiju, terapiju kojom se preorijentira LGBTQ pacijente na heteroseksualnost. Direktiva također omogućuje kaznene mjere protiv onih koji krše naredbu.

“Liječenje je nešto što bi trebalo pomoći, tako da ono što se zove ‘terapija konverzije’ zapravo nije ‘liječenje’ nego okrutno zlostavljanje”, rekao je Horowitz na konferenciji za novinare s Ashom i Zvijem Fishelom, predsjednikom Nacionalnog vijeća za mentalno zdravlje.

Horowitz je rekao da će se svaki profesionalac koji prekrši naredbu suočiti s kaznenom mjerom koja bi mogla uključivati i oduzimanje licence. “Šarlatani” koji provode “ispiranje mozga” tretmanom pretvorbe, “uništavaju živote”, rekao je Horowitz, koji je i sam homoseksualac.
---------------
Evo, Židovi do dana današnjeg ne prestaju 'ubijati Krista'. Ovdje to čine najotvorenije služeći antikristu i njegovim ciljevima.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
1 Jovanova, glava 2
18 Deco! Poslednje je vreme, i kao što čuste da će doći antihrist, i sad mnogi antihristi postaše; po tom poznajemo da je poslednji čas.
19 Od nas iziđoše, ali ne biše od nas: kad bi bili od nas onda bi ostali s nama; ali da se jave da nisu svi od nas.
1 Jovanova, glava 4
3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.
Luka, glava 11
23 Koji nije sa mnom, protiv mene je; i koji sa mnom ne sabira, prosipa.
Dakle jos u vreme Isusa Hrista bilo je mnogo antihrista.
Poenta je samo da ih je Konstantin Veliki ujedinio jer je on usao u Bozju crkvu predstavljajuci sebe da je Bog,kao i svaki drugi Cezar.
Njegove zapovedi slusajte ,pa krajnje vreme je da izadjete iz lazne religije.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Uvijek je mnogo antikrista i razni su. Tako je antikrist osnovao tvoju sektu. I Jovanovu (subotarsku) isto tako.
AntiHristi su se pojavili vec u I veku u vremenu Isusa Hrista.To su oni koji su ga poricali kao Sina Bozjeg,pa preko svedocenja apostola Jovana,Pavla itd.Isus Hrist je javno objavio da je on sejac istine,a da za njim ide protivnik koji seje kukolj ili lazi i dezinformacije da sakriju pravu istinu.
Ali,da li mozda znas nekoga ko je za sebe tvrdio da je Bog usred crkve?
Sta mislis ko bi mogla da bude ova osoba?
2.So 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
4 Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
Upravo to se ispunilo kada je Vas Cezar Konstantin okupio trecinu episkopa u crkvi i naredio im sta ce da propovedaju.
Nije li vas Konstantin uveo tu vasu odvratnu i lazljivu nauku u Hriscanstvo?
Nije li on za samoga sebe govorio da je Bog kao i svaki drugi Cezar,ubica,siledjija,kurvar itd itd...
Da li znate da vi sledite Cezar Konstantinovu nauku?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jovan Prezviter: Isus je samo čovjek i njije Bog.

Antikristi (Kristoubojice): Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. (Iv 10,33)

Sveti Ivan: Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca. (1 Iv 2,22-23)

Kao što vidiš Jovan, brat tvoj po 'proročici', izjavljuje potpuno jednako kao i oni Židovi koji pograbiše kamenje da ubiju Isusa, dakle antikristi, izjavljujući - Isuse, ti si samo čovjek, nisi Bog. Ovime se tvoj brat Jovan svrstao u društvo antikrista. A ti si se pak u to isto društvo antikrista svrstao kada si stao na stranu tih koji Isusu niječu da je Bog, i još pri tome nasrnuo na mene koji ispovjedam da Isus jest Bog, Bog Sin.

U nastavku teksta Isus njih ni ne ubeđuje da je On Bog-Jahve. Pogledaj tekst bolje u nastavku šta im Isus odgovara.

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

P.S. Odgovarajući tebi, koristim ponovo priliku zahvaliti Bogu Isusu što je vas "subotare istjerao na čistinu" i tako vas natjerao da sami pokažete da niste klanjatelji Boga Isusa Krista, nego ste klanjatelji Ellen White. Jer ni jedan od vas, adventista sedmog dana, nije nikada 'skočio' i ukorio drugog adventista koji je nijekao da je Isus Bog. Ali jeste svi 'k'o junci skakali i napadali svakoga ovdje' tko bi istinu o EGW iznosio koja je vama neugodna.

Šta im Isus odgovara u Jovanu 10,33-37? Sa kime sebe poredi?

Odgovara im tako da ga ovi tvoji Židovi (antikristi) ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku. (Iv 10,39) :) Očito da im Isus nije rekao kako je On samo čovjek, nego se i dalje postavljao kao Bog predstavljao kao Bog - upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu (Iv 10,38) - inače bi ga ovi tvoji ostavili na miru, a ne bi ponovo nasrnuli na njega da ga ubiju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odgovara im tako da ga ovi tvoji Židovi (antikristi) ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku. (Iv 10,39) :) Očito da im Isus nije rekao kako je On samo čovjek, nego se i dalje postavljao kao Bog predstavljao kao Bog - upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu (Iv 10,38) - inače bi ga ovi tvoji ostavili na miru, a ne bi ponovo nasrnuli na njega da ga ubiju.
Šta im tačno kaže? Poziva se na psalam 82 gde se "bogovima" nazivaju zemaljski gospodari, jel tako? I onda kaže ako ti mogu biti nazvani "bogovi" kako to ne može On? Kao što vidiš, Isus ovde i kaže da On sa pravom može biti nazvan kao i oni a oni nisu nazvani Jahve već "bog". Isus kaže da On ima pravo isto to.

Iz Isusovog odgovora mi takođe vidimo i šta oni podrazumevaju pod "praviš se bog". Ni oni ne misle na to da je On Jahve i ne kritikuju Isusa za to već za to što Mu oni ne veruju da je "sin Božiji" tj.bezgrešan. Kontekst njihovog negodovanja na Isusa nije da odbacuju Božanstvo Njegovo već da Mu ne veruju da je bezgrešan(Sin Božiji) i da je gospodar. Onu Mu to odriču a Isus im na to odricanje kaže da On jeste to, da je sin Božiji i to u kontekstu dela.. On kaže da ja jesam bezgrešan pogledajte moja dela. Dakle, Isus odgovara na ono za šta je pitan.

Natrag