Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ni oni ne misle na to da je On Jahve i ne kritikuju Isusa za to već za to što Mu oni ne veruju da je "sin Božiji" tj.bezgrešan. Kontekst njihovog negodovanja na Isusa nije da odbacuju Božanstvo Njegovo već da Mu ne veruju da je bezgrešan(Sin Božiji) i da je gospodar.

Da je točno ovo što ti ovdje 'naprdaš', onda bi mu ovi Židovi rekli:

Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe sinom Božjim praviš. (Iv 10,33)

Međutim, Židovi Isusa baš ovako napadoše:

Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. (Iv 10,33) :) Sve je jasno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čitaj šta kaže sam Isus..napadate me što sam rekao "ja sam sin Božiji". Jel tako?
Kod Jevreja je bespredmetno uopšte i pričati sa čovekom koji bi rekao da je Jahve. Nisu Hrista za to napadali. To se najbolje vidi iz Isusovog odgovora.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Čitaj šta kaže sam Isus..napadate me što sam rekao "ja sam sin Božiji". Jel tako?

A sin Božji Isus Krist jest Bog.

Kod Jevreja je bespredmetno uopšte i pričati sa čovekom koji bi rekao da je Jahve. Nisu Hrista za to napadali.

Jesu. Točno piše zbog čega su ga tvoji Židovi napali.

Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. (Iv 10,33) :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. (Iv 10,33) :)

"graditi se bog" u konteksu razgovora Jevreja sa Isusom isključivo znači "sin Božji" a to smo videli gore šta znači...biti bez greha..biti kao Adam pre pada. Za Jevreje je bilo nezamislivo da neko rođen od žene bude bezgrešan, da bude bez prvobitnog greha. U tom kontekstu Isus je po njima neovlašćeno uzeo titulu "bog" u tom kontekstu i oni su bili kivni na Njega jer nisu verovali da neko kao On, takvog porekla može biti to. Bilo je to uvreda za njih.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
"graditi se bog" u konteksu razgovora Jevreja sa Isusom isključivo znači "sin Božji" a to smo videli gore šta znači...biti bez greha..biti kao Adam pre pada. Za Jevreje je bilo nezamislivo da neko rođen od žene bude bezgrešan, da bude bez prvobitnog greha. U tom kontekstu Isus je po njima neovlašćeno uzeo titulu "bog" u tom kontekstu i oni su bili kivni na Njega jer nisu verovali da neko kao On, takvog porekla može biti to. Bilo je to uvreda za njih.

A zašto im Isus onda nije rekao - majmuni jedni, ja sam samo čovjek? :):mig:

Tebi nije baš lako, Biblija te mrcvari. U Bibliji baš piše onako kako tebi ne paše. Ispendreči je, zar nisi subotar, Jelenin đak.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus u ovom kontekstu jeste više od čoveka jer je bezgrešan što nije ni jedan čovek rođen od žene. Nema na sebi Adamov greh, nema sklonosti ka grehu, niti je učinio i jedan na zemlji i pored najvećih iskušenja. Narod to jednostavno nije mogao da prihvati, bilo im je to neverovatno..pitali su se kako je Isus tako neznatnog porekla mogao biti to? To je njima delovalo neverovatno jer su gledali na očima što je a ne ono što govore proroci. Očekivali su nekoga sa nebesa a ne nekog čoveka neznatnog porekla.

Rekoh, Isus ih poziva da se sami uvere na osnovu dela koja čini. Ko je hteo da vidi ta dela morao se pridružiti Hristu. Učenici su imali tu privilegiju da budu sa Njim stalno i da uvide da su Mu dela zaista bezgrešna. Tako su se uverili. Dakle, Isus poziva da Ga posmatraju u delima koja čini i u svakodnevnom životu. Kada budu videli da On nema greha mogli su tada tek se uveriti da je On zaista Sin Božiji..tako Ga je Petar prepoznao..kroz dela i priznao da je On zaista Sin Božiji.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus u ovom kontekstu jeste više od čoveka jer je bezgrešan što nije ni jedan čovek rođen od žene.

Više od čovjeka, a nije Bog!?!?!?!?!?!?!? A što je onda Isus bio? Sveti šišmiš - Betmen? Nije Bog, ali više od čovjeka!?!?!? Nema što biti nego Betmen.

Slušaj ti 'dragane'. Prestani se ti rugati i za**jebavati s Biblijom. Zaista si prevršio svaku mjeru. Ja pišem knjigu o vama adventistima pa mi se da ovako s tobom zaje*bavati, ali vidiš da više ni tripo ne trza na tebe.

Učenici su imali tu privilegiju da budu sa Njim stalno i da uvide da su Mu dela zaista bezgrešna.

Zato ga učenici i nazivaju Bogom. Toma - Gospodin moj i Bog moj. Pavao - velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tvoje nerazumevanje je jedno ali kao što vidimo Isus u Jovanu 10,33-38 jasno govori o sebi ko je(sin Božji) i kako sebe predstavlja kao i nerazumevanje naroda(ne primaju da je "sin Božiji".)

Na žalost, i ti ne razumeš i ti od Isusa očekuješ nešto posebno kao i narod tadašnji a ne primaš Onog Isusa kakav je stvarno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tvoje nerazumevanje je jedno ali kao što vidimo Isus u Jovanu 10,33-38 jasno govori o sebi ko je(sin Božji) i kako sebe predstavlja kao i nerazumevanje naroda(ne primaju da je "sin Božiji".)

Na žalost, i ti ne razumeš i ti od Isusa očekuješ nešto posebno kao i narod tadašnji a ne primaš Onog Isusa kakav je stvarno.

Dakle, Isus nije Bog, a više je od čovjeka, što znači da je Isus Betmen!?!? Daj još citate iz Biblije za ovu svoju tvrdnju.

Natrag