- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Ovo Isus nikada i nigdje nije rekao
Onda ti sada namerno ne priznaješ Isusu da je rekao ono što je rekao. Ok, ti veruješ u nekog drugog Isusa, koji to nije rekao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ovo Isus nikada i nigdje nije rekao
Ok, ti veruješ u nekog drugog Isusa, koji to nije rekao.
U ovoga Isusa ja vjerujem: Uistinu, ako ne povjerujete da sam Ja Bog, umrijet ćete u grijesima svojim."
A kako u Isusa vjerovati i kako tu vjeru ispovijedati, slušamo od Isusova apostola:
Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.
Dakle jos u vreme Isusa Hrista bilo je mnogo antihrista.
AntiHristi su se pojavili vec u I veku u vremenu Isusa Hrista.To su oni koji su ga poricali kao Sina Bozjeg,pa preko svedocenja apostola Jovana,Pavla itd.Isus Hrist je javno objavio da je on sejac istine,a da za njim ide protivnik koji seje kukolj ili lazi i dezinformacije da sakriju pravu istinu.Uvijek je mnogo antikrista i razni su. Tako je antikrist osnovao tvoju sektu. I Jovanovu (subotarsku) isto tako.
Jovan Prezviter: Isus je samo čovjek i njije Bog.
Antikristi (Kristoubojice): Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. (Iv 10,33)
Sveti Ivan: Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca. (1 Iv 2,22-23)
Kao što vidiš Jovan, brat tvoj po 'proročici', izjavljuje potpuno jednako kao i oni Židovi koji pograbiše kamenje da ubiju Isusa, dakle antikristi, izjavljujući - Isuse, ti si samo čovjek, nisi Bog. Ovime se tvoj brat Jovan svrstao u društvo antikrista. A ti si se pak u to isto društvo antikrista svrstao kada si stao na stranu tih koji Isusu niječu da je Bog, i još pri tome nasrnuo na mene koji ispovjedam da Isus jest Bog, Bog Sin.
U nastavku teksta Isus njih ni ne ubeđuje da je On Bog-Jahve. Pogledaj tekst bolje u nastavku šta im Isus odgovara.
Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.
Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.
P.S. Odgovarajući tebi, koristim ponovo priliku zahvaliti Bogu Isusu što je vas "subotare istjerao na čistinu" i tako vas natjerao da sami pokažete da niste klanjatelji Boga Isusa Krista, nego ste klanjatelji Ellen White. Jer ni jedan od vas, adventista sedmog dana, nije nikada 'skočio' i ukorio drugog adventista koji je nijekao da je Isus Bog. Ali jeste svi 'k'o junci skakali i napadali svakoga ovdje' tko bi istinu o EGW iznosio koja je vama neugodna.
Šta im Isus odgovara u Jovanu 10,33-37? Sa kime sebe poredi?
Šta im tačno kaže? Poziva se na psalam 82 gde se "bogovima" nazivaju zemaljski gospodari, jel tako? I onda kaže ako ti mogu biti nazvani "bogovi" kako to ne može On? Kao što vidiš, Isus ovde i kaže da On sa pravom može biti nazvan kao i oni a oni nisu nazvani Jahve već "bog". Isus kaže da On ima pravo isto to.Odgovara im tako da ga ovi tvoji Židovi (antikristi) ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku. (Iv 10,39) Očito da im Isus nije rekao kako je On samo čovjek, nego se i dalje postavljao kao Bog predstavljao kao Bog - upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu (Iv 10,38) - inače bi ga ovi tvoji ostavili na miru, a ne bi ponovo nasrnuli na njega da ga ubiju.