Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ti se baš voliš pokazivati k'o neznalica. Baš guštaš u tome.

Komunizam se raspao a onda su se raspala Juga. Dakle, nije komunizam razbio već ono što je nastalo nakon raspada komunizma...elementarno razumevanje činjenica.

Znači, ti si zato da se "zatru sva plemena na svijetu", i da ostane samo židovski narod.

Citiraj me gde sam to rekao....da se sva plemena zatru???? Zaboga šta si popio danas?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pogotovo ovakvo "sotonsko" prema kojemu bi trebalo zatrti ime svakoga naroda.

Reci nam šta si popio danas? Zatrti svaki narod..svako pleme? Ja to rekao? A da ne bi ti to možda radio pa projektuješ na mene? Samo bi ostavio svoje šta već? Sve bi ih pobio zar ne?

Molim te ne piši postove kada se nalokaš..molim te..otrezni se pa piši. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Komunizam se raspao a onda su se raspala Juga. Dakle, nije komunizam razbio već ono što je nastalo nakon raspada komunizma...elementarno razumevanje činjenica.

Ti si poznat da prkosiš činjenicama. :) Međuti, činjenice ne možeš promijeniti što god ti o njima mislio i rekao.

Citiraj me gde sam to rekao....da se sva plemena zatru???? Zaboga šta si popio danas?

Da se zatre svaki spomen na njih i njihova imena. Zar nisi rekao da je "plemenski mentalitet Balkanaca" za sve kriv. I onda još to svališ na "desničare". A sva zla počinili ljevičari.

P.S. A da se ti negdje upišeš u kakvu školu pa da o ovome nešto naučiš?

Reci nam šta si popio danas? Zatrti svaki narod..svako pleme? Ja to rekao?

Vidi gore što sam napisao: zatrti ime svakoga naroda.

A da ne bi ti to možda radio pa projektuješ na mene? Samo bi ostavio svoje šta već? Sve bi ih pobio zar ne?

Tvoji ljevičari sve ubijaju - Lenjin, Staljin, Mao Ce-tung, Hitler, Čang Kaj-šek, Pol Pot, Crveni Khmeri, Mengistu, Tito.

Molim te ne piši postove kada se nalokaš..molim te..otrezni se pa piši. :)

Nije bitno je li "pisac" pijan ili trijezan, bitno je piše li istinu ili laže. A ti lažeš, pokušavaš krivnju sa krvoloka ljevičara prebaciti potpuno nevinim ljudima. To ti je đavliji posao.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije bitno je li "pisac" pijan ili trijezan,

Vidi se po pisanju :).

Lepo me ti optuži da bih pobio za 5 minuta sve..
Znači, ti si zato da se "zatru sva plemena na svijetu", i da ostane samo židovski narod.
Znači, ti si zato da se "zatru sva plemena na svijetu", i da ostane samo židovski narod. Ti si još gori od svakog od one osmorice krvoloka koje sam navodio. Strašno. Kad bi ti dobio "5 minuta vlasti na čitavoj zemlji", ti bi zemlju zapalio da sve nestane.
A onda se vadiš pa kažeš

"Vidi gore što sam napisao: zatrti ime svakoga naroda."

Da li si ono gore pisao pijan a ovo dole trezan ne znam..samo znam da treba sa sobom samim da se dogovoriš. Jer pišeš besmislice.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ti si poznat da prkosiš činjenicama. :) Međuti, činjenice ne možeš promijeniti što god ti o njima mislio i rekao.

Sukobi nastaju sa padom i slabljenjem komunizma..to su činjenice. Nacionalista Milošević, nacionalista Tuđman...bivši komunisti..nacionalizam i šovinizam počeli da bujaju..u Srbiji simpatije za četnike u Hrvatskoj za ustaški pokret...u to vreme...

Ali nisu ova dvojica krivi...oni su samo odraz nabujalog nacionaizma krajem 80-tih.

Ali to je istorija...ja šire gledam i govorim o našem mentalitietu ovde da se bunimo protiv sveta. Zato što smo najskloniji nacionalizmu i šovinizmu a uzrok tome jeste i Balkanski mentalitet. Naravno genetkia tu igra značajnu ulogu kod atlantskih mediteranaca i dinarida čije gene nosimo u najvećem prcentu.

