Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Odatle pak vi "rodoljubi" po istoj matrici mrzite SZO...jel vidite koliko vam to "rodoljublje" donosi konflikata međusobno i sa svetom?
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Hoćeš reći da su Isusova načela ta koja su donela nož na Balkanu? Lepo, lepo predstavljanje Isusovog učenja..divno. Da li ti nekada razmisliš o implikacijama šta pišeš?

Hajde iskreno..ljudi čitaju..vidiš da "rodoljublje" ne valja..jer vas huška jedne protiv drugih a vas zajedno protiv civilizovanog sveta.

Isusova nauka pak donosi pomirenje narodima i ljubav prema pojedincu a ne grupi. To je Hristovo "rodoljublje" a ne ovo vaše plemensko..shvataš razliku?
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Sada si i divljak.

Zašto, pobogu? Kakav divljak? Ja ti govorim istinu..koja treba da te oslobodi lažnog "rodoljublja" već da primiš Isusovovo koje je zapravo "čovekoljublje". Ovo se odnosi na tebe ali na sve Srbe koji čitaju ovo. Da se i oni oslobode tog bremena "rodljublja" i da dođe do istinskog pomirenja naših naroda.

Do toga može doći samo ako shvatimo da plemensko "rodoljublje" donosi neslogu i mržnju. Hristova nauka jedino može osloboditi i otpustiti sve "otrove" prionule za srce u dušu naših naroda.

Takođe će nas osloboditi nepotrebnih strahova od sveta za koji smatramo da nas mrzi i da se mi treba nešto da odupiremo. Kao ovo za Covid i slično.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Kako ti znaš da sam ja lažni domoljub. Naravno, ne znaš


Ja sada ne govorim o tebi već o fenomenu "rodoljublja" i desnice koju ti protežiraš i kojoj se diviš. Ja sam ti samo ukazao da je iskustovo pokazalo da ona ne funkcioniše i da je kontraproduktivna. Možda ti misliš da kod tebe je drugačije i možda si ti iskren jer veruješ u dobru ideju toga ali iskustvo je pokazalo da nam je to "rodljublje" donelo nesreće..trebaš samo malo otvoriti um da vidiš da je to tako..a ja sam i objasnio zašto je to tako.

Svako "domoljublje" je već samo po sebi iskrivljenje načela "ljubavi" jer ono stavlja "naciju" kao predmet ljubavi u posebnu kategoriju. To vodi u osetljivost prema "naciji" ili "plemenu" a ta osetljivost dalje vodi u brigu i strah od ugroženosti od druguih naroda i nacaija tj. plemena. Ona je pristo takve prirode. Ona nas umesto otvornosti prema drugima zatvara u sebe i čini nas nepoverljivima i sumnjičavima.

Naravno, ne znaš, a to onda znači da si zaista divljak i pokvarenjak.


Evo ovo je pokazatelj tog povređenog ponosa jer sam dirnuo u načela u koja veruješ i moje pisanje već ugrožava tvoju idealizaciju nacije do te mere da sam ja u tvojom očima "neprijatelj" i zato sa pokvarenjak i divljak. To je ta osetljivost o kojoj govorim. Zato to nije dobro. Prijatelju, ako se oslobodiš ovog bremena nećeš u meni videti neprijatelja...isto kao što pleme vidi u drugom svog neprijatelja jer je ljubav prema svom plemenu izazvala osetljivost i strah od drugog plemena.

Evo da povežemo na kraju sa temom. Balkanska plemenska osetljivost nas čini da sumnjamo u svet da nam želi neko zlo..."oni sigurno nas mrze" .. "oni hoće da nas otruju" ..da nas unište. SZO radi protiv nas.

Sva ova priča o nacionalizmu i desničarstvu zato je povezana sa ovom temom na ovaj način. Isti princip je naše Balkanske uskogrudosti i latentno nepoverenje prema svetu i svetskim institucijama..ima toga naravno svugde u svetu ali kod nas je najizraženije jer mi ovde najviše u Evropi gajimo to "plemensko rodoljublje". Zato je tolika odbojnst prema svemu što dolazi iz sveta.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top