Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tu nije riječ o desničarstvu, nego o teritorijalnim pretenzijama.

Pa one proističu upravo iz "ugroženosti" naroda da li ugnjetavnjem od drugog(preterani strah) ili zbog toga što je životni prostor mali za jedan narod pa se mora širiti..opet briga za narod. Sve to desnica podržava..kao što vidiš na ovom skupu.

A nije li baš Milošević, ljevičar, lenjinist, boljševik, u tome prednjačio. Dakle, promašio si "ceo fudbal".

Daleko je on bio od lenjinista ili levičara...on jeste bio nacionalsita u okviru tog miljea..pravi levičar je bio Ivan Stambolić koga je Milošević smenio upravo jer je bio pravi levičar.

Nego ne napisa je li se slažeš sa ovim našim desničarima?

Nacionalizam, u značenju domoljublja, je nešto najplemenitije.

Nepostoji to..to u hrišćanstvu ne postoji jer "ljubiti" svoj narod znači da ga "ljubiš" jer iz njega potičeš(sebična ljubav..ljubav koja ima svoj "razlog" a prav a ljubav nema "razlog") i zato ćeš sve njegove mane pokušati sakriti. To je zapravo uvod u smeru idealizacije jednog plemena, grupe...hrišćanin voli jednako sve ljude i nepravi razliku između naroda..jer "narodi" ne postoje(svi smo od jednog)..prema tome, zašto bih ja više "ljubio" Srbe a ne i Albanca ili Hrvata.? Ili zašto bi Hrvat "ljubio" svoj narod kada u njemu postoje i dobih i zlih..hrišćanin mora da "ljubi" bližnjeg a ne svoj narod zato što iz njega potiče. Čim krene da "ljubi" narod tj. pleme počinje da ga idealizuje..a zatim počinje da ga poredi sa drugim narodima i da u svom narodu nalazi satisfakciju koje nema u drugim..i malo po malo to kasnije dovodi do otvrene mržnje prema drugim narodima koja počeinje sa nezadovoljstvom drugima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ljevičari pak, su posve druga priča. Ti ljudi su spremni terorizirati sve oko sebe, čitavi svijet. Svi totalitarni režimi bili su ljevičarski. I najveći krvoloci, ubojice u 20. stoljeću bili su svi redom ljevičari. Lenjin, Hitler, Staljin, Mao Ce Tung, Pol Pot, Tito.

Levičari su pak samo ekstremana antivarijanta nacionalista. Jer oni se zalažu za "jednakost" u siromaštvu..gotovo identično lažnoj "hrišćanskoj etici siromaštva" o kojoj smo pisali. Zato se ta "etika siromaštva" kao prihvatljivom upravo ukorenilo na Istoku..Pravoslvanom Istoku...jer je ona nešto što su pravoslavni narodi najbolje naučili pa su je prigrlili. Ona dakle smatra da će se ravnopravnom raspodelom sredstava i strogom kontrolom umiriti nacionalna trvenja i nezadovljstva. Ali ne, to je veštački stimulans i zato nije rešio problem. Čim je pao jedan autoritarni režim ponovo je oživeo drugi..nacionalzam. Problem se može rešiti samo kroz obraćenje srca i ljubav koja mora da bude prema svakome ista..bezuzročna a ne pre svaga prema plemenu(naciji) te umišljenim specifičnim vrlinama koje su "uzrok" ljubavi prema naciji. Ljubav je bezuzročna.

Nego rekoh ti..vidiš li nacionalistički narativ iz kog proističe i mržnja prema bogatima i sujeta i sumnja u virus i vakcine..isti milje. Misliš li da hrišćanin treba da ima iste stavove kao nacionalisti čiji narativ nije hrišćanski već se zasniva na ljubavi prema plemenu?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Evo rekoh...ako si slušao njih a kažeš da jesi...evo jel se slažeš?
Recimo je li srpski patrijarh Porfirije izdajnik SPC? Treba li biti anatemisan?
Jesu li srpske zemlje u Hrvatskoj okupirane?
Šta misliš o tome? To je izrečeno. Slažeš li se njima?

Bolje da se držimo reda/Pravilnika i da na Religiji ne pričamo o politici.
Da ne "popijemo ban...:mig:

Ali, ako se nešto treba reći, recimo to ovako... Što je čovjek bliže Bogu, bliži će biti i svom narodu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ali, ako se nešto treba reći, recimo to ovako... Što je čovjek bliže Bogu, bliži će biti i svom narodu.

Samo sam naveo ovde ko podržava narativ protiv vakcina..upravo tvrdi nacionalisti. Međutim, pokazasmo kako nacionalizam sam po sebi nema veze sa hrišćanstvm. Jer on poriče u sebi bezuslovnu ljubav već je usmerava prema jednom plemenu, daje joj razlog zašto je treba ispoljiti jer je to "tvoj narod" pa ga zato treba voleti. Ljudi koji su nosioci ove zablude isto tako je prenose i na domen shvatanja odnosa prema svetskom zdravstvenom sistemu u kome gledaju nešto što nije "nacionalno" koje nam jedino daje sigurnost.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa one proističu upravo iz "ugroženosti" naroda da li ugnjetavnjem od drugog(preterani strah) ili zbog toga što je životni prostor mali za jedan narod pa se mora širiti..opet briga za narod. Sve to desnica podržava..kao što vidiš na ovom skupu.

Ti pojma nemaš što je desnica. Koji te vrag tjera da pčinješ priču o onome o čemu pojma nemaš? Praviš se pametan, pa ispadneš budala. Što ti to treba?

Daleko je on bio od lenjinista ili levičara...

Eto, Milošević je bio demokršćanin, nije on bio ljevičar.

Nego ne napisa je li se slažeš sa ovim našim desničarima?

U čemu?

Nepostoji to..to u hrišćanstvu ne postoji jer "ljubiti" svoj narod znači da ga "ljubiš" jer iz njega potičeš

Isus je bio domoljub. Šteta što tebi Isus nije uzor.

Čim krene da "ljubi" narod tj. pleme počinje da ga idealizuje..

Onda ne smiješ ljubiti ni blžnjega, odmah ćeš ga početi idealizirati. ;)

a zatim počinje da ga poredi sa drugim narodima i da u svom narodu nalazi satisfakciju koje nema u drugim..i malo po malo to kasnije dovodi do otvrene mržnje prema drugim narodima koja počeinje sa nezadovoljstvom drugima.

Ovo se događa onima koji imaju bolesne emocije. I ti si takav. I ovo što ti ovdje radiš je "projekcija", kojom pokušavaš sakriti svoju mržnju prema svima koji su drugačiji od tebe. Zato ti mene mrziš do besvijesti, trostruko me mrziš. Mrziš me jer sam Hrvat, mrziš me jer sam katolik i mrziš smo jer sam po tebi desničar.

Levičari su pak samo ekstremana antivarijanta nacionalista. Jer oni se zalažu za "jednakost" u siromaštvu..

I onda ljevičari tu jednakost stvore tako da pobiju desetine milijuna ljudi. :ludd/:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Reci mi da li se slažeš sa svime što su rekli na ovom skupu jer oni imaju isto mišljenje o vakcinama kao i ti? Isto su rodoljubi..pa da li se slažeš sa njima u svemu jer ako je nacionalizam i rodoljublje nešto što podržavaš da li je ovo rodoljublje ovde izneseno ono za šta se i ti zalažeš?

Samo to je dovoljno. Možeš li mi to odgovoriti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Reci mi da li se slažeš sa svime što su rekli na ovom skupu jer oni imaju isto mišljenje o vakcinama kao i ti?

Rekoh, nisam gledao. I drugo, i kad bi bilo točno da imam slično ili isto mišljenje o aktualnom cijepljenju, zašto bih ja morao i u svemu drugome imati isto mišljenje kao oni? Glupo ti je pitanje. :ludd/:

Isto su rodoljubi..pa da li se slažeš sa njima u svemu jer ako je nacionalizam i rodoljublje nešto što podržavaš da li je ovo rodoljublje ovde izneseno ono za šta se i ti zalažeš?

Samo to je dovoljno. Možeš li mi to odgovoriti?

Ti nisi normalan. Zašto bih se ja morao slagati s njima u svemu, ako se slučajno u jednom pitanju slažem.

I osvrni se bar malo na vaše ljevičarske megaubojice - Lenjin, Staljin, Hitler, Mao Ce Tong, Tito, Pol Pot.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rekoh, nisam gledao. I drugo, i kad bi bilo točno da imam slično ili isto mišljenje o aktualnom cijepljenju, zašto bih ja morao i u svemu drugome imati isto mišljenje kao oni? Glupo ti je pitanje.

Rekoh ti..isti vam je narativ. Moraš shvatiti da ta sličnost proizvodi isti odnos prema vakcinaciji. I oni i ti imaju negativan odnos prema SZO baš zbog nacionalizma.

E sada pošto ti kažeš daje nacionalizam i desničarstvo iz kog proističe, nešto dobro..da li je to dobro kada ne može da je neprimeljivo? Shvataš..neprimenjivo jer ne funkcioniše. Baš zato što ne vodi i tebe i njih u istom pravcu već u različitim..zato je opasno i neprimenjivo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Shvataš..neprimenjivo jer ne funkcioniše. Baš zato što ne vodi i tebe i njih u istom pravcu već u različitim..zato je opasno i neprimenjivo.

A funkcionira tvoje komunjarstvo (lenjinizam, staljinizam, fašizam i nacizam) sa desetinama milijuna ubijenih. Još jednom, najveći zlotvori i ubojice su tvoji ljevičari - Lenjin, Staljin, Hitler, Mao Ce Tong, Tito, Pol Pot.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A funkcionira tvoje komunjarstvo (lenjinizam, staljinizam, fašizam i nacizam) sa desetinama milijuna ubijenih. Još jednom, najveći zlotvori i ubojice su tvoji ljevičari - Lenjin, Staljin, Hitler, Mao Ce Tong, Tito, Pol Pot.
Čekaj, gde bežiš od odgovora. Pitah te, zašto se ne možeš složiti u svemu sa onima koji gaje tako plemenitu ideju koju i sam zastupaš? Znači li to da ta ideja ipak nije dobra? Šta je problem sa vama koji gajite tu plemenitu ideju..zašto vas ona ne oplemeni da mislite isto?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag