Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije "čovek" u smislu da je podložan grehu. Apostol Pavle govori "krv i meso" ne može ući u carstvo nebesko tj. ovo čovek u svom stanju greha kao što smo mi svi sada. Izraz "čovek" sada označava ovo naše grešno telo tj. telo sklono grehu. Isus je jedini bio bez greha i zato nije čovek u ovom našem smislu-"krv i meso"(grešno telo). Pošto je On bezgrešan znači da je više od "čoveka". On je "sin Božiji" kao što je to bio Adam pre pada.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Adam je "sin Božiji" ali je taj status izgubio kada je pao u greh. Tada više nije sin Božiji. To se vidi i po rodoslovu..Adamova deca su sinovi čoveka a samo je Adam nazva "sin Božiji" u tom smislu. I jedino se Isus u rodoslovu posle naziva sin Božiji.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Čovek pre pada u greh. A to nije isti čovek kao sadašnji. Zato Isus kaže:"ja sam od viših a vi od nižih" Jovan 8,23 a ukazuje na "čoveka ovog sveta" a zatim u Jovanu 8,34-36 ukazuje na to da On nije rob grehu...i to je ono što Ga čini višim.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Adam je više od čoveka kao i Hristos. Sasvim dovoljno lepih citata o Hristu i ko je On.

Spavaj, odmori malo. Laku noć.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adam je više od čoveka

Znači, i Adam je Batman. Ovo si ti pročitao u nekoj "New age dječjoj slikovnici".

Biblija kaže ovako: Post 2,7: Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane čovjek živa duša.

Dobro, ovo smo riješili. Nema tvoga Batmana Isusa u Bibliji. Ajde sada nešto novo izmisli, pa se ponovo javi. Ja odoh pisati svoju knjigu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sretno. Podeli je sa nama kada napišeš. Valda smo mi prioritet, tvoji drugari da foruma:).

Nego Jovan 10,33-38 takođe je jasan i sa tim tekstom smo i počeli. Sin Božiji, Hristos znači da nema greha na sebi. U tom smislu On je kao i Adam-pre pada"sin Božiji". Narod Mu to ne priznaje jer im na oko ne liči na "sina Božijega" pa ga optužuju za to i kažu Mu da se "gradi bog"

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sretno. Podeli je sa nama kada napišeš. Valda smo mi prioritet, tvoji drugari da foruma:).

Nego Jovan 10,33-38 takođe je jasan i sa tim tekstom smo i počeli. Sin Božiji, Hristos znači da nema greha na sebi. U tom smislu On je kao i Adam-pre pada"sin Božiji". Narod Mu to ne priznaje jer im na oko ne liči na "sina Božijega" pa ga optužuju za to i kažu Mu da se "gradi bog"

Nemaš još citat iz Biblije da je Isus Batman. Čekam.

Natrag