Moraš malo dublje o ovome da razmisliš..ovo je onako površno da kažem rezonovanje. Jer vidi, Bog nije bio za to da se jezici pomešaju..to treba da shvatimo...Tako da je to sasvim dovoljan razlog da shvatimo da je to "zlo" što postoje drugi jezici i što se ljudi dele u države..a ne dobro.
Moguće da je površno. Ja doista ne pridajem važnost stvarima za koje smatram da nisu važne. I što se tiče različitosti jezika i naroda, meni je baš drago da je tako. Da li je to dragi Bog htio ili dozvolio, ne znamo, ali ja mislim da je to baš u skladu s Božjom biti. Nebeski Otac koji je tako kreativan i originalan i tako nježan sa svakim svojim stvorenjem bez obzira kojem narodu pripadao, To može samo Bog, a mi ga možemo imitirati odnosno nasljedovati u tome.
Nije Izabelitice..nije. Upravo rekoh..nastalo kao nužno zlo. Mi trebamo u dobru da te razlike anuliramo. U dobru dakle. A ako potsitčemo te razlike samim isticanjem nacije ili domoljublja to već podstičemo i odatle kasnije proizilaze mržnja naroda protiv naroda...a to je ono što Bog osuđuje. Ti treba da voliš brata svoga..i da voliš sve ljude i u tom pogledu da rastemo u ljubavi. Ne u isticanju ja sam Hrvat, ja sam Srbin itd...to kažem uokviruje ljubav i daje joj drugi smisao. Mi pričamo jezicima ali to ne treba da ističemo kao vrlinu već kao nužno zlo..jer ćemo na nebu svi jedan jezik govoriti. Neće biti Srbin, Hrvat itd...nadam se da sada razumeš.
Je, Jovanče, je.
Ništa mi nećemo anulirati, ni u dobru ni u zlu. Zar to ljudi već nisu pokušali u komunizmu ( bit ćemo svi jednaki i svi istih prava), pa i ne New Age, globalizacija i sl.? Da sve bude jednako, bezlično, svejedno da li je muško ili žensko, da budemo masa s kojom ćemo se mirno stopiti, da vjerujemo u Nešto što je isto tako bezlično ?
Ne!
Bog se ne odnosi tako prema nama, Pastiru je važna svaka njegova i On ju pozna po imenu.
Razumem te, ali sam uverenja da i samo isticanje toga vodi u pogrešnom pravcu..sama znaš šta smo preživeli zbog toga..a mislimo i dalje da je to nešto plemenito. Nije Isabelitice, nije.
Je,
Jovanćiću, je. Ne znam kako da ti napišem ime dva put u deminutivu, kao ti meni. Isabeleta je deminutiv na španjolskom od Isabel, ali ti ga još jednom umanji na srpskom- Isabelitica. Ma, nema veze. Vidiš, to je bogatsvo jezika.
E nevidoh...izvini. Ne znam ko je to...nisam nikada. A ko je to?
Sve OK. Megido je bila supermoderator na bgdcafe-u, jedna fina žena. Židovka porijeklom, rođena je u Srbiji i bila je udana za Srbina, kasnije je sama s djetetom otišla u Izrael i sad živi u jednom mjestu Megido, u Izraelu. Liječnica je, vrlo obrazovana žena što se tiče hebrejske povijesti i kulture,
ali nije vjernica. Imala je duge rasprave s jednim članom, (ne sjećam se njegovog imena) i dečko je zanimljivo pisao o židovskim običajima i mnogoćemu. Sjećam se da je jednom objašnjavao pojam blagoslova koji će Gospodin dati bogatima. Ovo što ti zastupaš u teologoji blagostanja. Ja sam mu nešto replicirala i ukorila ga, (jer tada bila moderator na Religiji) , a on mi je rekao da sam kao inkvizitor, ženski Torquemada.
Eto, po tome sam ga zapamtila.