Zato samo Hristova nauka može ovu našu genetiku po prirodi ratobornu i uzavrelu da kanališe na pravi način. Bez te kontrole našeg mentaliteta bićemo besni i ratoborni i bundžije.

Ivo Andrić je najbolje opisao naš mentalitet...da li si nekad čitao šta kaže za Bosance? To se odnosi naravno na sve nas...jer smo taj mentalitet i podneblje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da li si ono gore pisao pijan a ovo dole trezan ne znam..samo znam da treba sa sobom samim da se dogovoriš. Jer pišeš besmislice.

Nisam ja za "zatiranje plemena" i njihovih imena, nego ti. Prema tome, nisam te ja optužio nego si se sam otkrio. Ljevičari krvoloci su to činili u ime klase (radničke), a ti bi to učinio, pretpostasvljam, da sve narode "zasubotariš".

Sukobi nastaju sa padom i slabljenjem komunizma..to su činjenice.

Kakav pad komunizma, jesi li ti normalan. Komunizam nije nikada bio jači i življi i to je još najjači u "Baidenovoj Americi". Znaš li onu pjesmu što su pjevale tvoje komunjare: Amerika i Engleska biće zemlja proleterska!

Nacionalista Milošević, nacionalista Tuđman...bivši komunisti..nacionalizam i šovinizam počeli da bujaju..

Po čemu je Tuđman nacionalist.

u Srbiji simpatije za četnike u Hrvatskoj za ustaški pokret...u to vreme...

Ovo je notorna neistina, točnije glupost. U Hrvatskoj su i dan danas komunjare na vlasti. O čemu ti pričaš, o čemu trabunjaš?

Zato samo Hristova nauka može ovu našu genetiku po prirodi ratobornu i uzavrelu da kanališe na pravi način.

A Krist je bio domoljub i desničar. :) Osim toga za tebe je Isus jednak đavlini, šta ga onda u ovo petljaš?

Bez te kontrole našeg mentaliteta bićemo besni i ratoborni i bundžije.

Ja nisam ni bijesan ni ratoboran ni bundžija. Ti očito jesi sve ovo, i još gore, čim si poklonik boljševičkih i komunističkih krvoloka.

Ivo Andrić je najbolje opisao naš mentalitet...da li si nekad čitao šta kaže za Bosance? To se odnosi naravno na sve nas...jer smo taj mentalitet i podneblje.

Ivo Andrić je nesretni kompleksaš, i još uz to mason. A kompleksaši i masoni mrze sve osim svoga uskog kruga. Zbog toga je tebi Ivo Andrić i simpatičan.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisam ja za "zatiranje plemena" i njihovih imena, nego ti. Prema tome, nisam te ja optužio nego si se sam otkrio.

Opet izmišljaš. Jel si sada trezan ili nisi? Samo da znam

Kakav pad komunizma, jesi li ti normalan. Komunizam nije nikada bio jači i življi

Zbogom pameti!

Po čemu je Tuđman nacionalist.

Po istom osnovu kao i Milošević

A Krist je bio domoljub i desničar.

Hristos je rekao da se ljube i nejvreji. Upravo zato što su oni mislili kao ti sada. Isus je ukorio nacionaliste i desničare.."što činite dobro samo svojima..kakva vam je plata"..seti se...

Ja nisam ni bijesan ni ratoboran ni bundžija.

Po prirodi si to..genetski..naravno ako se ne obratimo u Hrista takvi smo svi ovde na ovim prostorima.

Ivo Andrić je nesretni kompleksaš, i još uz to mason. A kompleksaši i masoni mrze sve osim svoga uskog kruga. Zbog toga je tebi Ivo Andrić i simpatičan.

Ne voliš one koji govore istinu..isto kao Arčibald Rajs. Verovatno ni njega ne voliš.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Moraš malo dublje o ovome da razmisliš..ovo je onako površno da kažem rezonovanje. Jer vidi, Bog nije bio za to da se jezici pomešaju..to treba da shvatimo...Tako da je to sasvim dovoljan razlog da shvatimo da je to "zlo" što postoje drugi jezici i što se ljudi dele u države..a ne dobro.

Moguće da je površno. Ja doista ne pridajem važnost stvarima za koje smatram da nisu važne. I što se tiče različitosti jezika i naroda, meni je baš drago da je tako. Da li je to dragi Bog htio ili dozvolio, ne znamo, ali ja mislim da je to baš u skladu s Božjom biti. Nebeski Otac koji je tako kreativan i originalan i tako nježan sa svakim svojim stvorenjem bez obzira kojem narodu pripadao, To može samo Bog, a mi ga možemo imitirati odnosno nasljedovati u tome.

Nije Izabelitice..nije. Upravo rekoh..nastalo kao nužno zlo. Mi trebamo u dobru da te razlike anuliramo. U dobru dakle. A ako potsitčemo te razlike samim isticanjem nacije ili domoljublja to već podstičemo i odatle kasnije proizilaze mržnja naroda protiv naroda...a to je ono što Bog osuđuje. Ti treba da voliš brata svoga..i da voliš sve ljude i u tom pogledu da rastemo u ljubavi. Ne u isticanju ja sam Hrvat, ja sam Srbin itd...to kažem uokviruje ljubav i daje joj drugi smisao. Mi pričamo jezicima ali to ne treba da ističemo kao vrlinu već kao nužno zlo..jer ćemo na nebu svi jedan jezik govoriti. Neće biti Srbin, Hrvat itd...nadam se da sada razumeš.

Je, Jovanče, je. :) Ništa mi nećemo anulirati, ni u dobru ni u zlu. Zar to ljudi već nisu pokušali u komunizmu ( bit ćemo svi jednaki i svi istih prava), pa i ne New Age, globalizacija i sl.? Da sve bude jednako, bezlično, svejedno da li je muško ili žensko, da budemo masa s kojom ćemo se mirno stopiti, da vjerujemo u Nešto što je isto tako bezlično ? Ne!
Bog se ne odnosi tako prema nama, Pastiru je važna svaka njegova i On ju pozna po imenu.

Razumem te, ali sam uverenja da i samo isticanje toga vodi u pogrešnom pravcu..sama znaš šta smo preživeli zbog toga..a mislimo i dalje da je to nešto plemenito. Nije Isabelitice, nije.

Je, Jovanćiću, je. Ne znam kako da ti napišem ime dva put u deminutivu, kao ti meni. Isabeleta je deminutiv na španjolskom od Isabel, ali ti ga još jednom umanji na srpskom- Isabelitica. Ma, nema veze. Vidiš, to je bogatsvo jezika. :p

E nevidoh...izvini. Ne znam ko je to...nisam nikada. A ko je to? :)

Sve OK. Megido je bila supermoderator na bgdcafe-u, jedna fina žena. Židovka porijeklom, rođena je u Srbiji i bila je udana za Srbina, kasnije je sama s djetetom otišla u Izrael i sad živi u jednom mjestu Megido, u Izraelu. Liječnica je, vrlo obrazovana žena što se tiče hebrejske povijesti i kulture, ali nije vjernica. Imala je duge rasprave s jednim članom, (ne sjećam se njegovog imena) i dečko je zanimljivo pisao o židovskim običajima i mnogoćemu. Sjećam se da je jednom objašnjavao pojam blagoslova koji će Gospodin dati bogatima. Ovo što ti zastupaš u teologoji blagostanja. Ja sam mu nešto replicirala i ukorila ga, (jer tada bila moderator na Religiji) , a on mi je rekao da sam kao inkvizitor, ženski Torquemada. :beee: Eto, po tome sam ga zapamtila.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

90% profesora na američkim fakultetima društvenih znanosti su komunjare. Dobro ti reče - zbogom pameti.

P.S. Vidim da si i u ovome području "truba", pa ti najdobronamjernije savjetujem da se poklopiš ušima i prestaneš se sramotiti.

Ne voliš one koji govore istinu..isto kao Arčibald Rajs. Verovatno ni njega ne voliš.

Ne voliš ti. I zato ti mene trostruko mrziš - jer sam Hrvat, jer sam katolik i jer sam desničar. A Ivo Andrić jest bio bolesni kompleksaš i mason. To ti je istina, pa da ćeš crknuti. :mig:

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
K tome, mene veseli misao da mi Gospodin govori/odgovara na hrvatskom jeziku. Kad bi mi, npr. govorio na korejskom, ne bih ništa razumjela. :) (Kad kažem "govori", nadam se da je jasno da se odnosi na nutarnji glas, a ne nešto se tjelesnim osjetilima čuje ili vidi ili umišlja).

Bog svakome od nas govori jezikom koji mi razumijemo. Ne govori u šiframa, niti (kada to zaista govori Bog, a ne naša uobrazilja) Bog bilo šta sakriva.

Jezike je ljudske stvorio je Bog, a najveća je prevara i ljudska laž da Bog govori isključivo Hebrejski.

Ljudi su u svojoj oholosti počeli graditi babilonsku kulu i nastao je razdor među njima, a onda im je Bog pobrkao jezike. Dugo nisam čitala taj dio Iz Biblije, ne sjećam se više...ali sjećam se da je Slap napisao kako gradnja babilonske kule dobro ocrtava protestantizam. Vidiš, u tome se slažem.

Priča o tornju Babilonskom je metafora, veoma počuna metafora. Radilo se naime o kazni nad ljudima koji želeli da "prisvoje" Boga i time "steknu" ime. Ne radi se naime o doslovnom jednom jeziku, nego o međusobnom razumevanju.

Božija kazna je bila u tome da su ljudi prestali da se međusobno razumeju. OD tog trenutka, ljudima je postalo nemoguće da nađu "zajednički" jezik.

Toranj je metafora ljudskog nastojanja da "zaključaju" Boga...

Doslovno, Sveto PIsmo, u toj metafori nam govori kako je došlo do pojave politeizma. Ljudi koji su žudeli da "zaključaju" Boga i primoraju Ga da im bude na usluzi ( u njihovim težnjama za sticanjem moći) počeli su da služe "bogovima" koji su im to "omogućavali"... Lažnim bogovima.

Isto će se ponoviti i sa protestantizmom, koji je doslovno Ba Belel (Kuća boga haosa) u kome svaka od 50.000 (broj se svakim danom povećava) POKUŠAVA DA ZAKLJUČA "BOGA", što Sola Scriptura u stvari i jeste.

Svaka od tih 50.000 "denominacija", kultova, i sekti, doslovno, a tome smo i ovdje na forumu svedoci, želi šta? Da "stekne ime"....

Bog se ne odnosi tako prema nama, Pastiru je važna svaka njegova i On ju pozna po imenu.

Upravo tako. Bog na svakoga od nas gleda kao na pojedinca. Jedinstveno remek djelo umjetnika nad umjetnicima, Njega samoga, i doista, pozna nas po imenu.

Uostalom, kakav bi to bio roditelj - kada bi mu sva djeca bila kao sa industrijske trake, amorfna masa kojom se igra? Ne, Bog nas nije tako zamislio, niti takvima stvorio. I ne samo nas, slike Njegove, nego ništa što Je stvorio, nije stvorio da bude "jednako".

Sklad, a Bog je Onaj koji "sklada", nije u tome da svi budu "jednaki" poput mašina. Nego da svatko bude osoba, osoba koja će svojim životima, djelovanjima, Njega, bezgraničnog slaviti.

Da li je to kroz pomaganje bližnjem, ( ne zato da se udvolji On, nego zato što to činimo iz ljubavi i saosećanja), kroz umjetnost, roditeljstvo, znanost, ili vršenjem svakodnevnih stvari, uopće nije bitno.

Bitno je da nikada ne zaboravimo zapovjedi koje je On, izrekao:

"Ljubi Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom" i "Ljubi bližnjega svoga kao sebe samog"...

To je krucijalno.

90% profesora na američkim fakultetima društvenih znanosti su komunjare. Dobro ti reče - zbogom pameti.

Da su ekonomske komunjare ni po belaja, nego su kulturalne komunjare, a to je vid koji je mnogo opasniji od ekonomskoga. Mnogo opasniji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag