Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve to kada se dogodi prvo promena u srcu. Bez toga se ne može ni verovati srcem.

A onda i ispovest ima značaja u smislu da njome priznajemo preko koga smo spaseni a pod dva ukazuje na to da moramo u Njemu ostati da bismo na kraju bili spaseni.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nema ni promjene u srcu bez Boga. Bog je ispred i prije svega i u svemu što čovjek dobro čini.

Da, samo što to Bog ne radi bez našeg pristanka. On se dešava u srcu, unutar nas, i nije vidljivo.

Bravo, tako je. Čovjekov je pristanak, Božje je djelo a plod je vjera srcem. Na nama je još "ustima ispovjediti" tu vjeru u našega Spasitelja i Boga Isusa Krista što čini puninu suodnosa Boga i čovjeka, a to je čovjekovo (naše) spasenje za vječnost. I zaista, ništa sve ovo ne opisuje toliko točno i toliko veličanstveno kao ove apostolov riječi:

Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Spasenje se već dodilo pre toga. To je samo forma. Važno je zbog sveta a ne zbog nas..svetu tako svedočimo za Hrista.

Sveti apostol tvrdi potpuno suprotno ovoj tvojoj antikristovskoj mantri. Vidi: Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Jasno je, nema spasenja bez priznanja Krista Spasiteljem i Bogom. Baš zato Krist upozorava: Iv 8,24: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sveti apostol tvrdi potpuno suprotno ovoj tvojoj

Nema suprotnog prvo si se i ti složio a sad pričaš da je sve suprotno. De usaglasi se sa sobom.

Lepo si i sam u prethodnom postu priznao:

Bravo, tako je. Čovjekov je pristanak, Božje je djelo a plod je vjera srcem.

Znači da tako je. Čovekov pristanak(unutrašnja odluka) je najvažniji i on jeste spasonosan.

A onda si dodao ono što sam morao korigovati:

Na nama je još "ustima ispovjediti" tu vjeru u našega Spasitelja i Boga Isusa Krista što čini puninu suodnosa Boga i čovjeka, a to je čovjekovo (naše) spasenje za vječnost

Nije punina spasenja ustima dodati već je sve u čovekovom pristanku. To je i početak i kraj.

Ustima priznati je samo pokazivanje svetu ko je zaslužan za to. Ne da nas to samo po sebi spasava ili dovršava spasavane. Ispovest je važna ne zbog Boga(Bog zna), ne zbog nas(i mi znamo) već zbog sveta...i drugih da potvrdimo ko je to zaslužan za naše spasenje. Usnena ispovest nije ni početak ni dovršetak spasenja već priznanje tog spasenja pred svetom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne možeš protiv apostola, a on kaže: Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Isus sam kaže ovo isto što i ja: "Neće svaki koji mi govori Gospode ući u carstvo".

Ako razumeš ovo što kaže Hristos svatićeš da ispovest ne spasava. Jer da spasava bilo bi dovoljno reći Gospode, Gospode i spasen si.

Reči apostola se moraju kroz ovo sagledati.

Natrag