Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, na kojem se ti jeziku moliš Bogu?
Zašto je to važno? Jer jezici razni nisu nastali po volji Božjoj već zbog greha i gradnje Vavilonske kule. Tada su razdeljeni inače da je nisu gradili govorili bi svi jedan jezik.

Znači, ta razdeljenost upravo je posledica greha. Svako ko ističe "razdeljenost" ili parcijalnost kao vrlinu tj.nacionalost,domoljublje,rodoljublje podržava ono što je nastalo kao posledica pobune protiv Boga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja upravo ti kažem da nisam socijalista niti komunista.

Sada kad sam ti pokazao čiji si sljedbenik, sada ih se odričeš. Neće ići. Izbor ti je sljedeći:

1. Možeš biti pristalica "desnih domoljuba" koji zagovaraju "nacionalni suverenitet". Ti si ovo odbacio i izruguješ se s ovim.

2. Možeš biti "Miroljubovac teokrat". Ti si i ovo s podsmjehom odbacio.

3. Ostaje ti biti "internacionalni diktator" - lenjinist, staljinist, boljševik. Tako da ti jesi "notorna komunjara", klanjatelj najvećih satrapa u povijesti čovječanstva: Lenjina, Staljina, Mao Ce-tunga, Hitlera, Čang Kaj-šeka, Pol Pot, Mengistua, Tita.

Ali ti u ime negiranja komunizma ideš u nacionalizam koji je isto zlo.

I susu je bio domoljub, nacionalist - "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova." Sori, tebi je Isus jednak đavlini.

Samo Hristova nauka omogućava pomirenje narodima.

Isus je domoljub i nacionalist - "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova." Sori, tebi je Isus jednak đavlini.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sada kad sam ti pokazao čiji si sljedbenik, sada ih se odričeš. Neće ići. Izbor ti je sljedeći:

1. Možeš biti pristalica "desnih domoljuba" koji zagovaraju "nacionalni suverenitet". Ti si ovo odbacio i izruguješ se s ovim.

2. Možeš biti "Miroljubovac teokrat". Ti si i ovo s podsmjehom odbacio.

3. Ostaje ti biti "internacionalni diktator" - lenjinist, staljinist, boljševik. Tako da ti jesi "notorna komunjara", klanjatelj najvećih satrapa u povijesti čovječanstva: Lenjina, Staljina, Mao Ce-tunga, Hitlera, Čang Kaj-šeka, Pol Pot, Mengistua, Tita.

I susu je bio domoljub, nacionalist - "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova." Sori, tebi je Isus jednak đavlini.

Isus je domoljub i nacionalist - "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova." Sori, tebi je Isus jednak đavlini.

Zaboravljaš naša Balkanska bolna iskustva. Zar ti to ne govori da je "nacionalizam" štetan? Znaš li da će se sve ponoviti...jel bi ti voleo to?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja znam da se ti nećeš složiti sa onim govornicima na videu što sam ti postavio juče. Nećeš jer oni traže da se srpska Krajina obnovi i se ostvari ideja "jedan narod u jednoj državi". No, ti ćeš to sa grozom odbaciti. Ali ćeš se sa njima složiti oko vakcina naravno i oko virusa. Međutim, u svom uskom domenu razumevanja nećeš videti da se vi slažete na isti način i da se razmimolizate "na isti način". Nećeš videti da ste u tome identični. A to je zapravo zato što trebate i vi i oni da promenite "način".

Zapravo to je ideja "domo/rodo-ljublja"..ideja "parcijalne" ljubavi. Ljubav mora biti neograničena. Ne omeđana granicama i nacijom.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Zašto je to važno?

Važno je ako prihvatimo činjenicu da ništa nije slučajno u ovom životu, već da je sve savršeni dio Očevog plana za naše dobro.
K tome, mene veseli misao da mi Gospodin govori/odgovara na hrvatskom jeziku. Kad bi mi, npr. govorio na korejskom, ne bih ništa razumjela. :) (Kad kažem "govori", nadam se da je jasno da se odnosi na nutarnji glas, a ne nešto se tjelesnim osjetilima čuje ili vidi ili umišlja).

Jer jezici razni nisu nastali po volji Božjoj već zbog greha i gradnje Vavilonske kule. Tada su razdeljeni inače da je nisu gradili govorili bi svi jedan jezik.

Ljudi su u svojoj oholosti počeli graditi babilonsku kulu i nastao je razdor među njima, a onda im je Bog pobrkao jezike. Dugo nisam čitala taj dio Iz Biblije, ne sjećam se više...ali sjećam se da je Slap napisao kako gradnja babilonske kule dobro ocrtava protestantizam. Vidiš, u tome se slažem.

Znači, ta razdeljenost upravo je posledica greha. Svako ko ističe "razdeljenost" ili parcijalnost kao vrlinu tj.nacionalost,domoljublje,rodoljublje podržava ono što je nastalo kao posledica pobune protiv Boga.

Razdjeljenost jest posljedica grijeha, ljudske slabosti i očiti znak da nema Duha, ali nacionalnost i domoljublje je Božji dar. Nismo anđeli, "omeđeni" smo tijelom i svaki od nas ima konkretne značajke duha i tijela. Naravno da nije važan tijelesni izgled, malen ili velik stas, ni plave oči...osim kad se sve to prihvaća kao Božji dar po kojem je svatko od nas jedinstven i dragocjen u Božjim očima, baš takav kakav jest.
Dakle, ni nacionalnost ni domoljublje nisu parcijalnost koja je nastale kao pobuna protiv Boga, već naprotiv prilika da u svojoj jedinstvenosti (koja je određena nacionalnošću) slavimo Gospodina koji je bogat i stvorio je sve ljude i narode.
Jesi li razumio? Zajedništvo srdaca! To je važno.
Zašto ću se složiti s DarthShone-om, Adrianom ili Miretom, a ne Jovanom Prezviterom, ne utječe nacionalnost, nego vjera. I to vjera u Isusa, Sina Božjega.

P. S. Nisi mi odgovorio da li si poznavao megido s bgdacafe-a? Ne moraš mi odgovoriti ako ne želiš. :)
Naime, podsjećaš me na jednog člana koji mi je bio interesantan, ali nikad nisam odgonetnula da li je bio vjernik ili ne, ni da li je kršćanin ili Židov?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ljudi su u svojoj oholosti počeli graditi babilonsku kulu i nastao je razdor među njima, a onda im je Bog pobrkao jezike. Dugo nisam čitala taj dio Iz Biblije, ne sjećam se više...ali sjećam se da je Slap napisao kako gradnja babilonske kule dobro ocrtava protestantizam. Vidiš, u tome se slažem.

Pedeset tisuća ih je, protestantskih sekti, istu Bibliju čitaju, na istog se duha pozivaju, a najrađe bi jedni drugima "vratom zavrnuli".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si rob svoga neznanja. Ta bolna iskustva nisu posljedica desno orjentiranih domoljublja i nacionalizma, već upravo obrnuto. Izazvao ih je bolesni ljevičarski um.

Koliko znam Srbi nisu želeli da drže krajinu zbog levice niti Hrvati da brane zbog levice...upravo sa povampirenjem desnice krajem 80-tih nastaju sukobi na prostoru SFRJ. Ti baš voliš da negiraš očite činjenice.

A i drugde u svetu..isti princip s tim što je naš Balkanski mentalitet dodatno vatru podgrejao.

li sjećam se da je Slap napisao kako gradnja babilonske kule dobro ocrtava protestantizam

Babilon i Protestantizam?? Ah pa to samo od njega i možeš čuti :). No, dobro.

Važno je ako prihvatimo činjenicu da ništa nije slučajno u ovom životu, već da je sve savršeni dio Očevog plana za naše dobro.
K tome, mene veseli misao da mi Gospodin govori/odgovara na hrvatskom jeziku. Kad bi mi, npr. govorio na korejskom, ne bih ništa razumjela.

Moraš malo dublje o ovome da razmisliš..ovo je onako površno da kažem rezonovanje. Jer vidi, Bog nije bio za to da se jezici pomešaju..to treba da shvatimo. Međutim, kada vidimo zašto je došlo do toga jeste da budu sprečeni u onome što su naumili...dakle ti jezici su pomešani kao nužno zlo a ne kao nešto dobro. Tako da je to sasvim dovoljan razlog da shvatimo da je to "zlo" što postoje drugi jezici i što se ljudi dele u države..a ne dobro.

ali nacionalnost i domoljublje je Božji dar.

Nije Izabelitice..nije. Upravo rekoh..nastalo kao nužno zlo. Mi trebamo u dobru da te razlike anuliramo. U dobru dakle. A ako potsitčemo te razlike samim isticanjem nacije ili domoljublja to već podstičemo i odatle kasnije proizilaze mržnja naroda protiv naroda...a to je ono što Bog osuđuje. Ti treba da voliš brata svoga..i da voliš sve ljude i u tom pogledu da rastemo u ljubavi. Ne u isticanju ja sam Hrvat, ja sam Srbin itd...to kažem uokviruje ljubav i daje joj drugi smisao. Mi pričamo jezicima ali to ne treba da ističemo kao vrlinu već kao nužno zlo..jer ćemo na nebu svi jedan jezik govoriti. Neće biti Srbin, Hrvat itd...nadam se da sada razumeš.

Naravno da nije važan tijelesni izgled, malen ili velik stas, ni plave oči...osim kad se sve to prihvaća kao Božji dar po kojem je svatko od nas jedinstven i dragocjen u Božjim očima, baš takav kakav jest.

To svakako. To je takođe faktor koji deli ljude kada se ističe. Upravo trebamo sve to vidljivo što je i što deli u potpunosti primiti bez ikakvih isticanja.

Dakle, ni nacionalnost ni domoljublje nisu parcijalnost koja je nastale kao pobuna protiv Boga, već naprotiv prilika da u svojoj jedinstvenosti (koja je određena nacionalnošću) slavimo Gospodina koji je bogat i stvorio je sve ljude i narode.
Jesi li razumio? Zajedništvo srdaca! To je važno.

Razum te, ali sam uverenja da i samo isticanje toga vodi u pogrešnom pravcu..sama znaš šta smo preživeli zbog toga..a mislimo i dalje da je to nešto plemenito. Nije Isabelitice, nije.

P. S. Nisi mi odgovorio da li si poznavao megido s bgdacafe-a? Ne moraš mi odgovoriti ako ne želiš.

E nevidoh...izvini. Ne znam ko je to...nisam nikada. A ko je to? :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
upravo sa povampirenjem desnice krajem 80-tih nastaju sukobi na prostoru SFRJ.

Nije se povampirila desnica. Baš suprotno.

Ti baš voliš da negiraš očite činjenice.

A ti se baš voliš pokazivati k'o neznalica. Baš guštaš u tome.

Babilon i Protestantizam?? Ah pa to samo od njega i možeš čuti :). No, dobro.

Baš je tako. Kako su se namnožavali "babilonske grupe", baš se tako namnožavaju protestantske sekte. Opovrgni. Ali argumentima, dosta je tvojih naklapanja.

Nije Izabelitice..nije. Upravo rekoh..nastalo kao nužno zlo. Mi trebamo u dobru da te razlike anuliramo. U dobru dakle. A ako potsitčemo te razlike samim isticanjem nacije ili domoljublja to već podstičemo i odatle kasnije proizilaze mržnja naroda protiv naroda...a to je ono što Bog osuđuje.

Znači, ti si zato da se "zatru sva plemena na svijetu", i da ostane samo židovski narod. Ti si još gori od svakog od one osmorice krvoloka koje sam navodio. Strašno. Kad bi ti dobio "5 minuta vlasti na čitavoj zemlji", ti bi zemlju zapalio da sve nestane.

To svakako. To je takođe faktor koji deli ljude kada se ističe. Upravo trebamo sve to vidljivo što je i što deli u potpunosti primiti bez ikakvih isticanja.

Onda ti kazni Boga, razapni ga. Bog je htio i dao da se ljudi rađaju u različitim narodima i na različitim prostorima. Osim toga, hoćeš li citirati Novi zavjet gdje su Isus ili apostoli naredili: "Zatrite imena svih naroda".

Razum te, ali sam uverenja da i samo isticanje toga vodi u pogrešnom pravcu..

A koga uopće obvezuje tvoje uvjerenje? Pogotovo ovakvo "sotonsko" prema kojemu bi trebalo zatrti ime svakoga naroda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag