Važno je ako prihvatimo činjenicu da ništa nije slučajno u ovom životu, već da je
sve savršeni dio Očevog plana za naše dobro.
K tome, mene veseli misao da mi Gospodin govori/odgovara na hrvatskom jeziku. Kad bi mi, npr. govorio na korejskom, ne bih ništa razumjela.
(Kad kažem "govori", nadam se da je jasno da se odnosi na nutarnji glas, a ne nešto se tjelesnim osjetilima čuje ili vidi ili umišlja).
Jer jezici razni nisu nastali po volji Božjoj već zbog greha i gradnje Vavilonske kule. Tada su razdeljeni inače da je nisu gradili govorili bi svi jedan jezik.
Ljudi su u svojoj oholosti počeli graditi babilonsku kulu i nastao je razdor među njima, a onda im je Bog pobrkao jezike. Dugo nisam čitala taj dio Iz Biblije, ne sjećam se više...ali sjećam se da je Slap napisao kako
gradnja babilonske kule dobro ocrtava
protestantizam. Vidiš, u tome se slažem.
Znači, ta razdeljenost upravo je posledica greha. Svako ko ističe "razdeljenost" ili parcijalnost kao vrlinu tj.nacionalost,domoljublje,rodoljublje podržava ono što je nastalo kao posledica pobune protiv Boga.
Razdjeljenost jest posljedica grijeha, ljudske slabosti i očiti znak da nema Duha,
ali nacionalnost i domoljublje je Božji dar. Nismo anđeli, "omeđeni" smo tijelom i svaki od nas ima konkretne značajke duha i tijela. Naravno da nije važan tijelesni izgled, malen ili velik stas, ni plave oči...osim kad se sve to prihvaća kao Božji dar po kojem je svatko od nas jedinstven i dragocjen u Božjim očima, baš takav kakav jest.
Dakle, ni nacionalnost ni domoljublje nisu parcijalnost koja je nastale kao pobuna protiv Boga, već naprotiv prilika da u svojoj jedinstvenosti (koja je određena nacionalnošću) slavimo Gospodina koji je bogat i stvorio je sve ljude i narode.
Jesi li razumio?
Zajedništvo srdaca! To je važno.
Zašto ću se složiti s DarthShone-om, Adrianom ili Miretom, a ne Jovanom Prezviterom, ne utječe nacionalnost,
nego vjera. I to vjera u Isusa, Sina Božjega.
P. S. Nisi mi odgovorio da li si poznavao megido s bgdacafe-a? Ne moraš mi odgovoriti ako ne želiš.
Naime, podsjećaš me na jednog člana koji mi je bio interesantan, ali nikad nisam odgonetnula da li je bio vjernik ili ne, ni da li je kršćanin ili Židov?