- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Da su ekonomske komunjare ni po belaja, nego su kulturalne komunjare, a to je vid koji je mnogo opasniji od ekonomskoga. Mnogo opasniji.
U 21. stoljeću opasniji je Američki komunizam od Kineskog.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Da su ekonomske komunjare ni po belaja, nego su kulturalne komunjare, a to je vid koji je mnogo opasniji od ekonomskoga. Mnogo opasniji.
Ne voliš ti. I zato ti mene trostruko mrziš - jer sam Hrvat, jer sam katolik i jer sam desničar. A Ivo Andrić jest bio bolesni kompleksaš i mason. To ti je istina, pa da ćeš crknuti.
Je, Jovanče, je. Ništa mi nećemo anulirati, ni u dobru ni u zlu. Zar to ljudi već nisu pokušali u komunizmu ( bit ćemo svi jednaki i svi istih prava), pa i ne New Age, globalizacija i sl.? Da sve bude jednako, bezlično, svejedno da li je muško ili žensko, da budemo masa s kojom ćemo se mirno stopiti, da vjerujemo u Nešto što je isto tako bezlično ? Ne!
Je, Jovanćiću, je. Ne znam kako da ti napišem ime dva put u deminutivu, kao ti meni. Isabeleta je deminutiv na španjolskom od Isabel, ali ti ga još jednom umanji na srpskom- Isabelitica. Ma, nema veze. Vidiš, to je bogatsvo jezika.
I zato ti mene trostruko mrziš - jer sam Hrvat, jer sam katolik i jer sam desničar.
Bog svakome od nas govori jezikom koji mi razumijemo.
Jezike je ljudske stvorio je Bog, a najveća je prevara i ljudska laž da Bog govori isključivo Hebrejski.
Priča o tornju Babilonskom je metafora, veoma počuna metafora. Radilo se naime o kazni nad ljudima koji želeli da "prisvoje" Boga i time "steknu" ime. Ne radi se naime o doslovnom jednom jeziku, nego o međusobnom razumevanju.
Božija kazna je bila u tome da su ljudi prestali da se međusobno razumeju. OD tog trenutka, ljudima je postalo nemoguće da nađu "zajednički" jezik.
Toranj je metafora ljudskog nastojanja da "zaključaju" Boga...
Doslovno, Sveto PIsmo, u toj metafori nam govori kako je došlo do pojave politeizma. Ljudi koji su žudeli da "zaključaju" Boga i primoraju Ga da im bude na usluzi...
..nacionalizam je najviše štetan u tom smislu jer uokviruje ljubav prema naciji a time se stvara rezervoar za kasnije sukobe. Jer su oni neizbežni kada se potencira nacionalizam u bilo kom afirmativnom smislu.
U 21. stoljeću opasniji je Američki komunizam od Kineskog.
To znači da svi ljudi kao stvorenja Božja moraju imati slobodu, da trebaju imati jedaka prava jer smo kao ljudi svi jednaki u svojim potrebama da budemo poštovani i voljeni i da ljubimo ono što je prirodno ljudskom srcu.
Bog doista ne kažnjava. Sve što nam se događa, je samo plod naših odluka i akcija. Doslovno, i preneseno, što činimo drugima, činimo sebi...Znamo da Bog ne kažnjavan i ako kažnjava onda je najveća čovjekova kazna to što ga Bog prepušta njegovim grijesima i strastima.
Što mi možemo učiniti, osim da budemo i ostanemo vjerni Gospodinu.